Put u Crnu Goru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Aj kad OFFuju svi, mogu i ja:

Idem cesce na odmor, ali po 10 dana plafon i to sve s putem tamo i nazad. Smori me duza varijanta, postane mi dosadno na jednom mestu.
    Idem na letovanje u Januaru (na drugi kraj sveta gde je leto), kraj Avgusta i jos jednom negde u Junu. Ume da se desi jos jednom u Julu, kako kad imam zivaca da se cimam u tako kratkom periodu...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

100 ljudi 100 cudi, razumem sta brick prica jel ovde ljudi idu minimum 2 nedelje, anije retko da odu i po mesec dana i duze!
      Ja licno vise volim da odem svaki mesec po koji dan nego da idem od jednom mesec dana!

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Sto žena dvesta ****...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Parking jeste kuku majko - euro na sat. Ali bar im mesta.
          podrazumeva se da mesta za parkiranje u turisti?kim zonama ima napretek. i obi?no je parkiranje za goste tog mesta (hotela, kampa, lodge-a ?ega ve?) potpuno besplatno i ogradjeni / ?uvani prostor.
          a negde na prilazu mestu veliki javni i potpuno besplatni parking
          u Bgd je parkiranje <0,50 eura i to u najužem centru grada za sat vremena.

zamisli da za mesec dana parkiranje platim reda 200 eura, i to verovatno bez osiguranja auta, bez nastrešnice od Sunca...
          a ceo put sa sve gorivima, putarinama košta manje od toga.

brže i lakše mi je da stignem od Bgd do Istre, a uz te cene i jeftinije.
          a Istra i CG se po meni ne mogu porediti po nivou usluge.
          samo kao primer.

kada sam bio turisti?ki u Laxenburgu (nadomak Be?a, nekada letnjikovac cara imperatora a danas turisti?ka zona) da li mi veruješ da je parking potpuno besplatan i mesta ima koliko ho?eš. da ne pri?am što ima u neposrednoj blizini i linija javnog prevoza što ja u CG nisam video da postoji.

ja ne vidim CG kao (još uvek) poželjnu destinaciju za bezbrižan odmor uz takve politike parkinga, ulaska na plažu, suncobrana, pružanja ispružene ruke za sve i svašta...uz date cene.
          ograni?avam se na li?ni utisak i nivo o?ekivanja.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Nema vise demokratije,sad napadaju sa svih strana,ovde gornje tvrdnje su sasvim tacne,cim te vide obruse se ko osice,u CG preporucujem jedinio manja mesta i posete prijateljima ovo ostalo ****nje,evo bio sam 3dana dole nesto poslovno,i vec mi je muka

Comment

• shadow
              CBC Senator XXL
              • 23.09.2005
              • 555
              • Beograd

Ja sam se upravo vratio sa letovanja iz Istre, konkretno, Porech.

Sto kaze Brick, CG i Istra se ne mogu porediti, Istra je definitivno milion puta bolja od CG. Kad bih krenuo da navodim zasto...napisao bih celu knjigu, pa cu se zadrzati na par najbitnijih stvari...

Do mora se ide autoputem, i to autoput koji je fantastican. Iako je duzi od puta do CG, brze se stigne, i jeftinije. Kad stignete gde se posli, ceka vas parking, veliki, sa puno mesta, sa puno prostora za manervisanje, sa natstresnicom. Negde je besplatan, negde se placa 1E DNEVNO.
              Kakav god smestaj da ste uzeli, ceka vas soba sa klimom, TV-om, friziderom, kupatilom, internetom...znaci FULL...razlika je samo u broju soba, i da li je to kao bungalov, ili apartman u hotelu ili vili, i da li je placeno josh nesto uz to (hrana, iznajmljivanje bicikala, sportskih terena...)
              Sve plaze su ciste, uredjene, slobodne za sve...voda je cista....cela okolina je cista. Ljudi su prijatni, nasmejani, kulturni, niko nece pokusati da vam nudi nesto ili da bude neljubazan. Cak iako ste iz Srbije. Cim stanete na pesacki prelaz, vozaci odmah staju da vas propuste. Policiju cete videti samo ako je trazite.

To su neke osnovne stvari po cemu je bolje ici u Istru nego u CG...
              My crew is all fired up
              Y'all better just wise up

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

@shedow .. koja je cena smestaja tamo.
                sobe,apartmani itd..?
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• shadow
                  CBC Senator XXL
                  • 23.09.2005
                  • 555
                  • Beograd

Ovde imas sve cene:

http://www.istra.hr/en/planning/accommodation?
                  My crew is all fired up

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Da, u Istri je nivo usluge definitivno nivo u odnosu na CG.Ali, uvek ima ono, ne može se porediti more u CG sa onim u Istri iako se radi o istom geografskom pojmu,a i CG-orci se svake godine popravljaju kao doma?ini hteli mi to da priznamo ili ne!
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Ma... vi turisti nikad necete znati sta je pravo more. NHF
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• shadow
                        CBC Senator XXL
                        • 23.09.2005
                        • 555
                        • Beograd

Originally posted by TETAK
                        Da, u Istri je nivo usluge definitivno nivo u odnosu na CG.Ali, uvek ima ono, ne može se porediti more u CG sa onim u Istri iako se radi o istom geografskom pojmu,a i CG-orci se svake godine popravljaju kao doma?ini hteli mi to da priznamo ili ne!
                        Meni licno je more u Istri mnogo bolje nego u CG, al ajd, to je moj licni utisak...nekako je plavije, cistije, bogatije zivotom...
                        My crew is all fired up

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Meni je jedini problem to što Jadran više nije naše more!
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• little
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 912
                            • BGD
                            • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Originally posted by ToNcA
                            Ovlascenje u principu nemam (auto je uzet na leasing) ali mi u Srbiji niko nikad nije to ni trazio tako da se nadam da ni tamo nece.

A sto se tice telefona - to radim ponekad ali u roamingu nikad a svetla - po defaultu su mi upaljena .
                            Ako je automobil kupljen na lizing onda ti treba ovlascenje, odnosno odobrenje za putovanje u inostranstvo. Dobra strana je ta sto, iako smo dve drzave, to josh uvek nije put u inostranstvo Bez obzira na granicu.

@TETAK, nije nashe, ali kada i dalje smo dobrodosli mnogo vise nego na bilo kom drugom mestu u CRO
                            "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• doc
                              CBC Senator
                              • 25.08.2006
                              • 240
                              • BGD/KG

vratih se juce iz Becica.
                              letujem tamo od kako znam za sebe, s obzirom da imam kucu tamo.

e ove godine sam rekao da sam poslednji put otisao tamo na "odmor", posto se sto sta promenilo u proteklih godinu dana, ali na gore. za ljude koji posecuju hotele, verovatno na bolje, ali za ljude koji imaju kuce ili idu u privatni smestaj - na gore.

vrhunac gluposti i bezobrazluka je bio, kada mi je cuvar plaze (ispod splendida), posle odbojke na pesku, rekao da ne smem da idem onom plasticnom stazom koja je postavljena kao granica izmedju 2 plaze, zato sto je to za goste hotela. ljudi koji nisu u hotelu, imaju mozda 200 m (kad se sve sabere) "slobodne" becicke plaze za kupanje (a cela plaza ima oko 1800 m).

voda prljava - kriminalno, jos nisu naucili da se kanalizacija ne ispusta u more u blizini plaze, narocito ako prethodno nisi proucio kretanje morskih struja.

vode ima pa nema, mada imamo cisternu sa hidroforom... koliko je nema govori cinjenica da smo prvi put za 5 god uspeli da je ispraznimo potpuno!!! pri tom, kuca je na sjajnom mestu i nikad ranije nismo imali problema sa vodom, tj dok splendid nije postao funkcionalan.
                              neki ljudi su stvarno postali daleko usluzniji, pazljiviji ... ali 80% zaposlenih u budvi/becicima nije culo za rec ljubaznost.

komsiluk se ponasa kao da smo im trn u oku, mada smo sa svima imali krajnje korektan odnos proteklih 20ak god, smeta im svasta, od toga gde se parkiram (mada se trudim da se parkiram ispred svoje kuce - sto je cesto nemoguce), itd...

mogao bih da pisem o ovih 7 dana tamo roman, ali ...
                              Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• Dragon
                                CBC Senator XXL
                                • 15.11.2006
                                • 963
                                • Beograd

Evo, da se nadovezem. Bio sam u Rafailovicima. Prvo sto sam primetio je da je parking pakao i ne znam kako nekog nisam udario (ili neko mene). Bili smo smesteni u apartmanima hotela Obala i oni mi tu kazu da imaju svoj parking i to kosta 1,5 evra po danu. Ja sav srecan, a ono, odveli nas u neki tor za ovce pored obale. Uglavnom, nije bilo dovoljno mesta, pa smo ja i neki lik razmenili telefone jer me je zagradio...
                                Posle nisam hteo da pipam kola, a bio sam svedok dva cukanja. Neki kombi lepo unakazio 206, bas blizu naseg apartmana.

Ostalo, sta znam, nisam mnogo ocekivao, pa se nisam ni previse razocarao. Apartmani su OK, vode je bilo, ali bi oko 18 casova nestajalo tople, pa smo se po povratku sa plaze tusirali hladnjikavom, ali izdrzalo se. Inace, kupali smo se uglavnom na plazi Kamenovo (skroz levo kroz novoizgradjeni tunel), jer je na ostalim bila strahovita guzva, da bukvalno peskir nisi imao gde da stavis. Naravno, osim ako platis lezaljke i suncobran od 8 do 10 evra, sto mi nije padalo na pamet.

Ono sto bih naglasio je da Crnogorci uopste ne upozoravaju na patrole. Par puta sam imao srece, pa sam odlucio da vozim po ogranicenju plus max 10 km/h. Kome odgovara, mnogo bolje je da se ide na tunel Sozine, koji je zaista uradjen po evropskim standardima, a putarina kosta 2,5 evra.

Nisam ja neki ljubitelj cvarenja na moru. Vise mi se svidjaju ove varijante:

Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

Working...
                                X