ovo je strasno ko ovo kupi nek mu je bog upomoc
ADAC - Brilliance BS6
Collapse
X
-
Comment
-
-
Originally posted by AreOutZasto bi iko dao 20 soma za kinesku trakalicu?
i svakako da kosta dosta da se takav auto napravi, cak i u Kini...
ali je problem sto uopste nisu ovladali konstruisanjem i obezbedjivanjem stabilčnosti i cvrstoce karoserije, proracunavanjem deformabilnih zona... uopste pasivnom bezbednoscu, nisu jos stigli do tog casa
tako da kad sve sagledamo mislim da je ipak ludost kupiti taj auto...
Comment
-
-
To sto ima kozu (vjerovatno studenata sa Tienanmena) ne opravdava tu cijenu. Mislim to je isto kao da das 200.000 za lux kucu u Donjem Pi.kovcu
Btw dobar koment sa 1 bloga
"Besides that I think this must be one of the ways they are trying to control their population."
Comment
-
-
ali je problem sto uopste nisu ovladali konstruisanjem i obezbedjivanjem stabil?nosti i cvrstoce karoserije, proracunavanjem deformabilnih zona... uopste pasivnom bezbednoscu, nisu jos stigli do tog casa
a lekcije deli neko sa brdovitog Balkana, sa tradicijom konstruisanja automobila od.....
koliko 0, nula.
dajte ljudi malo ozbiljnosti, automobili se namerno lupaju i testiraju pre nego što se puste u saobra?aj.
nije to kao kod nas da se nikada nije uradio kreš test pre, nego se na živim ljudima eksperimentiše...
da nije možda uradjen kreš test pre prodaje nekog Zastava modela
a Zastava pravi aute koliko godina, pardon decenija sa kreš testom na putnicima
do sada se pokazalo da Kinezi što naume to su i sposobni da naprave.
rade vozove i avione a ne mogu kao obi?an auto
ovo je beše ADAC, isti onaj ADAC koji je lažirao test sa Daciomvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
PA zastavu naravno braniti ne treba niti se moze,a nisam ni pokusao, ali je cinjenica da je konstrukcija karoserije ovog brilijansa veoma losa, ma cista 0 po pitanju pasivne bezbednosti...
a pri tome kosta mozda 25 000 evra,a jugic kosta 3500 evra... jasno ej ko tu i koliko puta vecu pasivnu bezbednost treba da nudi. ovo e cak bezobrazluk, auto da kosta tolike pare a da se raspada i da putnici napred izginu pri 64 na sat... dok za 3500 evra ne moze se ni ocekivati neka pasivna bezbednost... cak i jedna Toyota kad je najavila pravljenje ultra jeftinog automobila rekli su da nece zadovoljiti kriterijume pasivne bezbednosti EU...
inace je radjen kres test zastava pre jedno 3-4 godine mislim u ceskoj i Jugo je prosao test i dobio je sertifikat da zadovoljava osnovne standarde bezbednosti i da moze da se prodaje u EU... samo su izvrsena neka poboljsnja, nekakva specijalna pena je upumpana itd...
i prema tome u Yugu pri tom testu putnici ne bi poginuli a on kosta 3,ili 4000 evra a ovaj kinez kosta citavih 25 000 i ljudi napred bi izginuli...
tada su slali i floridu na test i nije prosla (standardna verzija) pa su najavili da ce i nju ojacati kao i juga...
Comment
-
-
Kad Kinezi budu pravili ovaj model 40 godina, pro?e i on test kao i Jugo... Strpljenja malo...
Comment
-
-
ma mislim da ipak preterano pljujete po Zastavi, kao sto rekoh i ne moze da se napravi auto da kosta 4000 evra a da nudi neku pasivnu bezbednost.
cak ni renomirane kompanije to ne mogu da naprave, kao sto je jedna Toyota, prosto je nemoguce... nemojmo da ocekujemo od zastave nesto sto ni mnogo vece i ozbiljnije kuce ne mogu da naprave. pa pogledajte koji je najjeftiniji auto sa solidnom pasivnom bezbednoscu-npr. logan i zastava 10 za oko 8000 evra, ali bas za upola te cene nemoguce je da auto ima neke zvezdice....
a kao sto rekoh jugo je malo ojacan i dobio je sertifikat o ispunjenosti osnovnih strandarda bezbednosti.
Comment
-
-
inace je radjen kres test zastava pre jedno 3-4 godine mislim u ceskoj i Jugo je prosao test i dobio je sertifikat da zadovoljava osnovne standarde bezbednosti i da moze da se prodaje u EU... samo su izvrsena neka poboljsnja, nekakva specijalna pena je upumpana itd...
nije dobio sertifikat euro 4 (važe?i aktuelni) i nije dobio dozvolu prodaju u EU.
specijalna pena kako da ne, sa buvljaka od 250 dinara, uh šta ?ine bajke
prema tome u Yugu pri tom testu putnici ne bi poginuli a on kosta 3,ili 4000 evra a ovaj kinez kosta citavih 25 000 i ljudi napred bi izginuli...
svakodnevno putnici ginu u Jugu pri takvim sli?nim uživo testovima, kakva pri?a o bezbednosnim standardima EU i Jugu, ccc
šta ima veze koliko košta hrpa lima, koliko košta život
i ta pri?a o 25.000 ?ega, eura ?
koliko košta novi Mondeo, 20,000 ili Honda Akord ili sli?ni...
nije moja pribedba da taj Brilians valja ili ne valja, ve? da se odavde iz Srbije ima hrabrosti da sa visine pri?a o auto industriji i njenim normama/ dometima.
a da mi prvo konstruišemo prvi doma?i auto, napravimo ga i pošaljemo na aktuelni važe?i test pa onda poredimo domete ?
ili bi previše bolelo saznanje
svaki po?etak je težak, ništa bolje nije bio ni po?etak evropskih brendovavolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Jedan pametnjakovi? je rekao da ak ose tema dovoljno dugo vodi, sigurno ?e završtiti drugim svetskim ratom i partizanima i nemcima.
Isto i ove ako se pri?a o bezbednosti auta dovoljno dugo, nego ?e pokrenuti temu zastave.
I ne, ne pljujemo dovoljno, ?ak suprotno , premalo. Da smo to radili odavno, imali bi znatno bolji vozni park. Od bivših republika samo ovde i u Makedoniji može da e vidi ovoliki broj krševa od zastave na putu a ima tu i drugih sli?nih. Da su dozvolili uvoz pa makar i tih kineza što im se podsmevate (sa pravom) sad bi imali znatno bolji vozni park i auto ne bi bio skup.
Cena ne opravdava javašluk i nemarnost u pravljenju automobila kao ni svest da mi živimo u 19 veku i da je taj Jugo i dalje hit auto.
Ako ga prave neka ga bar naprave da li?i na normalan auto po pitanju bezbednosti i svega ostalog. Ne?e biti 4000, bi?e više, ok ali ?e biti auto...
I kako da se to zove industrija kad napravi 1000 komada godišnje, pa ja da se malo zainatim napravio bih toliko u radionici... Oko ?ega se mi raspravljamo?
Petnaestominutna proizvodnja neke savremene fabrike.
Comment
-
-
prvo nije prosao, pa ga ojacali pa je onda prosao...
nemam pojma da li izlaze iz fabrike, ako ne izlaze neka im je na cast...
u svakom slucaju neumesno je u ovom kontekstu kineski auto od 25 000 evra i jugica od 4000 strpavati u isti kosh...
niko nikoga ne tera da kupi juga, za 4k ne mozes ocekivati pasivnu bezbednost a za 25k bi morala biti na visokom nivou...
Comment
-
-
nije bas 25k e, mada zavisi i od trzista
Code:In Germany the Brilliance BS6 is sold for 19.00 to 23.000 euros. The Dutch prices will be around 25.000 to 30.000 euros.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
Comment