Tokarev TT,ruski ili crvena zastava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aleksabgd
    CBC Član
    • 04.12.2009
    • 84
    • beograd

Re: Tokarev TT,ruski ili crvena zastava

Gosn Doro ovo se odnosilo na coveka koji je pokrenuo temu tj na coveka koji hoce da kupi pistolj ,pa reko da bi bilo dobro da podeli svoja iskustva sa nama kad realizuje tu svoju trgovinu.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

aaaaaaaa upališ motorku...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dekideki
        CBC Senator XXL
        • 26.07.2005
        • 1914
        • Beograd

Originally posted by jomini
        Moj odgovor je ispod tvog, ali nije upućen bio tebi, već komentar na Dekijev post. A veoma dobro shvatam šta za koji kalibar znači 20m i 2mm čelika.
        bice da je tvoj komentar ipak izazvan time sto je neko posle mene napisao da nije urbana legenda

ja sam napisao urbana legenda, znaci 99% su sanse da nema veze s istinom. inace, ni ja nisam shvatio da je "motor" blok motora, vec motorni prostor. kako sam ja shvatio, probijeni su poklopac motora, pozarni zid, zadnje sediste i prednje sediste. znaci: 2 lima po 0.8mm, sper ploca od 5mm i malo sudjera i skaja... ali, mislim da taj mit treba poslati mitbstersima
        .

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Nesto razmisljam o pokretacu teme, zadnji put kad je kupovao nesto (a da mi znamo) , to je bio jet ski. Na kraju se ispostavilo da je kupio 5 komada !!!

Posto je ovde krenuo sa tetejcem, cenim da ce na kraju samo da postavi fotku M551 Sheridan tenka u svom dvoristu , "pa sta da radim, ostalo iz pustinjske oluje, skroz je ispravan , daju gratis 100 granata, iskrslo mi povoljno, nisam mogao da odolim"

Za municiju 7,62x2,5 zaista stoji da je ima svuda. Za vreme bombardovanja nama rezervistima je dat 1 sanduk , podelilo se po 2 puna okvira, i kad je trebalo da se sve razduzi , neki zastavnik koji je primao sve nazad pita "pa jel ste imali gadjanje s tim ? Jesmo. Pa sto vracate ? Pa nije moglo 6-orica da ispuca 1300 kom. Ma nosite to, necu valjda da brojim kusur, napravite zapisnik o tom gadjanju tako da se sve utrosilo !!! Covece, pa pucali smo i iz minobacaca 120, necemo valjda da nosimo mine kuci deci da se igraju!! Ceo dan pucasmo u neke flase, i opet je preteklo. Posle saznam da su i ostali isto prosli. Jos cuvam kuci onaj prazan sanduk, dobar je za alat.
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• mugos
            CBC Senator XXL
            • 18.09.2007
            • 555
            • BG/sada Novi Beograd

Originally posted by Dora
            Ispravan neće nikad opaliti sam, nosio sam i TT i zastavu, ispalio sam bar dva dajca municije i nikad nije opalio sam ni jedan. Opalio je onaj koji je turpijan ili istrošen, što je neispravno oružje. Turpijali smo za takmičenja ali onda ako opali jedan otići će svih 8 ili 9 u rafalu a ne samo jedan. Može se zaustaviti samo hvatanjem navlake.

Da bi i tako opalio sam od sebe mora biti metak u cevi i nategnut oroz a ako neko tako nosi oružje bilo gde onda je šaban. Demonstracija izvlačenja pištolja iz futrole, punjenje jednom rukom i dovodjenje u nišansku liniju traje 1 do 2 sekunde i ne vidim razlog za držanje metka u cevi sem kad vidiš zenice protivnika. Oružje kao i kola su opasna stvar i ljudi se olako odnose prema tome, zato se dogadjaju nesreće.
            Sa metkom u cevi i ne nategnutim orozom će opaliti sam zbog udarne igle koja je duža nego što treba.
            Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• jomini
              CBC Senator XXL
              • 11.03.2007
              • 490
              • Novi Sad

Originally posted by dekideki
              Originally posted by jomini
              Moj odgovor je ispod tvog, ali nije upućen bio tebi, već komentar na Dekijev post. A veoma dobro shvatam šta za koji kalibar znači 20m i 2mm čelika.
              bice da je tvoj komentar ipak izazvan time sto je neko posle mene napisao da nije urbana legenda
              Ok, tako je.
              Uglavnom, negde sam pročitao članak gde se upoređuju četiri varijante TT-a, probaću da nađem pa ću postaviti ovde, te će postavljač moći detaljno da pogleda utiske.
              San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• jomini
                CBC Senator XXL
                • 11.03.2007
                • 490
                • Novi Sad

Evo ga:
                http://www.kalibar.rs/code/navigate.php ... icleId=102
                San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

• SAAB PoWeR
                  CBC Senator XXL
                  • 26.04.2005
                  • 1394
                  • tu iza coska(Milwaukee USA)

@deki-ascona
                  sto se tice nosenja oruzija , svaka drzava ima drugaciji zakon , recimo u kod mene mozes nositi pistolj ALI mora biti javno po zakonu , e sada sta se desava , neko moze da te prijavi i kaze policiji da se neoseca prijatno i policija te na osnovu toga moze zezati , dok u californiji , mozes nositi javno ali nesme biti napunjen okvir mora biti na kaisu ili u dzepu dok texas , sta reci , gledao si u starim filmovima , skoro se nista nije promenilo

da bi dosao do pistolja ovde gde sam ja , odes u prodavnicu , pokazes im sta hoces , uzmu tvoju vozacku dozvolu i kartici ili kes , kako god da placas , kaze ti prosetaj po radnji jedno 5 minuta pa se vrati , vratis se nazad za pet minuta sve te ceka na stolu , potpises racun i nosis pistolj kuci , znaci treba ti 15-20 minuta i kupio si pistolj , odes na izlozbu oruzija ,mozes kupiti sta god hoces iste minute , nema limita koliko oruzija mozes posedovati nema limita koliko municije mozes posedovati .
                  izuzetak do nedavno je bio da nemozes imati okvir sa vise od 10 metaka , sada je i to ukinuto , mozes posedovati bilo koju velicinu ,prigusivaci su iligalni kod mene , dok u mnogim drzavama su legalni , sto se tice pucanja , mozes ici u streljanu kad hoces , a ako si van grada i ako u krugo oko tebe (500 metara ) nema kuce mozes pucati .
                  ako te policija zaustavi i imas pistolj u auto sto je ok , ako te pitaju dali imas oruzije u vozilu , kazes DA , u vecini slucajeva nece ni traziti da vide bas ih zabole , ali zato ako neko nazove policiji i prijavi pucanje ili divljanje oruzijem , onda bolje budi pametan jer netreba im ni sekunda da pocnu prvi pucati , svaki kontak sa civilima je jena ruka na pistolju i to ako oni ocene da je tako ok po noci pistolj je uperen u tebe 70 % slucajeva bez razloga ....
                  _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• MasterChief
                    CBC Član
                    • 16.03.2010
                    • 64
                    • Šabac
                    • VW Golf mk5 1.9 TDI

Izvinjavam se na offtopicu, ali me interesuje, pošto se ukida služenje vojnog roka, da li će ljudi koji nisu služili vojni rok (odlagao sam sa potvrdom sa fax-a), moći da dobiju dozvolu za oružje?
                    Das Auto.

Comment

• jeronimo
                      CBC Senator XXL
                      • 27.10.2005
                      • 390
                      • beograd
                      • ваз 21214-20

moj glas za m 57 , tokarevih(33-ka) ima i u maltene novom stanju(ogromna proizvodnja ) ali sa obzirom da je ratna produkcuija bolji je kao trofejno oruzje.
                      inace hoce da oplali kao i sva oruzja sa inercijalnom iglom prilikom padova na zemlju (na cev) ako je metak u lezistu .imace nije neprecizan(mada malo vuce nadole) , nisan su mu malo sitni(bolje za gadjanje na malo vecoj daljini) . takodje mi je nekoliko puta zaglavio(cuvena kocnica na pola oroza) i to cak prilikom takmicenja (reseno u hodu )
                      sve u svemu pistolj koji je obelezio drugi sv rat i kod nas bio statusni simbol jedno vreme (neki se jos uvek kunu u njega) inace nije mu predstavljalo problem da sa nekoliko metara busi nemacke pa i druge slemove sto je dobro doslo komesarima koji su ga obicno nosili....
                      obratiti paznju na slicicu koja iskocci na minut i 19 sec.
                      http://www.youtube.com/watch?v=IBM-EIZK ... re=related
                      prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Mnoga oružja će opaliti ako padnu na cev ili kundak, zato sam se bunio, ispadne da opali sam od sebe onko niko ga ne dira i stoji na stolu... Neka proba neko samo malo nepažljivije da spusti na kundak vojni snajper koji okida na 100 grama. Mauzer sistem.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • Katowice (PL) / Banja Luka
                          • AGP / W126

Originally posted by nickname
                          Inače ko pogađa siluetu 5 od 10 puta na 20m može slobodno da se smatra dobrim strelcem iz pištolja.
                          Khm... probaj sa ovim:

Glock 21 .45ACP > definitivno "najudobniji" pistolj iz kojeg sam pucao. Isprazniti citav sarzer u "srce" sa 20-ak m > bez problema!

EOT
                          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

ali zato ne moze da probije blok motora. njah, vise mi se svidja sirovina
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Pa koja jos ****** koristi pistolj za probijanje bloka motora? Dobro ne rece da ne moze da probije tenak...
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Chubbs
                                Everybody lies
                                • 29.01.2006
                                • 5807
                                • Novi Sad
                                • Audi A6 1.8T

namcor dobro je znati da moze tako nesto da uradi
                                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                                X