Kako da zastitim i zakljucam internet mrezu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorki
    CBC Član
    • 16.09.2012
    • 34
    • Vranje

Sto se status loga tice, postoji datum, vreme i lokalni IP, tj. ovakva linija:

11/11/2012 10:45:33 sending ACK to 192.168.1.9

...sto je korak u 3-way-handshake proceduri TCP protokola pri ustpostavljanju veze, tj, konektovanju novog racunara na mrezu.

NAT (od Network Address Translation) tabela, uprosceno - cuva preslikavanja unutrasnjih lokalnih (privatnih) adresa na unutrasnje globalne (javne). Ali sadrzi informaciju i o spoljasnjoj IP adresi - tako da, ne samo da mogu da vidim da li se jos ko konektovao na moju mrezu, nego vidim i sta gleda. Ko ne veruje, neka ukuca 46.163.114.192 (adresu sa prilozenog screenshot-a) - i dobice CBC forum login stranu.

Napominjem da je to sve sa ulogovanim "telekom" user-om, sa administrativnim pristupom postoji jos dodatnih opcija.

Originally posted by Dora View Post
    Ako tako svi radimo a radimo odavno, forum će preuzeti ovakvi a nismo se za to borili i trudili.
    Ovako napisano ispade da radite da forum preuzmu "ovakvi". Ali nema razloga za brigu druze komandante, ja i moja soljica za kafu nismo krenuli ni u kakvu revoluciju, bas nasuprot, trudimo se da damo doprinos.

Originally posted by banekg View Post
    Pa u ovoj temi ste jedino ti i onaj banovani unosili dezinformacije.
    Znas kako baki prijatelju, ja da nemam pojma o cemu pricam, i da "sirim dezinformacije" - bio bih idealan kandidat za posao u Telekomu.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

I ti i Franja ( i još neki) imate manu da morate dokazati da ste u pravu i to po svaku cenu, a to me strašno jedi a to opet nije dobro. Svi su zaboravili na ovaj slučaj.

Da si najaki i najbolji čovek na svetu ako ovako nastaviš da šiljiš drvce biće trajan ban.

Ako pročitaš šta je čovek pitao i šta ste vas dva posle toga nalupetali nema veze sa temom. Nema veze da li je to istina, korisno ili ne, ima veze sa tim da se ne sluša a muhi kad otkineš sve četiri noge postane gluva...

Kome nije po volji, slobodno otvori svoj forum to je normalna tendencija u ovoj državi.. Forum po glavi stanovnika

Smajli je tu samo iz navike u prstima.

P.S Ovo je primer za "takve" što preotimaju forum, smore sve a onda i oni korisni odustanu jer neće da se smaraju doživotno.

Bilo kakava odgovor na ovo biće trajan ban. Tako se pokazuje sila i odlučnost. Slabost se iskazuje banom od 2 nedelje pa se onda nastavi po starom.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dacha
        CBC Senator XXL
        • 23.06.2007
        • 356
        • Beograd, NBG
        • Xsara II 2.0i

Nakon ovog screenshot-a ocigledno je da je u pitanju nesporazum ili previd, na slici (ne vidi se jer je cropovana) je user interface od Intracom Jetspeed rutera a rasprava se odnosila kao sto sam i napomenuo na Huawei hg520/530.

Nadam se da je autor teme resio svoj problem i hvala gorkiju na izvinjenju u privatnim porukama.
        The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• DrMr 1986
          CBC Početnik
          • 12.11.2012
          • 4
          • Beograd-Surcin

Dacha

Hvala dacho na onom linku od pre par postova za programcic ,jako korisna stvar.

Comment

Working...
          X