Tenkovi i Avioni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

Tenkovi i Avioni

Eto cime se bavim,,,,tenkista, porucnik, za sada....
    Inace,pored toga bavim se elektronikom u kolima, cajgeri, diode, neonke, muzika, i svasta nesto,

I samo se nadam da nece ovo da mi se desi.....

• BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Jbt.. el to tako bude kad pukne guma na tenku

Necu ja to da vozim
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• *IvanT*
      CBC Senator XXL
      • 30.01.2005
      • 3234
      • Srbija, Beograd, Kara

Jedno vreme je "to" bilo najpopularnije prevozno sredstvo na Balkanu.

Nazalost posledice su vidljive iz dana u dan.
      http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513

, pa tenk nema ni jednu osovinu h

a ovo se desi kad bas nema ss rece i dobijes pogodak u obrtni transporter gdje su 22 projektila smjestena
        Inace masina od 38 880 ccm, V12, 780/980 KS,mehanicki/turbo kompresor(snaga je predstavljena sa jednim odnosno sa drugim punjacem), mjenjaca 2 komada sekvencijalni sa 45 pogonskih i 4o gonjenih lamela po mjenjacu....7 brzina naprijed +rikverc
        43 tone,,,,malo li je...

ide na benzin, dizel, kerozin,,,,ma i rakiju da sipas isao bi....

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Ma, ne moze na rakiju! Popise clanovi posade...

P.S. Sjetih se kad sam bio na regrutaciji i ulazi poslije mene momak od 165cm i 50kg. Kad ce lik iz komisije: "Uh, evo nama tenkiste!"
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• low rider
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2006
            • 613
            • Beograd

Eh, M84 u pravim rukama grom je ! Ne znam da li si citao, negde od sredine postaje interesantno: http://www.elitemadzone.org/t58949-0-Mi ... ki-tenk-AB

Sto me potseti na najbolji SAAB ikad napravljen (naravno turbo), nadam se da cemo ga uskoro videti na batajnici:

[/url]

Comment

• dandy
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 513

Ma sta jesam li vidio,,,,vozio, hha...kod nas je bio na opitovanju taj tenak, moj kolega je bio glavni demonstrator pa sam se i ja malo stekao da ga prodzandzim,,,,980 KS,,,,uuuuu ideeeeeeee....
              samo me razocarala termovizija,,,,crno bijela,,,,ja ocekivao da ce da bude ko u predatoru, ali trt....
              A tek vihor sa 1200+ KS,,,,jos bez kupole, znaci 11 tona laksi.....taj bi na dragu pokazao mnogima
              ali da ne idem u off....

Comment

• mirdza
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2005
                • 2437
                • Katowice (PL) / Banja Luka
                • AGP / W126

Kad vec offujemo - "vihor" je T92? Svasta nesto sam cuo o tom tenku ali 90% je djelovalo kao naucna fantastika... Mozes da das neke detalje?
                Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• dandy
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 513

Ajd ovo moze tema da istrpi...ako ne brisite moderatori.

Vihor, doduse nije imao sluzbenu oznaku M-92, bilo je tu nagadjanja, ali nikada nije dobio potvrdjenu oznaku.
                  Kupola nikada nije uradjena i uradjena su 4 prototipa sasije na koje je postavljena kupola M-84A.
                  zaa jedan kazu da je unisten, jedan je u TRZ cacak, a dva na VTI institutu iznad kasarne 4 juli, vojvoda stepa stepanovic po novom...u stvari nema je vise...ugasena
                  sasija je mijenjana s obzirom da se radi o osnovi slicnoj M84 koja se pokazala idealnom za tako nesto, ima izmjena ali ne bi sad o tome.
                  Trebao je da bude nesto najsavrsenije na polju OMJ jedinica na planeti kada je zamisljen, bas tako,,,,
                  ono sto je planirani bilo da se ugradi i sklopi necu da pisem jer bi pomislili da se radi o nekom svemirskom cudu, a ne ovozemaljskom tenkicu.
                  Trebao je da nosi novi tip kupole koji je trebalo da se radi u sloveniji sa kombinacijom celik, porcelan i kompozitni materijali.
                  Sto se tice naoruzanja cekao se da zazivi zapadni projekat za topove cal 140 mm, da bi moglo da se ugradi nesto mocnije od toga.medjutim kao sto je kod zapada taj projekat propao, tako je i sa vihorom bilo...
                  inace planirano je bilo da ispaljuje svasta nesto, od standardnih projektila do protivoklopnih raketa...
                  ono sto ga izdvaja je motor V46-6 TK2, sa biturbo kompresorom i 1200 ks
                  sto na 43 tone bruto predstavlja pravi boom i najveci odnos snaga po toni na planeti kad su tenkovi u pitanju.
                  rusi i dan danas izvlace 780ks za t90, a isti motor u pitanju
                  Inace radi se o motoru iste osnove kao m84, koji je opet ist kao t55,,,sve je to u osnovi bio nekad avionski klipni motor koje je za potrebe t34 isjecen i postrojeni cilindri i tako se dobio taj motor.
                  38 880 ccm, V12, 48 ventila, 4 bregaste,biturbo, Imao sam priliku da ga vidim i zapitkujem srucnjake koji su ga testirali nekoliko puta posto su ga opitovali na nasem poligonu .
                  ide ko nevrijeme, doduse jedan ima kupolu od m84a a drugi je bez kupole. ovaj bez kupole ide ko nevrijeme,,,,potpisuje vjerovali ili ne...
                  Nazalost nisu mi dali da ga dzandzim, kazu sjebacu nesto,,,,ja baksuz taman sam demonstrirao odvajanje tenka od zemlje sa m84a i kada su vidjeli sta radim, kazu a, a nije ovo za tebe,,,, baksuz
                  ma ne bi mi dali oni ni u kom slucaju, al ajde....

Comment

• greywiendog
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2006
                    • 421
                    • Stara Pazova

A zasto ne biste otvorili novu temu o tenkovima??? Verujem da ce moderator to uraditi, moze komotno da se "isece" dobar deo ovoga, a moja poruka da "nestane" i sve je OK
                    Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

Izvol'te temu o tenkovima, pa ratujte
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Rocky Balboa
                        CBC Veteran
                        • 11.06.2007
                        • 165
                        • Novi Beograd, BKII

Ja sam se navozao 55-ce da mi se smucila kad sam bio u Vrscu na obuci za vozaca KUB-a ali 84 deluje jako mocno. Ljudi te konjske snage stvarno treba osetiti. 84 ima tu prednost turbo punjaca i ide kao besna.

Comment

• Nenad
                          CBC Senator XXL
                          • 06.01.2005
                          • 1364
                          • BBgd/Mow

Moj stric je bio tenkista,komandant u Bitoli, 3.armijske oblasti SFRJ,zavrsio na visoj (ili visokoj) tenkovskoj skoli na Banjici u cinu g/majora,mislim da je bio nacelnik skole.
                          Boost or bust...

Comment

• X9
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2005
                            • 3179
                            • Wien-Sabac
                            • RX-8 i X-9

prilikom jedne vezbe na bataji sretnem jednog svog skolskog koji je tada bio vozac strele 10....rec po rec ajd da me provoza....majko moja ....frajer preleteo preko nekog jarka sa skoro 100 na sat...ledja me bolela par dana...inace sam video uzivo vihora bas u 4 julu (kasarni),ono je moc....a na pasuljanama smo imali malu vezbicu pokusaja prikradanja tenku,ali nismo znali da je fora od oficira bila da nas preplase,sto im je i uspelo...naime cilj je bio sto blize prici tenku a da te posada ne opazi.medjutim posada je vec znala iz kojeg pravca dolazimo i cekala pravi momenat da potera tenka na nas...majko mila bilo je bezte noge poSracu vas
                            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• TETAK
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3034
                              • Čačak, Srbija

Halo,halo, pa ti si naš "poru?nik Gruber".......
                              Tenki? ti je kao lutkica.Da se radi o veoma sposobnom borbenom vozilu, govori i to da svojevremeno Kuvajt izvršio nabavku M-84, a znamo da oni mogu da imaju sve ono što može da se kupi!
                              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                              X