Problem sa kompom!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • M@rio
    CBC Veteran
    • 13.07.2007
    • 166
    • Čačak-Beograd(studiram)

Jeste, ali onda mora da menja plocu.
    If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Originally posted by Car
      P4 ne valja ni jedan. Mracna faza intela...
      Za te pare bolje novi core2duo, svaki se overklokuje preko 3 GHz.
      Kako definišeš da jedan procesor ne valja. Ja dok sam vozio P4 pre 6-7 godina, jeste koštao više ali mi je nudio veće performanse i, što je mnogo bitnije, značajno stabilniji i tečniji rad, što se ne može izmeriti ni jednim sintetičkim testom, već se mora osetiti svakodnevnim radom i upoređivanjem. P4 je tada za mnoge bio kiselo grožće, pa sam se naslušao tih komentara, ali i lepo naradio sa jednom lepom konfiguracijom.

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Pa u odnosu na to koliko je kostao i sta je u to vreme moglo da se kupi od athlona bio je los, barem za moje pojmove.
        P4 na 3.0 ili 3.2 GHz su bili maltene duplo skuplji od athlona koji su u realnom radu sasvim mogli da mu pariraju. Naravno, kad u detalje gledas brzinu uvek je tu intel prednjacio, ali koliko ljudi radi bas toliko zahtevne poslove sa racunarom? Kome treba, u redu, amd tu nikad nije imao sta da trazi.
        Posmatram stvar iz tog ugla. Recimo athlon xp 3000+ pa cak i 3200+ su bili duplo jeftiniji od tih P4 na 3 GHz, a nisu bili bas duplo sporiji, manje su se grejali itd.

Da skratim pricu, suludo je dati sada 55 evra za nesto sto je i intel napustio i presao na drugaciju koncepciju, kad za iste pare ima mnogo boljih procesora. Primer je taj jeftini C2D, lepo se overklokuje, dovoljno brz, ne greje se. Isto kao i nesto od athlona X2 u toj cenovnoj kategoriji.
        A ploca ionako ima dovoljno jeftinih a solidnih da i nije neka investicija zameniti je.

Comment

• M@rio
          CBC Veteran
          • 13.07.2007
          • 166
          • Čačak-Beograd(studiram)

.Ne kazem da je Intel los, nego je preskup za ono sto nudi.
          If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

• Bane R
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2006
            • 1769
            • Beograd

OK, znači P4 bio skup, nije bilo loš ...

Uglavnom, slažem se s time da je prelazak na c2d, ddr2 i pcie karticu dobro rešenje, ne samo kada je o performansama reč, nego kada je i o novcu reč. U ostalom, hiljade ljudi je to uradilo , a tek manji broj njih zbog brzine.

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Ovo sto je @Dranix napisao
              Izduvaj ceo PC kompesorom ili na drugi nacin ocisti prasinu sa hladnjaka i ventilatora.
              je NAJBOLJA preventiva , a ponekad i resenje.

Na radnom mestu odrzavam mrezu sa 12 racunara koji se nikad ne gase.
              Skoro sa svakim sam imao problem sa resetovanjem, ili da upali iz 100-tog pokusaja.
              Svi su na UPS, a 2 komada imaju GV800 sa po par HD i non-stop rade upis i brisanje. Svakih 6 meseci odnesem poneki kod vulkanizera na kompresor i to je to!

Trebalo je da vidite facu vulkanizeru kad sam prvi put uneo kuciste u radionicu...
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Originally posted by deki-ascona
                Skoro sa svakim sam imao problem sa resetovanjem, ili da upali iz 100-tog pokusaja.
                Ovo obično nema veze sa prašinom, nego sa elektrolitima na ploči???
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• srdjan_p
                  CBC Senator XXL
                  • 01.12.2004
                  • 1915
                  • ZR

Ajd da povampirim temu...Imam problem koji ne mogu da resim i sramota me je jer sam serviser kompova a uskoro i inzenjer...
                  Devojka ima komp sa Ati AllInWonder x800 grafickom...Fazon je u tome da se nakon nekog vremena gledanja tv-a blokira slika i pomaze samo reset...Ne vredi ni ponovo instaliranje softwera/drajvera niti bilo sta drugo, sranje se stalno blokira...
                  Pomagajte odlepio sam...

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                    CBC Senator XXL
                    • 13.11.2007
                    • 684
                    • Sabac

Taj x800 je prilicno mator. Proveri mu temperaturu u BIOS-u, moze biti da se pregrejava. Ako nista, uhvati i dobro ga ocisti, jer ponekad i prasina zna da napravi problem.

E sad, nisam te bas najbolje razumeo. Kako mislis gleda TV? Ukoliko ima prikljucenu TV kartu na kompu, onda je izvesno da ona pravi probleme a ne graficka. Reci mi, jel se ovo desava samo dok gledate TV preko kompa, ili se javlja i u drugim situacijama - igrice, gledanje filma, ili pustanje bilo kakve graficke aplikacije?
                    Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• srdjan_p
                      CBC Senator XXL
                      • 01.12.2004
                      • 1915
                      • ZR

Eh, sam rekao da je u pitanju AllInWonder, to je ono cudo, graficka sa tv/fm tjunerom, sve u jednom...Izduvao sam kompresorom sve...

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                        CBC Senator XXL
                        • 13.11.2007
                        • 684
                        • Sabac

Eh, davno bese kada sam imao ATI-ja... Zaboravio sam na tu AllInWonder seriju, koja je postojala i na 9*** modelima. Nego, ne rece mi glavno: Jel ti se to blokiranje desava samo tokom gledanja TV-a, ili i u drugim situacijama?

Comment

• srdjan_p
                          CBC Senator XXL
                          • 01.12.2004
                          • 1915
                          • ZR

Samo tokom gledanja tv-a

Comment

• Pro_Touring_Mopar
                            CBC Senator XXL
                            • 13.11.2007
                            • 684
                            • Sabac

Jako cudno... Probaj da proveris karticu na nekom drugom racunaru pa vidi kako se ponasa...

Jel si probao da instaliras neku igricu, ili program? Probaj da ga provuces kroz 3D Mark '05. Jesi li proverio temp. u BIOS-u?

Comment

• srdjan_p
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2004
                              • 1915
                              • ZR

Igrice fura bez problema, temperaturu cu da pogledam tacno sutra pa javim...

Comment

• srdjan_p
                                CBC Senator XXL
                                • 01.12.2004
                                • 1915
                                • ZR

Maltretirao ga malopre i raznim testovima i igrama i ne greje se ali i dalje blokira kad se gleda tv, glupi ATI...

Comment

Working...
                                X