a u medjuvremenu, negde u Srbiji...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Ima dva fakulteta, a nude joj da volontira

Dragana Tomčić (26), jedan od najboljih studenata Novosadskog univerziteta, završila je Ekonomski i Fakultet tehničkih nauka sa prosekom 9,71, a ipak ne može da nađe stalno zaposlenje u struci. Ekonomski fakultet, smer marketing, završila je u 22. godini, a posle dve godine upisala se i na FTN.

POSAO - Nisam imala novac za studije industrijskog inženjerstva i menadžmenta, ali sam uspela da se upišem na FTN 2011. godine kada sam dobila stipendiju Ekološkog pokreta. Da nije bilo toga, ne bih imala diplomu FTN - priča Dragana.

Ali, lakše je završiti dva fakulteta kao briljantan student nego se zaposliti u struci. Kada je posle studija ekonomije potražila posao, sedam meseci je slala CV na bezbroj konkursa. Dobila je samo dva odgovora.

- Dve privatne firme su mi ponudile volontiranje na godinu dana i neizvesnu mogućnost da dobijem posao. Morala sam da ih odbijem jer u mojoj četvoročlanoj porodici jedino ja zarađujem radeći u buticima, piceriji i na promocijama - kaže Dragana.

Kada je dobila ugovor o delu u Službi katastra nepokretnosti, pomislila je da joj se sreća najzad osmehnula, ali stalno zaposlenje nije dobila jer su joj pune tri godine rad produžavali na mesec dana. Tek u aprilu ove godine dobila je ugovor na tri meseca, ali se na birou i dalje vodi kao nezaposlena.

Dok je radila u katastru uspevala je da ispunjava obaveze na Fakultetu tehničkih nauka i za 11 meseci položila je 17 ispita. Stigla je da se uveče bavi folklorom, a od stranih jezika savladala je engleski i usavršava nemački.

- Želim da u narednih pet godina doktoriram na FTN i posle predajem na nekom fakultetu. Privlači me sektor javnih finansija. Biće teško jer je za jednu godinu potrebno 200.000 dinara. Bilo bi dobro da dobijem stipendiju, ali ako je ne bude, moraću da zaradim novac za doktorske studije - kaže Dragana.

I dalje šalje CV na konkurse i očekuje da će dobiti stalni posao u struci. Ali, odgovora nema.

- Važno je da razmišljam pozitivno i guram napred. Sreća se ne dobija, već se osvaja - kaže Dragana.

Na oba fakulteta diplomirala sa desetkama
    ROK - U biografiji Dragane Tomčić zadivljujuća je statistika. Diplomske radove na Ekonomskom fakultetu i Fakultetu tehničkih nauka odbranila je sa ocenom 10. U toku studiranja položila je 52 ispita na oba fakulteta, a nijednom nije pala niti odustala.

You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• YUgisa
      CBC Senator XXL
      • 05.06.2008
      • 793
      • Subotica
      • Yugo 1.1 EFI

Mozda misle da je prepisivala kad je tako uspesna pa nece da je prime
      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• tomamega
        CBC Senator XXL
        • 19.03.2009
        • 715
        • Beograd / Crna burma, prim. prev.
        • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Odavno je poznat aksiom u Srbiji - Nije bitno sta znas, nego koga znas

Comment

• YUgisa
          CBC Senator XXL
          • 05.06.2008
          • 793
          • Subotica
          • Yugo 1.1 EFI

Nece niko da zaposli pametnije od njih, onda je to konkurencija
          Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• zoranc
            CBC Senator XXL
            • 31.03.2005
            • 1313
            • Beograd
            • AR 147

I još mora da plaća ...
            Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Chubbs
                Everybody lies
                • 29.01.2006
                • 5807
                • Novi Sad
                • Audi A6 1.8T

Comment

• jeronimo
                  CBC Senator XXL
                  • 27.10.2005
                  • 390
                  • beograd
                  • ваз 21214-20

realno NS dodje zapadno od mene(Pekosa)...
                  znaci organizovace se izbor za novog Wayatt Earp-a ,tu sam za sajam lova i ribolova pa da vidim da se prijavim( verujem bice ostra konkurencija)...
                  ko li ce da bude Doc...?
                  Last edited by jeronimo; 18.09.2013, 14:47.
                  prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• stevak
                    CBC Senator XXL
                    • 31.05.2009
                    • 1215
                    • Zemun
                    • Saab 9000 cs 2.0T

Na kolenima krenuo da traži svoja prava

Duško Filipović (54) iz Gornjeg Milanovca jutros je na kolenima krenuo u lokalne institucije da traži svoja prava i zaštiti porodičnu kuću na Rudniku koja mu je ugrožena miniranjem u rudniku olova i cinka.

"Kako i psi danas imaju veća prava i više su zaštićeni, ja sam odlučio da dođem u lokalnu samoupravu kao i oni što idu i da pokušam da izborim da neko počne da sprovodi zakon", rekao je Filipović.

http://www.naslovi.net/2013-09-23/al...-prava/7197035
                    ex SAABotražitelj

Comment

• chobo13
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2009
                      • 1274
                      • pozega,srbija
                      • AUDI,VW

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

"Gold Exchange" preko noći nestao i ostavio radnike bez plata

Hrvatska firma "Gold exchange" koja se bavi otkupom zlata, doslovno je preko noći zatvorila svih 90 zlatara u Srbiji, a 180 zaposlenih ostavila bez dve poslednje plate i doprinosa.

adnici ovog lanca, kažu da su sve zlatare zatvorene 12. septembra, nepunih godinu dana nakon što su počele sa radom.
                        Kako piše Informer, jedna od radnica je posvedočila da su joj šefice rekle da više ne dolazi na posao i da joj počinje godišnji odmor. Pritom za to nije dobila nikakav papir ili rešenje, a prema njenim rečima isto je bilo i sa ostalim kolegama.
                        "Duguju nam plate, doprinose i naknade za prevoz. Nekima nisu uplaćivali ni penziono. Kod njih su nam ostale radne knjižice i neke lične stvari. Direktor Goran Skočilić jednostavno je nestao i dvadesetak dana ne možemo da dođemo do njega", objašnjava ova doskorašnja radnica "Gold exchange-a".
                        Prema rečima radnika, u sefovima je pred zatvaranje preduzeća bilo oko 50 kilograma zlata, čija se vrednost procenjuje na oko 5 miliona evra, što je količina koja se otkupi za mesec dana u svim poslovnicama zajedno.
                        Firma "Gold Exchange" osnovana je 11. jula prošle godine u Novom Sadu, a prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre njen početni kapital iznosio je 100 dinara.

Comment

• chobo13
                          CBC Senator XXL
                          • 01.05.2009
                          • 1274
                          • pozega,srbija
                          • AUDI,VW

kako li je to bilo pranje kesovine...ko mari za radnike i ostalo..
                          kod mene u gradu je proletos otvorena neka takva radnja,nisam obracao paznju kako se zove,al sam snimio da se radilo samo o otkupu zlata.bas cu da vidim dal su je zatvorili.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

U ns je otvoreno 50 mininum.

Comment

• jeronimo
                              CBC Senator XXL
                              • 27.10.2005
                              • 390
                              • beograd
                              • ваз 21214-20

pa koliko me secanje sluzi, zlatna groznica je bila u periodu divljeg zapada... ide to jedno sa drugim...
                              prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• stevak
                                CBC Senator XXL
                                • 31.05.2009
                                • 1215
                                • Zemun
                                • Saab 9000 cs 2.0T

Razmišljao sam da li ovo da stavim u "zezanje" ali, kad razmislih, i nije zezanje.

ex SAABotražitelj

Comment

Working...
                                X