otvaranje auto perionice,ima li tu para?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vasavasa
    CBC Veteran
    • 24.11.2007
    • 185
    • Chicago,USA

otvaranje auto perionice,ima li tu para?

sta mislite o otvaranju auto perionice u lestanima na kruznom putu blizu metal inexa?
    u okolini ima jos 3 pa me malo plasi da li bi islo kako treba...
    od momaka koji peru cuo sam da imaju po 20-25 kola dnevno sto je odlicna kinta
    Komplet novih masina Karcher za pranje i u****vanje je bio 2500eura pre godinu dve...
    e sad lokal nema plocice ne znam da li su one neophodne za pocetak..
    a sudeci po broju automobila koji se uvecava ja mislim da bi tu bilo posla...
    budimo realni,zahtevajmo nemoguce!
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Perionice od slucajnih prolaznika tesko da mogu vise dobro da funkcionisu. Rade dobro samo one koje imaju ugovorene poslove sa firmama (stalni klijenti). Drugi problem je radna snaga - nece ljudi da rade, a oni koji rade su uglavnom su krs i lom od ljudi koji ostaju kratko, fusare ili imaju neki problem u zivotu (alkohol, povratnici iz zatvora...) s kojima se gazda samo nervira i trosi energiju. Potrebna je gvozdena disciplina za to.

Ja trenutno imam jednu od boljih perionica za izdavanje, u centru grada, radio je covek 40 godina i smorio se od konkurencije i svega ostalog.

Nije los posao pranje teretnih vozila, ali je potrebna jaca aparatura i visoka gradjevina. Ta lokacija koju si naveo je dobra za to jer je kraj puta, na obodu grada. Ali i za to je potrebno da imas ugovorene poslove sa firmama.

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Kada bi uspeo otvoriti kakvu perionicu u krugu dvojke ili neposrenoj blizini, to bi bilo vise nego dobar posao, ali ne neka obicna krs-fus perionicica sa par aparatica gde ce pre da ti ispeskiraju auto prljavim krpama nego da ga operu - nego nesto na foru perionice koja je postojala u Metropolu - e, ONO je bilo pranje...
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• vasavasa
        CBC Veteran
        • 24.11.2007
        • 185
        • Chicago,USA

znate da je to industrijska zona fabrike,mala preduzeca,razni objekti nichu non stop...a sudeci po predgradju Atine koje je jedno 10 puta gusce sto se tice broja lokala i firmi po kvadratnom km razvoj i ovde ide u tom smeru znaci da se svi ti placevi pored puta popune...
        Krug dvojke pun pogodak tamo niko ne pere auto sundjerom...

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

ja sam o tome razmisljao odavno , ali bila bi bolja ideja da se uradi kako sto ovde u usam ima na sve strane , jeste da kosta vise da se sve napravi ali verujem da bi se pre isplatilo nego da ti peres ili da druge placas da peru .

ovde ima dosta praonica gde ti sam peres , ubacis novac u automat , recimo 5 minuta kosta 1.75 $ , sve je automatski , ako ti treba jos koi minut dodas jos malo sice , zavrsis sa pranjem isteras auto na parking obrises ga i teraj dalje , jos pred praonicu nabace , razne krpice za brisanje i mirise za auta , kao i u****vac .

najbolja varijanta ovoga je sto trebas samo jednog radnika koi ce sve odrzavati , da pazi da sve radi kako treeba da niko nedivlja po praonici i slicne stvari ...
          _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• vasavasa
            CBC Veteran
            • 24.11.2007
            • 185
            • Chicago,USA

pa ima to na elp pumpi za 250dinara cini mi se al ljudi su skepticni prema tome jer misle da im valjci ostecuju boju ili vole kad to ima licni pechat tj kad ga ispushkira...ja licno isto mislim da se detaljnije opere masinski nego prosecnim rucnim pranjem..

Comment

• Bane R
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2006
              • 1769
              • Beograd

Trenutno nije vreme ni za jedan posao. Treba sačekati i videti kako će se stvari generalno odvijati.

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

S razlogom su skepticni jer valjci zaista ostecuju boju, odnosno lak. PVC trakcie koje onom brzinom lupaju po boji, ili platnene trake pune peska i prljavstine o prethodnih pranja, najbolji nacin da ekspresno unistis farbu.

Beskontaktno pranje je mnogo neinvazivnije, a mnogo detaljnije, naravno ako se posle toga rucno predje...

Comment

• vasavasa
                  CBC Veteran
                  • 24.11.2007
                  • 185
                  • Chicago,USA

mislis zbog uticaja svetske ekonomske krize?
                  u nedeljnom telegrafu sam citao da ekonomisti upozoravaju da ce biti jos 280.000 nezaposlenih to svakako znaci manje ce se novca trositi na usluge ali bice uvek onih koji imaju...

Comment

• SAAB PoWeR
                    CBC Senator XXL
                    • 26.04.2005
                    • 1394

pardon , nisam mislio na praonicu sa valjcima

obicna praonica , mislio sam na ovako nesto

Comment

• vasavasa
                      CBC Veteran
                      • 24.11.2007
                      • 185
                      • Chicago,USA

mm jako zanimljivo...nisam to vidjao do sada..

Comment

• SAAB PoWeR
                        CBC Senator XXL
                        • 26.04.2005
                        • 1394

taj sistem nije los , nemoras se daviti sa ljudim koi ce se buniti o nisi mi dobro oprao vozilo , o fale mi stvari iz vozila , ogrebao si ga i tako dalje , plate i peru sami , tovj posao je da obezbedis tecnosti , odrzavas masine , pocistis praonicu i tako jednostavne stvari , ovde blizu mene ima jedna , matori cica tu vec radi 8 godina , jedva hoca , sam sve odrzava .

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Jedna takva komora, odnosno sama aparatura, kosta od 15.000 EUR pa navise.

Comment

• vasavasa
                            CBC Veteran
                            • 24.11.2007
                            • 185
                            • Chicago,USA

sta se sve dobija za tih 15k?
                            ovde vidim samo kompresor i pusku...

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Kompresor, mehanizam za doziranje, biranje programa, placanje...ista sprava kao na OMV pumpama.

Comment

Working...
                              X