otvaranje auto perionice,ima li tu para?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pistre
    CBC Senator
    • 19.02.2008
    • 234
    • bg, vozdovac

Re: otvaranje auto perionice,ima li tu para?

cekaj, ako se mesecno opere 2000 vozila x 500 din onda je to 10 000 eur i kako ti onda ostane samo 1500 eur ?

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

6 radnika po smeni, dve smene, plate, porezi, doprinosi, zakup, struja, voda... istopi se tih 10 hiljada jako brzo.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

x450 din

Zakup je ogroman, oko 14 radnika radi puno radno vreme, struja, voda, repromaterijal, uvek izdaju fiskalne račune zbog zakona i mogućnosti krađe...e na sve to dođe država i sl...
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• artichoka
          CBC Veteran
          • 14.05.2005
          • 141
          • Beograd
          • Peugeot 205XS

Originally posted by Eon
          A od perionice ostane čisto samo oko 1500 eura.

Mislim da perionica i nije isplativ biznis!
          Pa nije ni neisplativ. Ko hoce da obrce neke sumanute pare cisto sumnjam da razmislja o otvaranju obicne perionice...

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Uzmi u obzir početno ulaganje, do 6 meseci razrade, ako ne i više do nivao potpune komercijalizacije i rentabilnosti posla, rizike, itd... pa onda stavi u kontekst sa ostvarenim profitom...

A dovoljan je jedan promašaj, na primer lokacija, i da posao propadne!

Comment

• artichoka
              CBC Veteran
              • 14.05.2005
              • 141
              • Beograd
              • Peugeot 205XS

Kazem, da bude tacno onako kako si i sam projektovao. To je ok parica (imajuci u vidu da neko ko otvara perionicu nema ocekivanja da se od nje obogati).

Comment

• Ignja
                CBC Početnik
                • 05.02.2010
                • 4
                • Beograd

Originally posted by Eon
                Pošto sam dobro upoznat sa radom jedne perionice, moram da dodam:

1)lokacija
                2)dogovor sa kompanijama koji imaju veći vozni park
                3)minimum 4-6 vozila da mogu da se peru u fazi najveće opterećenosti
                4)radno vreme do ponoći
                5)6 radnika po smeni

Ima tu još par sitnica. Ali ovako se opere između 2000 i 2500 vozila mesečno. A od perionice ostane čisto samo oko 1500 eura.

Mislim da perionica i nije isplativ biznis!
                Slažem se lokacija je #1, ukoliko pogodiš lokaciju, završio si pola posla. Ukoliko ti se posreći da sklopiš ugovor sa par firmi sa značajnim voznim parkom to je ogroman PLUS, jer to je sigurica.

Ono što bih ja dodao je i kafić uz perionicu(sa wireless-om po mogućstvu), iako sam ja od onih koji više vole da nadgledaju rad.

Što se tiče profita od EUR 1.500 morao bih da uradim celu kalkulaciju, ali na prvi pogled uz sve gore navedene uslove čini mi se mršavo za taj obim. Naravno zaradu od EUR 1.500 mesečno ne smatram uopšte zanemarljivom, čak sasvim solidnom za naše uslove.

Ako računamo da radiš svaki dan to mu dođe između 60 i 80 vozila dnevno. Ja u kojoj god perionici sam prao bilo je oko 25 vozila dnevno?

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Računaj da ti treba od početnih ulaganja:

1) oprema
                  2) potrošni materijal
                  3) administracija
                  4) renta za prvih 3 do 4 meseca
                  5) plate, bar za 3 meseca
                  6) prilagođavanje objekta...

Ovo jeste radno intenzivna delatnost, ali imap i bitne početne troškove. A na sve ovo ti trebaju i sredstva za nepredviđene situacije (šteta na vozilu u perionici,...), video nadzor (da se radnici ne opuste i kradu iz vozila,...), obezbeđen parking ispred perionice....

Sve ostalo što ne ispunjava ove uslove ti je velika 0 i nema šanse da donese pare!!!!

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Originally posted by Ignja
                    Što se tiče profita od EUR 1.500 morao bih da uradim celu kalkulaciju, ali na prvi pogled uz sve gore navedene uslove čini mi se mršavo za taj obim. Naravno zaradu od EUR 1.500 mesečno ne smatram uopšte zanemarljivom, čak sasvim solidnom za naše uslove.

Ako računamo da radiš svaki dan to mu dođe između 60 i 80 vozila dnevno. Ja u kojoj god perionici sam prao bilo je oko 25 vozila dnevno?
                    Ovo gore ne znaci da ne mozes da zaradis isto sa 5X manjim obimom posla i tih 20-25 vozila, jer su ti i 5X manji troskovi.
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

1500e mesecno je extra zarada za "nitluk jeo nit luk mirisao" ili ti gazdovanje... ne znam zasto pominjete rec bogacenje kad svi dobro znamo kako se to radi i od cega covek moze da se obogati. od perionice sigurno ne ali isto tako znamo da ko god da je otvorio i zelo da radi ozbiljno dan danas radi i lepo zivi od toga. onaj koji je mislio da ce na brzinu nesto da uradi taj je puko. znaci, ako ce radnja da radi gazda mora da bude tu i nista vise, osim da kontrolise radnike. ponekad i da pomogne ako treba tj ako je guzva da se posao odradi sto brze i kvalitenije. samousluzne perionice donose najveci profit ali su i ulaganja veca.
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Cudi me da nema vise samousluznih perionica kod nas. U Hrvatskoj sam ih vidjao dosta, kod velikih supermarketa i slicno...Sto kaze zverko, ulaganja su prilicna, bez 20-30 hiljada evra tesko nesto ozbiljnije moze da se otvori.

Inace kod mene je idealna situacija. Perionica mi je preko puta. Ostavim auto i vidim kroz prozor kada je zavrsen. Solidno peru. Neverovatno je da su samo u mojoj ulici u poslednjih sest meseci nikle tri perionice.
                        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Ignja
                          CBC Početnik
                          • 05.02.2010
                          • 4
                          • Beograd

Originally posted by Eon
                          Računaj da ti treba od početnih ulaganja:

1) oprema
                          2) potrošni materijal
                          3) administracija
                          4) renta za prvih 3 do 4 meseca
                          5) plate, bar za 3 meseca
                          6) prilagođavanje objekta...

Ovo jeste radno intenzivna delatnost, ali imap i bitne početne troškove. A na sve ovo ti trebaju i sredstva za nepredviđene situacije (šteta na vozilu u perionici,...), video nadzor (da se radnici ne opuste i kradu iz vozila,...), obezbeđen parking ispred perionice....

Sve ostalo što ne ispunjava ove uslove ti je velika 0 i nema šanse da donese pare!!!!
                          Slažem se ima tu dosta fiksnih troškova, ali Eon ova tvoja perionica bi bila zaista FULL&PROFI. Ja sam za neku skromniju varijantu, da se krene i pokrene, a onda polako da proširuješ posao.
                          Iako bih mogao dosta da uštedim, jer dosta stvari znam i sam da uradim (bravarija, stolarija, elektrika) naravno uz pomoć ćaleta, takođe i video nadzor mi ne bi bio problem s obzirom da je brat u tom svetu, opet bih voleo da krenem polako sa manjim ulaganjima. Problem mi je ta lokacija, skoro sam komentarisao sa ćaletom, da nam je sada stare dedovine u Lazarevačkom drumu, sutra bih doneo lopate i mešalicu i udri. Nego onaj Žika Muštikla porušio sve,.........

Ono što sam hteo da podelim sa forumašima, je da sam skoro video oglas, baja izdaje u Zemunu (Banatska) perionicu sa dva radna mesta, znači već je radila cena EUR 250 (3 meseca unapred).

Ono što ne znam je da li ide i oprema u tu cenu ili ne. Takođe, nejasno mi je zašto ne radi sam već želi da je izda, možda je pokušao pa slab promet.
                          Uz to da se i dogovorite i da kreneš sa poslom, fino ti to razradiš, sklopiš ugovor sa par firmi, i dođe ti on posle jedno 6 meseci i kaže ajde bato sad malo ja da perkam.
                          A ti sedi i plači. Pa čak da napraviš i ugovor sa njim na godinu ili više, opet može da dođe, to je njegovo.

Pitanje je šta vi mislite o rentiranju autoperionica?

Comment

• Ignja
                            CBC Početnik
                            • 05.02.2010
                            • 4
                            • Beograd

Originally posted by M-power
                            Originally posted by Ignja

Ovo gore ne znaci da ne mozes da zaradis isto sa 5X manjim obimom posla i tih 20-25 vozila, jer su ti i 5X manji troskovi.
                            Ok, M-power slažem se da su manji troškovi ali ne baš tako linearno 5X. Upravo tako nešto me i zanima za početak, manje pa neka se zakotrlja, a ako i ne manje će da boli, a i naučio si dosta toga, jer svaka škola se plaća. Ali ja sam optimista, posebno jer toooolike su gužve u perionicama, pa čak i u onim manjim pa čak i na minus beskonačno verovali ili ne. Pre desetak dana sam čekao da dođem na red, toliko je bilo hladno da su patosnice mrznule i smrznule.

Ima baja kod mene u kraju (Banovo brdo) "perionicu" sklepao je bukvalno od limenih ploča, stavio stirpor, neka smešna mašina za pranje i u****vanje i udri, ima baja posla ne može da postigne. Planiram malo kad otopli da navratim do njega, vrlo je neposredan pa malo da se raspitam.

Comment

• starac vujadin
                              CBC Senator XXL
                              • 27.08.2005
                              • 2617
                              • Stari grad

Dva su razloga zasto ljudi koji su imali perionice iznajmljuju umesto da se bave istim poslom...poznajem nekoliko takvih. Jedan je da ne ide dobro zbog loseg proracuna (losa lokacija pre svega), ili da ne zna da organizuje posao i drugi je da se umorio od posla jer je posao u sustini dosadan i isprazan, ceo dan tu moras da se vrtis i prezvakas neku pricu i nista ne napredujes kao licnost...a to neke ljude zamori...neke ne...i u okviru tog umora od posla imas bitan faktor da se zamoris od lose radne snage koja krivinasi, krade, ne zna da radi, gleda sto pre da ode na neki drugi posao...

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

starac je u pravu, sve stoji. negooo, ako neko ima vezu kod dinkica neka zemi kredit od drzave, zakupi parce zemlje negde uz auto put ili na ibarskoj, 5 boxa za pocetak samousluzno pranje ali full tj ono sto pise da stvarno to i bude i eto biznisa. primera radi, trgovacka ulica se strasno izgradila u poslenjih par godina i jos ce se graditi (novi stambeni objekti o Super VERO). stoga kapiram da je ibarska trenutno jedino mesto gde moze da se uzme neki dinar na svu ovu muku i bedu ali, mora se zapne opasno da bi to sve bilo kako valja.
                                deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

Working...
                                X