Replike renomiranih satova, gde u BG?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Sasha
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 4126
    • Novi Sad

Ovu cuku ja nosim,
    Audemars piguet Maserati anniversary 90, naravno replika.

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Punto Abarth
      CBC Senator
      • 11.12.2006
      • 220
      • Novi Sad, Groblje :) 16° 31' 0" E 45° 17' 30" N nekad :(

Ja imam nekoliko jeftinijih satova...

Everlast L-105

Timex Ironman Sleek

neki Lorus, slican speedmasteru

neki solarni pise SOLAR 2000 na njemu

Everlast je ova nova moda, cetvrtast, ogroman i tezak, tesko citljiv i po danu, a po mraku nikako, vrisnula mu baterija nakon 6 meseci i ni jedna radnja nece da je zameni, jer je prednja strana sata izbocena i ne moze u standard presu... Stoji vec 6 meseci, 2 puta nosen.

Timex sam kupio radi nosenja i treninga, za 3 godine je skinut sa ruke manje od 10 puta, proveo je makar 1000 sati u hlorisanoj vodi, 50 sati u sljunku, cementu i krecu... Nakon takvog tretmana, plasticna narukvica se jednostavno raspala... Ide i dan danas, sa 5 minuta greske, 4 godine nakon izlaska iz radnje. Stoji u sobi.

Lorus takodje svakodnevna varijanta, jednom promenjena baterija za 4 godine, nece da se raspadne, dosta precizan, savrseno citljiv u svim uslovima.

Ne razumem zasto ljudi omalovazavaju nesto tako jeftinije, satovi koji korektno rade posao, a normalno i lepo izgledaju, mogu se kupiti za 100-200 E ili manje... Ne mogu da nacrtam sebe u trenerci sa satom koji je kopija nekog cuda i nikako se ne uklapa sa ostatkom price...

Mogu da shvatim ljude koji imaju, pa nose prave stvari... Ja nemam. I ne treba mi.
      http://www.youtube.com/watch?v=7lgcQUQZBtE

Kupujem HGT/sporting volan

Comment

• Vukasin
        CBC Senator XXL
        • 19.10.2006
        • 528
        • BGD, Padina

Nebojsa, pa recimo da mi se svidja bas Monaco, ili V4, a nemam te pare? I sta sad? Moram da nosim "look like" sat i da se tesim time? Nije meni bitno da tu pise TAG, nego mi je jednostavno to - TO! Bas mi se TAJ svidja. Razumes sad?
        Sta fali dobroj replici uopste? Sad meni kao treba da smeta sto na svakih 100 godina sat zakasni za 1 sekundu a replika lupam, na 10 god zakasni 1 sekundu? Evo imam neke koje traju vec 3-4 godine, i nikakvih problema nije bilo, tako da ne mozes da kazes ni da su "obicne kopije"...

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

I gde na kraju kod nas imaju da se uzmu neke dobre replike?
          Ili mora ebay da radi?

I love my

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Originally posted by Vukasin
            Nebojsa, pa recimo da mi se svidja bas Monaco, ili V4, a nemam te pare? I sta sad? Moram da nosim "look like" sat i da se tesim time? Nije meni bitno da tu pise TAG, nego mi je jednostavno to - TO! Bas mi se TAJ svidja. Razumes sad?
            Sta fali dobroj replici uopste? Sad meni kao treba da smeta sto na svakih 100 godina sat zakasni za 1 sekundu a replika lupam, na 10 god zakasni 1 sekundu? Evo imam neke koje traju vec 3-4 godine, i nikakvih problema nije bilo, tako da ne mozes da kazes ni da su "obicne kopije"...
            Sat je deo muske licnosti, najlegitmniji i jedini muski nakit koji nikada nece biti izvan mode. Sve ono sto nosimo na sebi i sto koristimo daje neku poruku spoljnem svetu. Satovi nisu samo meraci vremena. Ko hoce da meri tacno vreme kupice nekog quartz plastikanera i radice mu posao savrseno. Znaci, onaj ko nosi kopiju taj salje poruku da je folirant. Bolje nositi Q&Q sat nego kopiju, bolje nista nemati na ruci nego imati kopiju. Tako je sa svim stvarima. Ne treba bacati pare na preskupe satove jer skupim satovima brzo pada cena i uvek se moze cenkati jos dok su novi, ali ne treba nositi kopije. S kopijom nikada vlasnik nece biti zadovoljan jer zna da laze samog sebe.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

E nek si im rekao ja sam hteo odavno ali reko naljutiće se
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Joca*KANADA*
                Banovan
                • 16.02.2008
                • 48
                • Montreal-beograd

Ima jedna slicna serija kao monaco, nije TAG ali je Festina

Slucajno posedujem ovakav, crni sa crvenim detaljima i mogu reci da je odlican.

Za svaku priliku imam jos jedan koji moze ici i uz trenerku a poseduje i carbon look... Naravno CASIO.
                http://i5.photobucket.com/albums/y200/f ... difice.jpg

I jos jedan solidan satic pomalo preskocene marke satova u ovoj temi a to je... LONGINES, koji je fise trofej nego sat za nosenje.

http://lecollecte.com/wp-content/upload ... leback.JPG

Inace licno gotivim seico kinetic satove jer su spoj klasicnih i savremenih satova. Moraju da se navijaju, ali to cine sami.

P.S ja sam steta za satove jer sam izgubio dosta satova(ne mojom krivicom) pa sam presao na malo "lakse satove"

Inace moje licno misljenje je da sat predstavlja stil jednog coveka tako da ljudi koji kupuju kopije imaju zelju da budu ono sto nisu, jer se uglavnom PRODAJU kopije preskupih i mnogo ruznih modela i ljudi misle da je to moment koji cini stil coveka. Da neko pravi kopije nekog jeftinog sata od cca 500-1000e a da je to najbolji i najlepsi sat koji se pojavio, nikad se ne bi masovno prodavao kao Breitling, PP ili Rolex.
                Jedan milioner se jednom prilikom nije ustrucavao da objavi kako ima preko 100 komada fus satova, potezuci cinjenicu da niko nikada nije posumnjao da su ti satovi obicno djubre (To je po meni potpuno drugacija situacija i cini mi se potpuno ok), dok je druga strana medalje ta da ima nekolicinu satova vrednu preko 500 000 evropskih novcanica.

Q&Q RULEEESSSS

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • Katowice (PL) / Banja Luka
                  • AGP / W126

Ne mogu da zamislim sebe bez sata i ako ga nemam na ruci osjecam se "nekompletno" Nikada nisam imao neki posebno vrijedan sat, a i malo koji mi je izdrzao duze od 2-3 godine - vecinu je ubila voda, a nekoliko moje cackanje (nekada sam amaterski popravljao satove, pa sam imao na cemu da praktikujem).
                  Prije nekih godinu dana dobio sam kopiju RADO - veoma kvalitetnu i vjernu. Nosio sam ga sedmicu-dvije dana a onda sam otisao na bazen. Poslije toga sam ga bacio... To sto je bio piun vode je jedno, ali cak su mu kazaljke spale i pocela da se ljusti farba - a stvarno je izgledao kvalitetno... TOd tada - nikad vise kopija, ma koliko dobro izgledala.

Na danasnji dan nosim jeftine satove:

i neunistivi:

koji je prezivio 8 godina najgorih tortura - snijeg, mraz, kisa, ronjenje, popravljanje auta, nekoliko ispadanja na beton, svasta nesto, ... - a i dalje radi bez najmanjih problema. Sat za 100-injak euro...
                  Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• DraxNS
                    CBC Senator XXL
                    • 24.10.2006
                    • 520
                    • Bačka Palanka
                    • Peugeot 307 SW

vidim mirdza ... kopiras

http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... 786#495786

Comment

• Vukasin
                      CBC Senator XXL
                      • 19.10.2006
                      • 528
                      • BGD, Padina

Originally posted by starac vujadin
                      Originally posted by Vukasin
                      Sat je deo muske licnosti, najlegitmniji i jedini muski nakit koji nikada nece biti izvan mode. Sve ono sto nosimo na sebi i sto koristimo daje neku poruku spoljnem svetu. Satovi nisu samo meraci vremena. Ko hoce da meri tacno vreme kupice nekog quartz plastikanera i radice mu posao savrseno. Znaci, onaj ko nosi kopiju taj salje poruku da je folirant. Bolje nositi Q&Q sat nego kopiju, bolje nista nemati na ruci nego imati kopiju. Tako je sa svim stvarima. Ne treba bacati pare na preskupe satove jer skupim satovima brzo pada cena i uvek se moze cenkati jos dok su novi, ali ne treba nositi kopije. S kopijom nikada vlasnik nece biti zadovoljan jer zna da laze samog sebe.
                      Sve je to super i slazem se a tim, ali jednostavno puma ili tako neka firma nikad nece imati sat koji se meni svidja, a za TAG recimo, ja licno, nemam pare a Monaco je za mene potpuni pogodak.
                      Sta vam nije jasno ljudi? Moj cale ima recimo origigi ZENITH-a, Raymond Weil-a, Jedan lep Longines-a, ne hvalim se, ali da ne bude da sad da mislim da je original sranje zato sto za 10x manje para (I vise, 20x) mozes da uzmes pristojnu repliku, nego me nervira taj stav da "mora" original i nista drugo. Ja jednostavno nemam 5-6000e da dam za sat koji se meni svidja na oko, bar ne sa 20 godina koliko imam.
                      Nadam se da shvatate da ja imam druge prioritete u ovim godinama, sto ne znaci da sa 30 necu kupiti pravi sat.

Comment

• mirdza
                        CBC Senator XXL
                        • 14.03.2005
                        • 2437
                        • Katowice (PL) / Banja Luka
                        • AGP / W126

Originally posted by DraxNS
                        vidim mirdza ... kopiras

Kupio ljetos na Rodosu i to sasvim slucajno - gledao jedan drugi model (crni sa zelenim kazaljkama) i kupim ovaj
                        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• jevtic
                          CBC Senator XXL
                          • 26.11.2006
                          • 729
                          • beograd

član 4 pravilnika ovog foruma glasi STOP PIRATERIJI

Ova tema je ništa drugo do promovisanje piraterije u njenom najgorem obliku...
                          ex - fabia 1.9 tdi
                          golf 2.0 tfsi

Comment

• whitegsi
                            CBC Početnik
                            • 02.08.2007
                            • 3
                            • Dorcol

Na tebi je sve original, od duksa, preko farmerica...

Comment

• overspeed
                              CBC Senator XXL
                              • 24.05.2005
                              • 2779
                              • Kosovska Mitrovica

Jeste WasteGate ali iscooliraj malo... Svako ima pravo na lichno mishljenje i slobodu izrazhavanja, i tu ne treba da bude ikakvih problema... Chak ni u WG... =]
                              http://www.bmw.tv

Comment

• jevtic
                                CBC Senator XXL
                                • 26.11.2006
                                • 729
                                • beograd

nije sloboda izražavanja da se kupuje lažni sat. to je kriminal. od kopiranja, pravljenja i prodavanja tog sata pa do kupovine i nošenja istog. i to se ne može smatrati slobodom izražavnanja i lićno mišljenje.

@whitegsi

jeste.
                                ex - fabia 1.9 tdi
                                golf 2.0 tfsi

Comment

Working...
                                X