Misljenje o saobracajnoj policiji, (pr)ocena...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Ja bih u potpunosti zabranio korišćenje zatamnjenih stakala odnosno postavljanja folija na vozilima.Razloga je sijaset i svako ko je dobronameran a na umu mu je sveukupna bezbednost učesnika u saobraćaju i ostalih gradjana, razumeće!Smešne su tvrdnje da policija od kazni puni neki svoj budžet.....Već sam to pisao ali nije zgoreg da to podvučem, ni dinar od novca koji se naplaćuje od kazni za prekršaje ne uzima policija!Bodove su izmislili tamo na zapadu i to još uvek ne bih komentarisao, videćemo kakve će to dati rezultate!Znam samo da bih licima koja se zateknu da upravljaju vozilima u pijanom stanju(npr. tri puta zaredom) ili pod dejstvom narkotika, trajno oduzimao dozvolu!To što čine sebi, to bih im oprostio ali što ugrožavaju druge to ne mogu!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Darth Nihilus
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2005
      • 417
      • Srbija, Paracin

Ma sve je to lepo, ali će opet "elita" i lokalni krimosi da rade šta hoće, a obična raja da plaća! Problem je u ovoj državi to što se zakon primenjuje selektivno, za nekog važi a za nekog ne. Glavni problem su sami milicajci, čast šačici poštenih ljudi, koji su jednostavno neobrazovani i nekulturni lešinari. Inače za vožnju u pijanom stanju i pod dejstvom droga bi doživotno oduzimao dozvolu SVIMA bez izuzetaka.
      Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

@Stex
        Nije samo kod nas takav problem, jednostavno nije lako resiti! Ipak mislim da poostravanjem unutrasnje kontrole i ozbiljnim radom Generalnog inspektorata nesto moze da se uradi i u svim lokalnim Sup-ovima.
        A sto se tice lokalnih krimosa i ostale bagre, jednostavno to moras da prihvatis. Sto bi neko rizikovao glavu za 20k dinara?
        Znam da zvuci kao d ih pravdam, ali svakodnevno sam u kontaktu sa tim ljudima. Niko kod nas ne voli saobracajce, ali smo svi krivi zbog njihove reputacije... Ne bih da duzim!!!!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• maki
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 878
          • Budva, CG

zatamnjene stakla i nesmetaju toliko,mislim nevidim razlog zasto bi to ugrozilo nekog drugog u saobracaju,iznutra se vidi skoro kao i kroz obicna,druga je prica o folijama sa buvljaka bez atesta itd., ono sto bi trebalo da se zabrani a to je vaznije od zatamnjenih stakala je farbanje stopova kojekakvim sprejevima, jer to ugrozava najvise saobracaj, a ima i milion drugih stvari koje nisu u rangu sa zatamnjenim staklima na koje se neobraca paznja vec su sad preko noci glavna opasnost postala zatamnjena stakla, svrha sve ove price je da dok mi dodjemo do toga da glavnu opasnost u saobracaju budu predstavljala zatamnjena stakla proce jos dosta vremena, a drugo je to sto se kod nas sve rjesava od kraja
          HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Pola automobila na ulicama nisu uopshte tehnichki ispravni, a oni se hvataju za zatamljena stakla...glupost...
            Power of dreams !!!

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Evo jednostavan primer kako folije ugrožavaju bezbednost.Zamislite koliko puta ste jednostavno pogledom u lice vozača drugih kola zaključili da li vas on vidi ili ne....ili kako ćete rukom ustupiti prvenstvo nekom ako vas taj ne vidi ili....mogao bih da nabrajam do jutra.Zatamnjena stakla po meni imaju samo estetske vrednosti a i to je pod sumnjom!

Comment

• mire
                CBC Veteran
                • 15.12.2004
                • 127
                • Beograd

folije ne idu na soferku i na bocna stakla, to je dovoljno da bi ti nekoga video (sto ti kazesh, njegovo lice, pokrete rukom)

ako hocesh mozesh i na bocna stakla da stavish folije ali obavezno extra svetle

ja sam sebi stavio folije pozadi iz vishe razloga,
                lepo izgleda
                nocu ne gubim oci od farova kola iza mene
                niko ne vidi kad nesto ostavim pozadi

soferka i bocna stakla su mi naravno bez folije

znaci ukoliko samo pozadi zatamnish stakla ne predstavljash smetnju u saobracaju...
                Mail in function again

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Kao sto je i dozvoljeno u EU - samo pozadi, ali ne skroz zatamnjeno.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• shadow
                    CBC Senator XXL
                    • 23.09.2005
                    • 555
                    • Beograd

Moj stav povodom folija...treba da se dozvole, ali mora da se regulise...soferka recimo ne sme...prednja stakla maksimalno 15-20%, zadnja stakla 50%....tako da bih voleo da mi neko objasni kako bi ovakva regulativa ugrozila bezbednost? Vidis vozaca sta radi...sta ti pokazuje i sl...
                    My crew is all fired up
                    Y'all better just wise up

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

kod nas se potpuno tamne i neprovidne folije stavljaju na sva stakla, ukljucujuci i prednje i to jeste zaista problem.
                      o tome se i radi, o takvim tipovima a ne o normalnom i dozvoljenom pravilnom i odmerenom postavljanju.

ni do sada policija niti tehnicki pregledi nisu dirali normalnu upotrebu, ali nisu ni ove koji ne vide kuda voze a sada ce moci da takve odstrane sa puta u roku odmah sto je pozitivno resenje.

ionako vecina auta vec ima zatamnjena stakla sto fabrikci sto moze po zelji da se ugradi naknadno, ali strogo u skladu sa tehnickim normativima i problema nema ni za koga.

naravno, podrazumeva se da naknadna ugradnja podleze tehnickoj proveri i kao naknadna prepravka vozila se upisuje u saobracajnu dozvolu pa policajac nema sta da se buni. (kao sto je reseno u evropskim zemljama jasno i nema zabune sta moze a sta ne moze da se nade u saobracaju).
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• CLD
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 1225
                        • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by sri98
                        Kao sto je i dozvoljeno u EU - samo pozadi, ali ne skroz zatamnjeno.
                        NE, ne, ne decko, mislim nikada ti nece to poleteti, u Bel. je zabranjeno stavljanje folija na zadnje staklo, a dozvoljeno je samo na zadnje bocno. Inace teretna vozila tipa Partner, Berlingo ili cak i obicna kola koja su teretna moraju zakonski da imaju zadnju foliju i to crnu, sto znaci nevidis nista unutra.
                        Moje misljenje je da su folije ok, ali samo zbog toplih dana kada smanjuju zagrevanje kabine.
                        medjutim imate vec zatamljena fabricki stakla pa doplatis pa se klatis .

Comment

• maki
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 878
                          • Budva, CG

sve je to u redu,zadnja stakla dozvoljena itd., ali ajde ti to dokazi panduru, ovi sad su totalno van kontrole, znaci donesen zakon o ukidanju folija,nesmije ni jedna folija na autu da stoji, juce zaustavili prijatelja sa kombijem, furgon,i zadnja 2 stakla (od siber vrata i gepeka) zatamnjena, pandur mu je oduzeo tablice i saobracajnu dok to neskine,a prije par dana su natjerali dva momka da gule folije isto sa kombija vw transporter ali samo zadnja 2 stakla i staklo od gepeka su bili zatamnjeni, kakav je to nacin , a predsjednikov sin vozi zatamnjenog dzipa ne vidi se nista unutra,cak je i sofersajbna zatamnjena, njega nesmiju ni da zaustave a ne da mu pomenu zatamnjena stakla , policijsko patrolno auto skroz zatamnjeno, vecina privatnih auta policajaca zatamnjena skroz, to je da covjek ostane bez rijeci
                          HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

Dvostruki arsini

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

U CG je bukvalno takmičenje ko će imati tamnija stakla pa makar vozili sa upaljenim farovima i danju....Pade mi na pamet da mi smeta i folija na zadnjem staklu auta, ispred, jer imam naviku da bukvalno vozim gledajući kroz stakla kola ispred, naravno u onih par stotina metara dok ih ne preteknem, a to mi folija i raznorazne zezalice koje vozači kače po zadnjoj polici i staklu onemogućavaju!

Comment

• BOOST
                                Founder - Admin od Začetka
                                • 29.09.2004
                                • 8726
                                • Gislaved//Sweden
                                • SAAB 9000 AERO R; SA

Ma daj Tetak, picajzlo jedna, smeta ti ovo te ono, sta ima da cekas par stotina metara , presoci, za kaznu sto imaju foliju, zaparas im krov sa selnom auspuha

btw: Shalu na stranu, u pravu si, i ja ih vidim kao kamione, dok nevidim kroz njih vidim ih kao brutalnu prepreku na putu (uostalom su chesto styleri u pitanju koji se bukvalno vuku po putu i smetaju saobracaj) i preincip eliminacije je uvek pod 1
                                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                                move your mind

Comment

Working...
                                X