Tokarev TT,ruski ili crvena zastava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Tokarev TT,ruski ili crvena zastava

Duga devetka je drugačiji pištolj, samo takav, kratka devetka ima dve cevi može biti oba kalibra ne u isto vreme naravno

Što se tiče preciznosti, važio sam za vrlo dobrog strelca, 20 metara je OGROMNO rastojanje za bilo koji pištolj, ko ne veruje neka ode na strelište. na 30 i više metara pogadjaju samo trenirani profesionalci, kad na 50 metara pogodim kanistar sa 2 do 3 metka od 8 to se zove preciznost

Zaboravih, mana tetejca je težak obarač, mora se navići... Brušenjem postaje lakši ali ako se pretera eto rafala od 8 metaka
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Ono je vise figurativno receno za 50m a ovo za 20m i nepreciznost je u poredjenju sa recimo malo kalibarskim pistoljem, 38-com s&w ili colt-om. Nije ni sa jednim u istoj klasi ali nije lose uporediti. TT ni u jednoj izvedbi nisam koristio pa ne mogu da uporedim njega sa ovim pomenutim.
      Sto se obaraca tice, imaju istu boljku. Tek posle druge kutije municije sam od prilike znao kad ce da sevne doduse bila je nova, nerazradjena, malo km presla
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Bojan1212
        CBC Senator XXL
        • 15.07.2008
        • 468
        • Zemun
        • Honda Accord

Originally posted by Dora

Zaboravih, mana tetejca je težak obarač, mora se navići...
        U potpunosti se slazem. Isao sam u streljanu i pucao prvo iz CZ99 pa iz M57. Iz devetke pucao par metaka sa 10m a ostatak sa 15m. Srce one siluete je bilo razvaljeno Posle sam uzeo TT i pucao sa 15 i 25m. Sa 15 gadjao oko onog centralnog ne secam se bas, uglavnom drugi i treci prsten. Ostala mi dva metka za 20 ili 25m i pogodio jedan u ivicu siluete, a drugi centimetar od ivice.
        S obzirom da mi je to bio prvi put da pucam, sa devetkom sam bio prezadovoljan. Mane TT su po meni bile tezak obarac dok stisnes pomeri se nisan, i to sto mi nije lezao u ruci kao CZ99. Ali sta bih ja uzeo? Pa tetku naravno, kad busi nek busi

Comment

• milannik
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2004
          • 1455
          • Niš

Pa zastavu i M70 (umanjenu verziju M57) su dizali u nebesa kada je prilikom pucnjave na turskog ambasadora nas policajac pogodio onog Jemena na preko 30 metara

Comment

• Puzo81
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2009
            • 687
            • Novi Sad/Prijepolje

Hoce otac da proda tetejac,naravno licu sa dozvolom.Iz njega nije ispaljeno svega 50tak metaka 7.62.Sluzio sam civilnu i tuki da ga nasledim tj da preuzmem i nastavim placati onaj glupavi porez od 20evra.Jedino mogu zadrzati dvocevku TOZ ,"polozaru" jer se tretira kao trofejno oruzje

Krivo mi sto ne mogu da ga zadrzim al sta sad,pistolj extra,cak smo probijali pancir na ne znam tacno koliko metara dok burzerov CZ ni primaci

Koliko mogu da trazim za njega i dje ga ponuditi prodati,zna li ko?

Comment

• jomini
              CBC Senator XXL
              • 11.03.2007
              • 490
              • Novi Sad

Kreni od 100€, pa idi dokle želiš naniže. Ima ih i po 50-70€ da se kupe u zavisnosti od izgleda, stanja.
              A možeš dati oglase na netu ili u redovnim novinama koje se bave oglašavanjem.
              San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

Puzo, mozes i TT da drzis kao trofejno, odes u MUP, popunis obrazac, oni izvade iglu (kao onesposobe ga) , daju ti oruzni list...nisam siguran samo za porez na trofejne cevi, cini mi se da je oslobodjeno poreza, kao i lovacko.
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Dulle
                  CBC Član
                  • 29.10.2008
                  • 39
                  • Beograd

Originally posted by Puzo81
                  Hoce otac da proda tetejac,naravno licu sa dozvolom.Iz njega nije ispaljeno svega 50tak metaka 7.62.Sluzio sam civilnu i tuki da ga nasledim tj da preuzmem i nastavim placati onaj glupavi porez od 20evra.Jedino mogu zadrzati dvocevku TOZ ,"polozaru" jer se tretira kao trofejno oruzje

Krivo mi sto ne mogu da ga zadrzim al sta sad,pistolj extra,cak smo probijali pancir na ne znam tacno koliko metara dok burzerov CZ ni primaci

Koliko mogu da trazim za njega i dje ga ponuditi prodati,zna li ko?
                  Koliko sam ja upoznat nema veze da li si suzio vojsku ili nisi sa dobijanjem odobrenja za nabavku oruzja. A evo i na sajtu mup-a pise:"Чланство у ловачкој или стрељачкој организацији као ни одслужење војног рока нису услов за добијање одобрења." http://www.mup.gov.rs/cms_cir/dokumenta.nsf/oruzje.h
                  Ne vidim u cemu je problem ako neko sluzi civilno da ne dobije odobrenje, a neko ko uopste nije sluzio da dobije...
                  MUZIKANTI - Racing Team

Comment

• nickname
                    CBC Veteran
                    • 01.07.2009
                    • 116
                    • Beograd
                    • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Poprilično sam se družio sa tim oružijem u prošlosti, otac dugogodišnje devojke je fanatik koji je sve to imao u kući (i koristilo se za gađanja), a u vojsci sam bio u policiji pa sam išao na mnogo gađanja iz svakojakog oružja (TT, CZ99mm).

Potpisujem sve što je Dora rekao, a moja preporuka je CZ model TT. Treba se navići na njega, ali probija sve živo. Inače ko pogađa siluetu 5 od 10 puta na 20m može slobodno da se smatra dobrim strelcem iz pištolja. Ako hoćeš "udobniji" pištolj, lakši za gađanje (zbog rukohvata i okidača) potraži CZ99. Kad bi kupovao pištolj odabrao bih njega.

Comment

• misirko
                      CBC Član
                      • 15.10.2009
                      • 15
                      • zemun

Dulle,ranije si kao razlog za civilno služenje navodio prigovor savesti na upotrebu i nošenje oružja,tako da ne možeš tražiti dozvolu za oružje ako si već naveo da imaš odbojnost ka njemu.To je bilo tako kad se počelo sa civilnim služenjem,ne znam da li je i sad.

Comment

• dacha
                        CBC Senator XXL
                        • 23.06.2007
                        • 356
                        • Beograd, NBG
                        • Xsara II 2.0i

Originally posted by misirko
                        Dulle,ranije si kao razlog za civilno služenje navodio prigovor savesti na upotrebu i nošenje oružja,tako da ne možeš tražiti dozvolu za oružje ako si već naveo da imaš odbojnost ka njemu.To je bilo tako kad se počelo sa civilnim služenjem,ne znam da li je i sad.

A kako ce oni uopste da znaju sta je neko navodio u molbi za sluzenje civilne vojske? Jedino da provere kod Milana tarota posto o centralizovanim bazama i razmeni podataka u nekim ozbiljnijim razmerama udaljeni smo bar koliko i od EU.... Ja dok sam sluzio civilnu vojsku sve vreme sam bio i u stalnom radnom odnosu (a lepo mi je rekao onaj u vojnom odseku da das otkaz, ja naravno kao nema problema a mislim se u sebi sa ovim nesto nije u redu hehe), izlazio iz zemlje u vise navrata (sa urednom proverom pasosa na granici) sto je takodje po njihovim pravilima strogo zabranjeno i slicno... Ppritom sam isao u civilnu vojsku sa zvanjem odlican strelac sa sve ispunjenom knjizicom tadasnjeg strljackog saveza Juge i nagradama na vise takmicenja iz vazdusne i malokalibarske puske, a covek u savezu mi je za flasu vinjaka dao potvrdu da nisam nikad bio clan.... Tako da misirko nije uvek onako kako mislis da jeste vec onako kako je zaista
                        The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Sada dozvolu za nošenjeoružja možeš dobiti jedino kao ministar a za nas smrtnike nema, Ukinute su svima. Dozvola za posedovanje oružjase dobija na osnovu ubedjenja onog ko je izdaje, Proverava se sve i svašta a najviše zavisi od komšija. Ne dele se baš lako kao nekad ali nema veze sa vojskom ili bilo čim. Sve ukupna slika i neka lepa reč donosi dozvolu. Diskreciono pravo je da se ne obrazlaže zašto je nisi dobio pa tako neznaš na koga da se ljutiš

https.autogas.rs

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

CZ99 i kraj price,sto se pistolja tice...mislim da posle 3 godine od odsluzenja civilnog roka moze da se trazi dozvola za oruzje,uz naravno obuku u streljani

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

@saabpower

Jel i tamo u USA pitaju komsije da li smes da drzis oruzje ? Sta od naoruzanja smes da imas i u kojim kolicinama ? Da li sme da se prangija po sumama i gorama ili samo u streljanama kao kod nas?

Daj malo podataka...da vidimo kako se zivi u trulom kapitalizmu
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

CZ99 je izrazito vojni ili sužbeni pištolj, ima veliku manu za civile, pištolj sa dvostrukim dejstvom obarača. U prevodu povlačenjem obarača otkočuje se i okida ako ima metak u cevi, dosta njih se unesrećilo tako. Meni lično za šaku nije odgovarao, obarač okida preblizu rukohvata, moram sredinom prsta da povlačim obarač a ne jagodicom kako treba Za manje šake je pogodniji
                                7.62 kad se zakoči, zakočen je po svakom pitanju, obarač i navlaka.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X