Problem sa kompom!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • -Vedran-
    CBC Senator XXL
    • 03.10.2004
    • 3255
    • Beograd

Re: Problem sa kompom!

Microsoft outlook mi je skroz odlepio, odjednom kad ga palim trazi mi neki outlook.pst file...
    Jel ima neko ideju gde je taj fajl i sta uraditi da mogu da sacuvam mailove koji su bili u njemu.
    Power of dreams !!!

Comment

• DraxNS
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2006
      • 520
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 307 SW

google je tvoj prijatelj meni je ovo bilo na prvom mestu.... kad sam ga pitao....

btw. kanda ti je pobrisan isti (cim ga trazi Outlook) sto ukratko znaci da vise nemas mailova, podesavanja itd.... hebiga... mozda ti sa one strane pomogne komanda za trazenje istog iz dos prompta... a mozes da probas da ga nadjes i sa Find, pa na c: i da procetka sve trazeci *.pst

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Hvala druze, ali ne pomaze. Kao da je nesto sve pobrisalo. Tog fajla nema nigde...
        Power of dreams !!!

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

Pa vidi... ako si pravio restore point imaš šanse da ga odatle vratiš, sad koliko ćeš podataka imati zavisi od momenta kad je dotični restore point napravljen... a ako nisi (kao što to većina ljudi ne uradi), onda si u nebranom grožđu

- Neko je seo i obrisao taj fajl (ako deliš računar sa još nekim)
          - Preagresivno podešavanje antivirusa ga je možda obrisalo
          - Ako je podešavanje antivirusa namešteno da pravi karantin, pogledaj šta tamo ima
          - Crkava ti hard disk
          - najmanje verovatno ali teoretski moguće, neko ti je preko interneta upao na mašinu i pobrisao taj fajl, ili je virus krivac tome (mada je danas sve manje destruktivnih virusa)

Kako god da okreneš, ako ga sistem ne može naći ni na jednoj particiji, a restore point nemaš... žao mi je ali se možeš pozdraviti sa svim mail-ovima, podešavanjima, itd... iz Outlook-a.

Preporuka (za ubuduće): REDOVAN BEKAP!!! , postavljanje restore point-a (makar nakon nulte instalacije) i NE KORIŠĆENJE Microsoft rešenja, tj. pređi na Mozilla Thunderbird.

Druga preporuka, napravi KORISNIČKI nalog i sve teraj pod njim... samo instalacije radi pod administratorskim nalogom, koji naravno mora biti sa pristojnom lozinkom. Jeste da je malo više petljanja, ali se kasnije isplati.

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Hvala na savetima, trebace za ubuduce
            Power of dreams !!!

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

Aj malo iz naftalina da zvadim

Nije bilo duze vreme problema, sad opet.

U poslednjih 3 dana je pocelo da se desava. Naime, odjednom u sred rada, monitor se ugasi, i komp kao da je u stand by modu. Ali ne mozhe da se podigne nikako, sem drzhanje power dugmeta da se iskljuci, i posle opet palim normalno.
              Problem se pojavio kad sam instalirao Vdownolader, s tim sto mi je trazio da instaliram i microsoft .net framework. E sad, to se desavalo uglavnom kad je Vdownloader upaljen i kad skidam nesto. Ali danas se ugasio i sam od sebe. Sta moze da bude u pitanju? Tepmeratura je ok, ne prelazi 60 stepeni.

I love my

Comment

• Flavio
                CBC Senator XXL
                • 13.06.2006
                • 1926
                • 012 Centar
                • KaraWagon 1.4T.Spark

Probaj zakaci monitor na onaj drugi izlaz (ako je na plavom VGA,prebaci ga na beli DVI,ili obrnuto-zavisno kako ti je sada) pa vidi onda.

Rekao bih da 60*C i nije bas OK ... Mozda jedino ako koristis neki Prescott derivat .

Comment

• dacha
                  CBC Senator XXL
                  • 23.06.2007
                  • 356
                  • Beograd, NBG
                  • Xsara II 2.0i

Ne znam koji je procesor u pitanju ali 60 stepeni je u granicama tolerancije naravno ako je to pod opterecenjem i ako kuler box nije skoro ciscen, ipak je leto mada bi mu definitivno prijalo ciscenje eventualno zamena termalne paste ali to nema veze sa ovim problemom.
                  Ako je na idle-u tj. dok ne radi nista 60 stepeni onda to vec nije u redu. Ali opet ako se pregreva procesor pa se gasi komp, onda ne moze ni da se upali odmah u narednih minut dva dok se temperatura ne spusti.

Bilo bi lakse da si napisao konfiguraciju al' ajde otprilike...

Probaj ovako, kad se to desi, izvuces kabl od monitora iz kucista i vidis jel monitor ispise no signal ili neka slicna poruka tj. jel detektuje da je izvucen kabl kako bi eliminisali monitor kao problem. Ako kad izvuces kabl monitor ostane crn kao da se nista nije desilo onda je on problem, ako detektuje izvucen kabl idemo dalje....
                  Uzmes lepo neki linux/winxp/knopix/solaris "live" cd, tj. bilo koji operativni sistem koji se butuje i radi sa CD-a, ako nemas nista takvo pri ruci skini Hirens BOOT CD pa kad butujes izaberi Tiny XP da podigne njega, i onda ga malo maltretiraj, opterecuj i sta vec najcesce radis kad mu se to desi. Ako se desi i sa butovanim sistemom sa diska, znaci problem nije software-ske prirode. U toj varijanti na osnovu mog iskustva krivac su ili napajanje ili graficka, cesce napajanje...

Ja bih u principu odmah probao drugo napajanje da eleminisem prvo to jer mi se jako cesto desavalo to sa napajanjima koja su pred crkavanje (a imam i napajanje u rezervi).

Ako mogu jos nekako da pomognem samo reci nemoj da se stidis
                  The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• Kosovic
                    CBC Veteran
                    • 14.12.2008
                    • 149
                    • Vrbas

Ček' , ček' , ako sam ja dobro razumeo, tebi ceo komp ode u stand by, a samim tim i monitor treperi ili ja nisam dobro skontao?

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

Huh!

Ovako od kad sam napisao poruku nije mi se vise desavalo ovo Ali monitor ode u stand by tj kao kad je komp ugasen, lampica od kucista gori, ali nista se ne cuje. E sad 60 stepeni je temperatura pod opterecenjem, znaci dok se radi, dok odmara temperatura je cpu 55, maticna 37, hard 39 jedan i 34 drugi.

Pokusavao sam ovo sa kablom da izvucem iz kucista i pokazuje da je izvucen tj da nema signal.

Konfiguracija je amd athlon 2500+, maticna asus a7v8x-x, jedan hard je 160gb, a drugi 80gb, 2,5gb ddr1 memorije, graficka je geforce fx 5900

I love my

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

Opet je poceo!

Juce se ugasio 2 ili tri puta dok nisam bio kuci, znaci opterecenja bez. Ne znam dal sam napisao gore, ali kada se tako ugasi, ne moze da se restartuje. Pomaze samo duze drzanje dugmeta shutdown...

I love my

Comment

• dris
                          CBC Veteran
                          • 24.01.2008
                          • 172
                          • Novi Sad

kanda je graficka odsirala svoje.

Ako je komp "stvarno" otisao u standby onda bi to moralo da se evidentira u eventviewer-u, e sad nisam mozda ispratio temu ako je winXP u pitanju

malo vise informacija i fotki na na wiki-ju http://en.wikipedia.org/wiki/Event_Viewer, uglavnom tamo se beleze sve bitne stvari i dogadjaji po VREMENU desavanja, i kada otvorih i pogledas sta se desavalo u vreme kada se ugasio monitor... ako nema dogadjaja koji ukazuju na realni odlazak kompa u stand by onda je "definitivno" graficka.
                          Najbolje bi bilo da uzmes- pozajmis drugu graficku, ili jos bolje "provereno" napajanje, nekada davno je 5900-ka vazila za ozbiljnog potrosaca struje i zahtevala lepo napajanje (tada je 350w bilo IN).
                          Inace je prema nekim istrazivanjima (svojevremeno) je utvrdjeno da visok procenat (da se ne gadjam ciframa, ali vise od 70-80 %) problema nasstaje bas zbog napajanja tj. nekvaliteta istog. A na napajanje godine svakako ostavljaju traga (ukoliko imaju elektrolitske kondenzatore, a to vazi i za maticnu)

Fokusiraj se na pozajmicu napajanja i graficke, zameni pa testiraj. Skini 3D mark - test program (koji bash krlja resurse kompa) i pustish ga da se vrti neprekidno par sati...

"Konfiguracija je amd athlon 2500+, maticna asus a7v8x-x...." Dacha ti je vec napisao, probaj da ocistis cooler i namazes pastom malo procesor (JAKO PAZLJIVO SKIDATI COOLER -jer ako se proc. slepio za cooler moze se desiti da "okrnjis" procesor... jer tada AMD...)....
                          bash ne znam kad je dosta ... nabavi (pozajmi) lepo napajanje -probaj, ako nije to probaj naci neku grafiku pa i nju probaj.... i tako dalje...

pozdrav.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

da se ne gadjam ciframa, ali vise od 70-80 % problema nasstaje bas zbog napajanja
                            potpisujem
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Procesor je skidan pre 3 meseca i pasta namazana i tu je sve ok. Napajanje sam menjao pre mozda 2 godine, mada je kinesko neko u pitanju bilo, nisam hteo da ulazem u mator komp. SLedeci put kad se ugasi tako pogledacu sta se desavalo u eventviewru pa pisem ovde. Ako je graficka gecrkt, onda spremam pare za novu konfiguraciju...

I love my

Comment

Working...
                              X