Replike renomiranih satova, gde u BG?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • cvrle
    CBC Senator XXL
    • 11.06.2006
    • 1008
    • Beograd,Banovo brdo

Izmesao si babe i zabe i nema veze sa vezom, cuj piraterija, pa onda bi svaki odlazak u servis van ovlascenog bio to isto, kao i kupovina ne originalnih(turskih, kineskih) delova. Gde je cipovanje onda u toj kategoriji, a gde su licencirani programi i softveri koje ni ti sve verovatno nemas u svom racunaru, tako da mani se toga oko piraterije.

Generalno svako kupuje i nosi ono sto zeli, ko zeli a nema para i ima bas zelju da nosi repliku nekog sata ok, njegova licna stvar i zadovoljstvo, isto kao i sa mobilnim telefonima iz Kine sto lice na neke modele a to nisu, u to ubrajam i Vertu koji je mogao sa identicnim Nokijinim softverom da se uzme na Ebay-u za 200 dolara.

Generalno ne volim replike mada ima jako dobrih i kvalitetnih kopija, ali one se ne mogu kupiti za 50-60 evra koliko se valjaju kod nas neke prosecne. Slazem se da sat odrazava licnost kao i nacin odevanja tako da mi je glupo da nosim sat koji kao izgleda da kosta nekoliko soma evra, a radim u drzavnoj firmi za platu i vozim auto koji je star 20 i kusur godina.Sam sebi bi bio smesan, a i pride bi rizikovao da mi neko odsece ruku leti kad otvorim prozor ( jer mi auto nema klimu) misleci da je original i da vredi nesto.

Vidjao sam na Bubanj potoku lika sa koferom koji je imao solidne replike, ali ne svaki put kad idem , mada u poslednje vreme i ne idem tako cesto.
    Boj ne bije svetlo oruzje vec boj bije srce u junaka

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Originally posted by jevtic
      nije sloboda izražavanja da se kupuje lažni sat. to je kriminal. od kopiranja, pravljenja i prodavanja tog sata pa do kupovine i nošenja istog. i to se ne može smatrati slobodom izražavnanja i lićno mišljenje.
      Pod "slobodom izrazhavanja" sam imao na umu da kako on ima pravo da kaze to sto je rekao tako i ti i svako drugi moze da kaze sta misli i da niko ne treba da se ljuti sto je ovaj drugi kontrash. U kontekstu u kom si prokomentarisao ispade da sam pod "slobodom izrazhavanja" podrzao praksu nekih da kupuju i nose te satove. Totalno izvadjeno iz konteksta...
      http://www.bmw.tv

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

el moze jedno pitanje ?

meni nije jasno da ovi sajtovi koji prodaju replike rade dosta "opushteno"
        tako da ja mislim da to nije nelegalna rabota,d oni verovatno imaju "dil" sa fabrikama koje su vlasnik tih marki , da mogu da prave te kopije.

ali opet nerazumem ,kako moze da bude legalno ako nigde na satu nepise da je replika.. ?
        kako ja da znam dal je orginal ili je replika(kopija) ?

ja sam vise za orginale,ima lepih i kvalitetnih satova i za 100 evra ili nesto manje ili vise.

e sad dizajn.. da i meni se neki "nedostizni" svidjaju ,ali takve bih ja kupio samo da "liche" i nema shanse da bi ih platio vise od 1000-2000 dinara. .. ako nista drugo ,bar da znam da nisam platio

ali ponavljam .. nije mi jasno kako to sa "replikama" funkcionishe tako transparentno ako je to cist lopovluk i falsifikovanje.?

zna li neko ?
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

kina.
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• gt nebojsa
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 348
            • Preljina,Cacak

Prekjuce na naplatnoj rampi Mali Pozarevac ciga prodaje satove;prilazi i kaze: "Brate imam za tebe Brajtlinga..."... reko' :"ne hvala..."
            Verovatno nije ni svestan sta je stvarno Brajtling.
            To su dakle te replike?
            Toyota Čačak

Comment

• bagu
              CBC Senator
              • 21.06.2006
              • 245
              • NS

Oduvek sam bio slab na satove
              Sat je muška stvar , govori o tvom identitetu ,ko si ,kakav si...bar meni.
              Nikada ne bih mogao da nosim lažnjak al i nikada , ma koliko bih voleo nekog Taga , Fortisa....ne bih mogao da ga stavim na ruku a da nije to sto piše da jeste,nekako mi BAŠ glupo i ružno.
              Ne zameram nikom direktno kad nosi kopiju ali drugačije ga u startu gledam,za početak kao iskompleksiranog lika a dalje.....
              Starac Vujadin je baš lepo napisao .
              Evo moji satovi ,oba koštaju do 400e i šta im fali a još i nisu kopije.

Ne jedu veliki male ,nego brzi spore

Comment

• Bzuva
                CBC Senator
                • 17.09.2006
                • 269
                • Bgd

Re: Replike renomiranih satova, gde u BG?

Shta kazhete za neki od ova dva?
                Alfista u povoju

Comment

• shadow
                  CBC Senator XXL
                  • 23.09.2005
                  • 555
                  • Beograd

Citam temu od pocetka i moram da priznam, da pre nego sto sam poceo da pratim temu, moje misljenje o satovima je da je sasvim suludo trositi pare na skupe satove, sat kao sat. Posle par vasih komentara, ne da vas razumem, nego ste me preobratili, ocu i ja da imam neki dobar i lep sat

E al tu za mene nastaje problem. Hteo bih sam da vas sad upozorim da ce vas verovatno zaboleti stomak od smeha. A verujem da 99.99% vas nece razumeti kako neko uopstem moze da ima takav problem. Da predjem na stvar. Ne snalazim se sa kazaljkama. Kad pogledam na sat sa kazaljkama, treba mi i po pola minuta da odredim kolko je sati. Ne ********m vas, ozbiljan sam.

Tako da ja ceo zivot, nosim digitalne satove, jer se jedino sa njima snalazim. Gledao sam pre satove po izlozima, internetu, cak i u ovoj temi. Stvarno ima prelepih satova koje bih rado nosio i platio, ali imaju kazaljke. A svi digitalni satovi koje nadjem, svi su nekvalitetni, jeftini i sl. A vidim da ovde upucenih ljudi u satove, pa ako neko zna da mi preporuci kod kojih firmi da potrazim digitalne satove. Ja momentalno imam Casio sat, gledao sam Casio sajt, nista mi nije privuklo paznju. Gledao sam malocas i Sector satove, ima lepih i dobrih, ali jel ima jos neka marka?

Ono sto bih zeleo osim izgleda, jeste dobra i kvalitetna kopca koja mi nece smetati po vrucini, a ni vrucina i znoj njoj, da je otporan na ogrebotine, multifunkcionalan sto vise, i ne volim debele satove. Neki cenovni rang je oko $400, mada ako neki skuplji dolazi u obzir ako stvarno vredi.
                  My crew is all fired up
                  Y'all better just wise up

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

Casio ima najvetju ponudu satova sa digitalnim prikazom ,sa svim nemogutim i mogutjim dodacima i senzorima na njima..
                    ja ne nosim digitalac,ali bi u njihovoj ponudi sigurno imao mnogo sta da izaberem.
                    ili naprimer,ovaj Diesel :

ili ovaj :

oba su po 150 $ online kupovina sa diesel sajta ..http://store.dieseltimeframes.com

Comment

• The Punisher
                      CBC Senator XXL
                      • 01.03.2006
                      • 503
                      • Beograd Wozhdovatz
                      • Ford Taunus TC1

Vidim da ovde ima ljudi koji se razumeju u satove pa da pitam

zelim da kupim original sat, nije bitna marka (kopiju ne bih iz vec pisanih razloga), bitno je sledece, da ima crnu pozadinu iza kazaljki, da je masivan, da ima kozni crni kais, i da je nabudzen kao ovi "hronograf" satovi, ne znam da li se tako uopste zove ova vrsta satova, pali su mi za oko sledeci modeli, tj. njihov dizajn:

Casio EF527 1 i 2

Sector Ocean master

Fortis B42

takodje ovaj Police PL10962 mi se svidja, samo da nije metalni kais:

nameravam da spremim do 150 evra, sto znaci da Sector i Fortis ispadaju, i ne mogu da se nadam automatik satu nego samo kvarcnom. Ima li jos neki model na ovaj fazon neke druge marke a da upada u ovu cenu?
                      https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• HEMI 426
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2005
                        • 1833
                        • Novi Sad -United States of Liman

@ Shadow

Ako bi hteo maximalno smekerski sat a da je digitalan i da je klasican ( sto je malo tesko spojiti ) za tebe postoji samo jedan izbor - Tag Heuer Monaco Sixty Nine V4

Znaci, samo okrenes kuciste i imas digitalni sat. Original je oko 3200 $/e a video sam jedan ( mislim da je kopija ) kod jednog sanera za 100e. Ja imam obican Tag Heuer Monaco ( bez okrettanja ) i to je jako smekerski sat, ovaj V4 je smek + fancy

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Chronograph u principu znači samo da ima štopericu, i ako su za sve te "jeftinije" nabudžene modele prihvatili taj naziv.
                          Sve preko toga se nazivaju komplikacije ili kako je već koji proizvođač satova imenovao, najcenjeniji su satovi na kojima piše Chronometer, ali to je drugi cenovni rang i mora biti švajcarski proizvođač i standardi su jako rigorozni. (mehanika koja ne sme da kasni-žuri milisekundu na milion godina itd...)
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

vidi ovde ima veliki izbor sa cenama : http://www.bpmwatches.co.yu/

http://www.bpmwatches.co.yu/product.php?cid=62&pid=1347 'vako nesto , a?

Comment

• The Punisher
                              CBC Senator XXL
                              • 01.03.2006
                              • 503
                              • Beograd Wozhdovatz
                              • Ford Taunus TC1

Ma gledao sam sve marke, tu sam i nasao sector, nema nista od ovih marki koje prodaje bpm.

Da, crna lista proizvodjaca:

http://www.trustedwatch.com/community/b ... tch-brands
                              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• starac vujadin
                                CBC Senator XXL
                                • 27.08.2005
                                • 2617
                                • Stari grad

@punisher

Takvi satovi - celicno kuciste, crni ciferblat - su najcesci...zato ne zuri. Ne zaboravi Swatch.

Comment

Working...
                                X