VESELI SPUST KRALJEVO 29.jun 2008 - SPLAVARENJE NA IBRU

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: VESELI SPUST KRALJEVO 29.jun 2008 - SPLAVARENJE NA IBRU

SKy, gde je taj kamp, tj. gde se ljudi okupe vece pre spusta? Ne pitam zbog moguceg bespomucnog opijanja, nego da sastavimo plovilo na vreme, da se lepo pripremimo, popravimo sminku i tako to ...
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• skyline
      CBC Senator XXL
      • 31.07.2007
      • 3149
      • Cacak

ispod samog maglicha, samo sa druge strane reke, do magistrale, nema teorije da se pogresi

sta planirate da pravite kao plovilo?
      mi vec 2 godine sasvim uspesno plovimo na camcima iz merkatora i vrhunsko su resenje za ovo
      'ladno nose 3 osobe, vrlo prostrani, plutaju na povrsini vode jer imaju duvano dno i stranice i nisu teski za transport

a ako pravite DIY plovilo, savet, DOBRO ga uvezite jer nisu retki slucajevi da se pogube gume, burad.....
      pre 2 godine se likovima raspao splav od unutrasnjih guma nakon 50 metara , u prvom brzaku, a treba preci 16km
      Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Ma bice DIY plovilo, sedeci deo ce biti od euro paleta, ploveci deo jos nisam smislio, al' postoji varijanta da to bude plovece kupatilo : palete poplocane keramickim plocicama od 6mm debljine 20x20cm, sa klozetskom soljom (to sve odozgo) , odozdo kanalizacione cevi f-160/3m (sa original cepovima sa strane) , made by GEBERIT (posto radim u firmi koja je distributer - eto sponzora ). Naravno GEBERIT nalepnice na sve strane. Posred splava bice pricvrscena skara, suncobran, portabl frizider bice na krmi i njega ce da opsluzuje onaj koji kormilari.
        Juce smo poceli da pravimo splav, u rezervu cemo da ponesemo i 4 kamionske gume i kompresor na 12V. To z slucaj da se sve raspadne, onda svaku u svoju gumu, pivo u krilo pa gde stignemo.
        Probna voznja ce biti na Nisavi sledeci vikend u ponoc, da nam se deca ne bi smejala !

3-jica clanova ekipe ce imati majice i kackete GEBERIT, a moja malenkost - OPCS rekvizite

Nadam se samo da @zux ne gleda ovaj deo foruma, nisam siguran da tu zajebanciju mogu da podnesem...

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

plasticne cevi???
          hm, obrati paznju na pucanje istih, jer se neretko nasuce na kamenje

a sto se tice ostatka splava, vrlo originalno, samo pazite da ne bude pretesko, jer vas reka nekada nabaci u plicak ili na sprud, a onda pomeriti splav bude prilicno tesko

potrudite se i da obezbedite ili cak izbacite delove splava i ostale rekvizite na koje neko moze da se povredi, jer verujem da to ne zelite da se desi ikome

inace, najprakticniji homemade splav sam video kod jednih momaka koji su se vozili na ogromnoj kocki stiropora

galerije slika sa prethodnih spustova mozete pogledati na http://www.kraljevo.com/veselispust/ . Tu cete naci videti i deo atmosfere, kao i videti na cemu se sve ljudi spustaju
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

ispod samog maglicha, samo sa druge strane reke, do magistrale, nema teorije da se pogresi
            tek sam sad ukapirao , al' si me opravio - svaka ti cast ! Zamisli da udjem u Kraljevo i da pitam nekog "izvinite, kako da dodjem do ispod samog maglicha, samo sa druge strane reke, do magistrale? "

daj bre nesto konkretno, neki orjentir, pored koje kafane je to ?

Usput, juce sam ceo dan proveo da drinskoj regati , placeno by VELUX, u organizaciji rafting kluba "ljubovija".

evo par slicica :

ovo ce biti trojka koja ide i na ibar 27.06.

posto je onaj skroz desno sa 1. slike povecao svoju masu na 130kg, odustali smo od kanalizacionih cevi zbog toga sto bi verovatno sa njima bili 1/2m ispod povrsine vode. Idemo na varijantu sa 4 kamionske gume i 2 palete 3x1m na njima. Rostilj i dalje ostaje, suncobran ce biti zamenjen tendom.

Hteli smo u subotu da malo isprobavamo splav, al' smo odustali zbog svetskog prvenstva u raftingu odrzanog na Nisavi prekjuce i juce. Tesna bi bila nasa reka za njih i za nas

Inace , ovo splavarenje smo preziveli zahvaljujuci nasoj izuzetnoj kondiciji , poznavanju nautike i orjentacije. uzmite u obzir to sto smo se kretali brzinom skoro 2km/h i sto smo skoro poverovali neko tipu koji je ispred svake krivine tvrdio "da je vodopad odmah iza ..."

Ovom prilikom bi se zahvalio VELUX-u sto su pravilno procenili kolicine jelen piva tako da smo zadnje konzerve ispili bas kad smo se rastajali u Nisu. Takodje hvala istoj firmi sto su u svim kafanama u svih 12km splavarenja unapred platili sve sto smo tamo narucivali.
            Izvinjavam se bosanskoj strani Drine sto smo za praznjenje beshika koristili iskljucivo njihovu obalu, ali je moralo tako posto je bila pristupacnija. Srpska strana je strmija i puna kopriva, dok je bosanska kao plaza.

Comment

• skyline
              CBC Senator XXL
              • 31.07.2007
              • 3149
              • Cacak

jao, jao, bezalo se sa geografije u osnovnoj skoli
              ccc

Maglich se nalazi 20km UZVODNO od Kraljeva, koje je dolazna destinacija veselog spusta

dakle, dodjete u Kraljevo, pa krenete ka Raskoj, Novom Pazaru, Kosovu..... i na tih nekih 20ak km od Kraljeva, sa vase leve strane, u kanjonu Ibra ugledate ovaj prizor

puna kocnica i pun levi ka reci, koja je citavih 30 metara daleko od puta

Comment

• skyline
                CBC Senator XXL
                • 31.07.2007
                • 3149
                • Cacak

Originally posted by deki-ascona
                posto je onaj skroz desno sa 1. slike povecao svoju masu na 130kg, odustali smo od kanalizacionih cevi zbog toga sto bi verovatno sa njima bili 1/2m ispod povrsine vode. Idemo na varijantu sa 4 kamionske gume i 2 palete 3x1m na njima. Rostilj i dalje ostaje, suncobran ce biti zamenjen tendom.

Hteli smo u subotu da malo isprobavamo splav, al' smo odustali zbog svetskog prvenstva u raftingu odrzanog na Nisavi prekjuce i juce. Tesna bi bila nasa reka za njih i za nas

Inace , ovo splavarenje smo preziveli zahvaljujuci nasoj izuzetnoj kondiciji , poznavanju nautike i orjentacije. uzmite u obzir to sto smo se kretali brzinom skoro 2km/h i sto smo skoro poverovali neko tipu koji je ispred svake krivine tvrdio "da je vodopad odmah iza ..."

Ovom prilikom bi se zahvalio VELUX-u sto su pravilno procenili kolicine jelen piva tako da smo zadnje konzerve ispili bas kad smo se rastajali u Nisu. Takodje hvala istoj firmi sto su u svim kafanama u svih 12km splavarenja unapred platili sve sto smo tamo narucivali.

hehheheh, zasto li je uvek uz ovakve manifestacije vezana vrhunska zajebancija i humor
                vidim da vam je bilo super i moracu i ja da posetim Drinu ladnu

elem, koga cete zaduziti da vam tendu skine sa nekog drveta, na kojem cete je ostaviti?
                Ibar je u kanjonu prilicno uzan, i vrlo cesto se prolazi ispod krosnji drveca, tako da sve sto je metar iznad vode rizikuje da ostane da se vijori sa neke vrbe
                ali ako ste veste drvosece,mozda i sacuvate krov nad glavom

zezam se malo, ali istina je da vas reka jako cesto baci na obalu, gde vreba razno granje i panjevi

inace, nije redak slucaj da takvi splavovi, kao sto ce biti vas dozive gumi defekt, sto prilicno poremeti balans plovila i spusti klirens, koji je jako bitan za ovu reku
                ali posto vidim da imate bildera na splavu, nece vam predstavljati i malo fizikalisanja

mozda nije los predlog da ispod guma provucete neko ciradno platno koje ce stiti gume od stenja, gradnja i raznog metalnog otpada koje po nekada ume da shtrchi iz vode
                nema ga puno, ali se naleti nekad

ako mi jos sta padne na pamet, dopisacu

Comment

• ĆOMI
                  CBC Senator XXL
                  • 31.08.2006
                  • 1705
                  • Braće Jerković,Vozd
                  • Stilo JTD 16V

Zvanicna drinska regata je uvek drugi vikend u julu,ove godine 11 jula,tako da ake ne budes u Vrbasu,mozes da ides na regatu.

Ja sam isao svake godine da gledam,cale je splavario,ali mene nesto to nije privlacilo.Pre dve godine sam prvi i poslednji put bio,uhvatilo nas nevreme,polupao grad velicine jajeta...ma bilo extra zezanje
                  OPEL CLUB SERBIA

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Maglich se nalazi 20km UZVODNO od Kraljeva, koje je dolazna destinacija veselog spusta
                    DOLAZNA u smislu mi dolazimo prvo tamo? Ili mislis POLAZNA ? Tu dodjemo u petak, uroljamo se, spustimo se u subotu, bus nas vrati opet tamo gde smo posli i to je to ?
                    izvini, meni sve treba da se crta...jos mi "jeleni" struje kroz krvotok

Comment

• skyline
                      CBC Senator XXL
                      • 31.07.2007
                      • 3149
                      • Cacak

eeeee, sad cu nekoga da koljem u elektrodistribuciji
                      15 minuta sa pisao uputstvo i nestane mi struje bukvalno na pola sekunde, ali dovoljno da mi restartuje komp

odoh da se iskuliram, pa cu kasnije napisati kad budem stigao

Comment

• skyline
                        CBC Senator XXL
                        • 31.07.2007
                        • 3149
                        • Cacak

e, evo, smirio sam se
                        ako cujete na vestima da se desilo masovno ubistvo u Cacku, znajte o cemu je rec

LM, veseli spust ima start i 2 cilja
                        kraca etapa je od Maglica do Mataruske Banje, a duza je skroz do Kraljeva, odakle inace i polaze kamioni i autobusi za splavare koji ne provode noc na startu ispod tvrdjave, kao sto cete vi, vec se dovoze ranom zorom do kajak kluba u Kraljevu i tu ostavljaju svoj prevoz

2 godine je moja ekipa isla skroz do kraljeva i nema teorije da cemo to ponoviti, jer je etapa relativno duga, ali reka posle banje prolazi kroz ravnicu, te je siroka i jako spora i putuje se jako dugo uz puno veslanja, a vreme se pogodi od 2-5 popodne kada se opasno na**** od sunca

dakle, mi ove godine izlazimo u banji, odakle je, nadam se, organizovan prevoz nizvodno do Kraljeva
                        trebalo bi da jeste, jer tu na obalu izadje 80% spustasha

sto se vas, koji planirate ulubljivanje od alkohola, kampovanje i spremanje splava na samom startu spusta , situacijaje prilicno komplikovanija iz razloga sto je prevoz organizovan Kraljevo-Maglic/Mataruska Banja-Kraljevo (ovaj drugi deo i ja nagadjam , i najebali smo ako gresim )

ja vam predlazem 3 nacina organizacije

1. ako imate nekoga ko nece na vodu, da vas doveze uvece do tvrdjave, bude sa vama i sutradan vas saceka vozilom u Kraljevu
                        2. ako svi splavarite, krenite sa bar 2 auta, jedan ostavite i Mataruskoj Banji, a drugim se odvezite uzvodno do Maglica, tako da cete imati vozilo koje ce vas cekati kada zavrsite spust
                        3. nabavite teleport

mislim da relativno puno informacija jos moze da se iscrpi sa foruma spusta
                        http://forum.kraljevo.com/viewforum.php?f=15 , a ja sam tu za jos informacija iz prve ruke koje vas zanimaju

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

... i 4. varijanta : svi smo na Maglichu, ujutru jedan (najtrezniji) ustane, ode do KV, ostavi auto, organizovanim busom se vrati do Maglicha.

hvala ti sky, ovo uputstvo je bas upotrebljivo.

Sa pokoljem ovih iz EPS-a sacekaj mesec dana, da te prvo castim kad se vidimo, a posle cu da ti saljem cigarete u bajbokanu

Comment

• skyline
                            CBC Senator XXL
                            • 31.07.2007
                            • 3149
                            • Cacak

e, bravo, moze i tako, samo bi valjalo da neko pre 7 da bude u KV

salji mi grisine, posto nisam pusac
                            a za cascavanje ( pivkanu ) sam, uvek, vrlo zainteresovan, samo sam veoma skeptican povodom susretanja na Ibru jer ima milijardu ljudi, a smunjam da cu nositi mobilni, posto sam pretprosle godine bucnuo fotoaparat

mada bih bas voleo da se sretnemo

Comment

• kalibaR
                              Moderator
                              • 03.04.2006
                              • 352
                              • Beograd
                              • AE86 rolle, Eclipse 1G

Originally posted by skyline
                              salji mi grisine, posto nisam pusac
                              ma cigarete su da bi platio da ne pušiš

e možda i ja banem ove godine na spust, uvek slušam kako je dobro zezanje ali nikad da se organizujem da učestvujem.
                              sad ću predložim ekipi akciju

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

onda salji najskuplje pljuge

ajde, ja sam i prosle godine ocekivao vecu ekipu
                                ajde da se cbc makar zajedno spusti na reku, a posle svako nek vata svoju vrzinu

Comment

Working...
                                X