http://www.lavatech.hr/galerija.htm OVO je u šest godina zatvorilo sve klasične ručne autopraonice u Osijeku, a ovog tipa otvorilo se još pet pa ti razmisli
Ovo jeste prava stvar i da za sad nemas problema sa konkurencijom.
Jeste da treba vise kesa, ali kad pogledam koliko ima posla lik koji je otvorio u NSu ovakvu perionicu(10 mesta), kontam da je vec isplatio a otvorio je pre mozda godinu dana.
Preko dana je krcato, a tokom noci uvek ima bar 3-4 auta.
Razlikuju se jedino od ostalih sto je vruca voda uvek i moze se lepo oprati auto. Ja npr. oper auto za jedan zeton(50 din), kad je bas prljav ubacim jos 20din, a svake 2-3 nedelje ga u****m za 20din.
Prvo sam prao na Eco pumpi, pa na OMVu, ali tamo stede struju pa cim je iznad nule ide hladna voda pa ne moze lepo da se opere. Moras kupovati 2 zetona oko 150din, pa zeton za usisivas 75din, pa jos ga ni ne operes kako treba.
Da li mozes da tacnije opises tu perionicu na vidikovcu, zanima me iz pravca banovog brda ? Bas bih otisao da probam..
Sto se tice OMV, vozio sam ovih dana po kisi i najzad stao na omv da ispuskiram i puk'o pare bezveze.
Beli auto, prilicno prljav. Onu pusku sam morao da drzim na 10cm od auta da bi skidala prljavstinu. Kad sam zavrsio (4 zetona), auto ostao sav saren.
Od programa stigao samo 1 (shatro sa samponom) i 2 (ispiranje). Uzas, bacanje para. Za tih ~250 din sam mogao oprati auto spolja ko covek...ovako je ostao stvarno sav saren...Mozda ono valja ako je auto tek malo prljav, ali za bilo sta vise od toga, zaobilazenje u sirokom luku.
A sto je najgore, stekare na svemu - em voda nije vruca, em nema dovoljno sampona, ma krsh.. osecam da onaj vosak na 3/4 programu ima samo na natpisu i to je to..
Jel moze neko da pojasni razliku izmedju onih puski na omv i ovog lavatech cuda sto je komarac ostavio link ? Deluje mi da je to jako slicna stvar..
---
btw, da li je pametno da voda pod onolikim pritiskom dospeva u el. grejane retrovizore, bravu vrata, eventualno stop svetla i ostale uredjaje gde joj mesto nije, a ti uredjaji uglavnom i nisu projektovani da trpe vodu pod tim pritiscima...?
Life is a lesson - You learn it when you're through
Ma kod nas deru u perionicama,svejedno kojim. pre par meseci odem u kraj u perionicu operu mi auto 650din,a oprali su ga za 300din
pre par dana odem u drugu u blizini,tu su uvek prali dobro i cena 500din ,s obzirom da je dzip to je nista a lik ga je oprao,svaka mu cast,sve namazao sve namirisao,ocistio,nije bilo guzve pa mu se bas posvetio.Ali svejedno ako perem na pumpi perem na mol-u i kupim dva zetona iskoristim prvi nasapunjam sundjerom auto i onda koristim drugi i jednio tako cu i ici na pumpu da perem,omw je shit
kad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
Bio sam u ovoj perionici na vidikovcu sto preporucujes (mada i dalje nisam siguran da je to ta) - iz pravca b. brda idem ka vidikovcu onom ulicom kuda peglaju 23/53, i sa leve strane odmah pre trznog centra i mcDonalds-a ima perionica i tehnicki pregled. Veliko dvoriste, i 2 boxa za pranje. Dakle na toj strani ulice izmedju eko pumpe i mcDonalds-a. Pretpostavljam da je to to.
Oprali su mi ok, prednje desno staklo blaago musavo u cosku (jedva da se i vidi) ali ono sto mi se nije dopalo je plastika na desnim vratima unutra (ono gde su podizaci, rucica za otvaranje, i gde mozes da drzis lakat itd) koja je inace sjajna - ostali su otisci prstiju na njoj (koji su i ranije tu bili).
Takodje 2 fleke ispred suvozaca na onom delu table gde je airbag nije ocistio.
U****li su ok.
Dacu im jos jednu sansu sledecom prilikom pa cemo da prosudimo dal su slucajno omanuli ovaj put.
Life is a lesson - You learn it when you're through
Želeo bih da obnovim ovu temu. Kao što vidim preskočena je ceeeeela 2009. a verujem da ljudi i dalje održavaju kola. Zanima me da li je u međuvremenu neko od forumaša uspeo da otvori autoperionicu?
@Vasavasa, ti si otvorio ovu temu, zanima me da li si uspeo nešto da za ove dve godine uradiš, da li si bar pokušao?
Ja već dugo vremena razmišljam o otvaranju autoperionice, ali problem je prostor, tačnije dobar prostor ili ti lokacija. Sada imam na pomolu neko rešenje, pa bih hteo da malo diskutujem na ovu temu.
Pozivam sve zainteresovane da refresh-ujemo malo ovu temu.
Fazon je samo u lokaciji i vidljivosti - ništa više ...
U mom kraju ima ... 6 perionica u krugu od 100 metara. Najbolje radi ona (daleko) najskuplja jer je najvidljivija.
Ja idem kod drugara i uvek uzmem "extra" pranje za 800 kinti ali to uključuje i blago voskiranje, sređivanje celog auta do najsitnijeg zrnca prašine ...
A ja sam mislio da je 500 za takvo ekstra sa voskiranjem u Inđiji preskupo! Šalim se, jer je to zamoran posao ako se radi kako treba. Samo spolja 250 a voskiranje 100 dinara. Ne verujem, da se neko baš obogatio tim poslom.
Pa sad ... Plata profana u školi je oko 40 000 din za 20 radnih dana i efektivnog rada 4.5 sati po danu ... u toplom, suvom okruženju gde im je sve po volji ...
Dakle 2000 po danu podeliš na ('ajde) 5 sati izađe 400 kinti po satu ... a od tih 400 kinti ne mora ni da uplaćuje ni porez ni doprinos ni da plati vodu, struju ...
Ima na parkingu iza moje zgrade likova koji iznesu kantu vode i operu ceo auto ... svaka im čast ...
Mislim da je najvaznije da postoji neka zanimacija za musterije, kafica, pivce, blizina pijace, trznog centra... treba neko da moze da ubije bar 1h vremena (cesto i duze). Da se zavrsi par poslova za isto vreme, nije bitno sta. Meni licno je problem da izdvojim 1h samo za pranje. Moje misljenje je da treba da se perionica "nasloni" na nesto sto je vec samo po sebi frekventno, + sto rece prolupator da je jasno obelezena-vidljiva. Da se kuca svaki 10-ti racun i matematike sigurno ima.
Po onome sto ja vidim ovde u NI, pijaca je daleko najbolji orjentir za tako nesto, jedino oko pijaca perionice rade i nedeljom.
Nije lose i da neko iz perionice dodje po auto, opere i posle ga vrati, onda lokacija nije ni bitna. I naravno , neka reklama u tom pravcu, radio, TV....
Htedoh da kazem da ako vec dajemo pare za nesto ne moramo i vreme da gubimo. Uostalom , i vreme je novac....
Originally posted by Valent Vudriga
ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
Pošto sam dobro upoznat sa radom jedne perionice, moram da dodam:
1)lokacija
2)dogovor sa kompanijama koji imaju veći vozni park
3)minimum 4-6 vozila da mogu da se peru u fazi najveće opterećenosti
4)radno vreme do ponoći
5)6 radnika po smeni
Ima tu još par sitnica. Ali ovako se opere između 2000 i 2500 vozila mesečno. A od perionice ostane čisto samo oko 1500 eura.
Comment