RC modeli automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Misko M
    CBC Senator XXL
    • 17.03.2007
    • 652
    • BG Vozdovac

Re: RC modeli automobila

20C je deklarisano PRAZNJENJE, punjenje je posebno naznaceno i za sad retko prelazi 2-3c, kao i kod drugih preporuceno je naravno sto manje a najoptimalnije 1C.
    Za ustedu vremena na terenu najbolje ih je puniti do 90% posto se do toliko relativno brzo napune a kasnije drastico smanjuju struju punjenja a produzavaju vreme. Za ostale varijante punjenja kad se ima vremena ne ici preko 100% a pozeljno i malo manje

Comment

CBC Član
      • 16.02.2011
      • 15
      • Lazarevac

Hvala na detaljnom odgovoru. Ja ionako nemam punjac, tako da bi se sigurno raspitao za njega. Znaci treba da gledam i amperazu.
      Kod nas bas slabo ovih komponenti, pogotovo sa vodenim hladjenjem, izgleda da cu morati da budzim i to.
      Hvala ti jos jednom,pomoglo mi je dosta.

Comment

CBC Član
        • 16.02.2011
        • 15
        • Lazarevac

Evo mog malog projekta, mali ali zadaje probleme!

Comment

• mobbdeepqb
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2009
          • 383
          • beograd

Comment

• Punto Abarth
            CBC Senator
            • 11.12.2006
            • 220
            • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

nabavio dogbone za brushless-a, ide opet, unistava

misko, aj poteraj malo admine na onom rcfly ili kako vec forumu. Nece da mi autorizuju registraciju vec mesec dana.
            http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Misko M
              CBC Senator XXL
              • 17.03.2007
              • 652
              • BG Vozdovac

posalji mi na PM podatke sa kojima si se registrovao pa cu da 'poteram'

Comment

• stevanbg
                CBC Član
                • 26.10.2009
                • 52
                • Beograd

kod onih sa sajma, što sad imaju lokal i na adi, provozao sam malo autić na benzin... neverovatno kako je dobar osećaj imam utisak kao da se igram sa tasmanijskim đavolom na daljinski...
                reci mi, da li je problem štelovati te igračke, koliko "pažnje" zahtevaju i sl... nekom normalnom vožnjom da li se mnogo habaju i sl.

odustao sam od onog brodića na daljinski, nemam baš živaca da se igram sa baterijama i punjačima za malo zabave...
                Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
                Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
                Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
                Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.

Comment

• Misko M
                  CBC Senator XXL
                  • 17.03.2007
                  • 652
                  • BG Vozdovac

pa to je relativna stvar, meni nije problem stelovanje i odrzavanje, nekom bi mozda bilo tako da moras sam videti...
                  Dodjes na neku voznju vidis kako to sve uzivo izgleda pa sam odlucis

Uglavnom nije nikakva nauka, podrazumeva se naravno da znas i mozes sam na svojim kolima bar servis uraditi . Kad se jednom nasteluje posle razrade to setovanje dugo traje u uglavnom ne trazi velike ili bilo kakve korekcije do promene tipa goriva ili drasticnih vremenskih prilika (30c leti i oko 0c zimi recimo...)

Na okupljanjima ima skoro i polovina koja ne zna da nasteluje motor ili da promeni neki deo na modelu ali je tu uvek ova druga polovina koja rado pomogne

Comment

• stevanbg
                    CBC Član
                    • 26.10.2009
                    • 52
                    • Beograd

s obzirom da ne čačkam auto i da nikad nisam ništa uradio na njemu osim promene točka ili vazdušnog filtera, moguće je da bih imao problem ali čovek sve nauči, tako da smatram da neće biti problema hvala na odgovoru i nadam se da ćemo se videti jednom na tom okupljanju
                    Ko se obogati za godinu dana, trebalo ga je obesiti pre dvanaest meseci.
                    Državu čuvaj od neprijatelja, a ženu od prijatelja.
                    Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
                    Ako pijemo kao stoka - biće dosta, ako pijemo kao ljudi - biće malo.

Comment

• Milorad90
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2007
                      • 975
                      • Beograd

Jel ima nesto slicno ovome samo mnooooogoooo jeftinije i prostije da se nadje kod nas?

Comment

• Misko M
                        CBC Senator XXL
                        • 17.03.2007
                        • 652
                        • BG Vozdovac

...ako nekog zanima da vidi modele uzivo a nije mu daleko da dodje na Galovicu, u nedelju je okupljanje-voznja na improvizovanoj stazi.

Od 12-13h pa do popodne je rezervisano vreme za RC zabavu

Kratko vizuelno objasnjenje za one koji ne znaju gde se nalazi:

Comment

CBC Član
                          • 16.02.2011
                          • 15
                          • Lazarevac

E...imam pitanje za sve!!!
                          Neko ce se smejati, ali ja resio da pravim Spartanca! Tacnije za one koji ne znaju rec je gliseru Traxas Spartan....

http://www.youtube.com/watch?v=mrK2Yz2rIeg

E sad za izradu su mi potrebne dimenzije (neke sam nasao na internetu) ali ne mogu da nadjem tacnu visinu, a bilo bi mi glupo da lupam sad cifre, ipak bi da bude to realna replika.
                          I materijal, za koji se nisam odlucio? Sta mislite sta da koristim?
                          Last edited by avatarmarko; 05.08.2011, 17:42.

Comment

• Denda
                            CBC Početnik
                            • 25.03.2012
                            • 1
                            • Beograd

Odg: RC modeli automobila

Sa danasnje staze Galovica,slucajno naleteo i uradio dosta dobrih fotki...kacim samo par da negusim puno...akteri nek se jave za ostatak

Comment

• zmaj_pa
                              CBC Senator
                              • 13.05.2007
                              • 232
                              • Klagenfurt am Wörthersee-Pancevo

Negde u Cetvrtak sam prelistavao temu i danas mi padne napamet da pokrenem svog debeljka koji je lezao jedno 2 godine u podrumu.....Napunim gorivo i baterije kresnem radi ko doksaOdvezem se do obliznjeg parkinga Hofera napravim par krugova....zadnji krug koji sam pravio pre prolaska kuci se neslavno zavrsio proletanjem kroz malo dublju baru......Motor se ugasio,bilo je i malo dima al nista ne obicno kad vruc metal uleti u hladnu vodu jelMotor je na ponovno kurblanje upalio bez problema i dalje veselo kasljuca ali komanda za gas i upravljanje cas radi cas ne radi.....da bi na kraju otkazala poslusnost nacisto.Kasnije veceras kad se sve dobro osusilo probao opet ali ni makac.....Moj Debeli ne prima komande.....Otvorim pogledam na primacu signala sa daljinca tamo gde se ubada baterija golema rupa,istopljena plastika itd.Verovatno kratak spoj....E sad posto se radi o dosta starom modelu Kyosho daljinca a i primac signala je tamiya koji se dosta tesko nalazi a sve radi na 27mhz.Hteo sam da pitam znalce jel moguce bez vecih prepravki preci neki noviji model daljinca sa primacem signala?? Koji radi recimo na 2,4Ghz a da mi ostane stara instalcija i servo uredjaji jer to sve perfektno radi i sve je od metala robusno skoro ne unistvo sto se ne nemoze reci za ovo smece koje se danas prodaje.....
                              Konkretno sam mislio na ovako nesto

Evo kako to kod mene trenutno izgleda.......

Dakle svaka pomoc je dobro dosla......
                              Hvala unapred

Comment

Working...
                              X