Ovlascenja policije....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Mislim da su i jedan i drugi zaposleni u nekom odeljenju policije ili zandarmerije koje se nalazi u zarkovu. Neznam kako se zove ulica to je ulica gde je Pharmaswiss magacin, gde je ateks, otkup starog papira...
    Nisam zapamtio coveka iz 307 pezoa jer sam tada i ukapirao da je pijanac policajac posto su se pozdravili... Nazalost i meni je krivo sto nisam zapisao bar tablice 307mice.
    Sve u svemu saobracajac mi je rekao posle ispitivanja ovih iz cukarice da je sto se saobracaja tice sve OK i da idem za 20 dana po zapisnik.
    Covece on je bio toliko pijan da je to neverovatno
    https://t.me/pump_upp

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Da si upisao brojeve tabli i sastavio papiric ka Bozovicu, lagano bi obojica leteli.
      Sada, cekaj zapisnik pa ga prostudiraj, mada mogao bi i neki papiric da sastavis, ali sa detaljnim opisima, pogotovo likova koji su bili u vozilima i da to sibnes u inspektorat.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TAZZ
        Banovan
        • 30.05.2005
        • 1409
        • NBGD,SERBIA

@ Djukic.......

PA NAHEBAO BI MU SE MAME.....
        Alo....
        Zapisao Reg. Broj Vozila, Reg broj 307, Izvadio kljuceve iz njegovog Vozila....
        Meni se desilo slicno kod Vise Kriminalisticke... AKA VSUP...
        LIK SE ZALETEO MRTAV pijan... Ul... PREGRAVICA... ladno pred kapijom me zvekne i krene da pali, Kolega izadje , diktira u TUZIBABU tablice, ja PRVA, DRUGA, TRECA, ali kolega ga drugi stigao... pa onda... malo ubedjivanja i objasnjavanja... pa onda uzeo 300 evra, za nikakvu stetu(ogrebano krilo, radio razredjivac i skinuo sve)...
        ALI...
        Sa Navodnim PLAVIMA... pa Brate isto kao i sa drugima.... i to u ovakvoj SITUACIJI ... pa DECKO...

Comment

• BlueCRX
          CBC Veteran
          • 01.08.2006
          • 122
          • Beograd, Zvezdara

Pa u svakom zitu ima kukolja,
          kao i u svakoj firmi i policiju cine svakakvi ljudi.

Osnova za podnossenje krivicne prijave nema,

ali postoji drugi nacin da ressiss tvoje probleme,

Prvo podnesess @Predstavku@

tj. na blanko papiru napisess tvoje ime i prezime i naslov predstavka.

nakon toga opissess ceo dogadjaj sa svim detaljima do najstitnijih,

i kad to zavrssiss predstavku predas u pisarnicu jedinice gde taj lik
          treba da radi.

ako neznass jedinicu, ima na MUP ovom sajtu ili nekom
          drugom odeljenje za kontorlu zakonitosti u radi
          pa mozzess i internetom da possaljess mail o dogadjaju.

Kada oni zaprime predstavku duzzni su da postupaju po njoj
          i da naravno obave razgovor sa svim akterima,

Nakon toga ccess dobiti povratnu informaciju,

a batica koji masse pijan sluzzbenom cce da popije disciplinsku
          prijavu za laksse povrede radnih obaveza i duznosti,

pa tako jedna disciplinska za drugom,

i nakon tri dobija otkaz.

To je joss jedan naccin da u nassoj zemlji ocistimo zito od kukolja.

Comment

• BlueCRX
            CBC Veteran
            • 01.08.2006
            • 122
            • Beograd, Zvezdara

Takodje su u Srbiji vozaci kao i odredjeni policajci nesavesni.

Juce se vozim prema Beogradu, i primetim jednu grupu vozaca
            sa golfovima i joss nekoliko automobila koji na ibarskoj magistrali
            jurcaju za jednom zgodnom devojkom u fijatu da se dokazzu.

Devojka ssto je najgore je jako rizican vozac po mojom proceni
            preticce na jako rizicnim lokacijama a ovi mangupi svi za njom.

Prilikom preticanja jedan mangup u golfu 2, verovatno dizel,
            u lakat krivini u blizini Velikih Crnjana preticce dva sslepera
            sa prikolicama i kada je video da nemozze da prodje zavucce
            se izmedju njih. A verovatno joss jedan mangup ispred prvog
            slepera uradi to isto. Tako da golf se nadje spljeskan
            izmedju dva sslepera i od njega ostane 30 centimetara lima.

Od tog trenutka, do Beograda cela mangupska grupa
            zajedno sa zgodnom devojkom vozi 30 na sat i u koloni
            po jedan kao u osnovnoj sskoli.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Nema osnova za krivicnu prijavu?
              Ma nezalim ni da je podnosim, nezelim ni da se bijem, nezelim nista osim da popravim XM tj da naplatim stetu...

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Nemoj da kloneš duhom, pa vidiš i sam šta ti je tip uradio.Podnesi predstavku teritorijalno nadležnoj organizacionoj jedinici policije(ako u medjuvremenu ne saznaš iz koje je lik jedinice) i bićeš jako iznenadjen kako će to brzo da se odvija.Naravno drugi primerak presavij i prosledi generalnom inspektoru.U oba slučaja uz predstavku priloži i kopiju zapisnika koji dobiješ.Uzgred, na kraju predstavke, kako je i red, navedi kome si sve prosledio akt!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Originally posted by BlueCRX
                  Osnova za podnossenje krivicne prijave nema,

a batica koji masse pijan sluzzbenom cce da popije disciplinsku
                  prijavu za laksse povrede radnih obaveza i duznosti,

pa tako jedna disciplinska za drugom,

i nakon tri dobija otkaz.

To je joss jedan naccin da u nassoj zemlji ocistimo zito od kukolja.
                  Batica koji pijan udari kola, pobegne sa lica mesta a uz to je policajac dobija lakšu povredu radnih obaveza??
                  Obzirom da je službeno lice mislim da mi smrtnici onda imamo pravo i na jedno gaženje pride....
                  Ako obećamo da nećemo više onda samo opomena....
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Razlika je ima li elemenata KD, a cim je disciplinska, onda je to teza povreda radnih obaveza, sto u ovom slucaju jeste 100%.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• BlueCRX
                      CBC Veteran
                      • 01.08.2006
                      • 122
                      • Beograd, Zvezdara

Dobija on i prekrssajnu prijavu redovno takodje,

a za disciplinsku cce da mu skinu tri meseca po 20%,

tako da plati triput visse nego obican gradjanin,

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Vidim da ti to smatraš dovoljnim i pravednim. Možda sam ja starog kova ali smatram da su policajci, lekari, vatrogasci i slična zanimanja specifični po pružanju usluga ljudima. Mora postojati poverenje.

Takav koji pobegne sa mesta nesreće a i onaj što vidi prekršaj a ne reaguje iako je obavezan da to uradi i kad nije na dužnosti nema šta da traže u policiji jer će tako i drugi put postupiti.
                        Nekad davno kad je ta tehnologija bila spejs šatl neki moji poznanicu su koristili kamere za iza roletni i zidova da bi snimili lezbijske sklonosti i otpustili dotičnu jer nije po pravilima službe. Isto je važilo i za muškarce, verovatno i sada.
                        Da li plaća tri ili X puta više od običnog smrtnika nema veze.

https.autogas.rs

Comment

• BlueCRX
                          CBC Veteran
                          • 01.08.2006
                          • 122
                          • Beograd, Zvezdara

Povratak poverenja gradjana u policiju je dugotrajan proces.

Taj projekat u Srbiji se zove Policija u lokalnoj zajenici,

A jedan od pionira takvog projekta je policija na Zvezdari,

sticajem okolnosti bio sam jedan od projektanata u tom sistemu.

Potrebno je da se promeni generacija ljudi u policiji
                          da novi mladi kadar dodje, i onda tek mozzemo razmissljati o promeni.

Susstina je u tome da policija obucava gradjane kako sebe da zasstite,
                          i da budu bezbedni, a gradjani zauzvrat pruzzaju informacije policiji
                          o kriminalu.

Situacija cini lopova kazze stara izreka,
                          70 % izvrssilaca su kod nas situacioni, vide nessto nebranjeno i
                          bozze moj - uzmu. Sustina je da se oni edukuju kako
                          da zasstite svoju imovinu i na taj nacin se u globalu smanjuje kriminal.

Neki od programa Policije u lokalnoj zajednici>

Nasilje u porodici,
                          sskolski policajac,
                          Kako smanjiti moguccnost da postaness zzrtva silovanja,
                          Sta raditi kada se nadjess u objektu gde se trenutno dessava radnja-razbojnistvo,
                          dani otvorenih vrata- posete gradjana policijskoj ustanovi,
                          sportske aktivnosti sa ucessccem gradjana i policije.

Comment

• dfast
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2005
                            • 1302
                            • Hoofddorp NL /Bgd

sportske aktivnosti sa ucessccem gradjana i policije.
                            Uuu, ovo bi bilo dobro
                            Salim se naravno, pohvalno je sve to sto se sprovodi, i svi su svesni da je u pitanju dugotrajan proces, ali poenta je da to treba da se primeti, znaci uraditi nesto vidljivo. Posto smo ovde najvise u prici oko saobracaja, trebalo bi izbaciti placanje saobracajnih prekrsaja na licu mesta. To bi zaista realno smanjilo zloupotrebe tog protoka kesa, i pogresan motiv saobracajaca o punjenju sopstvenih dzepova. Mislim da je postojao interni dogovor u tom ogranku oko procenta koji se zadrzava i onog koji se isporucuje.
                            Reorganizacija sluzbi je kompleksna i zahteva vremena, priprema i podrske u drugim sluzbama. Sve to treba da prati i najavljena promena licnih karti i pasosa, da se vec jednom stavi tacka na te stvari. Zloupotreba tih dokumenata je kod nas bila zaista siroka.
                            Sto se tice pomirenja da kazem starog i novog kadra, to je pitanje priznanja iskustva i prakse uz uskladjivanje sa novim kadrom i novim pravilima sluzbe. Nije lako ali ne treba stvarati tabore sto je tipicno za nas a kako se krenulo. A svesni su da su u istom timu. To je prirodan proces, stariji odlaze u penziju ali ne treba ih kamenovati nego iskoristiti njihovo iskustvo koje sigurno imaju posle ovakvih vremena iza nas. To je u nasem mentalitetu da mladji mora da ispostuje starijeg, a tada i ti stariji smeksaju ako shvate da nisu ugrozeni nego da je korisno da zajedno deluju.
                            U svakom slucaju treba raditi na tome, to je dobrobit za sve.

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

1. Pijan
                              2. Toliko prekrsaja
                              3. Kolega koji nista neuradi
                              4. Pijanac koji udari drugo vozilo
                              5. Flesuje okolo sa znackom
                              6. Bahato se ponasa
                              7. Nakraju pobegne

I to je disciplinski prekrsaj. Pa verovatno da me je ubio onda bi zaradio i packu?

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Originally posted by BlueCRX
                                Povratak poverenja gradjana u policiju je dugotrajan proces.

Taj projekat u Srbiji se zove Policija u lokalnoj zajenici,
                                Nije to dugotrajan proces nego se sporo sprovodi. Da li je nemogućnost ili nekom odgovara ne znam.
                                Ovakav primer dovodi do averzije gradjana prema policiji.
                                Suprotan primer gde bi taj odleteo sa posla i još odgovarao zbog zloupotrebe službenog položaja bi drastično promenio vidjenje gradjana a i same policije.
                                Tetak kaže da je nošenje uniforme (lažno) krivično delo. Da ne idem u pojedinosti nošenje nije ali predstavljanje jeste, zašto se onda mahanje značkom kad joj nije vreme ne tretira isto?

Nisu nemci disciplinovani što vole nego što ih klepaju po ušima, a i ostali.
                                Primera ima koliko hoćeš, a volje da se sredi stanje u policiji baš nema koliko vidim.
                                Disciplina kičme je čudo, lako se savlada. Vas ima znatno manje nego naroda i čim tamo bude disciplina lako ćete naići na razumevanje naroda kad počnete na njemu da trenirate istu doktrinu.
                                Dok lokalni pajtos uzima sebi džeparac jer mu je plata mala a nailazi na prećutno odobravanje svojih kolega, nema od poverenja ništa.

Ja sam za blic krig i veruejm da bi se to lako moglo dovesti u red ako ima volje. Ko nema volje, ne znam.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X