pomoc u odabiru mobilnog telefona....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: pomoc u odabiru mobilnog telefona....

Samo ne znam koga da ubijem za 4G Za mesec dana cu imati 4G u rukama da se malo poigram, nadam se otkljucam & jailbrake-ujem pa da vratim srecnom vlasniku koji vec narucuje "preko okeana". Samo se plasim da netragom nestanem sa sve 4G u rukama
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Corsa
      CBC Senator XXL
      • 22.09.2005
      • 450
      • Beograd

Originally posted by uglavnom_bezopasni
      Zavisi da li si dovoljno geek za maemo, ako nisi onda neki android, ali opet zašto legend pored desire-a (slična cena), a uskoro kreće gama modela sa 2.1 i većim, konkretno 1.6 me nije oduševio, za desire neću da dam pare (pre bi uzeo n900, a opet kad pogledam imam netbook malo veći od njega), čekam wildfire da se malo igram sa androidom... a do tada mi sve poslove odrađuje s60v5.

Doduše ja sam specifičan korisnik, meni ne treba kamera, zvuk (muzika, zvono) i tako još milion gluposti koje utiču na izbor većine korisnika...

Sad će da se jave ovi sa 4G
      Maemo koristi n900?Ne svidja mi se nikako.Cigletina.Ni Desire mi se ne svidja.Spadam u one kojima je prvi kriterijum izgled aparata Dok je beli x10 predmet pozude, ali vidim da ga pljuju za kvalitet zvuka i mikrofona...
      Na kraju sam uzeo da osvezim Satio sa SPB Shellom.Taman da preguram do zime ))

@Boost

Jel nisi poludeo od win mobilea?Meni je x1 samo zbog toga preseo.x10 je totalno druga zverka.Ogroman ekran, nema slide i Android, ali obogaljeni do jeseni...

E da, Acer liquid , jel neko koristio?

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Corsa

Pa u pocetku sa originalnim softom, bilo je svasta. Sad sa ovim romom od Sanberga, sve ovo sto se gleda na Youtube sa odzivom masine na programe i kako radi, deluje mi sporo. Nijedan jedini bug, prezadovoljan. X1 dok radi pod panelama bude krut, ali bez je skroz druga prica.
        x10 ima za 350€ da se uzmu pa se bas nesto neckam. Mada poznavajuci sebe, nece to dugo trajati.
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Corsa
          CBC Senator XXL
          • 22.09.2005
          • 450
          • Beograd

Gde to ima za 350? Kod nas bije 400.Sto je mnogo, mnogo je.Izgubice na ceni puno do zime....
          Nisam probao cookere.Stock rom sam ubacio i to je to.Razmisljao sam ona touch flo da ubacim, od htc-a.Odlepio sam od Wina.Symbian mi deluje bolje od toga...A sto se panela tice,dobra zamisao, ali realno nepotrebna.Jedino sto mi od X1 nedostaje je ta tezina metala i slide tastatura...

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875

Ja se divim ljudima koji koriste X1. Ja sam kupio X1, bio sam se opasno naostrio na taj mobile. Kupio i zadrzao se kod mene citavo popodne. Uvece je vec ustupljen drugaru za istu cenu. Ono sto me je najvise privuklo me je i definitnvno odbilo od tog telefona-ekran! Fantastican prikaz, boje super rezolucija d'umres ali ta rezolucija upravo i pravi problem. Sve je toliko sitno i ekran je rezistativni da NEMA TEORIJE da ga koristis JEDNOM rukom. Tesko ide i sa dve (u jednoj drzis drugom nabadas) a jedino je upotrebljiv sa staylusom. Jednostavno, to nije to. Ako treba u pokretu da kucam poruku a u drugoj ruci drzim nesto NEMA TRIKA, sporo i nefunkcionalno. Da izvlacim tastaturu i tako da pokusam OK ali mi to nije to. Dalje imao sam ozbiljne zamerke na brzinu odziva telefona koja je po meni jako losa. Predpostavljam da sa kuvanim ROM-ovima ovo meze da se unapredi. Telefon je imao kamericu koja je fenomenalna, slusalice i zvuk uopste je iznad proseka, ma sve je na papiru vrh osim kako to radi stvarno. Drugaru to uopste ne smeta, telefon ga odlicno sluzi (sluzio posto je imao jednu exkurziju do poda, ne znam da li ga je popravio) i ja mu se divim kako ima strpljenja.Ja sam posle toga uzeo iPhone...............osmeh ovoliki

Comment

• BOOST
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Samo sam napisao kako gledam X1 kad je prilagodjen potrebama. A da je brz, brz je, mozda nema tako dobro ubrzanje iz starta zbog tezine ali kad krene onda vec valja. Tezina metala odaje sigurnost, fali mu samo AWD da bi u potpunosti bio iskoriscen.

Pazi sad, SMS??? Da, sigurno je popularna funkcija u slobodnom vremenu ako ga imas. Funkcionalnost SMS pisanja me nezanima, na svaki SMS koji dodje ako ima smisla da se odgovara na njega, nazovem nazad. Pisanja su stvar tastature za PCom i tekst koji odlazi trazi povecanu koncentraciju zbog srzi napisanog te nikako nepada u okvire on-the-go. Za 15 godina GSMa, koliko se druzimo, primio sam tone SMSa a poslao manje od 1000 komada.
              Tu gde se meni X1 pokazuje kao koristan je prateci Office jer mi mail za poslovni order u 90% slucajeva dolazi u excel formatima.

Elem, kao masina za pracenje ulazne informacije mi je savrsen, za izlaznu koristim funkciju PHONE ili mail sa PCa.

Problem sa IPHONE je za mene da nemogu da pomislim da budem jedan od miliona korisnika u okruzenju, gledam okolo, nosaju ga nepismeni ganci i arapske izbeglice, somalijci i svedi koji sumnjam da znaju da ga koriste dalje od pozovi/odgovori funkcije. Dakle grupa koja je oduvek bila u stanju da kupuje perje za kicenje nebi li "izdigla status".
              Nepricam o Srbiji vec o Svedskoj, kako funkcionise srpsko trziste mobilnih me neinteresuje, najradje nebi ni nosio mobilni kad sam na godisnjem da nemoram. Mada je sada postalo skroz ok uz 3G koriscenje IP/SIP kroz Telenor 3G mrezu, tako da kucni IP prebacim u X1 kad krenem na put i kancelarija u dzepu. Fragmenti tehnologije koja se nudi cine zivot jednostavnijim za svakog realnog korisnika iste.
              move your mind

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

nosaju ga nepismeni ganci i arapske izbeglice, somalijci i svedi koji sumnjam da znaju da ga koriste dalje od pozovi/odgovori funkcije. Dakle grupa koja je oduvek bila u stanju da kupuje perje za kicenje nebi li "izdigla status".
                hehe, znaci toga ima i tamo. ko bi rekao

to je normalna stvar, ljudska priroda je univerzalna, ne poznaje rasu, naciju i veru.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• BOOST
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Sto da te cudi kad mogu da ga kue od jednomesecnih primanja od socijalne pomoci. Ti likovi su takvi da ce taj mesec da kradu hranu po prodavnicama al ce "bidne" IFON
                  A nakotilo ih se brateee
                  Isto kao sto M3 , M5 stoje kod picerijasa ispred picerije, sad u zadnje vreme AMGi.
                  Ali samo novatorima, jer sledece godine nestane i picerija i auto kad poreska uprava prodje kroz reviziju
                  move your mind

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

Originally posted by Dzoni_mkv
                    Ja se divim ljudima koji koriste X1. Ja sam kupio X1, bio sam se opasno naostrio na taj mobile. Kupio i zadrzao se kod mene citavo popodne. Uvece je vec ustupljen drugaru za istu cenu. Ono sto me je najvise privuklo me je i definitnvno odbilo od tog telefona-ekran! Fantastican prikaz, boje super rezolucija d'umres ali ta rezolucija upravo i pravi problem. Sve je toliko sitno i ekran je rezistativni da NEMA TEORIJE da ga koristis JEDNOM rukom. Tesko ide i sa dve (u jednoj drzis drugom nabadas) a jedino je upotrebljiv sa staylusom. Jednostavno, to nije to. Ako treba u pokretu da kucam poruku a u drugoj ruci drzim nesto NEMA TRIKA, sporo i nefunkcionalno. Da izvlacim tastaturu i tako da pokusam OK ali mi to nije to. Dalje imao sam ozbiljne zamerke na brzinu odziva telefona koja je po meni jako losa. Predpostavljam da sa kuvanim ROM-ovima ovo meze da se unapredi. Telefon je imao kamericu koja je fenomenalna, slusalice i zvuk uopste je iznad proseka, ma sve je na papiru vrh osim kako to radi stvarno. Drugaru to uopste ne smeta, telefon ga odlicno sluzi (sluzio posto je imao jednu exkurziju do poda, ne znam da li ga je popravio) i ja mu se divim kako ima strpljenja.Ja sam posle toga uzeo iPhone...............osmeh ovoliki
                    Ja sam poruke opusteno kucao bez olovcice na onoj malecnoj touch tastaturici I prokleti pokopac se toliko brzo izlize, da telefon posle par meseci izgleda ofucano.Umesto da su sredili neki stvari sa x2, oni ostavise skoro sve isto...A za IPhone se slazem sa Boostom,I ranije sam napisao, sad ga skoro svako ima i misli da je uhvatio Boga za onu stvar...Ne razumem, ali ajde.

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Pa da li je zbog toga losiji, ili je ikad bio los, zato sto ga svako ima, i kako cinjenica da ga svaka susa nosi ima veze sa cinjenicom da je rec o GENIJALNOJ spravi?

IPhone je genijalna spravica (kazem spravica, ne telefon) za one koji znaju i hoce da koriste sve sto pruza - kao telefon je isti kao i svaki drugi, ko ga koristi samo za to dobar je kao i svaki drugi, ali je takodje i neprevazidjen kao modni detalj kod izvesnih ljudi.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BOOST
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Ajpod, Ajpad, Ajfon ccc dosta bre vise kukanja aj ovo aj ono...
                        Vidi, postoji jedan deo koji si dotakao gde opravdavam izbor svakome da uzme sta mu odgovara, u najmanju ruku ako je modni hit. Sve je to prolazno i brzina kojom se tehnika razvija je suluda, danasnja diskusija moze da deluje neznam na kojem nivou a za 2 godine cemo biti smesni sami sebi sa komentarima koje smo ostavljali po pitanju "pametnih telefona"

Mene muka uhvatila kad sam pre neki dan probao internet access na 4G mrezi, uhvatili smo se da diskutujemo spore tehnologije.
                        move your mind

Comment

• Dzoni_mkv
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2007
                          • 875

4G je u stvari WiMAX (IEEE 802.16e-2005) ili iEEE 802.16m, razlika: prvi do 128 Mb/s downlik i drugi do 1 Gb/s. Koji si probao? To vise i nema neke veze za mobilnom mrezom. Mada tek sad se setih da su upravo u Oslu i Stokholmu pustili kvazi 4G tj 3G na steroidima tzv LTE (teoretskih 100 Mb/s), tako da je verovatno to to?
                          Sve je to super al' meni je i pun kantar na WiFi sasvim dovoljan. Pa je bre ne backup-jem internet

Comment

• BOOST
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Da, 3GPP (LTE) satro 100Mb/s, radi od prosle godine, do kraja ove 25% stanovnistva, do kraja 2013 100% pokrice.
                            Backup interneta? Dobra funkcija.

Malo zeza, padne napon bateriji kad uploaduje pa neda brze
                            Salim se, ovo je Laptop prema N routery kuci na 100/100 Mbps . A za bateriju se nesalim, kad je na AC ide i upload na preko 90.
                            Dakle, za mobilni broadband se vec vidi problem sa napajanjem predajnika.
                            move your mind

Comment

• srdjan_p
                              CBC Senator XXL
                              • 01.12.2004
                              • 1915
                              • ZR

Eee sta je Sveden...a kod nas si baja ako imas 10mbit download a upload dobijes na kasicicu...

I to kablom naravno...

Comment

• BRABUS
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2004
                                • 2399
                                • London

Juce sam uzeo BlackBerry Bold 9700, i odusevio se. Napravili su ga dosta kompaktnije nego Curve ili posebno prethodni Bold, drasticno povecali kapacitet baterije (na Curve mi je trajala 24h sa dosta mailova i poziva, za ovih 24h na Bold ima jos 60%). Aplikacije rade mnogo brze i ima dosta veliki izbor i sto je najbolje, trackpad koji je zamenio trackball jako dobro lezi pod rukom i prosto se cudim zasto su uopste koristili lopticu ranije

Jos jedno veliko ZA za Blackberry

Comment

Working...
                                X