Ovlascenja policije....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TheDoctor
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 299
    • Keekendah City, Dukesland

kako god okrenem nijedan pandur mi nije ok. ne znam da li je neko od vas gledao nemacki film das experiment, necu da ga prepricavam, ali sa svakom dozom moci ide pet puta veca doza qrchenja, samo zato ne mogu da ih podnesem. (jbg sorry ako ima neko sa foruma da je cop, ne verujem da cu menjati misljenje).

a ovo za narkica me nesto i nije potreslo. imam ja jednog kolegu, sad je novopeceni pandur-setalica, a drogirao se i radio sta je radio pa mi sad on kao neki autoritet.

jos gora stvar je kad izadju u grad panduri u civilu, i recimo napiju se i voze kola, jer znaju da im nista kolege nece raditi, prekorace brzinu jer su se trkali pa ih opet puste. znaci gledao sam kako to rade i pizdim jednostavno kad ih vidim.
    www.twowheelkings.de.vu

Comment

• Sasha
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 4126
      • Novi Sad

Šef kabineta srpskog premijera uhvaćen u prebrzoj vožnji
      Smenjen policajac, pocepana prijava

Aleksandar Nikitović, šef kabineta premijera Vojislava Koštunice, osvetio se savesnim policajcima koji su ga pretprošle noći zaustavili zbog prekoračenja brzine, tako što je već sutradan njihovog komandira Slobodana Jocića na radnom stolu sačekalo rešenje o smeni. Jocićevo razrešenje je, međutim, na snazi bilo samo nekoliko sati. Prethodno je, prema naređenju iz vrha MUP-a, postupak protiv vozača Nikitovića obustavljen.

Patrola saobraćajne policije, kako saznaje ?Blic?, zaustavila je pretprošle noći u jednoj od beogradskih ulica putnički automobil koji je vozio Nikitović, a koji nije registrovan na njegovo ime. Od vozača su uzeta dokumenta zbog prekoračenja brzine za više od trideset kilometara od dozvoljene, a saobraćajni policajac napisao mu je prekršajnu prijavu.

Nikitović je, kako saznaje ?Blic?, odmah, u ruke uzeo mobilni telefon i pozvao nekoga, sa kim je razgovarao sve vreme dok mu je prijava pisana. Kada je završio razgovor, saobraćajni policajac mu je predao primerak prijave, vratio vozačku i saobraćajnu dozvolu i pitao ga šta je po zanimanju, na šta je Nikitović odgovorio: ?Vladin službenik?. Razgovor je na tome završen, ali epilog zaustavljanja vladinog službenika usledio je tek sutradan ujutru. Slobodana Jocića, komandira stanice ?Sever?, čija je patrola zaustavila Nikitovića, po dolasku na posao zateklo je rešenje kojim se razrešava dužnosti.

U isto vreme iz vrha saobraćajne policije MUP-a stiglo je naređenje da se obustavi postupak protiv vozača Nikitovića. Tako je prekršajna prijava pocepana umesto da bude prosleđena sudiji.

Samo nekoliko sati kasnije i posle telefonskih poziva redakcije ?Blica? saobraćajnoj policiji u kojima smo se raspitivali o slučaju ?vladin službenik - Nikitović?, stiglo je novo naređenje: Slobodan Jocić ostaje na funkciji komandira stanice ?Sever?. Ko je doneo odluku o smeni, a zatim je istog dana i poništio, nije poznato, ali je jasno da su oba naređenja mogla da stignu samo iz centrale MUP-a.

- Jocić je častan i pošten policajac, koga uvažavaju sve kolege. Završio je Policijsku akademiju, a u MUP-u je već desetak godina. Službovao je u OUP Barajevo i Voždovac, a na mesto komandira stanice ?Sever? postavljen je pre dve godine. Svoj posao je radio jako savesno i odgovorno, nikada nije bilo primedbi na njegov rad, niti je bilo ijednog profesionalnog razloga da se smeni i degradira. Funkcije ga je koštalo samo to što su njegovi policajci zaustavili jednog vladinog službenika, ali očigledno veoma važnog i moćnog. Na sreću, neko se očigledno u poslednjem momentu dozvao pameti. Međutim, na ovom slučaju pokazalo se koliko politika i vlast i dalje imaju uticaj na kadrovanje u ?depolitizovanoj? policiji - kaže izvor ?Blica? iz saobraćajne policije.

Aleksandar Nikitović juče nije odgovarao na pozive ?Blica?.

Izvor www.blic.co.yu
      www.arcs.org.rs/forum

Comment

• TheDoctor
        CBC Senator
        • 09.05.2005
        • 299
        • Keekendah City, Dukesland

kloshar
        www.twowheelkings.de.vu

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Nema stila ovaj glavonja :x

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

Oni koji bi trebali da placaju prijave a da ih ne osete to ne rade. To je zaista cudno, neko dokazivanje i sad mu cela javnost sedi na grbaci. Umesto da je sacekao da mu stigne prijava, ode u postu uplati koliko treba i zdravo djaci. To me podseca na sve nase da kazem poznate face iz bilo koje branse, kad se pojave na ulazu diskoteke i pitaju znas li ti ko sam ja. Znaci potrosice u istoj diskoteci ne znam koliko a problem je da izvade neku sicu i plate ulaz. Sta je to, da li su u pitanju neki kompleksi ili izdvajanje od vecine ne znam ali je karakteristicno za nase podneblje.

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Pa za ovih trideset i nesto km prekoracenja nebi samo platio kaznu vec bi ostao i bez dozvole

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

Mozda bi i prosao sa uslovnim

Comment

• dintel011
                  CBC Senator XXL
                  • 12.03.2005
                  • 348
                  • Beograd, Vidikovac

Danas oko 15h u Rakovici kod mosta, zaustavlja me interventna.
                  Startovanje klasicno, u njihovom fazonu, dok cekam na semaforu iza mene iz dzipa izlecu, ali krajnje ljubazno me mole da stanem sa strane. Nisu me pitali dali smeju da pregledaju/pretresaju vozilo, izrovarili su ga posteno, bilo je jedno 15 minuta rovarenja, ali su zato bili extra ljubazni, sve je vraceno na svoje mesto, a ne kao do sada istresanje kasete na patosnicu ..., do sada od njih takav odnos nisam doziveo, bili su kulturni, persirali su i svaka druga rec im je "gospodine", postavljali su najnormalnija pitanja bez dvosmislenih konstantacija...
                  Jos su se izvinjavali sto me zadrzavaju na suncu, malo je falilo da pomislim da je skrivena kamera.

Comment

• Sasha
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 4126
                    • Novi Sad

Jel se to meni cini ili ti bas cesto imas susrete sa interventnom?
                    www.arcs.org.rs/forum

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

Sumnjivo lice......
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by dintel011
                        izrovarili su ga posteno, bilo je jedno 15 minuta rovarenja,
                        Da nisu trazili neke fotografije?????
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• BlueCRX
                          CBC Veteran
                          • 01.08.2006
                          • 122
                          • Beograd, Zvezdara

BlueCRX

Vidim tetak da ti odlicno baratass policijskim terminima, ssto je
                          dobro, nepoznavanje zakona te neosnobadja krivicne odgovornosti
                          takodje mislim da je ova tema jako zanimljiva,

susstina je da gradjani shvate kako policija radi,

cceo svet radi na odnosu policija gradjani kako bi stvorili bezbedniju
                          zajednicu, kod nass dete kad se rodi uce ga da ako ne pojede supu
                          doccicce cika policajac i odvesti te u zatvor, ssto naravno nije
                          dobro za celu drzavu.

Povratak poverenja gradjana u policiju je neophodan da se ovo
                          kriminalizovano drusstvo dovede u red.

I ocigledno takvi kao ssto je 206 pomazzu da ova zajednica bude
                          bezbedna i da zzivimo po evropskim standardima.

Comment

• TETAK
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3034
                            • Čačak, Srbija

Potpisujem!
                            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Danas:
                              Lokacija Beograd - Zarkovo - Lazarevacki drum kod FMP-a. Vreme 15.30h

Vozeci ulicom oko 70km/h izlece mi bukvalno ispred nosa Golf 3. Naglo kocim prelazim na desnu stranu sviram i obilazim ga. Na semaforu me sustize i obilazi prelaskom preko ostrva na levu stranu. Na smoj raskrsnici polukruzno se okrece i udara me prednjim krajem u prednji kraj mog auta. Otvara vrata krece da izlazi i vice da te vidim mali!! (lomi mi far i masku)

E sad ja povlacim rucnu, izlazim napolje i on vidi da nisam mali samo nosim naocale. Cim sam mu prisao vidim da je mortus pijan. Naravno odmah poteze znacku i vice da ce sad da mi pokaze. Nemoze da ustane iz sedista auta. Zovem policiju i kazem mu da cu ovo da teram do Bozovica, da cu u Kuriru da ga objavim. Dolazi mu kolega u pezou 307 staje i kaze mu sta to radis covece! Taman sam pomislio evo sad ce izjave, covek iz 307mice ladno ode...
                              Posto je video da zovem policiju krece da pali auto i pokusava da se odvoji, drzim mu vrata otvorena ali je dao gas i odgurnuo me i pobegao...
                              Dolazi saobracajna policija i patrola sa Cukarice uzimaju izjavu snimaju...
                              Kazu dodji za 20dana po zapisnik

Jel bre kolika je ta znacka kad se tako kurce, menja li se svest ljudi kad je dobiju???

Ovo cu stvarno da teram koliko mogu daleko...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

• dintel011
                                CBC Senator XXL
                                • 12.03.2005
                                • 348
                                • Beograd, Vidikovac

Nadam se da si zapamtio tablicu 307-mice i to naveo u izjavi saobracajcima, taj "savesni" policajac je bio duzan da nedozvoli pijancu da nastavi voznju a kamoli da pobegne sa mesta saobracajne nezgode koju je NAMERNO izazvao!
                                Pretpostavljam da je doticni pijanac zaposlen u cukarici, pa bi ja otisao do komandira i trazio da se identifikuje i taj iz golfa a i ovaj iz pezoa, cisto da nebude "udarilo te je nn lice".
                                Nadam se da si nauruzan strpljenjem, ocekuje te borba sa vetrenjacama.
                                Mozda ima elemenata i krivicnu prijavu da pokrenes, nemoj da te mrzi da odes u cukaricu, trazi prijem kod komandira,nacelnika...

Pretpostavljam da se doticni napio na radnom mestu sto je najgore od svega.

Comment

Working...
                                X