foto aparat do 200e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Ja dzepni format ne bi uzeo ni dzabe iako neki imaju (kao) dobre performanse. Dobra kamera ne moze da se napravi da bude tako mala a da ima to sto ima i dosta veliku autonomiju. Ne znam zasto je bitno da kamera bude bas jako mala. To je toliko smesnog oblika i velicine da ne znas gde da je uhvatis a da ne zasenis neki senzor. Imaju te kamere svoje musterije (zenske) kao ranije 110 pocket sa koga nikad u zivotu nisam video korektnu fotku. A i kako bi.
    Mi jednog James Bond-a vec imamo na forumu a izgleda da ima jos nekih kandidata.
    U losim svetlosnim uslovima (unutra recimo) na osetljivosti od 100ASA na 3 metra ili vise nema nista od korektne fotke. Zasto onda kamera treba da sluzi? Kao mislite da se smesti elektrolitski kondenzator blica dovoljnog kapaciteta od koga zavisi snaga u tako pljusnato kuciste? Ako se pak da bi se uopste nesto snimilo poveca fiktivna osetljivost na 800 ili vise ASA fotke nisu ni za sta jer je "zrno" krupno kao kamenje.
    Napolju takodje ako se nesto krece nema nista od panovanja (pracenja kadra) jer to autofocus uglavnom ne moze da isprati na korektan nacin.
    Ostaje jos samo "mrtva priroda".

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Izvini dranix, ali gušiš temu... Umesto da pričamo šta ljudima treba, ti iznosiš svoja mišljenja o fotoaparatima, totalno nevezana za temu. Imaš dovoljno domaćih foruma, kao što su http://www.dizajnzona.com/forums/ i http://www.digitalinfo.co.yu/forum/ da iznosiš opšte priče o fotografiji, ali u ovom tredu su potrebna konkretna rešenja.

Pored svega, nekome će pored tvojih postova moje tvrdnje da izgledaju bez veze, a iako nisam sujetan, znaš da mi nije prijatno kada se neko protivi stvarima koje ja kažem, a dobro znam da te stvari držim u noktu malog prsta.

Džepni aparati su fantastični! Posle stotine digitalaca koji su mi prošli kroz ruke, to je moja omiljena klasa. Zašto? Upale se za pola sekunde, uslikaju sliku za još toliko vremena, imaju velike i prelepe ekrane, ne traže glupa podešavanja i ne provaljuju se dok se nose u džepovima.

Pored toga, Canon je dugo vremena (i dalje) ugrađivao u svoje najmanje aparate 1/1.8" senzor isti onaj kao u svoju G klasu - OK, slike nisu mogle da budu kao na G aparatima, zbog malog objektiva, ali su i dalje slike bile sjajne. Olympus je isto imao džepni aparat sa 1/1.8" senzorom, što nije dovoljno za vanzemaljske slike bez velikog objektiva, ali za jako dobre slike jeste dovoljno.

Brineš o šumu na visokim ISO osetljivostima? Probaj Fuji aparate od F10-31 (i to je "džepna" klasa), pa ćeš promeniti mišljenje.

Kada krenem negde, između Practica aparata od 100e koji staje u džep i torbe SLR opreme od 10.000e, uvek ću izabrati aparat koji me neće smarati, a to što ima šuma, što boje nisu pogođene, pa bože moj, kolko samo imam fantastičnih slika sa mobilnog telefona u 640 rezoluciji.

Comment

taj pentax optio m20 je ekstra sta nudi za 120e
        Doro nasli smo ti aparat!Veliki plus sto koristi dve AA baterije i SD kartice,ekonomicnije od toga ne moze
        LINK

Comment

• civi
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1492
          • Pozarevac

gde ima za te pare?
          Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
          - Kako to misliš, kočim?

Comment

• nismo
            CBC Član
            • 29.10.2006
            • 84
            • BG-Konjarnik

Sto se suma na visokim osetljivostima tice Canon je opet u prednsti nad svim ostalim proizvodjacima. Naravno poredjenje samo kad je slika uradjena na papiru.

Comment

Originally posted by zoranbg
              sta mislite o PENTAX M20 ima 7 mega pixela , 3X opticki zum,snima movie mod 640x480/30fps i najvaznije kosta samo 125 evra
              sad zvao,u n.sadu 14,990 din(185e)

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

Originally posted by nismo
                Sto se suma na visokim osetljivostima tice Canon je opet u prednsti nad svim ostalim proizvodjacima. Naravno poredjenje samo kad je slika uradjena na papiru.
                Fuji je generalno no1... mada sve zavisi od modela do modela.

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

@Elwood .... ja ovde video ... :
                  http://www.focusphoto.co.yu/shop/index.php/cPath/38_110
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Originally posted by lanMi
                    Bane, ovo je dovoljno dobro za auto, dok god se ne pojavi nanotehnologija u autoindustriji
                    A i vlasnici Canona ce se mozda sloziti samnom, ponekad jako nervira ona zelena fokus kockica, u ovom slucaju sam odustao da je nacentriram na bubamare posle par pokusaja, tako da je u fokusu u stvari jedan deo prsta.
                    Pa imaš više na?ina fokusiranja, spot, zone, cela slika... pa namestiš prema potrebi.
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• nismo
                      CBC Član
                      • 29.10.2006
                      • 84
                      • BG-Konjarnik

Fuji sam prestao da pratim posle modela 9500 koji je ocajan

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Zahvaljujem svima na trudu
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nismo
                          CBC Član
                          • 29.10.2006
                          • 84
                          • BG-Konjarnik

Doro, mislim da ti nista nije jasno

Comment

• TAZZ
                            Banovan
                            • 30.05.2005
                            • 1409
                            • NBGD,SERBIA

@ nismo...

CANON je po malko ocajan na ISO osetljivostima preko 400...

Shum do zla Boga

FUJI F 20... oko 14.000 dinara a ima iso 2000... i njegov shum na ISO 2000 je isti kao kod CANONa na ISO 800...

PENTAX M 20 je odlichan aparatic ali.... ostade mi samo 1 ili 2 u radnji... prodaju se kao alva...

@ Bane...

"Najbliže tvojim zahtevima jeste Canon Ixus 800 IS - mali je, sumanuto brz, odli?ne fotke, ima 28 mm objektiv, ali ne ispunjava 2 uslova: ima svoju bateriju i košta oko 270e... "

IXUS 800 IS NEMA!!! objektiv 28mm vec 35...

za 200 evra...

Od malih aparata... FUJI F 20, OLYMPUS FE 230, i naravno PANASONIC TZ1...
                            Panasonic TZ1... LEICA, 10X objektiv, Stabilizacija, 2.5 ekran, Li-Ion baterija, Velichine kao Pakla Malbora 100S, Uzasno jednostavan za upotrebu... VR aparat za Taj novac i TVRDIM da nema bolje od njega za 220 evra! Realno bi trebao da koshta oko 260-280 evra... ali... samo 220 evra.

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Evo i ja...kupujem aparat

Obavezni kriterijumi:

Velicina ne veca od canon ixus40 ili sony DSC-W80, da nema izbocine ispupcenja, coskice, itd. dakle klasican cetvrtasti oblik.

Znaci sto manji ali da zadrzi osobine:

velicina displeja ne manja od 2 inca

da ima dobar video zapis kao gore pomenuti po mogucstvu i bolji sa sto boljom reprodukcijom zvuka. mogucnost zooma u toku video zapisa (nije obavezno ali je pozeljno)

Da brzo okida a ne da mi se predomislja.

Krajnja cena sa svim potrepstinama oko 200 +- 20,30eu

Sta se moze naci....tazzz imas li nesto sto ispunjava ove kriterijume?
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Bane R
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2006
                                • 1769
                                • Beograd

Originally posted by TAZZ
                                IXUS 800 IS NEMA!!! objektiv 28mm vec 35...
                                Ixus 850 ima na njega sam mislio. Ixus 850=SD 800, lako je zbuniti se...

Comment

Working...
                                X