Put za Crnu Goru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Ma bre kroz bosnu je opusteno,opalis na zayebanciju malo smesak sve fino kulturiska sa postovanjem i peglaj dalje. Pricam iz iskustva
    U principu ne znam zasto praviti dramu oko toga kojim putem da se ide mozda bas tad ako neko krene nekim izabranim putem bude zastoja,radova....nema pravila.Kategoricno su isti putrevi i kroz Sr i kroz BiH,dosta zavisi od vremena kada se polazi!
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• brzi_pas
      CBC Senator
      • 25.08.2005
      • 272
      • Podgorica

@overspeed, nemoj sto zamjerit, ali taj katastrofalni put preko Matesheva je vjeruj mi 100 puta sigurniji nego "preko morace", ne pamti se kad je zadnji put neko poginuo na toj dionici, da je losh, losh je, ali ne zbog krivina, nego zbog 20tak KM KATASROFA puta, koji NIJE MAKADAM (mada mozda i bolje da jes) i SIGURNO ti auto nece biti "siv" kad dodjesh do Bioca... inace, danas sam vozio tuda i uzivao u rally-ju (naravno ni u ludilu sa svojim GTV ne idem tuda )
      -zaci sve si rekao kako jes', uz (po meni) malu dozu preuvelicavanja, jer ako tuda vozish "prvom" onda... i da nema makadama (ali vjerovatno si imao takav utisak, i bila je "frka" jer kad gledash cuveni najvisociji most (na 210m od rijeke) koji je taman toliko ispod tebe... nije prijatno svakom

@srdjan_p idi sa Alfom obavezno, tad je planiran skup(alfi) kod nas Ali sto se tice vozikanja po CG primorju, ne preporucujem, osjecam da ce biti katastrofa guzve (ko i svake godine)

@Gatti.Gatoza, to sto si ispricao je klasicno maltretiranje od strane policije, pokushavali su meni da rade slicne stvari i kod nas i u Sr (zivio sam 2godine gore) i svudje.... ali samo pokushavali, samo im pokazesh da znash prava bolje nego oni i "cao"

@mb_12, nemoj pogreshno da me shvatish, ali dal' dozvoljavaju u bilo koju zemlju da unosish "namirnice" u neogranicenim kolicinama??? NE!
      Naravno to su uradili da bi sto vishe para ostavili kod nas, ali opet, udjete u CG stanete na "pjacu" i kupite taj dzak krompira i paradajza (za sve postoji nacin)

@sv.brick, slazem se potpuno, postoji nacin, i zna se koji je, ali treba para, ovako je "lakshe" jer svi znamo kako se dobijaju "jaki" poslovi te vrste i kod nas i kod vas i u svim ovako "srecnim" zemljama...

@Bane, "glass servis" radi, evo 15tak godina, mozda je u tom trenutku bio zatvoren ili ne znam ni ja sta vec, a prica za majstora je odlicna, samo ne vjerujem da je istinita, jer takvih astri kod nas ima bar 2X vishe nego yugica ili zastava (od golfa sigurno ne )

@uglavnom_bezopasni, naravno da imamo internet i znamo sta su kreditne kartice, mada iz par postova bi se zakljucilo da stvarno i dalje "jashemo konje" i koristimo "razmjenu dobara" (dobro to ne, odma pare uzmu)....

E sad, opet ponavljam, nemojte moj post pogreshno da protumacite, nije mi namjera da branim nekog ko je nesposoban da napravi jedan jedini put e'o 100 godina, nije mi namjera (TO SIGURNO) da branim "plave" jer meni istom su par puta oduzimali vozacku i uzimali po 150e kazne (mnogo manje od 30e zar ne?),nije mi namjera da branim nekulturne i lopovske konobare i prodavnice, jer ti isti ne kradu samo vas, kradu i mene, kradu svakog ko im dodje...

Jedan "tip" od mene, idite prekop tunela "sozina" kad prodjete sjever, jer se (necete mi vjerovat) radi neshto na izlaz iz PG-a put BD, znaci ovih dana idite preko Petrovca, najljepshe je (ko voli voznju) da obidje i "sozinu" i krene "petroivackim stranama" odlicno je, nema mnogo saobracaja, taman da se malo zabavite sa svojim kolikma

Pozdrav
      http://www.oltretutto-arcg.com Alfa Klub CG
      Alfa Romeo's GTV V6TB, 164 Q4 & 75 V6

Comment

• Kenno
        CBC Senator XXL
        • 21.08.2006
        • 460
        • Zenica, BiH

Originally posted by marinac

Koliko ja znam, u Bosni policije nisu razdvojene. Imas policiju iz federacije i u republici Srpskoj, i policiju iz Srpske u federaciji. Mozda gresim, ali tako sam cuo.
        Moram malo da se umijesam.
        Ljudi u policiji su izmjesani, svugdje vas moze zaustaviti svako, ali skoro sa svima (95%) je moguc neki dogovor za 10-15€, osim alkohola i udesa, ili stvarno prebrze voznje(a onda spremite 50€ ili vise € dogovora...)

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Originally posted by brzi_pas
          @overspeed, nemoj sto zamjerit, ali taj katastrofalni put preko Matesheva je vjeruj mi 100 puta sigurniji nego "preko morace", ne pamti se kad je zadnji put neko poginuo na toj dionici, da je losh, losh je, ali ne zbog krivina, nego zbog 20tak KM KATASROFA puta, koji NIJE MAKADAM (mada mozda i bolje da jes) i SIGURNO ti auto nece biti "siv" kad dodjesh do Bioca... inace, danas sam vozio tuda i uzivao u rally-ju (naravno ni u ludilu sa svojim GTV ne idem tuda )
          -zaci sve si rekao kako jes', uz (po meni) malu dozu preuvelicavanja, jer ako tuda vozish "prvom" onda... i da nema makadama (ali vjerovatno si imao takav utisak, i bila je "frka" jer kad gledash cuveni najvisociji most (na 210m od rijeke) koji je taman toliko ispod tebe... nije prijatno svakom
          Hehe, pa gore neko mozhe da pogine samo ako se surva dole, a toliko obzira moraju da imaju svi pa se vozi izuzetno pazhljivo jer su svi svesni da jednostavno nemaju prava ni na najmanju greshku... A u direktnom sudaru naravno da gore niko ne mozhe da pogine, a i kako bi kad se vozi u proseku 20 km/h? Ali je chinjenica da je deonica jednostavno opasna za saobracaj: shirina puta/kolovozne trake je daleeeko od zakonskog/preporuchenog minimuma, bankina i zashtita sam video na dva ili tri mestau duzhini od 20-ak metara i to je sve, put je neobelezhen, bez signalizacije, preglednost jako, jako losha, na nekim mestima nikakva - ulazite u usku ukosnicu bez uvida u saobracaj iz suprotnog smera - a znate da ako neko naidje bezhanja pa skoro da nema Mozhda se u takvim situacijama i ne mozhe poginuti tako lako zbog malih brzina kretanja, ali to ne znachi da je ta deonica bezbedna za saobracaj.

Inache, rekoh za "onu" deonicu da je makadam jer nisam imao na umu nijedan drugi termin kojim bih mogao da opishem "kvalitet" te deonice Ako je to zvuchalo kao preuvelichavanje evo izvinjavam se, ali onda evo da chujemo od tebe kako bi opisao "ono"?

A za ono "sivilo", pa zavisi kakve si srece dok si gore Na primer, ja sam ishao iza nekog Ducata i iskreno bio sam jako srecan shto je tako jer mi se nije bash "probijalo" kroz one ukosnice na chelu kolone, tako da mi je ovaj ispred izigravao shtit Ali je na "onoj" deonici dizao prashinu samo tako, a kao shto znash onde teshko da mozhe da se bilo ko pretekne, a josh smo negde ispod Lijeve Rijeke naishli na bus koji je dodatno trovao sve nas u koloni iza njega, i tako sat vremena... Tako da, kad sam stigao u Podgoricu i svratio na benz. pumpu, moj auto je stvarno bio sive boje

Naravno da se ova deonica mozhe daleko komotnije i opushtenije odvesti, pod uslovom da vozite neshta sa povecim klirensom. Ili da je u pitanju sluzhbeni auto Moj auto i nije toliko spushten/nizak, ali sam recimo vishe puta i pored maksimalne pazhnje i manevrisanja chuo struganje kamenja po onom limu/zashtiti kartera dok bih prelazio preko onih ulegnuca i prepusta Jbg, jednostavno nemash kud da pobegnesh, ili prelazish ili parkirash auto i plachesh E sad, kako bi se tamo proveo neko ko vozi sa niskoprofilnim gumama i chiji je auto sa niskim klirensom - mogu samo da zamislim

I dalje mislim da je, shto se policije tiche, daleko bolje barem informisati ljude o kakvoj se deonici radi, i posavetovati da je mozhda bolje da stanu negde i odmore se i osvezhe, nego shto ih se bez ikakvog upozorenja ili skretanja pazhnje shalje na onaj prevoj. Zhao mi je shto nisam slikao na shta izgleda pogled odozgo, i one ukosnice bez bankina, pa bi ljudi daleko bolje shvatili o chemu govorim. Jednostavno, nisam smeo da skrecem pazhnju ni sekunde da bih napravio neku sliku, jer je gore i jedna sekunda nepazhnje dovoljna da se desi katastrofa...

Ali dobro, bice josh Mateshevo i poznato po dobru... Autoput Beograd-Bar, chije cemo otvaranje nadam se dozhiveti za nashih zhivota bi upravo trebalo da prolazi kroz Mateshevo, a odatle ka Baru. E to ce tek na proputovanju ka primorju biti pogled za pamcenje

Ali dok taj dan ne osvane, mene opet gore mogu naterati samo uz pretnju vatrenim oruzhjem, i to poveceg kalibra...
          http://www.bmw.tv

Comment

• 230
            CBC Senator XXL
            • 02.04.2007
            • 775
            • Semberija

Originally posted by Kenno
            Originally posted by marinac

Koliko ja znam, u Bosni policije nisu razdvojene. Imas policiju iz federacije i u republici Srpskoj, i policiju iz Srpske u federaciji. Mozda gresim, ali tako sam cuo.
            Moram malo da se umijesam.
            Ljudi u policiji su izmjesani, svugdje vas moze zaustaviti svako, ali skoro sa svima (95%) je moguc neki dogovor za 10-15€, osim alkohola i udesa, ili stvarno prebrze voznje(a onda spremite 50€ ili vise € dogovora...)

Policije jesu razdvojene, ali to nema veze. Bitno je da ne pravite probleme ako vas zaustave, imate svu opremu i upaljena svetla (ovo nipošto ne zaboravite, 100% je šansa da će vas zaustaviti ako vozite sa ugašenim svetlima). U poslednje vreme su počeli da uz lasere koriste i kamere, preporučujem da ograničenje ne prekoračite nikada preko 10 kmph. Ako iza sebe vidite beli Golf V ili IV, pustite ga da vas obiđe, moguće je da je sleeper interceptor.
            155+75=230
            VIVA LA VITA!!!

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

@Bane, "glass servis" radi, evo 15tak godina, mozda je u tom trenutku bio zatvoren ili ne znam ni ja sta vec, a prica za majstora je odlicna, samo ne vjerujem da je istinita, jer takvih astri kod nas ima bar 2X vishe nego yugica ili zastava (od golfa sigurno ne )
              Znači ja ispadoh lažov ili je nešto drugo u pitanju?

Bilo nas je četvoro odraslih i dvoje dece, auto nam je bio neophodan i uložili smo jedno 7 dana napora, okretanja telefona, čak i vožnje sa oštećenom šoferkom u potrazi i bili smo spremi bilo gde u crnoj gori da odemo da nam se zameni šoferka za bilo koje pare, ali nismo uspeli. U ostlaom, bila je i tema na foruma i čak su neki ljudi i crne gore pokušavali da mi pomognu.

PS. A što se tiče tog lika koji nije video astru, ne znam šta on gleda, ali ne samo a je rekao da nije video takvu astru, nego ni da ne zna da menja šoferke kada nešto treba da se lepi (a valjda na jugićima i golfovima ne treba, ne razumem se). Ne kažem da je to bio glavni lik u tom servisu, možda je bio pašenog od vlasnika, a vlasnik bio na pecanju, ali to je ono što nam je rečeno.

Comment

• brzi_pas
                CBC Senator
                • 25.08.2005
                • 272
                • Podgorica

@overspeed, naravno da je put katastrofa, i naravno da bi trebalo da upozore ljude sta ih ceka, ja recimo znam odlicno taj put , tako da mi ne djeluje toliko "sablasno", bash sam danas komentarisao da uz dobar asvalt i onakav put mogao da bude bash dobar reli
                Inace taj jadni put je bio nekad glavni put i veza sa Srbijom, i takav je ostao kakav je "napravljen" prije 100godina, bez ulaganja (daleko ispod minimuma) i jednostavno ostavljen da se raspadne, ali onaj put je "rucno" radjen, nije postojala nikakva mehanizacija, sad zamisli sta su ti ljudi radili da bi ONO napravili tad...

Inace, ima se dje preteci, samo svirnesh, ljudi se sklone i prodjesh

Kao sto rekoh, poshto nisi to ocekivao, naravno da si ostao i da si razmishljao "sta ako", rekoh vec da tuda ne idem svojim Alfama, jer bi sigurno plakao kad bi joj priredio onakav put...

Comment

• brzi_pas
                  CBC Senator
                  • 25.08.2005
                  • 272
                  • Podgorica

[quote=Bane®]
                  Originally posted by "brzi_pas":30r84p09
                  Znači ja ispadoh lažov ili je nešto drugo u pitanju?

Bilo nas je četvoro odraslih i dvoje dece, auto nam je bio neophodan i uložili smo jedno 7 dana napora, okretanja telefona, čak i vožnje sa oštećenom šoferkom u potrazi i bili smo spremi bilo gde u crnoj gori da odemo da nam se zameni šoferka za bilo koje pare, ali nismo uspeli. U ostlaom, bila je i tema na foruma i čak su neki ljudi i crne gore pokušavali da mi pomognu.

PS. A što se tiče tog lika koji nije video astru, ne znam šta on gleda, ali ne samo a je rekao da nije video takvu astru, nego ni da ne zna da menja šoferke kada nešto treba da se lepi (a valjda na jugićima i golfovima ne treba, ne razumem se). Ne kažem da je to bio glavni lik u tom servisu, možda je bio pašenog od vlasnika, a vlasnik bio na pecanju, ali to je ono što nam je rečeno.[/quote:30r84p09]

Kazem "ne vjerujem" ne da si lazov, nismo se shvatili "pazi kad ne mogu da verujem"(montenigersi 90te) ako ti je poznato, uzrecica... shvatash

Brate, rekoh, glass servis radi 15tak godina, naravno nije jedini, a kod tamo nekog "pashenoga" priucenog... pa ni ja ti ne umijem promijenit, ili umijem isto kao taj....uostalom naravno da si shvatio o cemu se radi cim si cuo sta je rekao...

Inace, sto se tice "majstora" i "mehanicara" po primorju, koji otvaraju garaze kad je sezona... paaa to su tamo neki ljudi koji imaju kanal i misle da uzmu za mijenjanje gume 5e dnevno po 2 puta i super im je, ali ne mozesh da takve ljude navodish kao majstore... uostalom, svaka marka ima svog zastupnika i servis ovlashceni, i naravno da oni to mogu zavrshiti...
                  (znaci josh jedan "tip" ne kod majstora na "poljanu", sigurno ce neshto ostetiti na autu, i dosta naplatiti, a i kod "regularnih" po BD (naprimjer) jer imam par drugara koji dovoze kola u PG na popravku)

Ne sjecam se teme koju si spomenuo, da sam je vidio sigurno bi te uputio na pravo mjesto

Comment

• srdjan_p
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2004
                    • 1915
                    • ZR

Predlazem neki popis majstora od poverenja po CG za ne daj boze...

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

@ brzi pas
                      ja licno zvao glass u BG (vlasnika) i nije bilo teorije da pomognu jer je lik koji zbog nekakvog ugovora nosi njihovu tablu jednostavno "nestao", dao sam sebi odmor ili sta vec.

A tema je bilo i dosta nas se "izlomilo" da proba da resi problem, ali je CG ispala kao nemoguca misija.
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• mb12
                        CBC Senator XXL
                        • 06.11.2006
                        • 640
                        • Vrbas
                        • Mazda 626 2.0 TD

@mb_12, nemoj pogreshno da me shvatish, ali dal' dozvoljavaju u bilo koju zemlju da unosish "namirnice" u neogranicenim kolicinama??? NE!
                        Naravno to su uradili da bi sto vishe para ostavili kod nas, ali opet, udjete u CG stanete na "pjacu" i kupite taj dzak krompira i paradajza (za sve postoji nacin)
                        Znam Al, eto, bash drushtvo sa faksa, pre nego shto ce taj zakon doci na videlo dana, posedalo, i pochelo prichu o tome, gde cemo ove godine na more, tj u koji grad u CG...ono, rachunamo se za put nam treba tamo i nazad 50 evra ( voz sa popustom ) za troshak nek svako ponese po 300 evra i hranu nosimo nashu....sada je situacija mnogo, mnogo skuplja, i niko vishe ni nepominje CG kao destinaciju, jer vec za cirka 400 evra mozemo letovati u nekoj drugoj zemlji...npr Grchka, ili Turska...

Al , OK, ko sam ja da zameram ljudima kako vode svoju drzavu, al samo znam da me sada letovanje u CG, kao i dosta ljudi koji su tamo letovali uopshte ne izadje jeftinije....

I na kraju, poetna mog prvog posta u ovoj temi nije bila zabrana unosenja hrane u CG za "lichne potrebe" , nego betoniranje magistrale u sred sezone i to u sred shpica, bez ikakve druge alterantive, i biser gradjevine koji padne posle par dana.

Comment

• Bane R
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2006
                          • 1769
                          • Beograd

A da ne spominjemo suncobrane, ležaljke za koje nisam još čuo da se igde plaćaju osim dole ...

Realno, crna gora već nekoliko godina nije jeftinije letovalište nego grčka, turska ili egipat. O kvalitetu ne bi da pričam .

Comment

• level3
                            CBC Senator XXL
                            • 29.01.2006
                            • 857
                            • BGD, V.B. Karaburma

Vidi se da niste prave seljbe kao ja, vec moderni mladici iz vremena OZ

Pa nema nista lepse nego kad izvadis parce slanine i paradajza, sira sjenicnog i ljute papricice. Jbt putujem onda po svim ne dodjijama, to je bas cool. Fenseri palite za Grcku
                            www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• brzi_pas
                              CBC Senator
                              • 25.08.2005
                              • 272
                              • Podgorica

Mislim stvarno... pa po meni CG nikako nije jeftina, ne znam koliko je skuplja ili jeftinija nego Bugarska, jeftinija je sigurno od Grcke (bar tamo dje sam ja bio) ali po meni je poenta ta da bi trebalo da bude dosta jeftinija da bi neko izabrao Cg umjesto tamo neke zemlje, zar se ne ide na odmor tamo dje te niko ne razumije i nikog ne poznajesh... ja se ne bi razmishljao... jbg ja sam u Cg pa imam obicaj da "skoknem" nedje drugo, i ne ispane mnogo skuplje

Suncobran, lezaljke, parking, vazduh, sve se placa i josh se nadje neko da vas izmaltretira, stvarno nema tih para... (ovo sam ozbiljan, jer sam gledao kako se neki maltretiraju bez razloga..)

@sri, pojma nemam, odje "gazde" imaju obicaj da daju sebi odmore na duze, al' da ima djelova, ima sigurno... ali se desi za neku glupost da bude "nemoguca misija"

moj iskreni savjet je da posjetite ovaj forum www.montenegro-racing.com ima nas puno, i rado se pomazemo ako je nedaj boze neka situacija sa kvarom, majstorima ili slicno.. cisto da sad ne nabrajam telefone normalnih servisa (a mogu i to koga interesuje) samo ne sad...

samo jedan komentar sa jednog nasheg foruma:
                              "Nadam se da cemo propast,kao turisticka destinacija.
                              Samo lud coek moze da dodje odje da potrosi pare.

Manje ce guzve bit,ljepota."

i jedna slika za kraj, za sve vas, ovako izgleda Sutomore sad!

I ne zaboravite
                              "WILD BEAUTY"

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

@uglavnom_bezopasni, naravno da imamo internet i znamo sta su kreditne kartice, mada iz par postova bi se zakljucilo da stvarno i dalje "jashemo konje" i koristimo "razmjenu dobara" (dobro to ne, odma pare uzmu)....
                                Druže nemoj da se ljutiš nisam mislio ništa loše, kao ostali
                                Pitao sam konkretno za Sutomore, ovo je prvi put da ću tamo da letujem i prvi put sa porodicom, do sada sam uvek, kako momak, išao sam u Petrovac (neke moje su radile tamo, pa smo uveče izlazili u Budvu, Kotor, HN...) i znam da u npr. Kotoru primaju Diners u skoro svakoj radnji i da ima gomila internet kafea i sve to...

Mene najviše zanima konkretno da li neki supermarket u Baru ili negde prima Diners i da li postoji kafić sa besplatnim wireless pristupom (ono uz kafu)... eto to sam mislio, i ako nisam možda najjasnije pitao.
                                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                                11.04. 0:12 #2
                                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                                X