Montazna kuca: iskustva, za i protiv

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Montazna kuca: iskustva, za i protiv

Da li neko od vas ima nekih iskustava sa montaznim objektima!?? Da li je tehnologija izrade kod domacih proizvodjaca u rangu sa evropskim!? Kako zaista izgleda zivot u jednom takvom objektu i da li uopste vredi razmisljati o takvoj gradnji!? Kakva su vam iskustva o domacim firmama koja je bave izgradnjom montaznih kuca!?
    Od vecine ponudjenih tipskih modela svidja mi se ova:
    Code:
     [url]http://www.montaznekuce.com/lara.html[/url]
    Temu zapocinjem cisto informativno...kucu volim vise od stana i u nekoj blizkoj buducnosti planiram da se upustim u tu avanturu.
  • chobo13
    CBC Senator XXL
    • 01.05.2009
    • 1274
    • pozega,srbija
    • AUDI,VW

Re: Montazna kuca: iskustva, za i protiv

mislim da su bas ovi sa slike iz ivanjice radili kucu drugaru i da je zadovoljan.sve je bilo u roku i po dogovoru.koliko vidim,zasad je zadovoljan.neko mi je rekao kad smo pricali o toj temi da imaju i neki bosanci dosta povoljniji za izgradnju montaznih kuca.e sad koji,proguglaj malo,mozda i naletis na njihov sajt!
    koja je cena u ponudi za ovu kvadraturu sa slike?trebalo bi da je tvoja priprema temelja?

Comment

• GadGet
      CBC Senator
      • 15.08.2007
      • 206
      • Nbgd, Vozdovac

'bem ti kucu koja skripi kad duva kosava

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

jos kao mali sam citao pricu o tri praseta..

u to vreme je bila najbolja od cigle

Comment

• mugos
          CBC Senator XXL
          • 18.09.2007
          • 555
          • BG/sada Novi Beograd

Gledao sam i ja neke, ovi bosanci jeftiniji nego kod nas

Code:
          http://www.intal-milici.com/
          Komšija odradio za 50.000. ključ u ruke (120m2)
          Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Nesto se malo razumem bas u te kuce, mogu...? Hvala

Intal radi po Austrijskoj licenci i tehnologiji, sa EU atestiranim materijalima, opremom i proizvodom u celini, i na prostorima ex-yu ne postoji ponuda sa boljim odnosom cene i kvaliteta. Ivanjica nema nista od toga, proizvod 2. klase. Btw, pre nego sto neko kaze "da, ali Ivanjica u Srbiji, Intal u RS, carina i te price poskupljuju..." - carina NE poskupljuje stvari, postoji evidencija od 0,5%, PDV je maltene isti. A fabrika je bliza Bg nego Ivanjica Vecinu proizvodnje izvoze, uglavnom Italija, Slovenija, Austrija, Rusija i Svedska.

Montazne kuce kroz koje duva kosava su stvar tehnologije od pre 20 godina, pa da vam danas pokazem neke montazne objekte po Beogradu, vi mi ne biste verovali da nisu cvrsta gradnja. Montazna gradnja nudi bolji odnos cene i kvaliteta, a pogotovo odnos debljine zida i izolacije, nego cvrsta gradnja. A ako vam je bas stalo da imate debele zidove, mozete dobiti sendvic panel debljine pola metra, ali za time nema realne potrebe.

Cvrsta gradnja vas, po pravilu, za isti tip objekta i isti projekat, kosta 2x vise nego montazni, pa vi vidite da li se isplati Ako Svedjani kupuju montazne kuce iz RS, sta da vam pricam dalje...

Ne znam sta vas jos interesuje...?
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Price kao sto su 'skripi kad vetar duva' i 'price o tri praseta' u startu odbacujem iz dva razloga. Prvi i primarni jeste taj da i pored svog neznanja iz te oblasti mogu da verujem da ipak nije tako jer da jeste firme koje se time bave ne bi ni postojale. Slazem se da bih pre gradio kucu od cigle ali nedostatak, vremena, para i cega sve jos jednostavno ucine svoje. Licni utisak mi je da su montazne kuce u normalnim uslovima exploatacije prihvatljive. Jednom kad je zapocnem znam da cu je za mesec-dva zavrsiti i posle me ceka redovno odrzavanje. Uragane, tajfune, cunamije i ostale prirodne nepogode Srbija jos nema, a ja opet ne zidam kucu za koju zelim da traje 300god. Posle mene i sunce moze da se ugasi, a moja deca ce imati gde da zive dok ne odrastu u stasale ljude, a posle toga ako treba nek se sami snalaze kao sto cu i ja morati. Ako nista drugo nece krenuti od nule, imace plac i sve papire i kakav takav krov nad glavom.
              Drugo, ja za taj novac ne mogu kupiti stan iste kvadrature vec daleko daleko manje, koja je u vecini slucajeva nedovoljna za jednu cetvoroclanu porodicu. Ajde da ne budem grub, nije nedovoljna vec nije komformna, ljudi ipak zive i u 20-tak kvm. Takodje, uvek sam ziveo u stanu i znam sve njegve prednosti i mane, a oduvek mastam o dvoristu, kuci i garazi za auto. Svestan sam sta sve to za sobom nosi ali isto tako spreman na kompromise.
              O svemu ovom razmisljam vec duze vreme i sve sam blize nekom ovakvom resenju jer za par godina cu hteo ne hteo morati da nesto po tom pitanju uradim.

Comment

• Cherokee_NS
                CBC Senator XXL
                • 08.02.2009
                • 802
                • Novi Sad

Moji prijatelji su uzeli tu montaznu kucu, posto im je bilo poprilicno hitno da rese stambeno pitanje.... Kuci apsolutno nista ne fali, spolja deluje kao i svaka, unutra je dobra zvucna i termoizolacija... A i garancija na takve kuce su navodno 100 godina
                Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• GadGet
                  CBC Senator
                  • 15.08.2007
                  • 206
                  • Nbgd, Vozdovac

Ja kad jedem govna ja ih jedem do kraja ili ih uopste ne primirisem. Sta mi znaci to jescu ali cu da ostavim zadnja dva zalogaja, pa cu sutra opet ispocetka?

Kad mi neko pomene montaznu kucu odmah se setim Tom and Jerry testere i otvaranje rupe iz podruma

Mogu da zamislim njesra sa ziskom i termitima, misevi i pacovi kao kucni ljubimci. Gledam pomalo discovery i montazne kuce preko bare, ono je ludilo sta sve ima u tim sendvic panelima. Pune kuce integralnog pirinca i kima

Comment

• Dzoni_mkv
                    CBC Senator XXL
                    • 29.04.2007
                    • 875
                    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Zasto mislis da u objektima sa klasicnom nacinom izgradnje nema stetocina? Pacovi bato cepaju kroz zid od cigle bez pardona ja sam se licno uverio na primeru fabrike u kojoj sada radim. Dakle ako razmisljas o tome sbbkbb neces napraviti nikada nista. Imao sam prilike da vidim i budem u jednom objektu koji je montazni i to je radila Ivanjica sasvim normalna kuca ne bih nikada rekao da je montazna, topla udobna i nista ne skripi, a nije ni skoro radjena ima godina vec iza nje.
                    Te kuce koliko ja znam su projektovane da traju stotinak godina sto je odlicno. I najbolje je sto kada krenes sa tim, ti placas sve unapred i znas da za toliko i toliko dana kuca je gotova i sto je najvaznije USELJIVA a ne kao nasa praksa krenu sa postavljanjem temelja pa posle 3 godine ozidaju i pokriju pa posle 4 zavrse sa strujom malterisanjem stolarijom, pa podovi, kupatilo u svakom slucaju zavrse je za 10 godina.
                    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

Mislim da treba da poslusate 206cu, siguran sam da zna o cemu prica i to iz prve ruke

Montazna kuca ako je dobro uradjena, nista joj nece faliti, sluzi kao i normalna kuca. Nema iznenadnih troskova u gradnji, i zna se rok zavrsetka radova.

I love my

Comment

• GadGet
                        CBC Senator
                        • 15.08.2007
                        • 206
                        • Nbgd, Vozdovac

Originally posted by Dzoni_mkv
                        Zasto mislis da u objektima sa klasicnom nacinom izgradnje nema stetocina? Pacovi bato cepaju kroz zid od cigle bez pardona ja sam se licno uverio na primeru fabrike u kojoj sada radim. Dakle ako razmisljas o tome sbbkbb neces napraviti nikada nista. Imao sam prilike da vidim i budem u jednom objektu koji je montazni i to je radila Ivanjica sasvim normalna kuca ne bih nikada rekao da je montazna, topla udobna i nista ne skripi, a nije ni skoro radjena ima godina vec iza nje.
                        Te kuce koliko ja znam su projektovane da traju stotinak godina sto je odlicno. I najbolje je sto kada krenes sa tim, ti placas sve unapred i znas da za toliko i toliko dana kuca je gotova i sto je najvaznije USELJIVA a ne kao nasa praksa krenu sa postavljanjem temelja pa posle 3 godine ozidaju i pokriju pa posle 4 zavrse sa strujom malterisanjem stolarijom, pa podovi, kupatilo u svakom slucaju zavrse je za 10 godina.

Sta da ti kazem sem da je meni ipak kvalitetnije blok na 25cm, vuna, najlon pa cigla na 12cm a sve uzljebljeno sa betonskim stubovima i serklazima od dve table gradjevinske iverice na drveni rostilj sa stiroporom izmedju.

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Ja ima iskustva sa Ivanjicom. Ove iz RS nikada nisam video, mozda i jesam a da nisam ni bio svestan toga.

Ivanjica, 30 dana realno od momenta kupovine placa pa do useljenja. Ovo ako su pare na gomili i ako je dobra organizacija. Posle evo vec 13tak godina koriscenja vidi se da je ipak montazna. Doslo je do odvajanja na nekim mestima... Ipak je jos uvek potpuno OK. Stolarija onako (drvena) zahteva paznju. Izolacija, na ovoj kuci je naknadno odradjena cigla na kant (sto je po meni teska glupost) i vuna. Spolja je to doprinelo "ozbiljnijem" izgledu.

I da najvaznije, i pored toga sto je montazna ostaje da se gradjevinski odradi temelj i zavrsni radovi na kraju!

E sad u isto vreme sa parama klasicna kuca nije useljiva bar 3-4 meseca. Posle 13tak godina nevide se apsolutno tragovi kao na montaznoj...
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• Dzoni_mkv
                            CBC Senator XXL
                            • 29.04.2007
                            • 875
                            • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

@GetGet
                            Golf II DIZEL je najbolji auto na svetu, OK shvatio
                            You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• GadGet
                              CBC Senator
                              • 15.08.2007
                              • 206
                              • Nbgd, Vozdovac

E ne da si ga pogodio, nego ko prstom u *****

Kome je do ustede i brze gradnje po meni je bolja siporeks varijanta od montazne

Comment

Working...
                              X