Tema za hladjenje glava

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Aki
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2006
    • 1133
    • Beograd
    • Yugo 1603, Yugo 1301

Vruce a glava ti je kao balon?
    "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
    - Lousie Smith

Comment

• sn00py
      CBC Senator XXL
      • 15.08.2005
      • 851
      • Belgrado

I slab fps... lol

BMS team

Comment

• srdjan_p
        CBC Senator XXL
        • 01.12.2004
        • 1915
        • ZR

Joj brate tako nekako, glava ko lubenica...

Comment

• Aki
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2006
          • 1133
          • Beograd
          • Yugo 1603, Yugo 1301

E vidis, to je lek i protiv vrucine i mamurluka, tecnost tj. lubenica, ali hladna.
          "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
          - Lousie Smith

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

Iso malopre da kupim, kad nisam pao nasred ulice...

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394
              • tu iza coska(Milwaukee USA)

e ja jos ovu temu nisam isprobao , pa bi molio za iskustva onih koi jesu , pomaze li ovo za hladjenje ili ne , da probam ....
              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• srdjan_p
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2004
                • 1915
                • ZR

Ovo vreme je bolest ljudi...Danas me u gradu zamalo dva puta nisu zakucali neki likovi, sreca pa sam bio kolko tolko pribran pa izbegao...Ko me tero da sedam u kola bre po ovoj vrucini...Po ovoj nepogodi furam bajs po gradu i to pored kuca sto je sigurno sigurno...

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

e a ovako je stotinama miliona ljudi ve? decenijama...ma navikne se ?ovek.
                  još uvek je ispod +50C

tipi?no tropsko vreme, samo nedostaje svakodnevi podnevni jak pljusak, mnogo više odgovara od ledene zime i svakodnevnih me?ava ili 330 dana kiše ko u Norveškoj, bar meni.
                  iskustvo iz tropa o?ito pomaže
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• srdjan_p
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2004
                    • 1915
                    • ZR

Originally posted by sw.brick
                    mnogo više odgovara od ledene zime i svakodnevnih me?ava ili 330 dana kiše ko u Norveškoj, bar meni.
                    Slazem se...verujem da bi se svi navikli a ne ovako da se ponasaju ko pomahnitali...

Comment

• M626
                      CBC Senator
                      • 12.01.2006
                      • 200
                      • Beograd, Konjarnik

Navikavate se na trope, a?
                      A sta ako bude kao u The Day After Tomorrow?
                      Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Onog mrmota treba šutnuti u du-pe....
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Laki GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2006
                          • 2426
                          • Beograd-Vozdovac

Joooooj BRE,dokle ce ovo vise da traje!? Stvarno je toplo,mada sto kaze Sw.Brick bolje i ovako nego da se smrzavamo.
                          Onako dok je zima mora da upalim auto pa sacekam da se ugraje,sad cim dam kontakt on onda pali ventilator
                          Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

toplo jeste, nismo navikli u ovdašnjim krajevima ali nije ništa posebno u odnosu na druge delove planete.
                            naš problem je što nismo prilagodili na?in života, na?in i organizaciju rada, naše stanove, ku?e i fabrike na ovakve (ina?e u nekim krajevima normalne) klimatske uslove.

naša je sre?a u nesre?i što nam je položaj takav da nemamo veliku vodu (tj baru, tj more, okean) u neposrednoj blizini pa je vazduh prili?no suv.

u tropima ne smeta standardnih 32C ili 35C dokle se popne kazaljka ali baš jaaaako smeta mokar vazduh.
                            pod mokar mislim na relativnu vlažnost 80-100%, prosto je teško disati a kamoli nešto raditi.

planeta nas opominje da smo prekardašili, zagajujemo je previše a ona prolazi kroz promene.

pri?am o tropima jer sam živeo par godina tamo, i znam da se može prligaditi život i kako se organizuje sve što se radi na na?in da ne bude zamorno po zdravlje.

sa ovim toplotama nemamo makar komaraca, ni njima ne prija 40 u hladu

energetska efikasnost, termi?ka izolacija, klimatizacija objekata (i vozila od autobusa gradskog prevoza, vozova, svega) za rad i boravka i za leto i za zimu je nešto što je normalno i o?ekivano.

niti zimi ne živimo bez zagrevanja, tako ni hladjenje leti nije nikakav luksuz nego potreba.
                            isto tako ve?a proizvodnja vode leti je nešto o?ekivano i normalno, itd..

nekako nas je opet iznenadila letnja temepratura usred leta, kao ponekad zimske temperature zimi

znam da su se naši gradjevinci ?udili (i smejali pakosno) kada su im širom Afrike i Azije lokalni konstruktori i poslodavci tražili da ne koriste beton za sve i svašta a pogotovu ne za zidove objekata u kojima treba da se boravi.
                            znaju ljudi kroz vekovnu praksu koliko je beton o?ajan materijal kada je toplota tj hladno?a u pitanju a naši ?itave gradove zidali od betona...
                            ispraviti te greške i pakao u takvim zgradama, ne smem ni da pomislim šta bi bilo da se sve to poruši i nanovo napravi ?itavi blokovi zgrada kako struka zapoveda...

brzo ?e i ovo pro?i a mi ?emo još brže zaboraviti na probleme, sve do slede?eg leta i onda se opet iznenaditi toplota
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• Vladan
                              CBC Senator
                              • 18.08.2005
                              • 248
                              • Vuko.ebina
                              • e46 325i

Originally posted by sw.brick
                              naša je sre?a u nesre?i što nam je položaj takav da nemamo veliku vodu (tj baru, tj more, okean) u neposrednoj blizini pa je vazduh prili?no suv.
                              Netacno. U Beogradu se vrucine bas zato tesko i podnose, zbog velike vlage, opste poznata stvar(ne bih uporedjivao sa Tajlandom koji je extremni slucaj). Turska i Egipat izlaze na more ali je tamo vazduh suv k'o barut, zbog pustinje. Tamo se vece temperature bolje podnose bas zbog gore pomenutog razloga.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

E sad si ga ugasio...
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X