ADSL vs. Kabl?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • little
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 912
    • BGD
    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Re: ADSL vs. Kabl?

Šta fali IKOM-u? Ja više od dve godine kod njih - nikad problema. Ni cene im nisu strašne.
    Flat 3: Kablovska TV + internet 2048/256 Kbps 2,200 din.
    Flat 4 Kabl. TV + DIGITALNA TV + internet 4096/512 Kbps 2,800 din.
    Flat 5 Kabl. TV + DIGITALNA TV + internet 6144/512 Kbps 3,900 din.
    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• UkiMazda
      CBC Senator XXL
      • 16.11.2007
      • 444
      • Beograd
      • Alfa 156 2.0TS

*Iznosim svoje licno iskustvo

Ikom je najveci shit koji sam ikada koristio! Imamo ga u firmi koja se inace bavi web dizajnom i programiranjem i stabilna veza nam je neophodna, ali cim ne daj Boze neko nesto uploaduje, niko drugi ne moze da koristi net koliko zakucava i prekida konekciju. Onda smo ih zvali sto puta pa su postali drski i pricali nam razne gluposti kako to nije do njih kako je sve super, da bi na kraju rekli kako je internet takav da kad nesto podizes to oduzima resurse od downloada pa zato zakuca Razumem da moze imati veze jer je kablovski, na ADSL-u toga nema, to se desava na wirelessu, ali zato je download 10 puta veci od uploada valjda?! Glupost...
      Posle sve te muke uzimamo telekomov ADSL za koji dan, jer iz licnog iskustva znam da sa njim nema problema, sa Sezamom je vec bilo nekih problema ali nista toliko znacajno, obicno se brzo resi. Tako da na Ikomu ne vredi ni da imas 50Mb protoka kad to ne sljaka kako treba.Sa ostalim kablovskim provajderima nemam iskustva.

Pozdrav!

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

E tek se sa ADSL-om nećeš usrećiti što se uploada tiče, jer je taj problem još izraženiji. Evo imaš i ovde pojašnjenje: http://en.wikipedia.org/wiki/Asymmetric ... riber_line

Ja kad šaljem mailove ili nešto drugo uploadujem, otvaranje sajtova je nemoguća misija (telekom, 4 megabita paket).

Edit: Evo kako izgleda telekomovih 4 megabita, pa mi recite da SBB nije bolji i što se tiče pinga, i što se tiče realne brzine, a bogami i cene...

Comment

• tomamega
          CBC Senator XXL
          • 19.03.2009
          • 715
          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

@Car

SBB je van konkurencije. Ovde je pitanje Telekomov adsl ili Ikom kablovski net. Moguće je da i to varira u zavisnosti od lokacije, dela grada. Znam da kod mene na Karaburmiponekad gubim kablovski signal tokom nevremena. Telefonske žice su se, barem kod mene, pokazale stabilnim.

Hvala na iskazanom mišljenju Ukimazda. Dvoumim se između adsl i Ikomovog kablovskog već neko vreme. Jedini problem je ako otkažem adsl, nema šanse da ga ponovo dobijem zbog nedostatka adsl portova.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

ne, ovde je pitanje da li ostati na TKS ili preci na SBB !!!
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• vladaa
              CBC Član
              • 07.08.2009
              • 65
              • nis

Moje misljenje je da je kablovski internet bolji. Ja imam ADSL 3 godine i drug isto toliko SBB. Imao je 2 kvara i nista vise. Meni se konstantno desava da ne mogu da se konektujem iz prve nego tek iz treceg, cetvrtog puta sto ume da iritira a i veza ume da pukne. SBB-u se to ne desava uopste ( bar mom drugu ne )a i duplo je brzi za iste pare.
              SKR je SKR za SKR

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Za početak svi što imate ADSL izbacite se 50 evra i kupite kršten adsl ruter i nećete imati nikakvih problema.
                SBB bi voleo da probam, ali nema u zgradi još uvek, indirektna iskustva, moj provajder u firmi dobar deo linka gura preko sbb-a, i time baš nisam preterano zadovoljan, ali možda se drugačije ponaša kod krajnjih korisnika.
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Ja verujem da je Telekom najbolji od svih ostalih ADSL provajdera, i ne sporim da je dobar kad radi - problem je sto cesto ne radi. A za menjanje rutera - nemam ja nista protiv da dam 50 evra da zamenim ruter, ali malo mi je glupo, iskreno - dobijem uredjaj i uslugu, pa onda moram da placam dodatno za drugi uredjaj i drndam se oko podesavanja istog zato sto prvi uredjaj ne radi kako bi trebao...

Smetnje nisu i ne mogu biti do telefona, alarma ili bilo cega slicnog zakacenog na isti, jer se koristi ISDN linija na koju je zakacen samo ADSL, ne sluzi ni za sta drugo. Na drugoj liniji, nevezanoj za net, povremeno se javljaju male smetnje, tipa dignem slusalicu i nemam nikakav signal, pa prekinem 2-3 puta dok ne dobijem izlaz.

Resetovanje rutera ponekad da kratkotrajne rezultate, ponekad ne uradi nista. Kada radi, desavaju se malo cudne stvari - nece da pristupi svim adresama (npr. CBC i Google radi, Sezam Webmail ili gomila drugih adresa ne radi, ne mogu da proverim mail preko Outlooka, i slicno). Mislim, meni nije jasno kakav je to problem na koji ja mogu da uticem, koji kao manifestaciju ima probleme sa pristupom POP serveru za mail ili pojedinacnim lokacijama na netu, kao da je negde ukljucen nekakav DNS filter, a ja takav ili bilo sta slicno nemam. Resetovanje SVIH uredjaja povezanih u mrezu (mrezni ISDN zavrseci, ruter, switch, oba AP-a, racunar) takodje mozda resi problem na jedno 3 minuta, pa onda opet ista stvar. Nekad se desi da zaista radi jedno 7 dana bez problema, i onda krece da zeza...

Upload mi nije TOLIKO bitan, ali zasto za iste mapre ne uzeti nesto bolje? Za cenu Telekomovog 8Mbit ADSL paketa, SBB nudi 12Mbit, mene samo interesuje da nema nekih sistemskih problema na SBB signalom kroz mrezu, cestih kvarova, itd. SBB kabl u zgradu ulazi kroz moj stan, i ide kroz gomilu pojhacivaca i filtera, tako da ni sa te strane nemam problem sto se tice slabog (ili slabljenja) signala.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• skijash
                    CBC Senator XXL
                    • 07.09.2007
                    • 1354
                    • Beograd
                    • wrx

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                    Za početak svi što imate ADSL izbacite se 50 evra i kupite kršten adsl ruter i nećete imati nikakvih problema.
                    To uopšte ne mora da bude tačno, po iskustvima ljudi iz tehničke podrške euneta najmanje problema imaju sa zyxel adsl modemima, njima najređe puca veza i kad neko ima problema sa lošom linijom taj modem mu daju. Na poslu imam i telekom adsl 16Mbit kao backup link preko linksys adsl rutera i on vrlo retko radi

Comment

• Milorad90
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2007
                      • 975
                      • Beograd

Koristim Eunet 2 godine i zadovoljan sam, imam taj zyxel. Tehnicka podrska dostupna stalno, uvek se trude da pomognu koliko mogu. 1380 dinara 1024/128 flat. Znam da SBB daje vise ali mi se ne rizikuje nesto. Ovo ok radi i ne menjam.

Comment

• tomamega
                        CBC Senator XXL
                        • 19.03.2009
                        • 715
                        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

@206

Ako već imaš toliko problema sa adsl, i imaš mogućnost priključka na SBB, ja ne bih mislio ni trenutka. A uvek možeš da probaš SBB, i da uzmeš onaj paket "na meru", pa kupiš 5gb pa probaš kako je kod tebe u zgradi. A istovremeno zadržiš adsl. Sa tim paketom kod SBB nemaš nikakvu obavezu dodatnog plaćanja, a i setup je besplatan.

Comment

• Srdjan
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 2416
                          • Bajina Basta/Beograd

@206

Koji deo grada je u pitanju? Inace ping nije nista bolji nego na adsl. Odavno Sbb ima za nadprovajdere strane linkove. Tako da kad nesto posecujete u Srbiji, to ode prvo za Frankfurt pa nazad. Nije bas za one koji se igraju ili kome je mali ping bitan. Inace sto se problema tice, ukoliko je nesto lokalno, tipa signal u zgradi ili kod korisnika to se resava, nije problem. Bilo koji veci problem, tipa sum na cvoru, snr los se vrlo tesko resava ili nikako ne resava. Najbolje da uzmes neki promo paket, probas i odlucis da li ces da zadrzis ili ne. Ako zadrzavas, obavezes se ugovorom na 12meseci i imas vrlo lepu brzinu za male pare. Evo u momentu pisanja ovoga meni je ping 50-60ms prema google a imam 10/2Mbit a signal je skoro skolski.
                          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Bojan1212
                            CBC Senator XXL
                            • 15.07.2008
                            • 468
                            • Zemun
                            • Honda Accord

Ja takodje imam SBB kablovski i zadovoljan sam, a ADSL nisam koristio. Sto se tice kvarova bilo je nekoliko situacija kad sam tek ugradio, a razlog su bili kvarovi na cvoru... Par puta sam poludeo jer nisam imao citav mesec internet, a ispostavilo se da mi komp nije valjao. Zvao sam ih sto puta i dosli kod mene i opet nista Ali bili su korektni pa su mi pustili paket ponovo. Prvi put sam se zeznuo pa uzeo prepaid paket, a posle toga FLAT tada 512 za oko 1400 i oni su sami povecavali brzinu, pa je sad 1.5 cini mi se.

Sad sam stvarno zadovoljan. Nema nikakvih problema. Desi se mozda jednom u dva meseca da nema ni slike na TV-u pa samim tim ni neta, ali zaista retko.

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Dalji razvoj, otprilike ovako:

Telekom k'o Telekom, drzavni monopol, niko ga ne voli preterano, ali rekoh ipak mozda i znaju nesto, MOZDA je nesto do mene, moje linije, mojih podesavanja, sta znam, daj da zovem ljude i pitam u cemu je kvar. Modem i dalje redovno zahebava, radi sat vremena, pa onda nista, ili otvori CBC a nece da proveri postu preko Sezama a Google kao da ne postoji, ili ne radi uopste i tako, slicne gluposti. Reset modema kratkotrajno poboljsa stvari, ali problem i dalje tu. Sve nesto mislim nisam dobro konfigurisao AP-e pa me oni zezaju - ma jok, nece ni direktno preko kabla u Telekomovom ruteru.

Zovnem Telekom korisnicki servis, dobar dan, imam takav i takav problem. I onda krenu od pocetka, kakav je kabl (ne znam, isti onakav kakvog ste ga izveli do uticnice), koje lampice gore (one koje i treba da gore), pa resetujte modem (ma idi...), te da li ste dobro povezali - tu je tek smesna prica, posto je posle jedno pola sata ubedjvanja uklavirila kuda i kako meni idu kablovi, jer joj nije bilo jasno u kakav ja to mrezni zavrsetak bodem kabl iz ADSL splitera. Hajde to sto joj nije bilo jasno cemu sluzi, sta je i kako izgleda ISDN mrezni zavrsetak, nego je krenula da me ubedjuje kako je tu u stvari problem. Ok, kako je onda uopste radilo bilo sta do sada? Ne znam, ali to je problem, verovatno zato sto imate telefon zakacen na taj mrezni zavrsetak...Pa cekaj, curko, znaci li to da treba da imam posebnu liniju za telefon, a posebnu za ADSL (nema veze sto je upravo to slucaj, ne treba to da bude uslov!)? Ajde, dobro, kaze pokusajte da uradite sledece - i krene da mi diktira fiksne parametre za IP za Wireless na racunaru - pa cekajte gospodjo, ako sad to sve stavim ovako kako ste napisali, imacu problem sa pristupom bilo kojoj drugoj WiFi mrezi osim ovog mog rutera - ne, ne, kaze, sve ce to da radi bilo gde da odete, samo vi kucajte...Hoce, kad na vrbi zasvrbi, sa zakucanom IP adresom, definisanim Gateway-om i DNS serverima. Cekajte, da nije mozda u ALTERNATE CONFIGURATION , da kucam tu, ili...ne, ovde u taj glavni prozor. More, mars bre curko i ti i tvoj Telekom, hajde sto ti je firma bezobrazna nego sto i idiote zaposljava na takvim mestima. Naravno, ova podesavanja koja je dala nisu popravila situaciju, ali su me zato naravno onemogucila da pristupim bilo kojoj drugoj mrezi.

Nemam ja zivaca da se zezam s vama, hvala Bogu za konkurenciju pa niste jedini.

Okrenem SBB, dobar dan, ja bih Internet, 12Mbit, i onaj HD paket za kablovsku, ako moze. Naravno da moze. I kad se sve sabere, obicna analogna kablovska+HD risiver sa svim paketima SBB-a+12Mbit internet izadje jeftinije nego sto sam do sada placao troskove obicne kablovske i D3 usluge kao i ADSL Telekoma.

A ako ikad i budem imao problema sa signalom ili ignorisanjem od strane podrske SBB-a, lepo im cviknem kabl koji u blok od 4 zgrade vuce signal kroz MOJ stan, pa ce momentalno da se nacrtaju kad komsije krenu da im kukaju da je na televizoru samo sneg
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Car
                                CBC Senator XXL
                                • 07.07.2005
                                • 900
                                • Beograd

@206

Telekom ima nekih problema ovih dana, tako da generalno svima ne radi kako treba.
                                Ima diskusija o tome na ovom forumu (nadam se da smem da postavim link): http://www.benchmark.rs/forum/showthrea ... 7&page=224
                                Poslednjih par strana ove teme...

Privremeno rešenje je da se stave google DNSovi:
                                8.8.8.8
                                8.8.4.4

Što se tog SBB-a tiče, ja bih još danas prešao, samo da mogu.

Comment

Working...
                                X