osnovno pravilo kod helioptera, sto je veci lakse se kontrolise ali i jace tresne o zemlju !
...elem ako nekom treba pomoc oko ustelavanja gomile elektronike na heliopterima (podrazumeva se da su kvalitetni i ozbiljni modeli 400 pa navise) mogu ga uputiti na jednog maga uvek raspolozenog za druzenje sa kolegama a slobodno mogu reci da je jedan od najvecih kolekcionara kod nas bar sto se helikoptera tice !
za ostalu sirotinju koja se zadovoljava sa 2 dimenzije na zemlji tu sam ja
Ovi modeli su na baterije ili nitro i koje su velicine???
Posebno sam zahvalan clanu Misko M citajuci njegove postove naucio sam dota o ovim "igrackicama".......
modelu su vecinom elektro i u velicini 1:10, sa nitro motorima nije bas zgodno driftovati po ovako malim stazama posto im treba veca brzina za hladjenje.
najpopularniji modeli za drift su na prvom mestu Tamiya tt01, HPI E10, Kyosho TF-5...
preferirano u elektro varijanti i vellicini 1:10, napolju dosta zastupljena zabava tokom leta a pogotovo zimi po zatvorenim parkinzima, garazama ili pripremljenim salama !
Koliko kosta monster/bagy/dzip (bilo sta sto moze offroad) na nitro i gde se kupuje i koliko kosta to "gorivo" za njih?
Sta znaci skracenica RtR a sta ARR?
cene su u rasponu od 50-100eu za djubre pa do preko 1000eu za vrhunske takmicarske modele...
uglavnom treba ti nekih 150eu za dobar polovan ili isto toliko za novog kineza (sto ne bi preporucio nikako)
kod nas ima par prodavnica ali retko ima nesto kvalitetno, trenutno ti kod Vijeke na sajmu ima par komada Kyosho DST po ceni od 32000din (al morace malko da spusti posto ga pretera ) realno bi moglo da se pazari za nekih 280eu sto je cena i napolju...
ako imas nekoga da ti pazari preko u Conradu ima akcija trenutno za Kyosho Inferno US 1:8 odlican model sa dosta tuning opreme i cena je 300eu a dobije se svasta nesto jos od delova uz njega !
U madjarskoj mozes pazariti u vise radnji, preporuka bi bila za neki od HPI modela sto zbog kvaliteta sto zbog lagera delova koji su poceli da drze ! ...konacno
gorivo imas na par mesta kod nas ali bi ti preporucio da porucis iz madjarske, takodje ima par ljudi koji redovno tamo idu (bar jednom u 2 nedelje a uglavnom i vise) i oni ce ti poslati postom bez problema izadje oko 10-12eu litar zavisi od kvaliteta i jacine...
skracenica RTR znaci: ready to race (sto je manje tacno) i ready to run sto je pravi opis, a uglavnom oznacava ceo sklopljen model (moze se pazariti i u delovima pa sam da sklapas za nesto manje para) samo ti za voznju trebaju baterije i gorivo !
Comment