RC modeli automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Misko M
    CBC Senator XXL
    • 17.03.2007
    • 652
    • BG Vozdovac

Re: RC modeli automobila

...mala dopuna i brushless motori treba da se odrzavaju i oni imaju lezajeve koji normalno crkavaju i jos ponesto
    sto se tice snage i brzine tu su bolji od nitra u svakom pogledu osim tezine i vremena koje mozes izvuci iz baterija, i naravno CENE !

Problem sa brushless varijantom je jos uvek jako kratko vreme koje imas na raspolaganju, i kosta mnogo puta vise nego nitro !

Comment

• Punto Abarth
      CBC Senator
      • 11.12.2006
      • 220
      • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

lezajevi su lezajevi na bilo kom. Brushed, brushless, nitro. Podrazumevano da odlaze.

Brushless motor ko motor i nije strasna stavka, ali ostalo vec jeste. Pogotovo litijum polimerske baterije visokog kapaciteta. Zlocesto su skupe.
      http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Misko M
        CBC Senator XXL
        • 17.03.2007
        • 652
        • BG Vozdovac

Originally posted by Punto Abarth
        ili uzmes brushless sa nekom ludom lipo baterijom, i apsolutno si miran sto se bilo kakvog odrzavanja motora tice, a ide kao nitro.
        ...samo sam hteo da preciziramo da ne bude posle zabune, odrzavanja IMA u bilo kakvoj varijanti

a sad malo poredjenja nitro i elektro varijante, verujem da ce to neke pocetnike jako zanimati ! (elektro je u ovom slucaju brushless, obican brushed-cetkas je daleko od dobre nitro varijante pa ga necemo razmatrati)

opet ja sa Kyoshom , sta cu to znam u sitna crevca...

Model Inferno 7.5 ili noviji Neo u poredjenju sa Inferno-m VE koji je Brushless.
        Nitro model kosta oko 300-400eu nov i za voznju vam treba jos nekih 20-30eu, vreme voznje iskljucivo zavisi od kolicine goriva koje posedujete (naravno podrazumeva se da je motor razradjen, iako se reklamira kao RTR motor nije fabricki razradjen i potrebno je uraditi razradu pre neke ozbiljnije voznje). Tako da za prakticno te pare mozete uzivati ceo dan !

A sto se Brushless modela tice trebace vam MALO vise para, koliko to ce sad saberemo

Brushless u startu kosta vise i sad je negde oko 400-500eu, ALI to nij eni pocetak price dalje vam trebaju baterije i to minimum 2 kompleta odnosno 2x po 2, o obicnim NmH i Ncd necemo polemisati to niko ne koristi pored LiPo, tako da njihovu cenu uzimamo u obzir !
        Dakle za 4 baterije vam treba oko 250eu i to je daleko od zeljenih maksimalno kvalitetnih baterija, dalje treba vam kvalitetan punjac koji te baterije moze brzo i sigurno napuniti, po mogucstvu da moze puniti po 2 odjednom jos nekih 50-100eu.
        E tek sad ste na pocetku i mozete provozati svoj model ali na zalost ne vise od 2x po 10min maksimalnog gasa a onda opet na visecasovno punjenje

Racunicu mozete izvesti samo a ja cu samo dodati da za VISECASOVNO uzivanje u brashless-u treba MNOGO vise para nego li za nitro !
        Naravno da postoje punjaci koji mogu velike batarije napuniti za par desetina minuta ali oni mnogo kostaju, vuku abnormalne struje 10A- 20A i traze kvalitetnije baterije koje to sve mogu izdrzati a da ne explodiraju ! ! !

Comment

• Punto Abarth
          CBC Senator
          • 11.12.2006
          • 220
          • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

Originally posted by Punto Abarth
          Ja sam teo da uzmem i Lancia Stratos telo (dodatnih 25 e), ali nema vise u prodaji..
          izgleda da ipak ima

2002 u trenutnoj fazi izrade:

deep dish tockovi kace branik napred, grrr... A ne mozemo vise da ga secemo, jer bi se onda sekla i nalepnica koja ide glat sa branikom. + hocu jos da spustim karoseriju, pa ce mozda i ti srednji tockovi kaciti.. Tako da ce nazad biti duboki, a napred ili srednji, ili skroz bez falca.
          http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Misko M
            CBC Senator XXL
            • 17.03.2007
            • 652
            • BG Vozdovac

Lepa zabava za ove hladne dane

Comment

• ultrahome
              CBC Početnik
              • 30.01.2011
              • 2
              • Beograd

Trke mini RC automobila u Beogradu:

Znam da ce me ismejati imaoci 1/8 modela na nitro i slicnih ozbiljnih igracaka (>150 evra), ali ja sam otvorio trkaliste za lo-end modele (<10 evra) na kome je zaista zabavno. Zima ionaki nije za outdoor, pa dok vama vasi modeli odmaraju, mi vozimo indoor mini modele (1/52 - 1/24) ....

Edit -Miki- : Sve vrste javnog reklamiranja na sajtu cbc.rs se placaju obratiti se Dori. Informacije u vezi posta mozete nesmetano proslediti zainteresovanima na PP

Comment

• branislavjovanov2
                CBC Član
                • 03.01.2011
                • 11
                • Zrenjanin

treba mi pomoc!

hocu da kupim rc automobil za drift...tamiya tt-01....treba mi cena za bateriju koja ide u njega i da li moze da se puni....i cena od tog punjaca.....
                Kupio sam prosle godine RC automobili skoro vise para sam dao na baterije i punjac nego na ceo automobil....nebi zeleo da mi se to opet desi pa bi molio sve koji znaju cenu,prodavnicu ili ako neko ima od vas da mi odgovori na temu i pomogne mi....

HVALA UNAPRED!!!
                bane97

Comment

• branislavjovanov2
                  CBC Član
                  • 03.01.2011
                  • 11
                  • Zrenjanin

inferno tr15 mi je najlepsi za sad...videcemo sta ce da bude...ali posto mi je rodjendan 29marta 99% ga kupujem...
                  Da li bi mogao sam da slikas inferno bez maske...samo da vidim nesto...ajde molim te...

Pozdrav.
                  bane97

Comment

• TOKYO
                    CBC Senator XXL
                    • 17.07.2006
                    • 1696
                    • Beograd- NBGD

Evo ga i moj propali projekat...

Kupio sam ga raskloplenog do poslednjeg srafa, falili su neke poluosovine i kardan, to sam napravio kod strugara, sklopio do nekle, izgubio volju i vreme...

Vidim ja da ce da popije novog vlasnika..

MY ex RWD Alfa
                    Drift & Donuts & Track

Comment

• Misko M
                      CBC Senator XXL
                      • 17.03.2007
                      • 652
                      • BG Vozdovac

sledeci put uzmi sastavljen i spreman za voznju, potrosices samo pare na gorivo

ajde ne odustaj tako ti je isto i sa kolima pa nesto ne verujem da ces i to bataliti...

Comment

• TOKYO
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2006
                        • 1696
                        • Beograd- NBGD

Ne znam..., posto su prednje glavcine razlokane morao bih i njih da pravim da bi imao i prednji pogon..., ovako samo sa zadnjim mislim da nece da valja!!!!

Ovo mi je slucajno izletelo na Bubnju pa uzeo da se igram, videcemo???
                        MY ex RWD Alfa
                        Drift & Donuts & Track

Comment

• Misko M
                          CBC Senator XXL
                          • 17.03.2007
                          • 652
                          • BG Vozdovac

pa kod ovog konkretnog modela misli da ce zadovoljiti i samo zadnji pogon, ima vec par takvih modela fabricki sa zadnjim i sasvim su solidni za zabavu...

Comment

• TOKYO
                            CBC Senator XXL
                            • 17.07.2006
                            • 1696
                            • Beograd- NBGD

Sta sad kenjas kad si mi ti prvi rekao da ima stalno da se vrti u krug, to jest tesko ce moci da se vozi...

Znas li neke karakteristike ovog modela, kvalitet, dostupnost delova itd.., ja se ne razumem nista??
                            MY ex RWD Alfa
                            Drift & Donuts & Track

Comment

• Misko M
                              CBC Senator XXL
                              • 17.03.2007
                              • 652
                              • BG Vozdovac

pa kad krijes informacije ko zmija noge ! da si rekao da je monster sa velikim tockovima prvenstveno za off-road komentar bi bio drugaciji, posto sa tim tockovima na recimo travi i zemlji ima mnogo vise gripa neko obicni tockovi na asvaltu cela stvar moze biti zanimljiva...

sto se modela konkretno tice nije mi poznat al lici na nekog kineza tipa carson

Comment

CBC Član
                                • 16.02.2011
                                • 15
                                • Lazarevac

Pozdrav svim RC fanovima!!!

Od skoro sam poceo da se zanimam za ovaj hobby, a jos skorije poceo da se bavim...
                                Pre par dana sam pazario hely BLADE CX2, vrlo zanimljiva igrackica, ali ne bih tu da se zaustavim, pa sam resio da u sto skorije vreme kupim i rc automobil (offroad,nitro pogon), a evo sta mi je na umu....

edit -Miki- : Postavljanje linka direktno ka prodavcima nije dozovljeno ,model,slika,opis,cena nije problem

Moj izbor se svodi na tornado 1-8, ali mozda to nije pravi izbor, zato zelim da mi vi, sa malo vise iskustva, kazete valja li ovo cemu, ili je cisto bacanje para, i da li Smartech uopste vredi bar malo tih para.
                                I imam pitanje za Miska : Napisao si da nitro moze da se dobavi preko nekih ljudi koji redovno idu u Madjarsku.....ali nisi kako da dodjemo do tih ljudi, jer kako vidim kod nas je nitro veoma skup, bar u hobby shop_u (20e-1l), sto je...

pozdrav svima i unapred hvala !!!

Comment

Working...
                                X