elem, sta cemo sa tim sto ja na 5400 imam blokadu i ne mogu da prebacim 180km/h ? ajde neka mi to neko objasni, sta ja sad da radim a teo bi da idem 220? znaci ja dodjiem na 5400 i tu trtrtrtr a somi_kac me prelazi sa pola litre manje i pola konja manje... uh...
Imaš više izbora, staviš čarobni menjač, kupiš Alfu, i poslednje kupiš Kadeta i glisiraš sve redom
@eM
Nema nikakvog muljanja sa papirima, u to vreme je opel radio tzv. male i velike blokove. 1.6s blok indentican kao i od 2.0 samo se uturi druga hilzna sve ostalo copy/paste
@zver
Sad sam jos vise ranjen kada vidim da se kadet pljuje
Sada nesto sedim i razmisljam,neko rece menjac F-117...povezujem zasto svi opeli imaju oznake menjaca F-16, F-20... pa to sve bre mlazne masine bem ti lebarnik
Sto se tice vasih "ljutih" masina imam resenje za vas,stavite menjac od kadeta 1.7d. Sto se to cudo vrti pa to je sramota. Licno testirao, prva 60, druga 115, treca 190,cetvrta 200 i peta 220
Sutra idemo ja i Comi sa njegovim kadetom da razbijemo blokadu od 8 soma pa vam javljamo top speed ako uspemo da se prizemljimo na aerodrom Nikoa Tesla
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Sverolet ili Opelo to ti je ista kuca prema tome bez cudjenja
Nadam se da si za ove cetvoroklipne celjusti mislio za zadnju osovinu,posto je opste poznato da kadetove prednje celjusti imaju osam klipova. Mada i pored keramickih kocaljki desi se da se pregreje sistem i da ode mast u propast
Kadet ne juri nego se krece odredjenim brzinama u zavisnosti od motora. 1.3 moze da razvije maksimalnih 155-160 dok recimo 2.0 turbo nachipovan i sa 6 brzina moze do nekih 280 koliko i menjac moze da istera.
Hvala na paznji i laq noc
elem, sta cemo sa tim sto ja na 5400 imam blokadu i ne mogu da prebacim 180km/h ? ajde neka mi to neko objasni, sta ja sad da radim a teo bi da idem 220? znaci ja dodjiem na 5400 i tu trtrtrtr a somi_kac me prelazi sa pola litre manje i pola konja manje... uh...
Opel nema blokadu, to mozes da skontas sa Lotus Omegom.
Nije pola litre, vec dva deci manje. Uostalom, kakav je to 318ti?! Koja je oznaka motora?! Ja samo znam da je BMW imao od oznaka i i is!
1.3 moze malo preko 160, 1.4 i 1.6 (OHC-Smallblock-Motoren) oko 180, a 1.6 (OHC-Bigblock-Motoren) i do 200.
Ne laze svaki sat od Kadett-a, samo pojedini! Moj analogni nije lagao, pa vi recite sta hocete, par puta dokazano radarom o mom trosku.
Ona prica da je 1.4 isao 200 je potvrdjena, ali je motor duvao na sve strane i imao bio pred crkavanje, pa je vukao kao nenormalan.
O menjacu Kadett-a i konkurencije imate na http://www.carfolio.com, pa procitajte sami. Za neke menjace F13 i jeste F117, a o F16 ne treba trositi reci!
Citiram drugara koji vozi E30 M Tehnic 2, koji mrzi Opel: "Kadett je obicna kanta sa dobrim motorom i menjacem"!
Ima tu nekih neozbiljnih komentara koji nisu vredni analize. Jeste tema za sprdnju, ali neki stvarno vredjaju! I ne poredite sa kolima koji nisu ista klasa. 75-ica je dobar auto, ali ga poredite sa 190 AMG!
eto zverko, kupi ovu plastikariju pa ce i tvoje ce misljenje biti merodavno
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment