Originally posted by Dora
Dupliranje brzine interneta
Collapse
X
-
Pazi to je cenovnik za provajdere i telekom dere, naravno... jos samo 2 firme kod nas imaju svoje linkove ka inostranstvu a oni su sami po sebi krsh...
u razvijanju su jos 2 mreze... sbb ima oticki link ka madjarskoj koji jos ne sme da koristi... samo se ceka skidanje uredbe i onda moze da proradi... i jos 2 firme spremaju istu stvar kod nas... tako da cim se uredba bude skinula cca 6-8 meseci se prognozira max... jer je to u paketu uskladjivanja zakona o telekomunikacijama sa evropskim...
dakle samo ti telekom trenutno u zemlji moze pruziti kvalitetan internet... svi ostali kupuju od njega... tako da postaju manje vishe treca ruka...
ali preko 50 godina starih telefonskih parica internet... o tome je smesno i pricati...
i deda mraz nema nikakve veze sa tim... telekom ce biti prodat i to veoma skoro...
mogao bih pola dana da ti pisem sta i kako i odakle... ali recimo da se time bavim, da poznajem mnogo ljudi koji se time bave... da imam dobre drugare i u telekomu i u vecim provajderima kod nas...
a to sto vidis da se busaju ljudi sa Mbit-ovima koji ti kao prodaju na adsl-u.. to je smeh... download nikad nije bio skup... samo upload...
a cene interneta su takve jer se telekomu moze... oni zaradjuju... cirka 800-2000% na tom internetu koji ti prodaju... po zvanicnim cenovnicima BT-a i jos par firmi u evropi sa kojima rade... + telefonski racun + jos milion stvari... da ne pricamo o donacijama i besplatnim stvarima i slicno... ljudi se valjaju u parama... vasim...parama
sbb je isto velika firma sa stranim finansiranjem... ona ce postati prvi realni konkurent telekomu...
kvalitet interneta je druga prica... to kod nas ne postoji... dakle nasa mrezna infrastruktura je toliko jadna za privatne korisnike da je to smeh...
najprostiji pokazatelj, pored ping-a, tj. latencije ti je to sto ako pustis neki torrent da se skida punom brzinom i sa preko 500 konekcija tebi surf umre... strane se otvaraju po 5 minuta... to ne treba tako...
ja sam licno i probao kako izgleda internet na izvoru... 1Mbit interneta pre svih nashih cvorista i rutera i shapera i svega... se ne moze porediti sa 5 Mbit koji tebi bilo koji provajder prodaje... dakle... torrent+youtube+surf i nema lag-a... mozes i da se igras jos ako hoces... to je internet... ovo sto mi kao imamo kuci... smeh.. nego narod ne zna za bolje pa se niko i ne buni... tako da niko tamo ni ne mora da se trudi...
polako, konkurencija cini cuda...
Comment
-
-
ja bih tako voleo da si u pravu to za privatizaciju telekoma ali radujko kaze drugacije, vest od pre neki dan....
"Beograd -- Generalni direktor Telekom Srbija Branko Radujko ocenio je da je, zbog finansijske krize, realno očekivati privatizaciju Telekoma tek od 2010. godine. "
cela vest se nalazi ovde
tako da se plasim da ta privatizacija nece biti tako brzo koliko je mi krajnji korisnici prizeljkujemo....The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickOriginally posted by DoraI verovatno košta par litara krvi....
Iako zabranjujem reklame tudjih firmi, molim te prosvetli nas gde to ima i pošto je
Ako ima malo, šalji na PP da se ne razgrabi....
Comment
-
-
-
@brick (dora mi je pokazao poruku od tebe)
Tarifa koja se zove 2048kbps, a ni traga od te brzine 512/1024 4500 din. i ima samo u BG tako da nije merodavno za ovu priču...
Evo ti još bolji primer Home L 1024/1024 Kbps 2.800,00 isto wireless i to ima pokriveno Novi Sad i pola Vojvodine... ali takođe nije merodavno za našu priču.
Neki bolji primer???Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
-
brick, nasmejao me je Dorin komentar, ne tvoj post. Mislim, jesi ti duhovit, ali ne baš toliko
Comment
-
-
Originally posted by uglavnom_bezopasni@brick (dora mi je pokazao poruku od tebe)
Tarifa koja se zove 2048kbps, a ni traga od te brzine 512/1024 4500 din. i ima samo u BG tako da nije merodavno za ovu priču...
jesam li ja pominjao u postu bilo kakvu brzinu ili komercijalne nazive ?
ili nacionalnu pokrivenost ponudjenim servisom ?
rekao sam da postoji ponuda DL/UL gde je veci UPlink.
naveo sam preko PP konkretno ko nudi, po kojoj ceni i po kojim opstim uslovima.
mogu i ovde da reklamiram, mada mi to nije bila namera.
ime necega kako je nazvano nije bitno, barem meni je bitna sustina sta se dobija za ulozeni novac.
dakle, postoji 512/1024 u BGD i to radi u praksi.
( i vise brzine po potrebi)
meni je merodavno da postoji kroz ADSL nacin povezivanja.
za 1024 UPlink (koji kosta vise kako je objasnjeno koji post ranije) je 4500 dinara sasvim korektna cena.
ne bih rekao niti da je 3 litre krvi, niti bubreg , niti slicno pogotovu za jednu firmu.
a takav UPlink je ogroman, zadovoljava potrebe vecine nasih firmi reda 500-1.000 zaposlenih za mail surf, kjnigovodstvo i ostale tipicne upotrebe neta.
za vise para nudi se i vise, pa i 10 MBita UPlink npr. ovde u BGD ostvarivo kome treba.
niko ne brani da se neki provajder u NS doseti da ponudi i takvu uslugu, ako ima interesa i klijentele za tako nesto.
ja wireless nisam pominjao, to je sasvim druga tema i prica barem ovde u BGD.
wireless i zicana konekcija se ne mogu porediti...jedino ih vezuje da sluze istoj svrsi.
namerno ne pominjem provajdere koji nude optiku krajnjem korisniku, to jeste jos ovde skupo ali i to postoji kao mogucnost firmama ako imaju potrebu i takvu zelju.
i naravno budzet adekvatan tome.
najmanje 2 provajdera nude optiku po BGD do kuce/stana/ poslovnog prostora.
znam iz prakse.
Telekom je treci sa ponudom optike za koji znam ali njega ne racunam i ne zelim da mesam sa ostalima.
tvrdim i stojim iza toga da ne stoji prica kako nema resenja za veci UPlink kome treba, znam prakticno stanje stvari na terenu u BGD i na tu teritoriju se ogranicavam jer to znam iz prve ruke.
vi se u NSadu borite sa vasim lokalnim provajderima u smislu pritisaka da i oni ponude ADSL visih brzina.
tehnika nije prepreka, na nekom drugom mestu (politika poslovanja) zapinje...
kome treba veci UPlink ili DL od opsteg samo neka spremi novac, ima ko da (obicno) lako i dovoljno brzo resi ispunjenje zelja.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by sw.brickza 1024 UPlink (koji kosta vise kako je objasnjeno koji post ranije) je 4500 dinara sasvim korektna cena.
Originally posted by sw.brickniko ne brani da se neki provajder u NS doseti da ponudi i takvu uslugu, ako ima interesa i klijentele za tako nesto.
Originally posted by sw.brickja wireless nisam pominjao, to je sasvim druga tema i prica barem ovde u BGD.
wireless i zicana konekcija se ne mogu porediti...jedino ih vezuje da sluze istoj svrsi.
Code:Bazna stanica (access point) je pristupna tačka na koju možete bežično da se povežete. Korisnici koji se nalaze u zgradama u kojima imamo bazne stanice ili u zgradama koje su blizu bazne stanice, povezuju se kablovski - Ethernet 100Mbps kablom.
Opet na forumu iznosiš polutačne informacije i izvrćeš istinu, razmisli čemu to vodi.Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
11.04. 0:12 #2
Rule #51: Sometimes — You're Wrong!
Comment
-
Comment