Put u Crnu Goru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bakara
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2005
    • 977
    • nBGd

Originally posted by zverko
    ja bio prosle god u prcnju a predprosle u miloceru i to na nanagovor zene posto sam crnogorski zet.
    nikada vise u zivotu moja noga nece krociti tamo. NIKADA....
    do tada sam svake godine iso vo grcija ko covek bre po 20 dana min. malo se kupas, malo skitas nocu, pa kad ti dosadi sednes u kola i napravcis djir jer imas gde da odes i sta da vidis.
    pa malo Solun shoping... zene krpice, tasnice i cipelice a ti naravno u ulici auto delova, ej bre, cela ulica, velicine ko kod nas recimo palmoticeva, ma milina jedna, umoris se, sednes u Goodis na club sendvic, salat bar i vopi... auto parkiras u garazi i kad se vratis po njega a ono da ne verujes, opran, u****n... sija.
    a ne CG. uzbrdo-nizbrdo, uzbrdo-nizbrdo... da se ne ljute ovi nasi gorci ali brate tako je.
    to za mene nije odmor pogotovo sto sam tada imao jednu "prikolicu" a sad imam jos jednu , doduse malu ali... duseci, suncobrani, kantice, lopatice i ostale rekvizite treba nositi svaki dan + kad ovu veliku prikolicu mrzi da hoda onda i nju uprtim na ledja pa ajd ti junace po kozijim stazama lomi noge.
    i dodjes na zupla kad tamo: " a makse otale jadan, ovde se mesto placa... nemo mi tu zabijat taj suncobran vec plati pa sedi u ladovinu...
    e neces ga majci vise nikad.
    ocu bre da legnem mokar na pesak, da me klinci zatrpavaju i pune oci usta i usi peskom a ne da lezim na plastici a dole ko na sljunkari...
    zato prosle godine posle CG maltreta odem lepo na Tasos kad tamo... "oriste file, kala ise file, ti kanis file"... za iste ako ne i manje pare.
    idem opet ove godine , sednem u auto, put milina... dodjem na evzoni, pljunem u dlan, stisnem pa gde pljuca poleti tamo skrecem... greske nema 100%

BTW... oni se sete svake godine pred sezonu da su im putevi katastrofa...
    nikada necu da zaboravim foru od prosle godine kad alvirko pravi turu do budve i negde u PM naidje na radove na putu i to bez ikakve signalizacije... uzima telefon i zove ministra kalmperovica da mu kaze da treba da obeleze rupetinu...
    Bravo za post, sve sto si napisao je istina....
    Ja sam od CG digao ruke odavno, ja odoh u GR a vi kako hocete...
    pozdrav

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Originally posted by TETAK
      Zadnje dve godine letujem u Budvi i mogu vam re?i da se slede?e godine "vra?am", ako Bog da, u Herceg Novi(sa zalivom). Za HN tvrdim da je mnogo više primorski grad i ima "ono nešto", što Budva ne?e nikad imati.Mišljenja sam da su Budvu kao "hit" mesto izgurali Beogradjani kojima je Budva ono prvo na šta "nalete" kada ugledaju more i tu posle 530 km vožnje kona?no zaustave automobil!
      Bash tako. Kotor i Novi imju dusu, a Budva gubi i ono malo sto je imala.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

kakve su cene cujem da je dranje

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

Ja sam bio u maju, bile su generalno u proseku jako slične kao u Beogradu (nešto jeftinije, nešto skuplje)... što je, nažalost, izgleda dranje za Niš.

Comment

• ToNcA
            CBC Senator XXL
            • 31.01.2006
            • 868
            • Mazda 6 2.0d

Cene su na nivou beogradskog proseka. U odnosu na Nis jesu vise (nisam bio u Nisu mesec-dva ali u odnosu na tada - oko 50% vise).

Evo nekih cena:

Kafa (espresso) oko 1eur - ide do 2.
            Hladan Nes - do 2eur
            Flasirana voda - 1eur (u kaficu, flasica)
            Kg ribe 1. kategorije (u restoranu, brancin, orada...) od 32 do 37 eur
            Pizza (u restoranu) - od 5 do 8 eur

U marketima su cene za nijansu vise nego u BG-u ali su nijanse u pitanju.

Za pusace - od cigareta nemaju neki izbor (ja na primer Parliament nigde nisam mogao da nadjem sto me je jako nerviralo ali to sam sam kriv - zasto pushim). Cene cigareta su otprilike kako kod nas. Davidoff je 1.7eur a 2 eur onaj "bez markice" sa "free shopa".

Prijatno sam bio iznenadjen cenama jer sam i ja cuo price "kafa ispod 3 eur nigde ne moze da se nadje, sok 5 eur" - mozda ima negde ali ja nisam naleteo.

Bio sam i u skupljim restoranima (bar su izgledali skupo) i cene nisu ubitacne. Vecera za dvoje (ako se ne jede riba) vrlo lako bude oko 20 eur a najveci "ceh" koji smo uspeli nas dvoje da napravimo je bio 50 eur - to je bila kompletna vecera "sve po redu" - riba naravno.

U principu nas dvoje je letovanje od deset dana iskostalo ispod 1000 eur kada uracunam sve troskove - od tocenja goriva u Bg-u do povratka u Bg. Sa predjenih 1700km.
            Ako nekome treba smestaj u Budvi moze da mi se javi na private - ljudi kod kojih sam bio su stvarno ok, kuca je skoro nova i cena nije ubitacna. (najam dvokrevetnog apartmana je 25 eur. Apartman naravno sa kuhinjom, klimatizovan i sa stvarno ogromnom terasom ali je kuca malo dalje, do setalista nekih 15 minuta pesaka a do starog grada 25-30 lagane setnje).

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Originally posted by ToNcA
              ali je kuca malo dalje, do setalista nekih 15 minuta pesaka a do starog grada 25-30 lagane setnje).
              Ovo me podseti na onaj fazon u CG da prilikom izdavanja napisu "Soba sa pogledom na more" Stvarno tako i bude ali soba 2 km uzbrdo na vrh planine

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nas dvoje je letovanje od deset dana iskostalo ispod 1000 eur

što prevedeno na ra?unicu približno se popne na 6,000 eura za 4 osobe za samo 1 jedini mesec.
                ako je to jeftin boravak...

da ne zaboravimo da su beogradske cene prili?no naduvane, i jako velike za nivo usluge (prose?ni), uklju?uju?i i cene u prodavnicama (naro?ito hrana je preskupa ?ak i za cene u razvijenom delu EU).
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Mazda 6 2.0d

Ja ne upoznah jos nikoga ko ide na letovanje mesec dana a da nema svoju kucu na moru.

A sto se ovih troskova tice - reci mi gde moze da se letuje 10 dana za ispod 500 eur pod uslovom da ne spremas sam hranu. Prosle godine me je letovanje u Bugarskoj iskostalo vise od ovoga a da napomenem da sam tamo isao autobusom i nisam rentirao kola. Ali dobro tada smo bili drug i ja tako da je bilo bash bahanalija. I ovde sam mogao da prodjem jeftinije - da ne rucam/veceram svakog dana u nekom restoranu vec da se oslonim na fast food ili domacu kuhinju.

Comment

• observer
                    CBC Veteran
                    • 06.10.2005
                    • 196
                    • Novi Sad
                    • Polo1.6TDIGolf1.2TSI

Originally posted by ToNcA
                    Cene su na nivou beogradskog proseka. U odnosu na Nis jesu vise (nisam bio u Nisu mesec-dva ali u odnosu na tada - oko 50% vise).

Evo nekih cena:

Kafa (espresso) oko 1eur - ide do 2.
                    Hladan Nes - do 2eur
                    Flasirana voda - 1eur (u kaficu, flasica)
                    Kg ribe 1. kategorije (u restoranu, brancin, orada...) od 32 do 37 eur
                    Pizza (u restoranu) - od 5 do 8 eur

U marketima su cene za nijansu vise nego u BG-u ali su nijanse u pitanju.
                    Posto sam se skoro vratio iz Slovenije (bio par dana, koristio stari godisnji) samo da malo uporedimo cene, cisto da se stekne slika ko je gde...

Kafa (sa mlekom) - 1 ? (i to od najvece zabiti u podnozju Vrši?a pa do centra Ljubljane)
                    Pivo: 2-2,5 ?
                    Sladoled: 2-2,4?
                    Riba, restoran u Piranu (brancin i sl.): 5 ? (100g)
                    Pizza (na primorju): 4,5-8 ?

Cene u marketima ("Merkator" naravno, ne znam ni da li ima drugih tamo...)su vrlo priblizne onima u SRB, jedino je hleb malo skuplji (cca 0.80 ?), pivo u limenci 0.5l cca 0.80?, paradajz 1kg 1.30 ?, jogurt (0.5 l) oko 0.70 ? i tako...

Kada se, pored svega toga, crnogorske kamikaze uporede sa (za nas) nevidjenom disciplinom u saobracaju koja vlada u SLO, jos pre dve godine sam svecano obecao da CG nikada nece od mene dobiti ni centa. (da se razumemo, nemam nista protiv njih, kao "separatista" u dusi cak i sam ih simpatisao u politickom smislu, ali dug je put pred njima do civilizacije)

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141

Ja ne upoznah jos nikoga ko ide na letovanje mesec dana a da nema svoju kucu na moru
                      možda si previše malo/ lokalno ljudi do sada upoznao.
                      letovanje mesec dana je neki opšti na?in upotrebe godišnjeg odmora širom Evrope.
                      neretko i 5 i ?ak 6 nedelja familija je na letovanju.
                      naravno nema ku?u...
                      pa su i cene prilagodjene tome, nisu naduvane kao kod nas prevedeno sve na istu meru, na euro.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• ToNcA
                        CBC Senator XXL
                        • 31.01.2006
                        • 868
                        • Mazda 6 2.0d

Pa pazi, ja ne mogu da se zalim na to kako zivim ali ipak bi vise od 15 dana letovanja za mene predstavljalo prilican luksuz. Tako - daleko smo mi jos od toga. A sto se mene tice - cene u cg su ok. Nravno da su Turska i Bugarska jeftinije ali jbg - morao sam u dva dana da se organizujem i da odem i da se vratim do danas.

Nemaju svi odmor od mesec dana - neki imaju jedva nedelju .

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

nisam ni mislio na Bugarsku i Tursku...

pre neki dan došao ovde stranac iz Švedske, nešto kupovao i ?udi se ?udom cenama kod nas. kaže da su cene ve?e nego u Švedskoj, obi?na roba u radnji. sasvim slu?ajno sam se zatekao u kupovini.
                          (pri tome je PDV u Švedskoj celih 25%, zna?i neto cena robe je daleko niža nego kod nas).

a mislio sam na Gr?ku, Makedoniju, Tunis, Italiju, Francusku itd i poredjenje cena tamo u samouslugama, na ulici brza hrana, restoran, opšti nivo cena prema nivou (kvaliteta) usluge, itd.

šta da ti kažem, 18 (15) dana je neki zakonski minimum za godišnji odmor, prosek je oko 25-35 dana zavisno od zemlje do zemlje. i to se odnosi na radne dane, zna?i efektivno je još više dana.

vidiš, ja za godine letovanja sam upoznao 95% + ljudi iz Evrope koji na letovanje "potroše" najmanje 15 dana a uobi?ajeno 4 -5 nedelja bilo da su Holanjdani, Švedjani, Irci, Francuzi, Švajcarci itd.

Italijani su poznati po tome što ceo avgust prakti?no sve stoji, svi su na odmoru celih mesec dana... (?uveni feragosto).

naši kriterijumi letovanja su ?esto daleko od uobi?ajenih shvatanja, naravno još smo mi daleko sa standardom pomenutih nacija ali ni mala flašica obi?ne vode ne mora da košta 1-2 eura niti pica 8 eura kada toliko ne košta u mnogo bogatijim zemljama (gde ina?e sve skuplje košta a naro?ito rad).
                          ili cena parkinga za koju ?ujem da je u CG enormna.

ja radije idem minimalno 3 nedelje u svrhu odmaranja nego 5 dana obilaska kafana, možda je i u tom uglu gledanja razlika.

samo 2 puta sam kratko bio na letovanju, po 15 dana i to meni nije dovoljno za odmor, stoga bar 20 dana punjenja baterija.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

Prava mera ,nego cujem i apratmani drasticno skocili ili se samo tako prica

Comment

• rajmax63
                              CBC Prijatelj
                              • 02.04.2005
                              • 1415
                              • Bačka Palanka
                              • AUDI A6 2.0TDI 170KS

ko ide istocnom bosnom tj u HN evo informacije .put Trebinj-HercegHovi.

Shot with [URL=http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?
                              blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                              Audi ima crveno T

Comment

• ToNcA
                                CBC Senator XXL
                                • 31.01.2006
                                • 868
                                • Mazda 6 2.0d

Parking jeste kuku majko - euro na sat. Ali bar im mesta.

A sto se tice 15 dana - ko to u srbiji daje toliki godisnji odmor? U bankama mozes da iskukas dve nedelje spojeno i to je taman za 14 dana odmora, eventualno 15. A trecu nedelju u nizu - nemoguca misija. Na zalost tako je .

Moja koleginica nije koristila odmor dve godine - jednostavno zna ako ode na odmor i nedelju dana da ce da umre od posla kada se vrati

Eksploatacija u pravom smislu te reci.

Comment

Working...
                                X