RC modeli automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Punto Abarth
    CBC Senator
    • 11.12.2006
    • 220
    • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

Re: RC modeli automobila

ma nije sekret uostalom, mozete je naci i na netu

od 400-500 e je neki srednji do blago jaci komplet (ovako kao moj). Sve zavisno od karakteristika komponenti.

Ako se ide na brushless, verujem da je jos min 50% gore, ili 2 puta gore ako hocete da bas oke sve radi i da traje na ovoj sasiji. Cup Racer modeli su otrprilike neka HPI egzotika. Ja sam teo da uzmem i Lancia Stratos telo (dodatnih 25 e), ali nema vise u prodaji..

Nekom ko je bas skroz neupucen, i moj evader od malo preko 100 e bi bio vrh vrhova.
    http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Misko M
      CBC Senator XXL
      • 17.03.2007
      • 652
      • BG Vozdovac

Originally posted by wlady
      Originally posted by Misko M
      ima conrad i blize, u bosni recimo
      Koja sam ja dilea neupucena,maltretiram gastere da mi donesu neke delice,a dje ima,ima uBosni .inace se bavim brodo modelarstvom,a uskoro moracu i automobilcicima.hvala MM
      nema na cemu, nego ja sam pocetnik u brodo modelima pa bi mogli malo da procaskamo...
      ...konkretno me zanimaju elektro kompleti za glisere koji mogu da izdrze 6s i preko 100A konstantno

Comment

• wlady
        CBC Veteran
        • 13.11.2010
        • 144
        • bern
        • daf

nisam mislio na glisere za trke,a i to su malo siri pojmovi za mene,mada interesantni.jel mislis na EM sa pojacivacem do 40h obrtaja?
        inace ovo su mji modeli,caletov rucni rad.on pravi i popravlja,a ja teram i kvarim

Comment

• Punto Abarth
          CBC Senator
          • 11.12.2006
          • 220

^ kapa dole

Comment

• S_K_Y
            CBC Početnik
            • 20.01.2011
            • 4
            • bp

Pozdrav svima,jel moze neko da me uputi kako se odrzavaju ovi RC automobilcici na gorivo,posto sam hteo da kupim a neznam nista o tome.

Comment

• Misko M
              CBC Senator XXL
              • 17.03.2007
              • 652
              • BG Vozdovac

u praksi nikako, samo sipas i ne mislis !
              Ali ako si bas picajzla onda posle svake voznje kapnes par kapi afterrun ulja u karburator i cilindar, izverglas par puta i to je sve

Comment

• S_K_Y
                CBC Početnik
                • 20.01.2011
                • 4
                • bp

A reci mi ako je autic polovan,i nije paljen par godina,sta raditi sa njime,dali treba rasklapati motor i ocistiti ?

Comment

• Punto Abarth
                  CBC Senator
                  • 11.12.2006
                  • 220

rasklopis sve sto se giba, a izlozeno je prasini, kamencicima i zemlji, operes, ponovo nauljis i sastavis.

pola sata zabave, 2 sata ciscenja.

ko i svaki trkacki auto

Comment

• Misko M
                    CBC Senator XXL
                    • 17.03.2007
                    • 652
                    • BG Vozdovac

Isto ko i kod kola sto ga vise pazis sve se vise kvari, kad teras pun gas i bole te uvo sve radi ko sat

posle voznje ako je bilao prljavo izduvas na kompresor prasinu, naprskas VD na klizne delove ili jos bolje neko mazivo u spreju i pustis da odmara do sledece voznje a i ne moras apsolutno nista raditi dok nesto ne crkne a veruj mi prodje podosta vremena kad nesto crkne bas zbog toga sto nisi redovno podmazivao mnogo cesce je to zbog teskog udarca

Comment

• Misko M
                      CBC Senator XXL
                      • 17.03.2007
                      • 652
                      • BG Vozdovac

Originally posted by S_K_Y
                      A reci mi ako je autic polovan,i nije paljen par godina,sta raditi sa njime,dali treba rasklapati motor i ocistiti ?
                      preporuka je i novo otvoriti i proveriti pre paljenja, konkretno mislim na motore ! desi se i najpoznatijim markama da bude nekih metalnih opiljaka ili neceg slicnog tamo gde to ne sme (jako retko ali se desi) pa je bolje to ocistiti na vreme nego cekati havariju...

ako je bio konzerviran i vozen pre tog perioda spavanja vrlo je verovatno da ce raditi bez problema, ali ako je ostavljen sa gorivom u rezervoaru i jos gore u motoru onda je vrlo verovatno da je zapeklo sve sto ne treba i jako zardjalo unutar motora !

Gorivo koje se koristi za pogon modela na Nitrometanol ima jako zeznutu osobinu da vezuje vodu za sebe, odnosno izvlaci vodu iz vazduha i prebacuje u tecno stanje, tako da posle duzeg perioda ako je u motoru bilo gorivo, alkohol je ispario zajedno sa nitrom a ostala je voda i ulje za podmazivanje, voda je oksidirala sve metalne delove u motoru podlozne tom procesu a ulje je sve to lepo zapeklo (znam da ne deluje da ulje i voda modu zajedno praviti stetu ali verujte tako je u praksi), tako da kod takvih motora sve se mora rasturiti i pregledati, uglavnom remont nije skup: 2 lagera na radilici ako su u standardu po 200-300din i sve ostalo ocisti i vratiti, ako nisu u standardu onda po par desetina eu po komadu , cilindar-hilzna, klip i klipnjaca ne oksidiraju i treba ih samo dobro ocistiti, radilica oksidira ali uglavnom lakse i povrsinski posto je JAKO tvrda znaci najveci problem su lezaju koji se mogu razleteti pri paljenju ili voznji ako sve nije lepo pregledano i napraviti karambol u motoru !

Comment

• S_K_Y
                        CBC Početnik
                        • 20.01.2011
                        • 4
                        • bp

E hvala ti na ovakom odgovoru,bas si mi sve detaljno objasnio,ja neznam nista oko tih autica a hteo bi kupiti,kazi mi jos kolika im je potrosnja i gde se nabavlja to gorivo i koja mu je cena.

Comment

• Misko M
                          CBC Senator XXL
                          • 17.03.2007
                          • 652
                          • BG Vozdovac

...potrosnja je ceo rezervoar na 15-tak minuta

Svi modeli su uglavnom tako konstruisani da izdrze 10+ minuta sa jednim rezervoarom, e sad od velicine motora zavisi i velicina rezervoara koja se krece od 100ml pa do 250ml za najvece modele.
                          Goriva ima kod nas na par mesta a i porucuje se iz recimo madjarske ako hoces malo kvalitetnije, cene se krecu od 8-12eu za litar.

Comment

• S_K_Y
                            CBC Početnik
                            • 20.01.2011
                            • 4
                            • bp

Pa onda je mene slagao ovaj sto hocu da kupim autic od njega,kaze da sa celom litrom moze da se voza ceo dan

Comment

• Misko M
                              CBC Senator XXL
                              • 17.03.2007
                              • 652
                              • BG Vozdovac

pa realno ako ne vozis neki preterano veliki motor, recimo do 28-ice moze litar da potraje od 12h pa do predvece ! 15min voznje pa onda isto toliko hladjenja i kontrole pa opet i tako sve dok ima goriva

Comment

• Punto Abarth
                                CBC Senator
                                • 11.12.2006
                                • 220

ili uzmes brushless sa nekom ludom lipo baterijom, i apsolutno si miran sto se bilo kakvog odrzavanja motora tice, a ide kao nitro.

Comment

Working...
                                X