Ma hocu da malo proverim hladjenje.dodam mozhda po koji kuler u kucishte poshto mi se sve chini da je jacha temp.A i deshava mi se skoro svako jutro kad prvi put palim komp da on krene da radi al se na pali monitor ko da se grafichka nae pali pa posle restarta upali ok.I ponekad kad gledam neki film se komp restartuje.
Problem sa kompom!
Collapse
X
-
LC power je vrh za te pare, ipak cena je pocela da mu jaca u odnosu na pre godinu dana.
Ne treba stedeti i na hladjenju i kucista i ostalih delova. Dobar cooler, silver pasta i nema problema!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Ma nije to auto pa da treba tolko mudrosti i "servis"...
Rasturi komp, očisti sve što se očistiti može (obrati pažnju da nema prašine u PCI, AGP i memorijskim slotovima), spakuj sve nazad, proveri da kablovi ne smetaju nekom ventilatoru. Najbitnije: skini bočnu stranicu, to hladi bolje nego bilo koji ventilator i hladnjak. Ukoliko posle toga ne bude hteo da radi kako treba ili neka kartica/memorija ne leži lepo u slotu ili je pokvareno. Ništa ti tu servis neće pomoći.
Inače, tvoj problem smrdi na lošu memoriju ili napajanje, možda loše hlađenje... Vidi da memorijskim modulima promeniš slotove. Napajanje je možda na izdisaju, a nedaj da te neko laže da ti trebaju neki novi kuleri ili tako nešto, ništa se toliko ne greje što skidanje stranice ne pomaže.
Ako odneseš komp u servis vratiće ti ga i reći će "sve je ok" i opet će da počne da zeza. Dakle use i u svoje kljuse, jer da bi provalio šta ne valja, moraš da provodiš neko vreme pored kompjutera.
Test za napajanje generalno ne postoji.
Što se memorije tiče, ovo ti je vrhunski način da je istestiraš: otvori Photoshop i otvori bilo koju sliku i pokreni resize (image>image size) i stavi da se uveliča na neku abnormalnu rezoluciju, tipa 20.000x20.000 tačaka... ako tu operaciju uradi (makar i posle 10 minuta), najverovatnije je sve ok sa memorijom).
Generalno za testiranje kompa su ti najbolje igrice ili 3d mark (koji je program test ala igrica koji se sam vrti). Ukoliko grafička zeza, zakuca će 3dmark/igricu ili u boljem slučaju će početi da se pojavljuju greške u prikazu.
Baci komp na muke, igrice, photoshop, pa ako negde nešto prsne, objasni nam kako je i gde prslo, pa ćemo pretpostaviti šta ne valja.
Comment
-
-
Prevideli ste da mu se problem pojavljuje prilikom prvog paljenja. To zanci da nema veze s prasinom, grejanjem tj. kulerima. To dalje znaci da je iskljucena prljavstina na kulerima (tj. dobro je ocistiti ali nije uzrok).
Posto se ponekad iskljuci - resetuje i kada je zagrejan e onda:
Ja bih probao drugo napajanje? Javi mi se na pp rado cu ti ustupiti neko za probu na par dana cisto da vidis. Ti kvarovi me najvise i nerviraju. Najlakse se resava kad vidim gde je gorelo
P.S. ja drzim servis kompjutera
Comment
-
-
Upravo tako ali je napomenuo da mu se problem desava najcesce prilikom paljenja, to znaci da ni jedna od komponenti koje su pod temperaturnim stresom nije tada ugrozena....
U svakom slucaju kani, dacu ti napajanje da probas ako hoces...
Comment
-
-
Comment
-
-
Ako ti nije teško donesi meni (jes da sam u NS), ali od ovih stru?njaka ovde me malo boli...
Recimo za taj slu?aj sa paljenjem postoji 20741 razlog, jedan najsvežiji u mojoj praksi je drajver za dlink usb wireless adaptere, na nakim mašinama jednostavno pravi takav problem, posle deinstalacije se više ne dešava...
NAJ?EŠ?I razlog su elektroliti na plo?i, to povla?i i zamenu napajanja, ali je rešivo... i tako...
btw, brojao sam 10...9..., da se smirim, ina?e bi bilo...Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
Sto si brojao do 10?
Najcesci od onih tvojih 20741 razlog je upravo napajanje a to sam i rekao. Naravno da posle toga moze se pregledati i stanje elektrolita ali... Od najlaksih stvar ka najtezima.
P.S. Kako driver od bilo kog uredjaja moze da onemuguci paljenje racunara?!!! E ovde sam ja brojao do 10,11.... Ma salim se ja i dalje nebrojim
Kani, ja sam na Bovom Beogradu, to ti je usput ako krenes ka Novom Sadu...
Comment
-
Comment