Pa bas zbog toga i ukljuce rotaciju, ali nisam to video da se desilo na raskrsnici gde je bio saobracajac (koji je "jaci" od signalizacije).
Ovlascenja policije....
Collapse
X
-
imao sam do pre par meseci knjige za polaganje vozackog, i znam da sam u opkladu nekom iznalazio pasus u kome pise da ni sa rotacijom ne mogu kroz crveno. Druga stvar je da li se toga pridrzavaju ili ne. Knjiga je iz 1990. godine
Comment
-
-
Vazeci ZOBS, Član 125:
"Na vozila službe hitne pomoći, vatrogasne službe, organa unutrašnjih poslova i oružanih snaga Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, kad posebnim uređajima daju svetlosne i zvučne znake ne primenjuju se odredbe ovog zakona o ograničenju brzine (čl. 46. i 48), o zabrani preticanja i obilaženja kolone vozila (član 62. stav 1. tačka 1) i o zabrani presecanja kolone pešaka (član 78). Ta vozila imaju pravo prvenstva prolaza u odnosu na sva druga vozila (član 50), osim u odnosu na vozila pod pratnjom (član 124) i vozila koja se kreću raskrsnicom na kojoj je saobraćaj regulisan svetlosnim saobraćajnim znakovima ili znacima ovlašćenog lica, pod uslovom da ne ugrožavaju bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. "
100% u pravu
Comment
-
-
E ne mogu a da ne kazem i sam nesto. Imam kontakt sa policijom jako cesto, uglavnom zbog brze voznje, ili pojasa. Uglavnom su ljubazni. Medjutim, smucile su mi se igre partizana i nemaca, i njihovo shtekanje po zbunju, i zaustavljanje zato sto sam prekoracio ogranicenje. Da ih postujem, a postavljena su 50 ih kad je najbrzi auto bio fica, meni bi do bgda trebalo jedno tri sata. Zasto oni ne zaustavljaju i iskljucuju iz saobracaja automobile kojima ne rade svetla, ili stopovi, kojima fali deo vozila, koji se samo ne reaspadnu, ili se krecu toliko sporo da predsavljaju opasnost po saobracaj? Neko je negde spomenu amerikance, mozda oni drndaju po crnackim i hispano cetvrtima, gde je 90 posto poulacije vezano za kriminal, ali ne drndaju bez razloga. I ne cekaju te pored puta sa radarom, pa da te onda sa lizalicom zaustave. Naime, ljudi se voze, pa te onda zaustave. Jedino je u tom trenutku bitno (barem u LA) da ti ruke budu na volanu, odnosno na tabli - previse ih je izginulo dok su se priblizavali vozilu. Policija me je zaustavila samo jednom, jer mi nisu radile pozicije, i lepo su vozili iza mene dok nisam dosao kuci, da me neko slucajno ne bi udario od nnazad - e to je policija. I tamo prasinari prate i saobracaj, a ne ko ovi nasi, ako je iz poretka, a ti krsis saobracajni propis to njega ne interesuje??? I jos jedna stvar me nervira - kad si policajac, onda si uvek policajac, bio u uniformi ili ne. I ima da radis ko dragstor. Ako i nisi na poslu, a vidis da neko nesto ne radi kako treba, onda ga opomeni.
A sto se tice pretresa i pregleda, sa pravne strane, moze samo da te pita DA LI MOZE DA POGLEDA sta imas u vozilu, a ti mozes da ga pustis ili ne. Ako mu ne das, a on bas sumnja, moze da te zadrzi dok ne dobije nalog od sudije da izvrsi pretres. I pitanje da li si osudjivan? Pa po podacima proveri na tuzibabi majku mu. A ako jesi, ajoj, vise srece u sledecem izvlacenju.
Sve u svemu, OSL nema ovlascenje da te maltretira dokle god nisi prekrsio neki zakon, ili ako si sumnjiv. A ako si sumnjiv, onda to mora da bude definisano zasto si sumnjiv - ne eto on mi je sumnjiv, imam osecaj? Jel to u policiji rade vidovnjaci? Mislim molim vas.....ako ja idem ulicom, najnormalnije, sta ce tebi moja lk? I sta te briga gde sam posao - da ubijem tastu, eto iznervirala me. Mozda sam krenuo kod svalerke, a ne bih da se to sazna. ?Jesam i tad sumnjiv. Ljudi, koncentrisite se na prave probleme, pocevsi od ovih na visokim mestima, pa onda nanize.
Uf, malcice sam se ispraznio
e da i na ovo : pod uslovom da ne ugrožavaju bezbednost drugih učesnika u saobraćaju. " to se nekako labavo tumaci? voziti 160 po magistrali? je**ti svima majku sto se ne sklanjaju sa puta - imao sam prilike to da vidim uzivo - pa sta su oni? bozanstva? pa mi smo ih postavili u te fotelje, i od nasih para leba jedu, ko i ovi policajci. Od mog rada i od moje plate oni dobijaju kintu. E zato bi trebalo da me postuju. No sve se ovde poremetilo.......
Comment
-
-
Juce u Balkanskoj sam imao slucaj nabijanja i blicanja ali bez upaljene rotacije i zvucne signalizacije. I naravno bahatno ponasanje rezultovalo je kontraproduktivno, tj samo sam usporio i LAGANO oko 30-40 vozio do narodnog fronta. Pustio duga, ja podigao retrovizor i zavrsili pricu...
Comment
-
-
Originally posted by StreetRacerCAA sto se tice pretresa i pregleda, sa pravne strane, moze samo da te pita DA LI MOZE DA POGLEDA sta imas u vozilu, a ti mozes da ga pustis ili ne. Ako mu ne das, a on bas sumnja, moze da te zadrzi dok ne dobije nalog od sudije da izvrsi pretres. Sve u svemu, OSL nema ovlascenje da te maltretira dokle god nisi prekrsio neki zakon, ili ako si sumnjiv. A ako si sumnjiv, onda to mora da bude definisano zasto si sumnjiv - ne eto on mi je sumnjiv, imam osecaj? Jel to u policiji rade vidovnjaci? Mislim molim vas.....ako ja idem ulicom, najnormalnije, sta ce tebi moja lk? I sta te briga gde sam posao - da ubijem tastu, eto iznervirala me. Mozda sam krenuo kod svalerke, a ne bih da se to sazna. ?Jesam i tad sumnjiv. Ljudi, koncentrisite se na prave probleme, pocevsi od ovih na visokim mestima, pa onda nanize.
A to, za sumnjiv i karakterizaciju sumnjivog, ista prica, ako nisam uradio nista, nema sta da me drndas, kontrolises...To sto Ovlastena Lica sebi pravilima sluzbe ili instrukcijama, depesama dopisima itd sebi daju za pravo da liberalno tumace Zakon, i u sasvim nedvosmislenu formu zakona uvode kategoriju "sumnjivosti", kao krajnje subjektivne ocene (sto fakticki daje pravo ovlastenom da uradi bilo sta zato sto ste "sumnjivi"...), i to je vec prica za sebe...
Comment
-
-
@206
Jedan od mojih omiljenih citata, iz filma "Nicija zemlja": "Zato sto ja imam pusku, a ti nemas."(\__/)
(='.'This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/
Comment
-
-
Pa znas oni moraju da budu upoznati sa problemom bele linije. A i krajnje je vreme da neko povuce crtu
Zamisli debila koga su snimali a on smrce li smrce...
Comment
-
-
U vrsackom supu, izasla slika veeeelika u novinama jedan vuce crtu a drugi ceka na red. Pokrenut je valjda i neki postupak protiv njih.
P.S. Tetak nemam iskustva sa kokainom i drogama al imam dosta sa burekom. NEMOZE SE BUREK SMRKATI vec se moze samo lepo jesti onako da curi sa strane
Comment
-
Comment