Dupliranje brzine interneta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ako 1024/1024 košta 2800 dinara (uračunat PDV) onda 4500 nikako ne može biti korektno.
    ako, da tako je.
    gde to kosta 2800 1024/1024 flat ADSL zicano ?

ako kosta toliko koliko navodis ?
    Dora pominje pitanje cene koju placa a ne verujem da bi za 2800 dinara mesecno pausal bilo sta rekao.

ja ne mogu tim putem da povežem dve filijale koje se nalaze u Beogradu i Novom Sadu,
    o tome nije ni bila prica, niti je uopste pominjano umrezavanje filijala po Srbiji.
    Ljudi prave svoju WIRELESS lokalnu mrežu ...

ja nisam pominjao nigde wireless mrezu.
    a saasvim je jasno da o wirelessu nije bilo niti reci vec o zicanom povezivanju, i toj ponudi.

da, firma nudi pored ADSLa i wireless pa sta. mnogi provajderi nude obe tehnologije prenosa.

Opet na forumu iznosiš polutačne informacije i izvrćeš istinu, razmisli čemu to vodi
    ovo si doslovce napisao bas za tvoj nastup i tvoje izvrtanje istine.
    naveo si u drugoj temi da imas zelju da kontriras po svaku cenu,pa uspeva ti sto se iz prilozenog vidi.
    samo si promasio teren..

da te podsetim posta na koji je odgovoreno-

na adsl-u bar... cable je ok... gde radi kako treba...

smesno dok neko ne da bar 1:2 ili 1:1 ovo je sve tuki

i mog odgovora
    daje se , tj nudi, i 1:1 i 1: 0.5.

da, upload je 2 puta veci od DL.

preko ADSL konekcije.

dakle zicani ADSL nacin prenosa preko PPoE flat za dati paket brzina gde je UL veci od DL je u ponudi doticnog provajdera.

cena i ponuda je javna, istina je dostupna svakome sa par klikova misem i bez tvog tumacenja "istine" po tvojim potrebama
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Originally posted by sw.brick
      daje se , tj nudi, i 1:1 i 1: 0.5.

da, upload je 2 puta veci od DL.

preko ADSL konekcije.

dakle zicani ADSL nacin prenosa preko PPoE flat za dati paket brzina gde je UL veci od DL je u ponudi doticnog provajdera.
      Mene nije mrzelo da okrenem telefon dotičnog provajdera i 5 (i slovima 5) puta sam pitao i čovek mi je isto toliko puta rekao da ta ponuda važi samo u delovima grada koje oni pokrivaju svojom wireless (odnosno lokalnom kablovskom mrežom, zgrada na kojoj je AP i par okolnih) i da ta ponuda NE MOŽE preko ADSL-a.

Provajder kog si naveo je Maksnet, sajt http://www.maksnet.net/cenovnik_flatup_d_IP.html telefon +381 11 3196550, pa pitaj ako ti i dalje nešto nije jasno.
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Znači ne postoji kako sam i mislio a tamo gde postoji košta par litara krvi.
        Za većinu ljudi koji rade za od 16 pa do 24k dinara 6 do 8K dinara mesečno za 1024/1024 je par litara krvi.

Brick, nemoj da skrećeš sa teme koja je dupliranje brzine interneta i gde je usput rečeno da smo slepci sa ovim uploadom a i downloadom jer to napolju košta tepsija ribe, bar ono što se mi nadamo da ćemo dobiti i po ovim bezobraznim cenama tek možda za godinu dve.

Pisanje radi pisanja neće više biti tolerisano.
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• skijash
          CBC Senator XXL
          • 07.09.2007
          • 1354
          • Beograd
          • wrx

Ja plaćam 1.5Mbit/768 3490din kod jednog vajerles provajdera. Nije jeftino, ali nije ni nešto preskupo, ako je potreban upload veći od ponuđenog na adsl-u. Stvar je u tome što upload koji se uštedi na račun korisnika može da se prodaje za hosting, pa se zato i nerado povećava kod mnogih provajdera.

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

jeste da je off od ove teme al da ne otvaram drugu. Posto su se "povecale" brzine, povecao se i apetetit za downloadom, jel koristi ko rapidshare ? ja sam uzeo premium account medjutim sam se sada smorio totalno kada sam video da je 2.66gb dnevni max.. ali def prava stvar uz ovaj nas slabasni upload

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Ja samo i koristim rapid...skini US downloader programcic, das mu linkove i on sve sam radi

Sta ce ti premium? Cekanja na rapidu vise nisu onako velika kao nekad...i sta ce ti vise o 2.66 dnevno majke ti?
              Power of dreams !!!

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

Kad ste stipse pa nećete da platite njuz

Comment

• mishio
                  CBC Senator XXL
                  • 29.05.2007
                  • 1204

ma de da cekam, ja dnevno ne skidam ispod 4gb

bane, aj malo objasni za news, citao sam na netu ali nisam bas zasao u temu, kako to funkc, i ja vecinom linkove koje nalazim i skidam su sa rapida.

a rapid je skoro smanjio trafic sa 50gb/nedeljno na 80gb mesecno, sramota.

btw @honda, ma premium nalazim tako jeftino da mi se ne isplati da cekam

Comment

• Bane R
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2006
                    • 1769
                    • Beograd

Imaš program koji ti služi za dl.

Imaš sajt (sajtove) sa kojih skidaš .nzb fajlove koje ubaciš u taj program.

Program skida fajlove u rarovima od po 10, 25, 50, 100mb.

Kad se sve skine, otpakuješ film, muziku, program, bilo šta.

Nije isto ko torrent, jer ti kod torrenta ti skidaš od drugih ljudi, a kod newsa skidaš sa servera i dl ide maksimalnom brzinom. I ne treba ti ul.

Dobra je i stvar što nema podvaljivanja sa materijalom, odnosno netačnih informacija oko sorsa filma ili tako nešto.

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

znachi ti skidas i rapidshare fajlove preko tog prog ili ne, odakle trazis fajlove to me zanima
                      rapidshare je prso sa ovim poduhvatom oko 2.66 limit/per day, totalno van konkurencije sad .

Comment

• Bane R
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2006
                        • 1769
                        • Beograd

Nema to nikakve veze sa rapidshare.

Ti ubaciš 100kb fajl u program koji se zove alt binz. I onda taj program u kome ti ukucaš server i šifru (koju dobiješ kad platiš) skida rarove... kad skine sve ti te rarove otpakuješ i dobiješ materijal.

Fajlove skidaš sa www.newzbin.com ili www.newzleech.com...

Comment

• mishio
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2007
                          • 1204

a thx skapirao cackacu malo, mada ja sam uleteo na jedan forum, ako nekome treba nek me cima na pm, koji ima nerealne stvari sta sam sve nasao, domace stvari sve moguce, strane, bukvalno sve, prso sam samo sto imam 80gb mesecno, moracu da vidim da uzmem jos jedan account

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Pisanje radi pisanja neće više biti tolerisano
                            pricas o platama, o litrima krvi itd...pises radi pisanja a pretis da neces tolerisati ono sto ti sam radis. ne primecujes kontradiktornost takvog stava?
                            o minimalnim platama i maksimalnim zeljama neki drugi put..

@uglavnom, ne znam sa kim si pricao i sta si pricao. i sa kojom namerom si usmeravao pricu.

ja sam uzivo na licu mesta ADSL sa navedenim uplinkom, tu sam i saznao da postoji takva ponuda.

lokacija konkretnog objekta na terenu je takva da wireless nije moguc tehnicki ni pod razno.(tu gde sam odveden da pogledam kako zaista radi).

ili si nasao nekog neinformisanog pomocnog radnika ili izmisljas eto da bi po svaku cenu opravdao kontriranje.

navedeni provajder ima zvanican cenovnik za uslugu koju sam naveo, zicanim putem, video sam i testirao funckionisanje u praksi, i saslusao iskustva ljudi koji koriste bas takvu konekciju namenski sa povecanim UL zbog potreba firme.

dakle, praksa korisnika sa rezultatima.

Telekom odavno ima 1:1 xDSL ponudu zicanim putem, samo je cena visa.

ja uopste o wirelessu ne pricam, po deseti put i zaobidji me iz te tvoje vizure koju forsiras.
                            firme kojima treba veci UL od kucne varijante znaju da moze zicano i koriste odavno, verujem i da si ti upoznat sa time ali eto tesko ti da javno priznas.

neka bude kako je zakljucio Dora, ne postoji 1:1 zicana konekcija.
                            ove konekcije tog tipa sto su u radu godinama naravno ne postoje

da se dalje ne kvari korisna tema zadrzavam sebi pravo da odustanem..
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Ne i NE!

Nećeš da odustaneš, sve dok mi ne dostaviš broj telefona sa kim mogu da pričam o takvoj varijanti ADSL (znači ne neke vrste žičane veze, nego isključivo ADSL, kako si tvrdio), po specifikacijama koje si ranije naveo.

Očekujem vrlo brz i precizan odgovor, a onda ćemo da pričamo o tome ko izvrće istinu (odnosno kako se to srpski kaže LAŽE) ili IZVINJENJE.

Ono što si ti poslao kao informaciju na PP (i koja je potvrđena telefonom), nema veze sa ovim što sada pričaš. Odjednom se u tvojoj poruci nigde ne spominje ADSL kako si ranije kategorički tvrdio nego neka vrsta žičane veze...

Da još jednom ponovim ja nisam ništa tvrdio kao ti, nego samo pokušao da dobijem istu takvu uslugu od provajdera kog si ti naveo i dobio odgovor koji sam preneo.
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• X9
                                CBC Senator XXL
                                • 28.06.2005
                                • 3179
                                • Wien-Sabac
                                • RX-8 i X-9

aj sad objasnite i ljudima u chemu je razlika...
                                "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
                                X