Sta mislite o Mirku Alvirovicu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

E bre ljudi, on je sramota za nase auto novinarstvo i sve sto uz to ide... cuj, stefanevs ce da ga kontaktira za tekst da mu se objavi, decko, nista licno ali ti nemas bre ni dozvolu a oce pises neki tekst u vezi sa automobilima. ok, recices mi sad da znas da vozis a ja pitam onda koliko si km do sada pregazio, no da ne skrecem sa teme... svi nesto kao kanimo otici u tu jevropu, eto sada imamo i jednu televiziju koja po meni izgleda malo drugacije od ostalih da ne kazem evropski, FOX i na istoj emisiju TopSpeed sa po meni extra ekipom koja zna da radi posao, dakle vozac i zabavljac a ne, sto sri rece okretanje pod rucnom na bubanj potoku. Svi nadam se rado gledamo Maximiliana i njegov AutoScout24 na DSF-u a da ne pominjem lude engleze sa BBC-ja i TopGear. ponovicu, jedino za sta tom auto limaru skidam kapu je to sto je "pomuzo kravu na vreme i sad samo bere kajmak"... nista vise, samooooo... nikom nije gorela do zore, to je bar poznato kod nas u srbiji, pa nece ni njemu...
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

Ja se stavih u neutralne a trebala bi da ima i grupa izmedju neutralni i negativni pa da tamo predjem.
      Svez sam vozac i sto neko rece kad dobijes prvi auto odma grabis sve od literature sto se da naci lokalno i nemozes da izbegnes SAT reviju. E sad posle xy procitanih brojeva svodi se da mi se najvise svidjau one reportaze grcka, cg, bugarska jer po prvi put idem kolim tamo pa znaci i ono "rupa iza ugla".
      Ono sa delenjem nagrada gledaocima tipa mala i srednja maketa automobila mi je debilno narociot ako je dobitnik iz dimitrovgrada a po nagradu treba doci u BG.

Evo zadnji broj je dvobroj a u stvari je tanji od obicnog jer je svaka druga strana cela u reklamama.
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

ali on svake godine ide u CG i GR tako da ne vidim da se bilo sta promenilo. Razdaljina je ista, ibarska popravljena, u CG se uvek nesto radi, put do GR standardno dobar poslednjih 10god i sta smo mogli tu novo da cujemo i vidimo??? sto neko rece rupa na 356km, mislim stvarno...ajde, ok, ove god otiso i za BLG , to mu je kao +
        moj savet novo pecenim vozacima, nemojte mnogo da citate novine i gledate tv nego djevrek u sake i vrti, vozi, vozi, vozi... kilometraza, kilometraza, kilometraza... to sto ne znate da popravite auto ako ostanete na putu u kvaru, nije i nece biti sramota... znam coveka koji je ceo radni vek proveo kao sofer, ko zna koliko km pregazenih ima po celoj evropi. nikada u zivotu haubu nije otvorio niti ga je to interesovalo jer kaze, ima ljudi kojima je to posao, moj posao je da vozim. generalno u nas srba je to problem sto bi svi sve da znamo a to je ne moguce, jednostavno na karaju odajemo utisak povrsnosti a to je mnoooogo ruzno...

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Marketing je chudo. Prvo je njega digao iz mulja, a onda i on koristi brend svoje kompanije, da odredjene proizvode postavi na visi nivo u zavisnosti od kolicine datog novca.

Ja se gnusam svega vezanog za SAT Media group i prolse su godine kada sam poslednji put pogledao njegovu emisiju, jer me prvenstveno on kao pojava a i njegov glas uzasno nerviraju. Ali casopis ponekad i kupim...
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

on je sramota za nase auto novinarstvo i sve sto uz to ide
            mogu samo da se složim.
            isto tako, potpisujem ono što je naveo @starac vujadin.

to što je korumpiran(i) kao novinar pa piše bez obraza šta mu se plati je jedan deo sramote.
            drugi deo je što su novinari, ?ast veoma retkim izuzecima, gotovo nepismeni u smislu teme koju bi da obradjuju.
            uz površnost, nepoznavanje termina, nepoznavanje jezika pa prevodi izgledaju groteksno krajnji rezultat je takav da mi nije jasno kako neko ima hrabrosti da stavi potpis i objavi ime kao autor.

nažalost, naša javnost nije sklona kritici i radije ide linijom manjeg otpora pa i prolazi ovakav tip reklamnih stranica.
            samoreklamiranje i samozamajavanje o vrhunskoj državi, njenim službenicima i putarima, državnim firmama..... ma bljak..

od svih ikada ?asopisa na temu automobila meni je ostao utisak najboljeg Auto Kluba/ Zagreb , prve 3 godine izlaženja.
            tema detaljno obradjena, nevedene ?injenice i brojke, komentari na mestu.

kasnije sam povremeno uzimao Auto Klub, ali nije to više bio taj nivo. više reklamerski magazin za pro?itati i baciti bez suštinskih tema.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• stefanves
              CBC Senator XXL
              • 10.12.2006
              • 1351
              • BG

@zverko, to za sta cu ga ja kontaktirati ima vise veze sa elektronikom(racunarom) koju ipak dosta dobro poznajem, i za sta sam vec bio u proslosti akreditovan.Nego misljenja na se skroz razlikuju, po meni je Top Speed sranje ne vidjeno, uzmi test Sat Plus i videces da ljudi i nalaze greske kod automobila, a u Top Speed-u je sve super, jedino je valjao onaj VIP Ch.
              Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
              Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Manfred
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2007
                • 905
                • Beograd

E ljudi, da se razumemo..

Mirko je covek instruktor voznje... Da li je i kakav je novinar, mislim da sam se izjasnio.Glasao sam negativno.

Ali ako neko moze da me ubedi da je nepismeni Kulundzic napravio bolju emisiju od matorog shishmisha... skidam kapu...

Ja razumem da se razlikuje stil snimanja i kadriranja i secnografija i sve ostalo je nebo i zemlja izmedju SAT-a i TopSpeed-a, ali kad sam video Kulundzica raskrecenog (bukvalno) da vodi emisiju i nema pojma sta prica, pri tom ne zna da govori (tv voditelj mora da zna da izgovara reci) i ponavlja reci po 3 puta u recenici...Sve mi je bilo jasno.Kod nas ne postoji dobra emisija o automobilizmu...

Comment

• Dragon
                  CBC Senator XXL
                  • 15.11.2006
                  • 963
                  • Beograd

Mogu da se slozim da kod nas gotovo da nema emisije, ne o automobilima, vec uopste, koja moze da stane uz rame bilo kojoj profesionalnoj produkciji na zapadu. Bio sam TV novinar 10 godina (doduse na lokalnom nivou), radio sam u informativnoj redakciji i mislio sam da korektno obavljam svoj posao.
                  Ali, sve do trenutka dok nismo otisli na jednomesecni kurs BBC-a. Predavanja nam je drzao jedan 60-godisnji Englez iz Leedsa, svetski autoritet iz te oblasti.

Evo njegove prve recenice:

"Sinoc sam gledao vas informativni program, svasta sam video po svetu, ali ovo je nesto najgore." -

Tako, posle mesec dana shvatim da mnoge stvari radim povrsno, neozbiljno, pogresno, te da je za jedan kvalitetan prilog od dva minuta potrebno mnogo vise truda i veoma dobri saradnici.

Ali, ovo je Srbija, stap, kanap, rodjaci, kombinacije, jedna kamera, lako cemo...itd, au takvoj vodi Alvirovic pliva ko riba.
                  Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Čiča
                    CBC Senator XXL
                    • 14.12.2005
                    • 1621
                    • Beograd, Vidikovac

Kao sto AutoBild favorizuje VW tako i SAT to radi svakome ko plati vise. To je samo jos jedan primerak ljudske bruke koja ume da zgrce pare.

On ne zasluzuje misljenje, jer citat "Strucnjaci zastave su osvojili proizvodnju jednodelnog stakla za prednja vrata za Yugo, umesto do sadasnjeg sa "leptir" prozorom i time se svrstali medju ostale..."

Kao i Eon ponekda procitam Sat casopis i to je sve.
                    Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                    "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

Programi sa usmerenim sadrzajem marketinga se inace zovu REKLAMA i kao takvi se debelo placaju.

Jedino sto je nekorektno i nije u skladu sa normativima koji vladaju van granica Srbije kad je SAT program u pitanju je upravo taj segment gde u jednom cosku TV ekrana treba da stoji REKLAMA.

Maskiranje reklama i bombardovanje podsvesti sire populacije je zabranjeno i kaznjava se u svakoj zemlji sem u Srbiji.

Doticni koristi rupu i to je to.

Velika vecina kojoj je sve inace usmereno su dokazano lak plen za medijsku manipulaciju.

Raniji pokusaji istih manipulacija su sada predmet Haga..

That´s it.
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

slazem se ja sa tim da Andrej ne zna da prica ali zna da radi ono sto Mirko ne zna a to je da vozi i to muski... mene recimo odusevljava ekipa iz TopGear -a zato sto znaju bre da voze...

Comment

• alt+64
                          CBC Senator XXL
                          • 27.02.2006
                          • 571
                          • bgd

Pa da, al zato niko ne zna da pise (kao ni 99% srpskih novinara, al oni su bas extrem).

Cisto kao primer, bio je pre par godina hrvatski casopis (valjda Auto+), koji inace nije bio nista posebno, al je imao extremno kvalitetne novinare. Kola na testovima - ko i u svemu ostalom, nikakve exotike, al je zato svaki test imao neku svoju pricu, uz svaki je islo po par anegdota, svaki je bio potpuno razlicit... skroz genijalno

A budjavi top speed:

Proizvodjac xxx je u ovom modelu upotrebio sva svoja znanja stecena u formuli.
                          U krivinama se ovaj auto ponasa tako stabilno da imate utisak da ide po sinama.
                          Kad sednete za volan xxxa, imate utisak da ste postali pravi mali Sumaher...

I tako svaki test, svaki broj, ceo zivot

Comment

• stefanves
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2006
                            • 1351
                            • BG

To stoji, nasi novinari su uglavnom losi.Uzmite za primer Svet Kompjutera protiv hrvatskog VIDIa.Vidi je puno bolji, kvalitetniji...
                            Problem tih testova je upravo sto se ponavljaju, procitas jedan i znas sve.
                            Sto se tice Andreja, mislim da taj lik je previse nadmen, kao da je sam Sumaher.
                            I da otkud znas da Mirko ne zna da vozi, znaci ako se ne kurci, i ne ide 200+ po nekim stazama(lokalnim) znaci da ne zna da vozi, ili sta vec?
                            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

druze, covek je auto limar i to nesvrseni... a andrej jeste nadmen ali hebiga, ne vozi svako svaki dan porshe superkup. moze mu se , bole ga jajca a verujem da nije tako kad ga covek upozna.

Comment

• ssteva2206
                                R.I.P. CBC Drug XXL
                                • 22.04.2005
                                • 106
                                • Beograd

Evo da i ja dam svoje skromno misljenje o mirku alvirovicu (mala slova - namerno, ne zato sto sam nepismen). On za mene kao pojava, novinar, limar, covek,... jednostavno ne postoji. Kad ga vidim, gledam kroz njega. Ne postoji. Njegovu reviju sam kupio jednom prosle godine, zbog puta u Grcku. Zanimalo me je gde sve ima plina usput, a ne na kom kilometru postoji rupa. Na tv-u sam naleteo na test "paljenja" renoa 4 sa i bez plina i to sam odgledao. I to je to. Ali moram jos nesto da Vam kazem, SVAKA CAST ZA TEMU. Tako sam se dobro zabavio citajuci Vase komentare, da nemam reci. Jos brisem suze od smeha.......

Comment

Working...
                                X