koliko juri kadet

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rudic.m
    CBC Senator XXL
    • 30.07.2008
    • 407
    • Odžaci

koliko juri kadet

Originally posted by KadetSuza
    ...tim stelovanjem potrosnja u gradu krece do 9l,a na otvirenom oko 7l,a ide kao satelit za njegovu kubukazu,autoputen na plin razvijam 180km\h i osecam da moze jos malo samo mu posle treba vremena.

U,pa to je zavidna potrosnja a i brzina,ako ti dobro pokazuje cajger.Ja sam moj jednom naterao skoro na 170 km/h ali jedva,Na otvorenom putu,nije autoput.Na koliko ti navlaci max. obrtaja u 5-oj?
    viewtopic.php?f=15&t=31792
  • KadetSuza
    CBC Član
    • 07.03.2010
    • 36
    • Leskovac

Re: Veza senzora monopointa sa radom na plin?

Tacan je sat,uporedjivao sam ga sa par vozila.Na 160 km\h u 5-toj obrtaje drzi na 4000 o\min,a na 180km\h skoro 4500 o\min. Ma meni je na plin sve ok ali mi dusu pojede na benzin,na benzin je uzasan,kad je hladan,a upalim ga na benzin to radi neravnomerno,dok ne zagreje kad dajes gas gusi ga nesto,dimi crni dim,a kad zagreje radi bolje i lepo prima gas u mestu ali hoce ponekad u voznju da se gusi,trokira kad mu nagazim papucicu do kraja da ga izvucem.Nemam pojma od sta da pocinjem da muvam.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Pretpostavljam da na 6000 obrtaja ide 230-240.... Odeljenje za bajke je na drugom spratu, soba 12.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• rudic.m
        CBC Senator XXL
        • 30.07.2008
        • 407
        • Odžaci

Veza senzora monopointa sa radom na plin?

Doro,ajd kad si se vec ukljucio ,da te pitam,da li na plinu u petoj moze da postigne tih 6000 obrt.?Ako je ispravan motor?
        Jer kod mene u 5 -oj gas patos dodje negde do 4500 obrt. max,cini mi se.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Prvo ja nemam predstavu koliko taj motor ima obrtaja, mislim pre crvenog, ali i moja drtava Alfa ima više od 4500 obrtaja. Obrtaji su povezani sa točkom, 1000 obrtaja je tolika brzina i tačka. Što se tiče maksimuma, svaki motor na plin može da radi do maksimuma ako ima dosta goriva. Biće nešto sporije dostizanje ali treba da ide do kraja. Mana ovih vakumskih sistema je da se teško mogu podesiti da zadovolje sve uslove od kojih je najbitniji "majstore nemoj da troši puno" a bez toga nema obrtaja. Slavina je ograničavajući faktor, koliko je odvrnuta diktira koliko gasa može proći. Sekvent ili bar lambda kontrola je druga priča jer sve reguliše u svim obrtajima..

https.autogas.rs

Comment

• rudic.m
            CBC Senator XXL
            • 30.07.2008
            • 407
            • Odžaci

Hvala,Doro.Ima 7000 obrt.,blokada na 6500 obrt.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Onda ni Ezop ne bi poverovao u ono....

https.autogas.rs

Comment

• KadetSuza
                CBC Član
                • 07.03.2010
                • 36
                • Leskovac

Doro vidim da si laik za Kadete,sedni u nekog Kadeta 1.6i pa ga zgazi u petu na 4000o\min i videces da na te obrtaje ide 160km\h.Pozdrav! J....e Ezop!

Comment

• rudic.m
                  CBC Senator XXL
                  • 30.07.2008
                  • 407
                  • Odžaci

Cuj,ja nemam sad auto da proverim ali mislim da je i kod mene bila slicna situacija sa odnosom obrt-brzina ali ne mogu tacno da tvrdim.Jedino sto znam da nije mogao da dodje ni do 5000 obrt ma kako da odvrnem slavinu.Recimo na 3000 obrt je brzina 115-120 km/h izadje negde prosek 15 km/h na 500 obrt.

Comment

• aivan
                    CBC Senator
                    • 28.02.2006
                    • 247
                    • Bograd, Mirijevo

Drugari, ili vam merac broja obrtaja nije tacan, ili brzinomer dosta laze, ili baronisete ... nema cetvrto.

Kadja od 75ks da ide 115 (ili cak 120) km/h na 3.000 obrtaja to bi znacilo da maks snagu (koja je na 6.000 obrtaja) postize kad ide 230 (ili 240)km/h?

Ko sto Dora pomenu, broj obrtaja je linerano vezan sa brzinom auta, dupliras obrtaje, dupliras brzinu.

Fabrika pasuje menjace tako da u najvisem stepenu prenosa, pri najvecoj snazi motora, potizete i maksimalnu mogucu brzinu (uglavnom je tako) ... sto znaci da na 6.000 obrtaja idete verovatno oko 170 km/h (ili koliko je vec max za 1.6i kadete)

edit: sorry, zanela me diskusija, ne primetih da off-ujem debelo
                    Astra Classic II 1.4 Twinport (ex: Kadett E 1.3i )

Comment

• rudic.m
                      CBC Senator XXL
                      • 30.07.2008
                      • 407
                      • Odžaci

Dobro,koliko,po toj tvojoj racunici ide 5 - om na 4000 obrt.?120?
                      Kako to dupliras obrtaje dupliras i brzinu?

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by KadetSuza
                        Doro vidim da si laik za Kadete,sedni u nekog Kadeta 1.6i pa ga zgazi u petu na 4000o\min i videces da na te obrtaje ide 160km\h.Pozdrav! J....e Ezop!
                        Laik sam ja za štošta, to što sam rekao da ne znam koliko ima obrtaja ne znači da ne mogu pročitati u autodati ili bilo gde, što bih pamtio takve ******štine. Ono što je sasvim izvesno je da se na svakih 1000 obrtaja povećava brzina za toliko kilometara. Ako ide 160 na 4000 obrtaja prosta matematika kaže 160/4=40 6000 (6)*40=240

Ovo nije poslatičarski forum pa mi znamo o uticaju veličine i oblika kristala šećera na šampite i da ti nama ovde onda prodaješ oblande za koru od torte... Samo sam konstatovao da u tom slučaju ide 240 što je matematički tačno ali u prirodi nemoguće. Morao bi malo poraditi na tehnici i motoristici ak oveć želiš davati izjave. O načinu štelovanja ne bih trošio reči jer si opet blebno a pisano je o tome 1000 puta, mogao si pročitati. Možda Kadeta ne poznajem ali znam kako se šteluje gas.

Opet, znam da sam ti povredio sujetu ali nema razloga za psovanje.

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by rudic.m
                          Dobro,koliko,po toj tvojoj racunici ide 5 - om na 4000 obrt.?120?
                          Kako to dupliras obrtaje dupliras i brzinu?
                          Pa prosto, ako zanemariš menjač pošto je nepromenjljiv odnos kad se vozi u jednoj brzini (petoj) imaš 1000 obrtaja na radilici to je 1000 obrtaja na točku ( nije tačno ali da se lakše računa), obim točka predjeni put blablabla jednako neka brzina recimo 10 km na sat.Što bi onda reklo 6000 obrtaja je 60 km na sat.

https.autogas.rs

Comment

• Marcus
                            CBC Senator XXL
                            • 19.10.2007
                            • 631
                            • Novi Beograd - B62

Re: koliko juri kadet

Vozio sam kadeta 1.6i 4 godine, i po brzinomeru je pokazivao i preko 180kmh pri skoro punom gasu, al da se ne lazemo, to 180+ nije ni videlo

Tako da price da kadet juri 200+ su jako smesne... Doduse, GSI 8v i 16v su prica za sebe, ovde se ipak prica o 1.6i sa 75ks

Comment

• Bojan1212
                              CBC Senator XXL
                              • 15.07.2008
                              • 468
                              • Zemun
                              • Honda Accord

Re: koliko juri kadet

Sto se tice cajgera, pa meni na Asconi laze 10%, a verujem i vama na Kadettu. Nemam na Asconi obrtomer pa necu da lupam, ali isao sam do 180 i znam da nije sigurno 6000 o/min jer do 160 komotno ide cetvrta, a nije mi se islo do 200 jer posustaje polako. Al sto rece covek pre mene da se ne lazemo to nije videlo 160. Uzmite navigaciju pa proverite, meni na 160 po cajgeru ide oko 145, a na 100 oko 90 tako da...
                              Mislim da je bitno reci da se max brzina na njima postize u cetvrtoj, a peta je za potrosnju pa u sustini nema sanse da savlada otpor vetra sa tom snagom.

Comment

Working...
                              X