Problem sa kompom!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zvrle
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2005
    • 961
    • Beograd, Batajnica
    • Golf 4

Jesi probao neki drugi klijent, recimo apex ili strong?
    “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• bigfoot
      CBC Senator
      • 13.04.2005
      • 224
      • Lower Hutt, New Zealand

Jel ti to PATA ili SATA hard disk?

Ako je PATA proveri da ti hard ne radi u PIO rezimu umesto u Ultra DMA modu. Ako radi u PIO modu onda mu je izuzetno usporet transfer pa prilikom hashovanja toliko zauzme procesor.
      “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Pa preshao sam na APEX.Evo ovako u primary device 0 je DMA transfer, a device 1 je PIO morao sam tako jer je inache komp ceo usporen radio a da nishta nisam dirao.Jel to nromalno uopshte da se tako ponasha?U secondari IDE nisam nishta dirao...

I love my

Comment

• bigfoot
          CBC Senator
          • 13.04.2005
          • 224

Jel tebi taj hard disk primary device 1? Hard disk nikada ne bi trebao da radi u PIO modu, osim kada ima neke probeme. I to cak sam windows zna da hard disk prebaci u PIO mod kada se muci sa ocitavanjem podataka sa njega.

Ako sam te dobro razumeo, ti kada stavis da ti hard disk radi u UDMA modu racunar ti se strasno uspori? Ako je tako ili nisi dobro stavio PATA kabl, eventulano dzamperi za odabir moda rada hard diska nisu dobro postavljeni ili sam hard nije ispravan. Ako je novi hard disk i nije do kabla ili dzampera nosi ga na reklamaciju.
          “Alfa Romeo is something special. It occupies a place apart...It is a way of life...”

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

Evo to sam uradio.E sad ja sam dzamper stavio da bude na cable select.Dakle nije mi primarni hard.Ono secundari nisam dirao.Aj pomoc shta dalje raditi?

E da muchi se samo kad hasujem sa njega na dc++ kad pokrenem neki film da gledam sve ok radi.

I love my

Comment

• bigfoot
              CBC Senator
              • 13.04.2005
              • 224

Po ovoj slici ti vec imas jedan hard koji ti je primaran i radi u UDMA rezimu, jel tako? Ako je tako onda ovaj drugi moras obavezno staviti da ti bude sekundarni sa postojecim masterom (primarnim).

Kada povezs kako treba deinstaliraj primari IDE channel i resetuj komp. Nakon reseta windows ce sam instalirati IDE i ako je sve uredu taj hard ce biti u UDMA rezimu.

Comment

• Kanarinac
                CBC Senator XXL
                • 08.10.2004
                • 2870
                • BG,Weedikovac

Mislim da nisam bash razumeo.Jel nisam trebao da stavljam ovo PIO ovde?
                Jel dzamper ostaje u cable select ili?I da imam vec jedan hard on je primarni.ovaj je drugi.treceg nema

I love my

Comment

• bigfoot
                  CBC Senator
                  • 13.04.2005
                  • 224

Hard disk treba da radi u UDMA modu obavezno da bi sve bilo kako treba.

Taj drugi hard disk treba da obavezno postavis u sekondari sa dzamperima. Kada to uradis deinstaliraj primarni IDE chanel i resetuj komp. Nakon reseta windows ce sam instalirati IDE chanel i ako je sve OK taj drugi hard ce biti u UDMA modu.

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

A ono shto sam podeshavao da vratim na normalno?Jel desni klik na secondary IDE i uninstal?JA po shemi na hardu vidim da ima samo 2 polozhaja tj primary i cable select.Sad je na ovom drugom.Ako sam sve dobro ukapirao sredicu sutra sve nadam se

I love my

Comment

• bigfoot
                      CBC Senator
                      • 13.04.2005
                      • 224

Jeste tako desni klik pa unistall, ali ne na secondary vec na primary jer ti je na njega povezan i jedan i drugi hard.

Sto se tice dzampera, mislim da na tom maxtoru kada se skinu svi dzamperi onda je secondary, pogledaj malo bolje sta pise na papiru koji je odozgo nalepljen na hard.

Comment

• Kanarinac
                        CBC Senator XXL
                        • 08.10.2004
                        • 2870
                        • BG,Weedikovac

Big ja izgleda sredio problem!Uradio kako si rekao i sve super odradilo.Sad cemo da vidimo kad prebacim ostalo dal ce isto tako lepo da odradi.Nadam se da hoce
                        A da sad mi vrisnuo rezach ja ubacim da narezhem a on ni bzz da uradiIdem da smaram ilegalnog milana da mi nabavi jedan

I love my

Comment

• bigfoot
                          CBC Senator
                          • 13.04.2005
                          • 224

Drago mi je da sam ti pomogao.

Pre nego li otpises rezec proveri da mozda nisi mu otkacio napajanje ako si cackao oko kablova, jer mi je bas cudno da tek takno crkne totalno. Pre ce biti los kontakt.

Comment

• Kanarinac
                            CBC Senator XXL
                            • 08.10.2004
                            • 2870
                            • BG,Weedikovac

Proverio on otvara i zatvara ali nece da chita.Izvukao oba kabla i vratio nazad i nishta Vidi se da je tu al kad ubacim cd nishta.Izgleda da je odvrmorio svoje.

I love my

Comment

• bigfoot
                              CBC Senator
                              • 13.04.2005
                              • 224

Ako nece da ti procita ni jedan CD, onda je najverovatnije otisao. Ali mi je bas cudno da je tek tako zveknuo bez prethodnih problema sa citanjem CD.

Comment

• Kanarinac
                                CBC Senator XXL
                                • 08.10.2004
                                • 2870
                                • BG,Weedikovac

I meni.Probao sam nekoliko i nishta.Al dobro nije shteta velika ionako nije bio dvd

I love my

Comment

Working...
                                X