Zemlja robijasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cika Sima
    CBC Član
    • 21.02.2012
    • 38
    • Novi Sad

Odg: Zemlja robijasa

Programer inzinjer ne treba da zna da postavi mrezu i da je zastiti??? pa on treba da radi na tome da se zastita jos vise unapredi, treba da radi na zatvaranju "rupa" u mrezi, itd, itd. To joj je opis radnog mesta!
    Ako je tako onda sam ja konj koji sve to trpi i koji od svojih ljudi trazim tako nesto i to za platu. Sutra cu joj uruciti knjizicu jer ne kontam cemu ona sluzi u firmi.
    Nek ide na zapad i neka tamo sedi besposlena ko mula za 2000€ mesecno. Ako ce neko da joj plati.
    Last edited by Cika Sima; 30.07.2012, 19:38.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ako stvarno ima platu 2000 evra a ne zna svoj posao onda nije ona mula.

Čika Simo, igrom slučaja meni je dopao server na održavanej i bakćem se sa tim tipom stručnjaka i to jako odavno, a ti se sve više uplatkavaš sa objašnjenjima. Možda je tebi zanimljiv izraz IP. šerovanje, trte mrte i te čudne reči ali ko se malo razume u kako to stvarno funkcioniše a ima ih ovde jedno po tone samo mudro ćute, imaju začudjen izraz.

Oni što postavljaju server rade t i to i brnu za rupe, zakrpe i trtemrete, oni što montiraju radne stanice rade to...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Cika Sima
        CBC Član
        • 21.02.2012
        • 38
        • Novi Sad

Znaci jedan da kroji kablove, drugi da provlaci, treci da klimpuje, cetvrti da instalira, peti da podesava, sesti da odrzava, sedmi da koristi... Pa to ni na zapadu ne mogu da plate . Svabo bi bankrotirao za 3 meseca

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ima ona druga tema o tome ali grešiš, baš silno grešiš, upravo je tako na zapadu i zato svi imaju baš od onoga što rade jer znaju samo jedan posao da rade.

https.autogas.rs

Comment

• rajmax63
            CBC Prijatelj
            • 02.04.2005
            • 1415
            • Bačka Palanka
            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Radio moj komšija 35 god u Mercedesu.
            radio je samo na montiranju donjeg trapa i stavljanja felni .
            Pitao sam ga jednom jeli ikada namontirao haubu ili far.Reako je nikada i da nezna kako se montira tako da je Dora u pravu
            Oni su samo raobti koji imaju jednu vijugu više
            blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
            Audi ima crveno T

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

To je da ne pišaju po hali

https.autogas.rs

Comment

• rajmax63
                CBC Prijatelj
                • 02.04.2005
                • 1415
                • Bačka Palanka
                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

I kake
                blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                Audi ima crveno T

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Originally posted by rajmax63 View Post
                  Radio moj komšija 35 god u Mercedesu.
                  radio je samo na montiranju donjeg trapa i stavljanja felni .
                  Pitao sam ga jednom jeli ikada namontirao haubu ili far.Reako je nikada i da nezna kako se montira tako da je Dora u pravu
                  Oni su samo raobti koji imaju jednu vijugu više
                  Zabole ga mnogo ona stvar da nauci jos nesto pored montiranja trapa.
                  Covek je dobro placen za to sto radi i nema potrebe da radi bilo sta drugo pored toga.
                  Sad,mi mozemo da pricamo kako su oni mentoli jer mi znamo i da varimo,peglamo,gitujemo,krecimo,molerisemo,stemuje mo, instaliramo programe,kanalizacije i ostale p. materine.I ja bih voleo da budem mentol koji zna samo da stavlja felne i da od toga vozim Mecku,pa neka svi pricaju da sam glup.

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ne vozi Mečku od stavljanja felni ali vozi primeren auto.. Tenkovine zapada su i u tome da svaka klasa tačno zna kome i čemu pripada. Napredak na poslu znači i premeštaj u bolji kraj, bolja kola i sve ostalo iako bi ti rado ostao u svom kraju i vozio svoja kola. Neš ti meni dolaziri ferarijem na posao ili sastanak, AUdi i šofer

https.autogas.rs

Comment

• [darkside]
                      CBC Veteran
                      • 19.03.2009
                      • 107
                      • Beograd

Ajde da kažemo u čemu je suština: u Srbiji mi smo u stvari lenj narod. Navikli smo da nam bude sve "servirano" od strane nekoga, da ležimo negde i primamo pare za to. Sve kreće od toga da sin i ćerka žive sa roditeljima do svoje 40-te godine, pa onda polako kreću u traženje posla po državnim institucijama po principu "da se uglavim tamo, i samo da sedim i primam nekakvu platu..." Naravno, svi su završili fakultete i ne daj Bože da rade negde kao konobari, mehaničari i slično jer to je ispod njihovog nivoa. To se sve menja kad odemo u instranstvo, tamo postajemo jedni od boljih i cenjenijih radnika i radimo koliko god dugo treba da se ostane na poslu. Kako je to moguće? E pa suština je u sistemu. Ovde je sistem postavljen tako da čovek nije stimulisan da uradi nešto novo po pitanju unapređenja svog života - dok na zapadu jeste. I to je glavna razlika. Ljudi su svuda isti, ne žive marsovci u Americi ili Australiji samo su bolje organizovani. Kao rezultat, u Srbiji je zastupljen stav: "ma da zaye..em komšiju makar umro" jer smo puni zavisti kad vidimo nekoga kome je finansijski bolje nego nama. Dok god je to stav većine (a jeste) NIKAD neće biti bolje u Srbiji. Na kraju krajeva, nama je TAČNO ONAKO kako želimo da nam bude. Da želimo da nam bude bolje - bilo bi nam bolje.
                      od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• mupe
                        CBC Senator XXL
                        • 05.10.2006
                        • 822
                        • bg
                        • Laguna 3 GT 2.0T 205

U prevodu, radio ne radio, svira ti radio. U pravu si, i jeste tako, na žalost.

Comment

• expendable
                          CBC Senator XXL
                          • 04.11.2009
                          • 3662
                          • Bor

Sa(s) darkside (of the moon) bih se složio (i zaboravio tu i tamo neku sitnicu razlike u razmišljanju), tu je negde suština i odgovor na pitanje kako "lenji" Pera kod nas (i državnoj firmi, čak i za nju lenj) u Nemačkoj radi u privatnom sektoru i "vredan" je.
                          Znam upravo takvih par ljudi.
                          Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Šta par, svi su takvi. Dolazi do izražaja široko obrazovanje i snalažljivost a ko neće da radi i ili ima bolje ovde taj i neide nigde.

Ja uvek kažem kad me pitaju da li to radim (posao) ma radim naravno, radimo za pare ne za eksere. Platiš dobro satnicu i ja guram bure oko Miletića, oš na sat ili na kilometar svejdno. Ali neće niko da plati a tamo hoće, to je razlika.

https.autogas.rs

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

ja bih volo da cujem chubbsov stav na ovu temu sad sa ove vremenske distance i svega sto se izdesavalo u medjuvremenu.
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• expendable
                                CBC Senator XXL
                                • 04.11.2009
                                • 3662
                                • Bor

(takođe)
                                Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

Working...
                                X