Zemlja robijasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Odg: Zemlja robijasa

I još malo da pametujem. <žena je preko završila prestižnu školu i fakultet. Sva tri direktorska posla u MNK u Rumuniji i Srbiji. Poslednji službeni auto Passat cc, ALI... Posle trudničkog bolovanja prešla u domaću firmu. Cenjena je i plaćena približno isto, ali stranac ne razume toliko odsustvo.

JBT, moja drugarica u Londonu posle porođaja 3 meseca dojila dete, pa morala da se vrati na posao. Da vam ne pričam da je uveče kao krava da bi pripremila hranu za dete za sutra. Kirija stana je 1400 funti... Štedi više od nas, ali nominalno. Proporcionalno je .
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Originally posted by gorans View Post
      Ne trazim ja vile i Mercedese i Bahame i konto u banci.Ja samo hocu da od svog rada mogu da zivim tako da ne razmisljam hocu li sutra imati da kupim detetu sladoled kada prodjemo pored Frikomovog frizidera.Naj tuznije je to sto je to cista realnost i sto ce biti jos gore.
      E ovo je suština.

@Eon
      "Odlaskom žrtvuješ sve sem prihoda. Ostankom žrtvuješ prihod...., ali ostaju drugi kvaliteti života."

Koji ostali kvaliteti života?
      Gledam jutors i čudim se kako uleće 20 kontrolora i komunalnih policajaca u autobus i samo što nas ne pretresaju kao najgore kriminalce i švercere. Za to vreme se vozimo u poluraspadnutim autobusima, od kojih 70% nije tehnički ispravno, da ne spominjem tamo nekakve klime ili nedajbože red vožnje. Gledam kako najgori ljudi, ološ i šljam konstantno napreduje i svaki dan sve bolje živi u ovoj zemlji. Gledam kako bahati pojedinci prave budale od nas i na konto toga žive svaki dan sve bolje a ja ne mogu ni jednom godišnje na more da odem sa porodicom. Od ovakvih stvari mi proradi žuč i gadi mi se. Dobiću čir od nerviranja, kosu ionako više nemam
      Ivo Andrić je jednom napisao: "Dođe vreme kada pametni zaćute budale progovore a fukara se obogati".
      Da se malo manje "kraduckalo" u ovoj zemlji korupcije i kriminala možda bi bilo podnošljivije za život. Sada sam sasvim siguran da se u Svrbiji nikada neće živeti dobro i u potpunosti podržavam sve one koji planiraju da odu odavde i nikada se ne vrate. Onaj ko poslednji ode neka ugasi svetlo.

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Nije lako, definitivno. Ja pričam o korenima. Nekome su bitniji familija i prijatelji i navika na okruženje, nego kvalitetan gradski prevoz, dobra plata, uređeno društvo i sl...

Lako je naučiti jezik i adaptirati se na druge običaje i kulturu. Ali što si mlađi, to je lakše. Staro drvo se ne krivi.

Lično, Novi Zeland, Australija i Kanada su zemlje gde bi se mi kao narod lako adaptirali na život. A i to su prave zemlje blagostanja.
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Originalno postavljeno od gorans
          Ne trazim ja vile i Mercedese i Bahame i konto u banci.Ja samo hocu da od svog rada mogu da zivim tako da ne razmisljam hocu li sutra imati da kupim detetu sladoled kada prodjemo pored Frikomovog frizidera.Naj tuznije je to sto je to cista realnost i sto ce biti jos gore.
          E ovo je suština.
          Tačno ali uz pitanje Chubbsa na koje je dobio jedna netačan odgovor a i jedan Zverkov tačan da je tamo dosadno.

Pitanje je bilo otići u Prokuplje ili negde za bolji život...

Primer 1.
          Nude mi kuću za 12000 maraka u Petrovcu, cca 20km od Novog Sada, što bi rekli čelo bašte kanal. Čovek mi to nudi kao manji plac jer su oduzeli za gradnju kanala pa je samo 800 kvadrata. Meni previše a milina jer i tako idem tamo na pecanje, ovako odem na kraj bašte i pecam
          Kuća stara oko desetak godina, garaža, travnjak, prilazi kovana kapija, kupatila parketi, centralno grejanje itd... Udješ i živiš a da ne radiš ništa dobar deo godina. Ima mesta za radionicu a i ovako m idolaze iz Piz--dinaca da im radim gas a novosadisti bi pre pojeli sebi deo guze nego dali neki dinar više, onio što pišu viceve o Piroćancima nisu bili u NS Znači za posao svejedno u nekom maleckoj meri da teže dolaze ovi za sitnice ali ako gledam naspram Siriga gde ne bih komentarisao uslugu i opet idu ili naspram Tavankuta gde je dobro i dolaze iz još većih Piz-dinaca a niko en zna ni gde su, dakle dobro je.

Šta ne valaja? VELIKI razlog nema ADSL (tada) i nema zabave za Dete, mora sirotan putovati do NS.. Ovi što su rodjeni u PIZ-DINCIMA neidu u BG i NS pa se valjda zabavljaju nekako sem ako idu na neki splav.

Otvorene mogućnosti, jeftina zemlja da se malo proširi i napravi neki plastenik što sam oduvek želeo, gajenje voćke i povrćke za moje potrebe a i neka živina čime bi se rešio problem hrane u velikoj meri.
          Možda se ne isplati ali bar ne bi jeo ova ovna koja sad skupo plaćam. Slanina sapunjara koju sma nekad jeo po Kikindskim atarima u sred podne ispod šinskih kola (tu je jedina ladovina) je 700 u glavu za bilo koju današnju iz prodavnice koja mi se uplesnavi u frižideru ako ej ne pojedem za dva dana a ovak ose uplesnavi u meni

Itd... Mnog bre kakite i očekujete da vam neko uradi sve za vas ili pobegnete negde gde su se drugi već pobrinuli sami da im bude lepo a sad to nastavljaju preko naših ledja...
          Ne osudjujem i nagovaram i svog da ide negde, nije mi lako ali shvatam da nema vremena da čeka... No dok se ne zasuče ovde neće biti nikad a za to istina treba malo vlast da bude drugačija što smo opet mi sami krivi.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gorans
            CBC Senator XXL
            • 09.03.2010
            • 1525
            • Beograd

Originally posted by nijebitno View Post
            A ti pitaj kuma umjesto mora kako da te prebaci u Germaniju. Nisam shvatio koliko si mlad, ali nije nemoguce ako si sposoban da naucis jezik.
            Imam 30god i po malo razumem Nemacki ali bih ga savladao bez problema ako bih otisao.
            Znate kako je,nasao sam pre 10god dobro placen posao kod nas (za nase uslove) stalni radni odnos,ovo ono,kao nesto krenulo da se ima za neki krs od auta,za izlazak,garderobu itd.E onda dolazi zena pa dete pa svetska kriza pa plata dole pa ni te plate nema po par meseci.
            Iskren da budem,da nemam to dete od 2,5god otisao bih pa sta mi bog da ali mi je to velika muka i kocnica.
            Jednostavno,ne smem da se kockam i idem na rizik vec samo na siguricu a to ne moze niko da ti garantuje.
            Da sam momak ne bih razmisljao ni sekunde

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875
              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Doro, u vezi Chubbs-ovog pitanja.......sta da ti kazem, ja sam dao otkaz i ispostovao otkazni rok predvidjen ugovorom od mesec i po dana. Odlozio sam za 7 dana pocetak otkaznog roka kako bi im dao vremena da nadju kandidata koji bi dosao, radio samonm mesec dana i po preneo mu svo znanje i da se covek ne maltretira (da me ubijes ako znam zasto sam tako radio jer vidim da sam kreten jer to meni niko ne bi ucinio). Nasli su coveka 10 dana posto sam ja otisao. Toliko o tome ko je bio spreman da dodje. Jedva su nasli coveka iz Nisa. Samo 20 km je Nis udaljen. A nema posla. Svi kukaju. I sta onda? Ukapiras da ti ne mozes da promenis tu nista. E briga me idem tamo gde je promenjeno. Sto ja da se macujem kad ne moram? Bio sam dovoljno lud i da se politicki angazujem preko nekih organizacija misleci da radim dobro, i onda shvatim da su svi tu iz interesa. Kako svoje **** sto bolje uvaliti. E zabole me da se lizem sa nekim.

@gorans, ne smisljaj izgovore. Ako ti se ide IDI. Dete nije izgovor. Meni treba zena da se porodi ovde, jezik jos uvek ne znamo (mislim ruski znam engleski, malo italijanskog ali sta vredi kada ONI ne znaju) i uoste to nije problem. Uostalom uvek moze supruga da saceka mesec-dva dok se ne snadjes. Ali moras sam. Mom bratu propao prvi pokusaj. Zasto? Zato sto je mislio da ce neko da ga ceka tamo. Nije ni pokusao da potrazi vec se zezao sa bratom i sestrom po Nemackoj. Dakle ako mislis da TI imas sange za to, probaj. Dete ti je malo dok ne krene u skolu mozes gde hoces.
              Last edited by Dzoni_mkv; 17.07.2012, 11:03.
              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

Re: Odg: Zemlja robijasa

ovo:
                Originally posted by macaneli View Post
                i da se neke zrtve moraju podneti u zivotu
                i pre su ljudi odlazili na baustelu a kuci ostajale majke sa malom decom.
                You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• macaneli
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2008
                  • 327
                  • sremska mitrovica - Genova
                  • S-max

Odg: Re: Odg: Zemlja robijasa

drug je moj prosle godine otisao u kanadu da radi kao vozac,ostavio zenu i dvoje male dece.Sad je aplicirao za produzetak papira i sledece godine vodi i njih,a ima oko 35 godina.Ko ne rizikuje ne dobija.Nista nije lako,pogotovo kad si sam i kad nemas kome da se obratis za pomoc ili savet
                  ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

Re: Zemlja robijasa

upravo to, gde ima volje ima i nacina.

ili nije bas tako lose pa nema ni potrebe za promenom.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• nikaragva
                      CBC Senator XXL
                      • 03.06.2008
                      • 521
                      • B. Palanka
                      • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Originally posted by Dora View Post
                      Tačno ali uz pitanje Chubbsa na koje je dobio jedna netačan odgovor a i jedan Zverkov tačan da je tamo dosadno.

Pitanje je bilo otići u Prokuplje ili negde za bolji život...

Primer 1.
                      Nude mi kuću za 12000 maraka u Petrovcu, cca 20km od Novog Sada, što bi rekli čelo bašte kanal. Čovek mi to nudi kao manji plac jer su oduzeli za gradnju kanala pa je samo 800 kvadrata. Meni previše a milina jer i tako idem tamo na pecanje, ovako odem na kraj bašte i pecam
                      Kuća stara oko desetak godina, garaža, travnjak, prilazi kovana kapija, kupatila parketi, centralno grejanje itd... Udješ i živiš a da ne radiš ništa dobar deo godina. Ima mesta za radionicu a i ovako m idolaze iz Piz--dinaca da im radim gas a novosadisti bi pre pojeli sebi deo guze nego dali neki dinar više, onio što pišu viceve o Piroćancima nisu bili u NS Znači za posao svejedno u nekom maleckoj meri da teže dolaze ovi za sitnice ali ako gledam naspram Siriga gde ne bih komentarisao uslugu i opet idu ili naspram Tavankuta gde je dobro i dolaze iz još većih Piz-dinaca a niko en zna ni gde su, dakle dobro je.

Šta ne valaja? VELIKI razlog nema ADSL (tada) i nema zabave za Dete, mora sirotan putovati do NS.. Ovi što su rodjeni u PIZ-DINCIMA neidu u BG i NS pa se valjda zabavljaju nekako sem ako idu na neki splav.

Otvorene mogućnosti, jeftina zemlja da se malo proširi i napravi neki plastenik što sam oduvek želeo, gajenje voćke i povrćke za moje potrebe a i neka živina čime bi se rešio problem hrane u velikoj meri.
                      Možda se ne isplati ali bar ne bi jeo ova ovna koja sad skupo plaćam. Slanina sapunjara koju sma nekad jeo po Kikindskim atarima u sred podne ispod šinskih kola (tu je jedina ladovina) je 700 u glavu za bilo koju današnju iz prodavnice koja mi se uplesnavi u frižideru ako ej ne pojedem za dva dana a ovak ose uplesnavi u meni

Itd... Mnog bre kakite i očekujete da vam neko uradi sve za vas ili pobegnete negde gde su se drugi već pobrinuli sami da im bude lepo a sad to nastavljaju preko naših ledja...
                      Ne osudjujem i nagovaram i svog da ide negde, nije mi lako ali shvatam da nema vremena da čeka... No dok se ne zasuče ovde neće biti nikad a za to istina treba malo vlast da bude drugačija što smo opet mi sami krivi.
                      Nesto slicno sam ja uradio. Ziveo sam i u palanci i u novom sadu. Posle studija nasao posao u novom sadu, dugo razmisljao da li da tamo kupujem stan - kada je doslo vreme da se skucim - i odlucio. Kupio u palanci kucu za 18000e, 1922 godiste, ali dobro ocuvana. Ima da se ulaze, stolarija i grejanje pre svega, i malo da se pokrpe zidovi i okreci, nista posebno. Plac dovoljno velik oko 15ak ari. Jeste da sinjam svaki dan autom u novi sad na posao, i da je to trosak dodatni, ali ne zalim ni jednog trenutka sto sam tako odlucio. Bas kad si pomenuo te plastenike, razmisljam sam da se upustim u gradnju jednog za paradajz i mozda krastavce, moze se uz malo truda uzeti i malo para sa strane, ako volis to da radis. Vocki vec ima, a posadjene su i neke nove, pekmeza i rakije ima kolko treba. Gajio curke, sad cu i kokosi, a razmisljam da nabavim i jednu kozu. Ni ovce nisu daleko, samo to vec iziskuje odredjena finansijska ulaganja, kojih uvek fali, a posto treba da dodje i drugo dete, ta ulaganja cu ostaviti za neki drugi put.
                      Za sad jedino sto znam jeste to gde zivim i sta jedem. A i ostalo ce se polako namestiti, posto sam hteo puno odmah, pa su me sad malo smirili.

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

@Eon>
                        "moja drugarica u Londonu posle porođaja 3 meseca dojila dete, pa morala da se vrati na posao."
                        Zemlja SFRJ, 1968. porodiljsko odsustvo - 100 dana (ili 3 meseca, već sam zaboravio tu priču moje majke).
                        Kažu stari da se nekako krajem 60-tih (i po par godina u drugim periodima, ali ovaj je malo karakterističniji zbog reforme iz 1965, kada je proban "meki kapitalizam") i više radilo (ili makar organizovanije). Malko se i bolje živelo.
                        Međutim, kako je već neko naveo, nema decenije bez više od pola loših godina, kriza nekoliko, kao sredinom 80-tih (ili zapravo celih 80-tih do pred kraj).
                        Šta hoću reći? Probalo se i ovde i pokazalo se da nema političke volje za sistemom koji makar liči na zreo kapitalizam i gde se rad plaća.
                        Sad smo došli u situaciju (ne da se rad ne isplati, neki se i isplati) da se puno rada uopšte ne plaća (ili mizerno plaća). Čak i zanatski poslovi (o ostalom i da ne govorim).

No, drugo je još važnije. Kao što (opet ne mogu da se setim ko) reče, u Nemačkoj se SVAKI RAD PLAĆA (neki više neki manje; u bolja vremena bi ti platili maltene da sam počneš da čistiš ulicu*) makar od šljake niko nije postao bogat (za njihove prilike) ili makar retko ko.
                        * Ovo je parafraza opisa stanja u Nemačkoj krajem 60-tih i početkom 70-tih, pokojnog mi strica.

Ko ne radi - zaista je nadrljao.
                        Ne vidim problem u tom sistemu.
                        Ne kažem da je život tamo bajan i sjajan ali da ne znaš da li ćeš moći na odmor sa porodicom, da platiš račune ili da kupiš sladoled detetu (da ne pričam, hoćeš li primiti platu ili uopšte imati posao, za par meseci, godine su već predugačke) je situacija većine ljudi u Srbiji.
                        U takvim okolnostima postaje degutantno upoređivati život tamo i ovde. Stvar je samo imate li manje od 35 ili ne.

Uzgred, nekako sam najbolje živeo dok sam radio 5,5 dana u nedelji po cca. 9-10h (48-56h nedeljno), ironično 54h je bilo i tamo (samo su papiri upropastili dobar početak).
                        Malko sam više para imao kada sam bio u režimu 6,5x12h ali to nije bio baš život (makar ne komforan, onako bar svaki drugi vikend van grada, tj. mog sela).
                        Pre toga 5x8h, ladovina ali je nedostajala kinta.
                        Sada? Sada je od danas do sutra i bolje jedino od sutra.

Da ponovim: može se i ovde dobro živeti (što veći grad, što bolja firma i slično) ali su vam šanse za to mnogo manje.
                        Iako nije sve u novcu, nije sve ni u nostalgiji, rođacima i prijateljima.
                        Kako godine idu sve ih je manje (rođaka i prijatelja) i sve manje možete očekivati od njih ili oni od vas, viđate se sve ređe, čak i kada ste u istom (pa i malom gradu).
                        Svako treba da stavi jedno i drugo na tas (mada nije samo novac ono što je na tasu - "tamo").

I naravno: svuda bolje prolaze SNALAŽLJIVIJI. Možda tamo i više. Jedino što se radi o različitim vrstama snalažljivosti.
                        Ko je vaspitan da bude pošten, pristojan i ko je pročitao više od 10 knjiga u životu (dva bazara) i mlad je ... neće dobro proći nigde, ali ako je i vredan i rad mu ne smeta, tamo su mu šanse veće.
                        Ne možemo i ne treba svi da odemo i ne navijam za "zemlju robijaša" ali preko 20 godina tavorenja je zaista mnogo.

Ne zaboravite da su Italijani koji su ... recimo pre ili odmah posle II svetskog rata otišlil u USA uglavnom bolje prošli od rođaka koji su ostali. Doduše za Skandinavce se ne bi reklo.
                        Doduše tamo baš nema šljiva kao ovde.
                        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Klikneš na ovaj gumb na svakoj poruci koju želiš da citiraš u celosti ili delimično.

Na ovaj gumb klikneš kad si završio sa "skupljanujem " citata i to je poslednja poruka da bi u editor ubacio sve ranije obeležene i ovu poslednju.

Citate delimično obrišeš ako ima viška ili ostaviš integralno ako su kraći i bitni u celosti.

Sve dodatne vežbe od kojih ti se kosa diže na glavi možeš izvršiti ovde.... http://cbc.rs/forumdisplay.php/151-Test-forum

Ili to isto na drugio način..

Sve dodatne vežbe od kojih ti se kosa diže na glavi možeš izvršiti ovde
                          Quote ili citirano se odnosi na sve i nikoga, svaka slučajnost sa nekim likovima je nenamerna i slučajnost je

https.autogas.rs

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

SVe ovo sam uradio sa par klikova i CTRL-C i CTRL-V plus koristeći ikone u editoru a opet klikom na njih
                            Ja imam 56 godina i zgubidan sam a vi imate manje, znatno manje i brži mozak Da ne pričam kako bi vas moja žena napičččkala u kanterima

To se zove sloboda i kvalitet života

https.autogas.rs

Comment

• nijebitno
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2006
                              • 629
                              • Modrica

Originally posted by Dzoni_mkv View Post

@gorans, ne smisljaj izgovore. Ako ti se ide IDI. Dete nije izgovor. Meni treba zena da se porodi ovde, jezik jos uvek ne znamo (mislim ruski znam engleski, malo italijanskog ali sta vredi kada ONI ne znaju) i uoste to nije problem. Uostalom uvek moze supruga da saceka mesec-dva dok se ne snadjes. Ali moras sam. Mom bratu propao prvi pokusaj. Zasto? Zato sto je mislio da ce neko da ga ceka tamo. Nije ni pokusao da potrazi vec se zezao sa bratom i sestrom po Nemackoj. Dakle ako mislis da TI imas sange za to, probaj. Dete ti je malo dok ne krene u skolu mozes gde hoces.
                              I pocni da ucis njemacki, odmah i ozbiljno. Ako ti ista moze dati prednost pred milionima poljaka i ostalih, to je znanje jezika.

Mozda i ovo nekom bude od koristi
                              http://www.elitesecurity.org/t419067-Madjarski-pasos-znanje-madjarskog-jezika
                              Last edited by nijebitno; 17.07.2012, 20:42.
                              Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• gorans
                                CBC Senator XXL
                                • 09.03.2010
                                • 1525
                                • Beograd

Ja postavih temu cisto da vidite kako je u Australiji a mi odosmo u drugom smeru.No,nema ni veze bar da razmenjujemo iskustva i misljenja.
                                Znate kako,onaj ko je otisao na zapad krajem 60-ih i pocetkom 70-ih taj kuka kako je nekada bilo bolje i kako sada ne valja ali ne zna da je sada ovde gore nego sto je tamo ikada bilo.Pre 5 godina da mi je neko ponudio da idem ja ne bih jer sam imao sasvim solidnu platu i siguran posao u jakoj firmi.Danas je ta situacija skroz drugacija.Posao mi vise nije siguran,plata je 50% manja nego sto je bila i to kasni po par meseci a firma je gotovo sigurno propala,samo se ceka zvanicna objava.Imam ja ponude da sutr pocnem da vozim u nekim drugim firmama za 300e-400e ali ja sa tom platom i ovim cenama ne vidim nista sem golog prezivljavanja.
                                Svaka cast vama koji ste uspeli u periodu kada je znanje i vrednoca bilo koliko toliko placeno.
                                Moj zet je otisao u Keln pre 20god. i sad je jedan od nasih naj bogatijih ljudi u Kelnu.Otisao je kao auto mehanicar pa je bio i gipsar i keramicar i sve sta treba,radio sto se kaze 25 sati dnevno i uspeo.Njegov rodjeni brat je ostao ovde i radi isti taj posao,cak je bolji majstor i vredniji covek ali njegova zarada se svodi na prehranjivanje i skolovanje dece.
                                Doro,mozda ti je taj moj zet i neki rod posto imate isto prezime pa ako ga znas pitaj ga sta ima od nekretnina i voznog parka.
                                Moj deda je otisao u Ravenzburg 1971god a 1973 je dosao sa Mercedesom 280s Automatik,kada je predsednik nase opstine vozio Ficu sa kontra vratima.Mozda su taj Mercedes,zene i nemacki bordeli doveli do toga da se deda vratio 1978god go ko pistolj ali je zato do 1995god primao nemacku penziju koja je bila veca nego sto je ovde imao za 30god radnog staza.

Comment

Working...
                                X