foto aparat do 200e

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Deki
    CBC Senator XXL
    • 18.02.2005
    • 307
    • Beograd

Moram da pohvalim TAZZ-a i bogu hvala da sam poslusao njegov savet i kupio Panasonic Lumix DMC-FX01. Lumix serija ima LEICA optuku sto ih stavlja za korak ispred konkutencije.

Ako TAZZ preporucuje Panasonic TZ1.. LEICA nemoj se dvoumiti jer to je to.

Comment

• civi
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1492
      • Pozarevac

fuji f20 je ipak zakon ako slikate iole po mraku poz
      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• nijebitno
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2006
        • 629
        • Modrica

Trenutno su mi opcije A610 i A550. Koliko je kvalitet slike losiji, ako uopste jeste, kod A550? Ima li jos nesto bitno pozitivno/negativno o ova dva aparata?
        Kod A610 mi se dosta svidja pokretni displej, aparat u stvari kupuje moja djevojka,jako je niska pa bi joj to dobro doslo na nekim javnim okupljanjim, da i ona moze nesto da slika
        Moze li jos da se nadje A610, u BL ga nisam uspio naci?
        Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• nismo
          CBC Član
          • 29.10.2006
          • 84
          • BG-Konjarnik

TAZZ, ako neke od tih modela imas u radnji jel ima sanse da napravimo neki uporedni test?

Comment

• zec
            CBC Senator XXL
            • 05.01.2005
            • 450
            • bgd

Za tebe M mora da bude neki sa sirokim objektivom. Znaci trazi od 28mm da bi mogao slikati sve delove....
            "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• stopa
              CBC Član
              • 17.10.2006
              • 46
              • BG - Vozdovac

Bez namere da zapocinjem diskusiju oko karakterisitka za Dorine potrebe je sasvim OK Canon A460.

Znam gde ima malo i povoljnije nego po radnjama pa koga zanima neka me direktno kontaktira.

PS Niko nije pomenuo Konicu Minoltu, a ja sam sa G500 prezadovoljan, tako da ne stoji prica da valjaju samo Canon i Nikon

PPS Samo mali podsetnik za Tazza
              Sta bi sa onim vodonepropusnim kucistima za A610

Comment

• TAZZ
                Banovan
                • 30.05.2005
                • 1409
                • NBGD,SERBIA

M ...

Skokni do Terazija do radnje pa pogledaj shta ima...

Comment

• dintel011
                  CBC Senator XXL
                  • 12.03.2005
                  • 348
                  • Beograd, Vidikovac

Canon a60 imam od 2004, prosao sito i reseto, slikano ni sam ne znam koliko slika i nikada mi se nista nije pokvarilo. Slikanje na A modu je savrseno, dok na trenutnom aparatu Fuji fd6500 automatika pravi lose slike.

Comment

• nismo
                    CBC Član
                    • 29.10.2006
                    • 84
                    • BG-Konjarnik

Tazz gde si na Terazijama

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

treba mi aparat kojim bi slikao delove od kola ili delove na motoru. Svetlo u ve?ini slu?ajeva danju. Ono što mi je bitno je da se vide sitni detalji, dakle da može snimiti izbliza
                      imao sam za moj posao iste zahteve, našao sam (jedno od) rešenja za male pare i sasvim sam zadovoljan.
                      a imam i jednu primedbu /želju.

ne gledaj na broj MP, na fokuse, na blic, na displej, na optiku, to je sve manje više u toj kategoriji econo aparata vrlo sli?no ( da ne kažem loše još uvek za nešto ozbiljno).

džabe svi najbolji parametri kada aparat umre u sred posla, a umre jer ne radi bez struje a struju ne možeš u kofici brzo usuti u aparat.

dakle moj savet je obavezno aparat koji koristi izmenjive i lako dostupne baterije dakle AA ili AAA. uz to po automatizmu obavezno kvalitetan intelignetni brzi punja? (ja sam odabrao Hama) i 2 seta baterija.
                      taj punja? radi i u autu.

i torbica dovoljne veli?ine u koju staje aparat i set rezervnih baterija.

poželjno je (zbog cene i rasprostranjenosti SD kartica ali može i bilo koji drugi tip).

sam displej aparata troši jako mnogo struje, daleko više nego focus i samo procesiranje snimka. isto tako i blic guta struju.

u radionici je mnogo lakše snimati gledaju?i u displej nego u (polumra?no) tražilo, naro?ito kada se brzo treba nešto snimiti.

ja sam uzeo HP set i nimalo se na kajem.
                      set- aparat, dock station sa priklju?kom za PC i za TV (zgodno za gledanje na velikom ekranu ponekada nekih stvari tj detalja), svim kablovima za povezivanje, baterijama i veoma efikasnim softverom za razmenu (e mail direktno može da se šalje), i sve to je koštalo nekih 13,000 dinara, što je oko 160-170 evra pre jedno 2 1/2 godine.

jedini "kvar" koji je besplatno otklonjen je zamena softvera za novi (koji je izašao kao update proizvodja?a).

i naravno, mana je da u mraku/ lošem svetlu snimci nisu ni za šta u poredjenju sa kvalitetnim klasi?nim na film.

sve što mi se ikada dešavalo u praksi, je da se istroši baterija u toku jednog dana (50-100 snimaka sa aktivnim displejem).

daklem, još jednom baterije i baterije glavni parametar pri izboru kada se puno koristi aparat u cugu a uvek treba da bude na raspolaganju.
                      firma, zum, model, dizajn..meni je potpuno sporedna u odnosu na funkcionalnost da zaista uvek kada trebam napravi snimak.
                      ?ak ne znam napamet ni koji je model.

uz pomenuti brzi punja? (sa svim zaštitama) 2 seta baterija se napune za oko 80-90 minuta bilo ku?i bilo u autu
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Bane,
                        Sta ti to imas u torbi leba ti za 10k eura pa slikas sa idiotom jer je lakse i bolje? Da nije M7
                        Jel si BAS nas nasao?
                        Ne treba ti ni to najbolji je GSM imas sve sto ti treba i super slicice. Mi kao ljudi smo vec dovoljno idioti da bi nas neko pravio jos vecim. Mislim na ponudu svega i svacega sto ne vredi ustvari nista a posebno nema povoljan odnos cena-kvalitet.
                        Najbolja je kupovina, odlozena kupovina ako nekome bas nije toliko hitno.
                        Ej Brick, i ti gusis temu.

Comment

• TAZZ
                          Banovan
                          • 30.05.2005
                          • 1409
                          • NBGD,SERBIA

@ nismo...

Terazije 36... PASSAGE

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Bio kod tazza i sto mi najsmesnije upravo sam u toj radnji pre 3,4 god. kupio moj prvi digitalac NIKKON coolpix 2100

Iz prve je pogodio ono sto sam trazio i da sam pozeleo ne bih naleteo na takav aparatic.
                            Uboli smo pravu stvar...a ma idealan kakav sam pozeleo.

Hvala TAZZ unapred
                            To date there has never been a faster car built for the public road and,
                            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• nismo
                              CBC Član
                              • 29.10.2006
                              • 84
                              • BG-Konjarnik

TAZZ, onda se verovatno znamo , ja sam radio kod Bate u Svetogorskoj

Comment

• zec
                                CBC Senator XXL
                                • 05.01.2005
                                • 450
                                • bgd

Ja imam stari canon a70. Njega sam nosio svuda i koristio u raznim vremenskim uslovima od -20 do + 40C. Pozajmljivo drugarima (i opet cu) i jos uvek radi bez problema. Meni je bilo vazno da je malih dimenzija i da ima AA baterije. Kupljen je polovan za 80e sa torbicom.
                                Prednost kod tih malih canon aparata je sto imaju dosta manuelnih podesavanja pa mogu da izvlacim slike na misice kad automatika ne radi kako treba. Mislim da bi bio dobar neki stariji polovan za radionicu ili tako nesto.
                                "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

Working...
                                X