RC modeli automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DamirK
    CBC Početnik
    • 06.10.2010
    • 2
    • Beograd

Re: RC modeli automobila

Pa dobro bar i to da znam, da ne lutam po gradu.
    Nacuo sam da ima neka RC radnja na Sajmu, posto radim preko puta svraticu... ali takodje se bojim da ce to najverovatnije biti poruceno sa ebaya

Comment

• stevanbg
      CBC Član
      • 26.10.2009
      • 52
      • Beograd

da ne otvaram novu temu, sta je sa RC brodićima? jel ima neko iskustva sa tim? hocu da ispazarim jedan, pa me zanima da li ima neko neku preporuku? da li je bolje na baterije ili nitro ili sta vec? gde da kupim i sl? nista fensi od 50 eur pa do nekih 100, 150... mozda i vise ako je razlika drasticna sto se karakteristika tice, ali ipak za pocetak da se drzimo onih od 50ak :d video sam u jednoj od one dve spomenute radnje par modela

ima li neko nesto da kaze o njima
      hvala unapred
      Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
      Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
      Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
      Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.

Comment

• Misko M
        CBC Senator XXL
        • 17.03.2007
        • 652
        • BG Vozdovac

kod nas slabo ima 'brodovlasnika' u severnim krajevima cak se i za trke organizuju uglavnom na palicu ali ovde jako tanko...

za pocetak uzmi elektro i imaj uvek u vidu da ti treba nesto da ga dohvatis ako stane na sred bare bilo bi dobro da nagovoris jos nekog drugara pa da uzmete jedan sa katamaranskim dnom, jako je zgodan za dovlacenje crknutih modela

Omodelima koje si naveo tesko ce ti neko nesto reci ali uglavnom su igracke, za ozbiljnije nitro modele treba ti od 300-400eu a za noviju generaciju brushless i dosta vise, preporuka bi bila za Traxxas-ov model Spartan od 1m u brushless varijanti, totalno luda sprava za sasvim ok cifru (500-600)

Comment

• stevanbg
          CBC Član
          • 26.10.2009
          • 52
          • Beograd

pre svega svaka čast na brzom odgovoru
          s obzirom da sam početnik i da trenutno nemam neke ambicije (čitaj KEŠ) za ozbiljnije bavljenje ovim hobijem, mislim da ću se za početak zadovoljiti i s nekim od ova dva modela.

prema tvom savetu imam 3 opcije ako mi stane brodić:
          1. da vežem brodić nekim "kanapčetom", pa ako i kad stane da ga privučem
          2. da drugar ispazari neki katamaran za dovlačenje mog brodića ( a ko će njegov da dovuče )
          3. plivanje ili čamac na vesla ili motor

šalim se malo, naravno. otići ću danas do sajma da vidim šta oni imaju u ponudi. koliko sam primetio ne radi im sajt. da ne znaš slučajno koliko im traju baterije? koliko mogu da vozim sa jednim punjenjem?

inače svaka čast za postove, dosta sam naučio čitajući ih...
          p.s. aj kad budeš vozikao kolica, pozovi me da vidim kako ta čuda idu... ako nije problem

Comment

• Misko M
            CBC Senator XXL
            • 17.03.2007
            • 652
            • BG Vozdovac

katamaran ce da dovuce obican bitno je da se korita razlikuju i da mogu jedan drugog da guraju a ako oba stanu zasucite rukave pa na kupanje

sto se trajanja baterija tice to je relativna stvar i dodje ko da pitas koliko auto trosi ? koji auto, koji motor, koje gorivo... ?!

uglavnom traju od 5min pa do preko sat vremena sve zavisi od gore navedenog !

okupljanje za auto modele se uglavnom organizuje na galovici nedeljom, ja ovaj vikend preskacem ali ostatak ekipe ce voziti osim ako ne padne sneg

...svi su pozvani i dobrodosli bez obzira dal su 'vozaci' ili gledaoci

Comment

• stevanbg
              CBC Član
              • 26.10.2009
              • 52
              • Beograd

ma znam da je relativna stvar, nego sam prevashodno mislio na ona dva modela koja sam okačio...
              išao sam juče do one firme na sajmu, ali sam poljubio vrata. radno vreme od 11-16. pa kako radnička klasa da dođe u to vreme?!
              nego, ti si u tom svetu, ovde sam pročitao da su ta firma sa sajma i ona iz NS-a dve različite, ali ispada da ovi sa sajma rade za ove ili mi se čini? ovi iz ns-a otvorili, tj. otvaraju radnju na adi, pored tornja, tako da će i tamo moći da se pazari, možda i proba koji model
              Zvao sam ove iz NS-a i malo se raspitao o potrošnji baterija. ispada da ovi brodići mogu da rade svega 10-ak minuta. pa gde je tu logika?! 4 sata punjenja + vreme od tačke A, do tačke B cca 1 sat da bih "uživao" 10 minuta, tj. strepeo da ne ostanem bez baterije?! malo mi je to čudno... pitao sam ih za rezervne baterije i kažu da to mogu da napravim sam, ali da moram da čekam 10-15 minuta posle vožnje da se ohladi motor ili šta već. nisam ja to baš tako zamislio očekivao sam makar malo dužu zabavu, ali šta se može...
              ne verujem da ću stići ove nedelje, dogovorićemo se već možda za sledeću.
              brate, gde je galovica?

Comment

• Misko M
                CBC Senator XXL
                • 17.03.2007
                • 652
                • BG Vozdovac

Na sajmu je 'Space' vlasnik Vijeka i ima neke modele od ovih iz NS uglavnom poceo je da radi mnooogo pre njih...
                Extreme su iz NS vlasnik mislim 'Vuk' od skorije su u poslu i ozbiljno su to shvatili samo sto ja ne volim te modele i njihov kvalitet, ne znaci da drugi nece biti zadovoljni...

sto se tih malih camaca tice mogu ti samo reci da si mnogo ocekivao od 'igracaka'

Galovica je izmedju novog beograda i ostruznice, krene se nasipom od okretnice tramvaja i autobusa na kraju novog beograda i posle nekih par kilometara je parce poljane koju mi kopristimo za stazu, usput mozes naleteti i na jos par livada sa avio modelarima !

Comment

• stevanbg
                  CBC Član
                  • 26.10.2009
                  • 52
                  • Beograd

hvala druže na svemu. možda se vidimo na galovici jedne nedelje

p.s. možda kupim i neki autić, glupo da dolazim sa brodićem . mogu jedino da ga teram po nekoj barici ili nešto sl

Comment

• stevanbg
                    CBC Član
                    • 26.10.2009
                    • 52
                    • Beograd

Miško? Kakvi su ti planovi za sledeću nedelju? Hoćete biti na stazi? Ako bude lepo vreme, svratio bih da vidim kako sve to izgleda

Comment

• Misko M
                      CBC Senator XXL
                      • 17.03.2007
                      • 652
                      • BG Vozdovac

u nedelju ako opet ne pada kisa ce svakako biti nekoga na stazi-voznji. Ja licno jos nisam siguran de cu, ko i prosli i ovaj vikend je pun trka tako da se jos nista ne zna

Comment

• stevanbg
                        CBC Član
                        • 26.10.2009
                        • 52
                        • Beograd

čekaj bre kakvih trka sad? jel pričaš o pravim trkama ili trkama "na daljinski"?

Comment

• Misko M
                          CBC Senator XXL
                          • 17.03.2007
                          • 652
                          • BG Vozdovac

o pravim 'velikim' trkama prosli vikend bio drag u Osijeku a ovog vikenda su kruzne u kragujevcu a i avio modelarski miting-skup u zemunu pa je tesko svigde stici

Comment

• stevanbg
                            CBC Član
                            • 26.10.2009
                            • 52
                            • Beograd

po peti put pokušavam da odgovorim, ali se uvek ispreči nešto novo
                            ti si baš aktivan što se tiče tih manifestacija... jel postoji neko udruženje vlasnika RC automobila? sa sajtom i sl ili neki forum ili...
                            Ove nedelje nisam stigao da obiđem stazu, ali se nadam da ću sledeći vikend uspeti. I da stvar bude gore, nikako da odem do one prodavnice da pogledam kola i brodiće...

Comment

• Misko M
                              CBC Senator XXL
                              • 17.03.2007
                              • 652
                              • BG Vozdovac

Code:
                              http://rcfly4um.org
                              ...je uglavnom Avio-modelarski forum ali se slepamo i mi automobilisti, dok ne osvane nesto nase i ne bude nas dovoljno moramo tako

Comment

• Punto Abarth
                                CBC Senator
                                • 11.12.2006
                                • 220
                                • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

update:

ostalo jos da se smontiraju i povezu svetla, brisaci, retrovizori, auspuh...

u setup-u za drift (podesene opruge, nagibi, gume) je nesto... posebno
                                http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

Working...
                                X