pomoc u odabiru mobilnog telefona....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • wuchkica
    CBC Senator XXL
    • 18.04.2008
    • 709
    • Bgd-Cerak
    • Metla :)

Re: pomoc u odabiru mobilnog telefona....

I opet ja, k700i..ma sony ericsson je zakon
    Pre nego sto pustis jezik u pogon proveri da li ti je mozak ukljucen!

Comment

• Čiča
      CBC Senator XXL
      • 14.12.2005
      • 1621
      • Beograd, Vidikovac

kada kazes telefon, mislis Nokia...

firme koje prave sve od telefona do ves mashina... , jednom recju to je kombinacija
      ovo je moje licno misljenje, pa ne treba da podleze daljoj diskusiji...

posto si vec pitao za E71, moja najiskrenija preporuka, telefon se jos naziva i ubica blackbarry-ja., licno ga koristim oko godinu dana i ni jednu zamerku...
      Originally posted by BRABUS
      Uzmi Blackberry i zaboravices da postoje drugi telefoni
      moje misljenje je obrnuto, ali za e71 (pogotovu e72), ali nije bitno.
      mora se uzeti u obzir da pojedine mreze ne podrzavaju funkcije koje ima backberry, kao sto su automatsko slanje podesavnja telefona (OTA) za MMS, ili GPRS, pa se to mora uraditi rucno (ali sa podesavanjima nekog "slicnog" telefona)

Posto mi je u opisu posla testiranje telefona (uglavnom MMS/SMS/VMS/GPRS) Samsung nikako, S/E da/ne, Nokia DA

mogu da ti redjam ostale vrste i marke telefona, ali dosta zavisi od verzija S/W u istim medjutim ono sto je najizvesnije najvise bag-ova fabricki ima samsung.
      Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
      "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Apsolutno se slazem sa čičom,pre par dana sam uzeo e71 i telefon je vrhunski.Dosta sam gledao razlicite telefone,ali nijedan nije privukao moju paznju.Estetski je super uradjen,jako kvalitetno.Sto se funkcija tice ima sve sto je potrebno, i vise od toga. Ipak nokia je nokia!

I love my

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

od navedenih sloni eriksona, blekberija i ostalog, nokija je najbolji izbor, definitivno. sto zbog opcija koje nudi, sto zbog raznih resenja menija i opcija kod drugih, koja meni i nisu bas logicna.

postoje neki nedostaci kod e serije, bar su za mene to bili, ali mislim da to ima veze sa patentima koji su verovatno preskupi pa se koristilo alternativno resenje. za obicnog korisnika to je sve nebitno, e serija je ekstra, ima sve sto treba, telefon, poruke, mail, gprs, gps, wifi, instaliran ofis, akrobat, srpsko engleski recnik...
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Lampredi TC
            CBC Član
            • 09.11.2009
            • 55
            • srbija
            • Alfa 156

e serija- poslovnik korisnici
            n serija- multimedija
            x serija- muzika

Originally posted by wuchkica
            I opet ja, k700i..ma sony ericsson je zakon
            eri je super marka,za muziku dusu dala

Comment

• Azrael
              CBC Senator
              • 29.06.2006
              • 278
              • Kragujevac

Posto je moja Nokia 6600 posle 6 godina pocela polako, ali sigurno da crkava, vreme je da razmisljam o nabavci drugog telefona, i ja sam se opredelio za Nokiu 5800. Mene interesuje kako se pokazao ovaj telefon, i vredi li ga uzeti, ili da trazim neku drugu nokiicu?

Comment

• TheWickerMan
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2007
                • 791
                • DE
                • AR Giulietta TCT

^^^
                @Azrael

Pogledaj Nokiu 5730,ja sam merkao 5800 ali mi je preosetljiv touchscreen za moj radno mesto... pa sam se odlucio za ovo
                http://mobilnisvet.com/mobilni/2080/Nok ... pressMusic

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Ja opet kazem, posle 15 godina koristenja mobilnih telefona vani, i kod nas od samog pocetka, a probao sam SVE sto postoji - ko jednom proba IPhone, ne ide nazad.

Mozda je drasticno drugaciji od drugih, ali na dobar nacin. Ono sto mu mozda nedostaje u standardnom paketu, vise se nego nadoknadi third-party aplikacijama. A jednostavnost, pouzdanost, kvalitet izrade i brzina rada su na apsolutno prvom mestu od SVEGA sto trenutno postoji na trzistu, gde je IPhone br 1, pa deset praznih mesta, pa mesto br. 2. Voleo bih da mi neko pokaze telefon koji radi brze, manje baguje, jednostavniji je i intuitivniji za upotrebu, ima kvalitetniji interfejs i bolji touchscreen nego recimo 3GS.

Ali, sto ljudi sto cudi, sto zena...
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Originally posted by Azrael
                    Posto je moja Nokia 6600 posle 6 godina pocela polako, ali sigurno da crkava, vreme je da razmisljam o nabavci drugog telefona, i ja sam se opredelio za Nokiu 5800. Mene interesuje kako se pokazao ovaj telefon, i vredi li ga uzeti, ili da trazim neku drugu nokiicu?
                    Ja sam sa 6600 prešao na N80 (uletela kompezacija) i onda sam skupljao pare za N97, rajmax mi je onda pokazao 5800 (ja sam mislio da je to dečiji telefon i nisam ga ni uzimao u razmatranje, a onda sam saznao da je to S60v5, znači isto što i N97 za mnogo manje para), odrekao sam se tastature, a dobio sam stabilan wifi, preko kog radi putty i ftp client i to je sve što mi treba.

U verziji 40 firmware-a su dodali toliko očekivan (po internet forumima) kinetik skrol i malo drugačiji naslovni ekran (ovo je prednost), a da li svira i kako svira ne znam, i tako je svaki moj telefon ceo život proveo na vibraciji.

Ostale opcije od Nokije N97, N97mini, X6, N900 (ako ćeš da se okreneš linuxu)...
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                    11.04. 0:12 #2
                    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• nijebitno
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2006
                      • 629
                      • Modrica

Cim neko spomene 5800 ja dobijem osip
                      Kupio sam je privucen velikim touch ekranom, GPS-om i povoljnom cijenom. Sva nevolja je u tome sto sa prije nje isprobao iPhone i mislio da cu dobiti nesto slicno za mnogo manje para
                      Totalno sam se razocarao u nepreciznost i neudobnost njenog rezistivnog displeja a jos vise u generalnu nedovrsenost softvera. Jednostavno kao da nisu imali vremena da od pocetka naprave softver za telefon bez tastature vec su iskoristili i nakaradno prilagodili nesto postojece.

Mijenjao sam je za N82 s kojom sam sasvim zadovoljan, ali zanimljivo da je i on zadovoljan sa 5800
                      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Čiča
                        CBC Senator XXL
                        • 14.12.2005
                        • 1621
                        • Beograd, Vidikovac

@ 206
                        pazi da telefone jeste napravio revoluciju u dizajnu i kolicini aplilkacija, to niko ne moze da ospori. mislim da se o5 ovde postavljaa pitanje kao i kod kupovine vozila, za koje potrebe ti treba telefon.

Iskreno koliko ljudi stvarno koristi sve, ali bas sve opcije telefona???

koristio sam Iphone 2 meseca i vratio sam se na nokiu, ne mogu da verujem da Iphone ne podrzava delivery report (koji je pri tom po GSM standardima obavezan) vec moras da ga "krekujes" i da mu ubacujes "divlje aplikacije" da bi imao tu funkciju.

Mislim da je vise mulitmedijalna jako brza igracka sa funkcijama telefona u pozadini, ali to valjda i jeste poenta, da prestanemo da budemo Batmen-i koji na kaisu imaju :digitalni foto aparat, mobilni telefon, giktafon, palmtop....

Kada se bude napravio urejdaj : predajnik u zub, prijemnik u uvo, displey u viziru naocara i sa svim se upravlja voice recognition... to je telefon za respect, pri tome naravno 10 Mega kamera, 20x opticki zoooooooom....

ono sto je pozitivno kod Iphone je da je sve sto ti treba uglavnom jedna klik daleko od tebe i nesto novca ili svaka aplikacija za 1 evro
                        Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                        "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Istina je to za IPhone da u standardnoj varijanti nema neke ocekivane opcije, bas kao delivery report - ali je isto tako tacno da postoji OGROMNA baza aftermarket aplikacija koje resavaju SVE sto mu u standardu nedostaje. Ne mora da se krekuje da podrzi odredjene aplikacije, a i kad se krekuje radi besprekorno, i sa vrstom podrske koju ima apsolutno nista ne moze da mu parira po pitanju upotrebljivosti.

Nema delivery report, ima programa koji podrzavaju i to i MMS i jos milion funkcija, skidanje i instalacija traju jedno 5 minuta i resis problem.

Ali da, u pravu si, svako trazi ono sto mu najvise odgovara, ja samo kazem da je meni licno, posle najmanje 100 telefona koje sam imao, IPhone ubedljivo na vrhu liste i nece se skoro pomeriti odatle jer je koncept celog aparata jednostavno neuporediv sa bilo cim drugim, i apsolutno mi je nezamislivo da se posle njega priviknem na nesto drugo.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Originally posted by nijebitno
                            Jednostavno kao da nisu imali vremena da od pocetka naprave softver za telefon bez tastature vec su iskoristili i nakaradno prilagodili nesto postojece.
                            Ovde grešiš jako, prvo je nastao touck screen pa je onda izmišljena tastatura

Generalno kroz vekove sam koristio sve nokijine telefone koji su u stvari bili test platforme za nove modele, to je doduše nokia nekad i javno govorila (7110 prvi wap telefon), ko ga je kupio uradio je to svesno i znao je šta ga čeka.

Kod modela 5800 to su prećutali i napravili od korisnika zamorčiće čije su primedbe ubacili u sve nove modele, posle revolucije i sama 5800 je dobila neka poboljšanja, da liči na novije softverski, ali ne sve što je očekivano, time bi/su sami sebili izbili pare iz džepa, što zbog ljudi koji misle kao ti i neće više nokiju ni u snu, što zbog stpljivih koji su dočekali svoje.

Plan je bio da vuku 5800 na tržištu neko vreme i očekivali su da će kad izbace nove modele sa svim onim što fali modelu 5800 svi potrčati da ih kupe, e tu su se zeznuli, svi su kukali na nedostatke ali niko nije dao svoju vrlo upotrebljivu 5800. Životni vek su probali da joj produže modelom Navigation Edition, ali i to je očigledno propalo obzirom da su svi dobili besplatno sve što ima taj "novi" model.
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875
                              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ja sam jos jedan zadovoljni korisnik iPhone-a i mislim da duuuuuuuuugo necu promeniti tu naviku. Nema sanse da iko napravi bolji interfejs koji RADI i koji mozes koristi jednom rukom bez nabadanja vec prirodno kako je to i logicno. Probao sam Android platformu (Hero, Magic) i oni isto imaju kapacitativni ekran kao i iPhone, al' zaba kada to jako traljavo radi, multitouch u web surofanju ne radi kako treba (inace Apple ima tu patent pa ne mogu tek tako da iskoriste tehnologju sa iPhone), mada ostale mogucnosti su zaista interesantne. Zelja mi je da probam Nexus One i da vidim dokle su odmakli. Sve ostale ne vredi komentarisati. Posebno abortuse od Nokie sa Symbianom. To je sistem koji su izgleda pisali neki nasi. Pisali do pola tri pa kad su videli da treba kuci da begaju bilo je skarabudzi da radi. Posle 4 godine i sijaset Nokia symbian telefona koje sam imao sa velikom sigurnoscu mogu da kazem to. Nokia je to i uvidela pa sada guraju Maemo u n9000 za koji se svi slazu da je dobar korak ali jos uvek mu treba vremena da dodje na svoje. Linux baza je ok, tako da nema brige da ce se stvari popraviti. Nravno, pricamo o nekim narednijim modelima, ovi standardni su to sto jesu, imaju crveno i zeleno dugme i dosta.

@uglavnom_bezopasni
                              7110 je legendarni telefon. Ja sam promenio 2 komada i to mi je pored iPhona najdrazi telefon koji sam imao.
                              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• nijebitno
                                CBC Senator XXL
                                • 14.03.2006
                                • 629
                                • Modrica

@uglavnom_bezopasni
                                Brzo sam ja vidio da sam nesto gadno popasao Touch prije tastatrue?
                                Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X