Sjajno! Suštinski i koncizno.
Zemlja robijasa
Collapse
X
-
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
-
-
Došao sam u ovaj deo zbog teme o "Gordiniju", a onda video ovo. Film "Đavolja varoš" - tačno ova tematika... Ima ga na YT samo ukucajte, nekako mi se ne linkuje ka ovome. Nije baš veselo, takva nam je realnost.
Razlog izmene: popravka greške u kucanjuLast edited by Boki Ar; 10.01.2015, 15:25.
Comment
-
-
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Comment
-
-
Jel' to 2,5€? (Švedske krune na slici). Al' standard!
(već sam viđao 2€ ali nisam išao toliko severno)Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).
Comment
-
-
Norge krona. Kakoliseveckaze. Batalio sam preracunavanje, svaki pur se slogiram.You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Comment
-
-
U tu CocColu mora da je pišao sam Deda Mraz glavom i bradom... Gde je sad onaj da pita jel ovo kod nas na balkan bofl od kokakole ili šta?
Comment
-
-
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Comment
-
-
Pa nemaju bas za nulu vise. Nas covek je uvek nezadovoljan. Evo sad ovo sto se desavalo u Francuskoj i nekim drugim evropskim zemljama povremeno, mi barem takvih problema nemamo. Neko bi rekao pa idi u Norvesku tamo se ne desava. Nikada ne znas gde ce da se desi sranje, pre 3 godine da ti neko kaze idi u Pariz rekao bi, da to je najbolje.
Ono cale svaki dan dolazi sa pijace i psuje kolike su cene i kako smo najskuplji u Evropi i svi prijatelji aminuju, jeste jeste a poslednji put su bili u inostranstvu u Segedinu da kupe kobasice. Bas jutros gledam neka emisija na RTS2 reportaza sa klasicne pijace u Svajcarskoj. Boranija 7 Fr. jabuke 5 Fr. organske jabuke 7Fr. kaze zena ovakve u Srbiji niko nece ni da kupi, skroz modre, razbijene od kise, nikakve. Maline 5Fr. kaze ovo mora da su nase. Neke trule kajsije 5Fr ja takvu bacim u kantu kad naletim. Udje u mesaru Meso klasika, od buta, svinjsko, pilece cene od 4-8FR. ali batice cena za 100gr. Neka hvala. Ja ovde za te pare pazarim KG i svi se lepo najedemo za rucak. Nije sve tako crno brlo kao sto izgleda.
Ja sam se jos kao klinac prvi lozio da idem preko i svi su mislili da cu ja da odem. Na kraju svi odose a ja osta. Javljaju se i dolaze povremeno i njih 50% i dalje kuka. 20-30% im je strava. Ai to su ljudi koji su otisli iz sela iz Bosne, iz Kosjerica, iz Zajecara a tamo nemali posao ili cuvali stoku i ne videli belog sveta. Naravno da im je super, njemu je i Beograd super. Ima naravno i onih koje je tako reci usralo ali to ne zavisi od njih samih vec eto od raznih faktora. Sada kako da kazem i da mogu da idem preko, da mi je otvoren put, mrzi me da se cimam, nemam jednostavno volju. Nisu to vise ta vremena kada si mogao da biras gde i sta ces da radis. Sada je prebukirano sve, manje plate za 30-40% neko pre 15-20 godina a troskovi zivota 2-3X skuplji.
ImaTo date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Ono što svi moramo da shvatimo je da su naše usluge kao i svaka druga roba ili kapital, podložni menjanju vrednosti u zavisnosti od mnooooogo faktora.
Takođe, ali uz daleko manju elastičnost, izbor zemlje ili grada za život zavisi od mnogih faktora, prvo realnih/društveno eknomskih, a zatim iličnih.
Svako od nas ima različitete dve krivulje (zavise i od ličnih preferenci) i samim tim u različitim tačkama se seku.
E sada primer za ovu teoriju je srećan čovek sa 300 evra u Srbiji i nesrećan čovek sa 3000 evra u Nemačkoj.
Ono što je mene uvek vuklo u razvijenije zemlje je viši nivo izvesnosti i predvidivosti, na stranu sve ostalo.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Naravno da nije sve u platama. Meni pre svega smeta način na koji ovde funkcioniše država i društvo. Ovde je sve srozano i uništeno, pritom svaka nova vlast samo izmišlja nove namete i nastavlja da puni džepove poltronima i moralnim pigmejima (TM by Đorđe Čvarkov). Sve je obesmišljeno i relatizovano. Tri osnove svake moderne države a to su sudska, izvršna i zakonodavna vlast, u Srbiji ne funkcionišu. Shodno tome pravna i svaka druga nesigurnost je ogromna što proizvodi dalje nesagledive posledice u svim segmentima. Obesmišljeni, opustošeni i relativizovani su svi najvažniji stubovi jednog društva, kao što su obrazovanje (kako visoko tako i osnovno), zdravstvo, sloboda govora i štampe, kao i mnoga druga ljudska prava. Ljudi rade kod nezajažljivih poslodavaca 12 sati dnevno za 25000 dinara i bez prijave i zdravstvenog i penzionog osiguranja. Kolika će biti penzija mojoj supruzi i meni ako je uopšte bude bilo ne smem ni da mislim. Supruga je završila fakultet i sa njim je radila za 35000 (priavljena na minimalac), sve dok nije rodila dete. Onda su je naravno šutnuli sa posla jer ih je "zajebala" što je ostala trudna! Državu vode lažni doktori i masteri, da ne pričam kakva je to bruka za sve nas a naročito za akademsku zajednicu i gde sve to može da nas odvede. Zbog svega ovoga i još mnogo toga ako ikako budem mogao da se dočepam inostranstva bežim glavom bez obzira. Ne očekujem da ću tamo živeti bogzna kako lagodno ali očekujem da ćemo nas dvoje sa našim diplomama i znanjem ipak daleko lepše i opuštenije da živimo i školujemo decu i da će ta deca imati daleko bolje šanse za lep i udoban život nego ovde.
Comment
-
-
Izvinjavam se piscima poslednjih par poruka, bekap je od pre podne
Comment
-
-
Eon:
"Ono što je mene uvek vuklo u razvijenije zemlje je viši nivo izvesnosti i predvidivosti, na stranu sve ostalo."
(i nadovezani post Sergia)
Isto bih rekao "u slovo". Skoro ništa da se doda ... uslovi da se nešto uradi (a ne "snalaženje" i "krpljenje", ako je čak glavno rešeno, hiljadu sitnica fali ... ). Standard je (i pored svega) veći (pa makar i se i razlika smanjila u odnosu na pre), pa dobro dođe ako nije pod 1 bar je pod 1.5
Comment
-
Comment