koliko juri kadet

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: koliko juri kadet

I moj kum je vozio 1.3 75ks sa 4 brzine, limuzina 160km/h po Ibarskoj... Stalno je obarao neke rekorde koje ja u to vreme sa Mitsubishi galantom 1.8 benzincem nikako nisam mogao da postignem... Pri tome mu je auto trosio 6l

E onda smo probali uporedo da se vozimo (kad su otvorili most preko Save kod obrenovca). Sat mu je lagao neverovatno mnogo.

Realno po fabrici 160km/h sa novim automobilom je maksimum.

Mozda malo moze da se poveca i ta brzina ako se stave vece felne jer ko sto rece Dora sve je matematika. Nije isti put predjen sa 13ticom i 14ticom na 4500 o/min.

I za kraj neptiaj Balkanca koilko mu auto trosi i koliko brzo moze da ide.
    https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Nisam ni video temu, ja mislio obrisao moderator višak

Ma kadet je čudo prirode. Jedino što ide je taj GSI, to su verovatno pravili ko zna šta, ukakilo ih i to stvarno ide. Napravili tada i nikad više, to ne može da se ponovi.

Ja imam auto od 165 konaj fabrički, da li je neki crkao u medjuvremnu, jeste, ali je radjeno svašta na njemu pa opet treba da je bar tu negde, teži je bar 300 kila od tog kadeta ali zato ima znatno više konja, obrtni momenat na turbu da ne pominjem i nema šanse da postignem te rezultate što vi spominjete. Zato su bajke. Niko nije pričao o krajnjoj brzini, ja sam samo prosto izvukao računicu ako je 4000 toliko, 6000 mora biti toliko inače šta će mu 6000. Ko veruje u bajke neka gleda u cajger ili nek se voza uz most ili niz svejedno.

Aerodinamika iz prošlog veka? Samo je citroen uspeo da napravi nešto po tom pitanju sa Ajkulom i sa donekle drugim modelima..
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• pistre
        CBC Senator
        • 19.02.2008
        • 234
        • bg, vozdovac

doro ali alfa 75 za razliku od kadeta ima aerodinamiku kao masina za vesh, a i ove brzine po cajgerima se nabijaju na svim kadetima ali naravno da nisu ni priblizno tacne zato je najbolje da zakljucate temu jer moze da se diskutuje beskonacno

Comment

• Dalibor Vukić
          CBC Senator
          • 08.09.2009
          • 279
          • Beograd

Nisu mehanika i kinematika magija. U fabrici se izračuna koliko će auto ići i onda se na testu maksimalna brzina razlikuje za nešto malo od proračuna. Mislite li da fabrika namerno smanjuje podatke, pa vi izvučete još naprednim tehnikama vožnje? Brže od deklaracije može samo nizbrdo, ali može i Jugo da ide brže od 200 kad se baci iz aviona.

BTW Onaj klip sa šrafcigerom je fantastičan.

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Originally posted by Dora
            Aerodinamika iz prošlog veka? Samo je citroen uspeo da napravi nešto po tom pitanju sa Ajkulom i sa donekle drugim modelima..
            Kadett GSi je imao drag koeficijent 0.29, obican Kadett 0.32, a Golf MK II GTi 0.39! Jedini auto ko je imao bolje aerodinamicke karakteristike, iako nije ni blizu klase, Ferarri 348tb!
            Rezultat od 0.29 je postigla i Calibra, a oboren je tek 2000. godine u istoj klasi!
            Tako da Dora, delimicno niste u pravu. Mislim na tu aerodinamiku iz proslog veka.

OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Ja sam imao juga 45 koji je isao 90 u drugoj. Kidao nenormalno, ali tada sam imao 19 godina i verovao cajgerima teleoptika...
              https://t.me/pump_upp

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

0.31 Citroën AX 1986
                0.31 BMW 7-series 2009

Znači ja idem isto kao najnoviji BMW 7 i brže od tog kadeta, a gde tamo ima podatak za kadeta (ja našao 0.39, gsi 0.30-0.31)
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Cherokee_NS
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2009
                  • 802
                  • Novi Sad

Ma postoje auta koja idu i 500, ali sta bude kad iskljucis patch ?
                  Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• somi_kac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2009
                    • 796
                    • Kać

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                    0.31 Citroën AX 1986
                    0.31 BMW 7-series 2009

Znači ja idem isto kao najnoviji BMW 7 i brže od tog kadeta, a gde tamo ima podatak za kadeta (ja našao 0.39, gsi 0.30-0.31)
                    Zato sam i ostavio link da procitate sta je drag coefficent a ne da postavljate takva pitanja. Sve u svemu, lepo sto si naveo da 7-ica nema veci od GSi-ja!
                    0.29-0.30 je za GSi, obicna verzija ima 0.32 a Kadett kocka ima 0.39 (i Golf II GTi)!!!
                    OPEL Astra 1.6i
                    OPEL Kadett 1.6
                    ŠKODA Favorit

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Calibra ima 0.26 secam se da je ubedljivo vodila u to vreme po pitanju aerodinamike, ali kakve to ima veze sa laganjem cajgera i postizanjem sumnjivih max brzina. Moze donekle da pomogne u postizanju max brzine ali ne ida popravlja cajgere i dodaje snagu.
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• srdjan_p
                        CBC Senator XXL
                        • 01.12.2004
                        • 1915
                        • ZR

Bez ljutnje ali vlasnici starih Opela su jednostavno kraljevi! Njihove kalibre idu 250 a kadeti 200+ i to ladno...

Ja ne verujem da ova tema postoji i da se vi i dalje raspravljate

Onaj video sa srafcigerom je pobedio

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

za wastegate je odlicna
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Gruja
                            CBC Senator XXL
                            • 09.02.2006
                            • 614
                            • Bgd
                            • Alfa 75 TS

Zaista ne volem da ucestvujem u ovakvim imbecilnim temama, jednostavno nisam ljubitelj bajki...

Ali kad neko kaze znas moj auto moze dvesta jer je lagan dodje mi da ga izbacim iz aviona, eto, malo da vidi sta je aerodinamika...

Ako cemo da pricamo o brzinama 150 i vise na sat ko sledeci spomene da je auto "lagan pa moze" pucacu mu u kolenca!

Stvarno bre, kakve veze ima dal'je 1000 ili 1500 kila?! Za ubrzanje da, za max brzinu ama bas nikakve! Otpor vazduha je tada toliki da razliku izmedju 160 i 170 moze da napravi recimo vrsta retrovizora...

A da i ne spominjem sto se ovde koeficijentima otpora gadja kao jabukama. Pri tom niko da spomene onu KLJUCNU stvar koja zaista pravi otpor - a to nije sam koeficijent. To je taj koeficijent ali POMNOZEN sa CEONOM POVRSINOM

Aj vozdra...
                            Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Originally posted by pistre
                              doro ali alfa 75 za razliku od kadeta ima aerodinamiku kao masina za vesh, a i ove brzine po cajgerima se nabijaju na svim kadetima ali naravno da nisu ni priblizno tacne zato je najbolje da zakljucate temu jer moze da se diskutuje beskonacno
                              Sad si me do koske uvredio....

Mrzelo me dalje da tražim pa samo citat sa jednog foruma koji vodi računa o Alfama, tekst se odnosi na 155 kao naslednika 75 i pominje se koeficijent. Da je ružna jete i to do egsa ali da je kao veš mašina e pa nije baš toliko I ta kocka ide 210-215 a od 130 do 180 ne bi verovao kako brzo dodje i to u petoj

novi model je baziran na platformi fiatovog modela tipo nesto duzi od svog prethodnika modela 75 a pogonska osovina postaje prednja sto se smatra i bitnom tehnickom promenom u odnosu na popularnu 75icu.
                              novi model se takodje mogao pohvaliti i odlicnim koeficijentom otpora vazduha tj. aerodinamikom od samo 0,29Cd (sto je za oko 0,06 manje od prethodnika) cime se svrstava u sredinu tabele a moze se pohvaiti boljom aerodinamikom od mnogih sportskih, novijih i znatno skupljih modela poput Aston Martin Vanquish, BMW Z4 M coupe, Ferrari 360 Modena, Ferrari F50...
                              A ove kadetlije kad se priča o jadnom motoru od 75 konja ne spominje se GSI i njegov koeficijent.

Zaboravih da pomenem, tema je ok dok se zezamo, ne bih da preraste u svadju
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• pistre
                                CBC Senator
                                • 19.02.2008
                                • 234
                                • bg, vozdovac

naravno da je tema zezanje i nisam mislio da uvredim, tako se kaze cak obozavam 75-icu (kako je vi zovete sektasica) narocito 3.0 america, a kilsonova ne treba ni da se spominje evo mozemo temu da prebacimo u 75-icinom smeru

Comment

Working...
                                X