Garaža

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Re: Garaža

Uh nisam dugo pisao ali ajd sad ukratko:

Dizalica je stigla po dogovoru City express je isporucio u 12.30h. Oko istovara nije bilo problema I nisam primetio nikakva ostecenja.

Istovar je bio prilicno zeznut - tezak. Ali smo nekako uspeli da se izborimo.

I tako istovarismo je ispred garaze.

Onda smo je namestili kako treba da izgleda. Stubovi dodju koso, radi lakseg otvaranja vrata.

Monteri su se pojavili oko 16.00 casova. Poceli su sa radom, sve je islo kao podmazano. Proverili su mesto, ocistili metlom, pa cetkom i zapoceli busenje. Ja sam sam provlacio struju, tako da sam na ocekivanom mestu stuba ostavio trofazni prikljucak
    https://t.me/pump_upp

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Montaza, e tu sam ocekivao da ce biti malo profesionalniji. Ocekivao sam merenje, pa cak i upotrebu laserskih libela... Umesto toga srpski sistem oces ovako da ti stoji dizalica  :arrr: ja klimnem a lik busi:

I tako montirali su desni stub

Odmah i levi na kome je i montirana komandna tabla. Ovde se lepo vidi koliko sam lepo montirao struju da je prikljucak bukvalno na 50cm od dizalice. Do ovog trenutka islo je sve po planu.

A onda je krenulo nivelisanje ?!  alica: Ja sam ponudio da lepo brusilicom iznivelisem beton ali serviser je uzeo limove od pakovanja i poceo da podmece pod stubove  alac: ::

I tu mi je vec naceto strpljenje.

Evo kako izgleda to nivelisanje. Takav nivo sloserisanja nisam ocekivao. Tu sam bas popi*deo ali bas.

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Samo da se zna da dizemo i dzipove. Uopste me nije stra da se zavucem ispod njih...

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Nastavljam jos popodne da vidite horor kad hocete nesto "LEPO" i skupo da kupite u Srbiji zemlji nebeskoj...

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

..uh bre,Blazo,ja tek sad videh ovu temu...svaka cast...prvom prilikom cu svratim da vidim izbliza

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Posle groznog iskustva sa WURTHom, odlucio sam se da kupim CEEGOS kinesku dizalicju.
              Otisli smo u Sabac i pogledali kako radi. Nova dizalica 3 godine garancije. Moj jedini uslov je bio da dizalicu instaliraju u jednom danu i da odmah proradi. Receno je instalaterima da ukoliko bude bilo kakvih problema, spakuju dizalicu i da je nose.

I tako krenuli smo, uspeli da uklonimo poslednje tragove WURTH-a: Naime WURTH je zahtevao naknadnu nivelaciju poda, tako da sam morao da kupim SIKA masu za nivelisanje i da lepo odradim nivelaciju poda po zeljama instalatera. Naravno i pored te nivelacije dizalica je opet tresla... E sad kod ove instalacije morao sam da uklonim tragove tvrde sika mase tako da je radio hilti...

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Kamion je stigao po dogovoru subota u 8h.

Sam istovar, paaaa opet nije bilo viljuskara  :arrr:, pa je koriscen prirucni specijalni alat, ko je pazljivo pratio alat je vec koriscen prilikom iznosenja cisterne iz garaze  :deda:

SKEJT!!!  lace:

Stubovi su bar 30% tezi od WURTH-ovih...

Mic po mic, skejt po skejt i stubovi su u garazi... 

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Posle malo merenja, postavljeni su stubovi. Stubovi kod ove dizalice su razmaknuti 2.7m za razliku od prosle gde su bili razmaknuti 2.5m.

Odmah po postavljanju, jasno se videlo da na moju srecu, nece se pogoditi mesta. Nisam morao da cupam WURTH tiplove  :rock:

Ovde su za razliku od WURTH-a upotrebljeni BREZONI - tiplovi. To znaci da u slucaju potrebe, dizalica se moze demontirati, bez opasnosti da ostanete bez tiplova.

Uz ovu dizalicu dolaze i pravi podmetaci za nivelisanje. Ukoliko je potrebno lako se nivelise dizalica na nulu.

Razlicitih debljina za fino podesavanje. Sta reci...

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Nisam napomenuo glavnu stvar, dizalica je elektro hidraulicna. Ima hidro pumpu, elektromotor, dva cilindra, sajlama se radi sinhronizacija. Malo sam sumnjicav oko ove sinhronizacije ali videcemo kako ce to raditi.

Montaza rezevoara, pumpe i motora.

Izmedju stubova, prolazi crevo za ulje, kabl za kocnice i dve sajle.

Sva instalacija unutar dizalice je u skladu sa propisima na 24V. Tako da nema opasnosti da se bilo kome ista dogodi u slucaju otkaza. Inace dizalica ima pravi CE sertifikat - prodaje se ovakva na teritoriji EU. Ovo sam proverio u Britaniji i Nemackoj. Bukvalno ovaj model identican.

I tako malo po malo, monirase i sape. Ova dizalica dolazi u kompletu sa adapterima za razlicite visine vozila. Od XM-a spustenog do dzipova.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Male stvari cine coveka srecnim... Ovde se vide cinije za odlaganje srafova koje se nalaze na svakoj sapi.

E ovako to izgleda spakovano u garazi. Dizalica ima mali prag (3cm) koji je nuzno zlo

Prvi auto na dizalici serviserov naravno  lace:

[url=http://img825.imageshack.us/i/img00207201008071336.jpg/][/U
                      RL]

I tako bez tresenja provanja i slico. Radi odlicno za sada

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

I to je to, za razliku od WURTH-a ova radi iz prvog pokusaja.
                        Dize 3500kg
                        Elektrohidraulicna
                        Automatsko zakljucavanje i otkljucavanje (elektromehanicke kocnice)

Za sada isprobana na:

1. BMW 524td
                        2. Renault Laguna 1.8 karavan
                        3. Infinity FX 35
                        4. Jeep Grand Cherokee 3.0 CRDI

Sve podigla i spustila, radili na tim automobilima i nista se nije desilo.

Sto se tice nastavaka za dzipove ima ih u kompletu, za wurth se posebno doplacuju.

Jbg. ja za sada zadovoljan...

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Molim te reci samo koliku garanciju daje WURTH, a ako mozes i raziku u ceni izmedju 1. i 2. dizalice.

Svaka cast za garazu, sad cekamo da vidimo kako ces da opremis onaj prostor u gornjem delu koji sluzi za privodjenje studentica
                          Originally posted by Valent Vudriga
                          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Wurth daje 5 godina garancije ali slicno mobilnim telefonima, daje 5 godina ma celik a na elektorniku i motor je godinu dana. Najveci problem je sto oni nemaju koga da ti posalju ako dizalica stane.

E sad kineska dizalica ima 3 godine garancije u fulu ili ti na sve zivo. E sad kakva je garancija nadam se da necu nikada ni saznati

Gornji deo je momacki, vec instaliram muziku i to je to...

Comment

• Vidan KV
                              CBC Senator XXL
                              • 24.10.2007
                              • 432
                              • Kraljevo
                              • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

....čekaj,čekaj,......ti si montirao Wurth-ovu dizalicu koja je šljakala par dana i koju si novu-novcijatu vratio?! ......a i koliko mi se čini ovaj momak u zelenoj majci je Dejan iz Šapca (eee Deki,Deki legendo)....aj celu priču oko Wurth-a ako te ne mrzi.....i naravno cene jedne i druge dizalice....pozzz!

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Ovako:
                                Pregledao sam sta se nudi na trzistu. Smatrao sam da se dizalica kupuje retko - jednom. U skladu s time odlucio sam da kupim dobru dizalicu. I tako korak po korak, dosao sam do WURTH-a.
                                Slatkorecivi komercijalista, pricao je pola sata bez prestanka. Dizalica je najbolja, najjaca ma ludilo. Garanciju od 5 godina odmah izvrsavaju ma nemam ja tu sta da brinem i gledam dalje.
                                Cena WURTH dizalice (OMCN italianski proizvodjac) je 3704 EUR-a sa PDV-om. Naravno oni obezbedjuju kredit preko ProCredit banke. Kredit je bez kamate i to mi se ucinilo primamljivim.
                                Rata koja je izracunata je 155 eura na 24 meseca. To sam prihvatio, dao sve potrebne papire i na kraju sklopio ugovor sa WURTH-om i bankom.
                                Po uplati, zvao me slatkorecivi komerijalista i najavio mi instalaciju dizalice.

Instalacija WURTH-a
                                Dizalica je stigla. Isporucio ju je kurir (CITYEXPRESS). Istovar je naravno NAS - to nisam znao i nisam se spremio... Muka je bila istovariti dizalicu od 600kg sa kamiona.
                                Kako god, nekih 3 sata kasnije dosli su serviseri. Ja sam ocekivau WURTH. Ocekivao sam ono iskoce iz kombija njih trojica u kombinezonima, zasene me alatom i nacinom instalacije. Da neduzim dalje slike gore govore sve...
                                Ja sam tokom njihove instalacije procitao celo instalatersko uputstvo, iz toga sam i pratece instalaciju ukapirao da instalater nije nikada instalirao ovu dizalicu po pravilima sledeci uputstvo.
                                Naravno prvo podizanje na prazno i velike vibracije. Na moje pitanje sta da se radi s time, serviser kaze da stavimo auto i da ce to biti u redu. U uputstvu jasno kaze da se prvo proba neopterecena. Ako nema vibracija, proba se sa opterecenjem. Na moje insistiranje, odgovorio je psovkama, i gore navedenim antologijskim recenicama...
                                E sad posto ZUCA NIJE VRANA, lepo smo ih ispratili... sreca sto sam ceo proces slikao...

WURTH posle instalacije
                                Odmah smo se zalili, telefonom i mailom. Posle toga doslo je 5 razlicitih komercijalista, direktora i slicno. Svi su me uveravali da se to nece ponoviti (psovke) i da ce angazovati novu firmu za instalaciju.

Comment

Working...
                                X