Zna li iko gde u BG mogu da se nabave kvalitetne replike satova (Rolex, Breitling, Mont Blanc, Omega, Patek Philippe...)?
Unapred hvala!
...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...
Ne znam gde se mogu nabaviti, zaboravio sam, znao sam za nekog lika sto prodaje samo kopije Breitlinga. Cena je bila oko 80e, koliko se secam, uz sat je isla i garancija od godinu dana .
Nisam i ne bih kupio ali sam imao priliku da vidim i nosim jedan, cini mi se da me nikada u zivotu vise ljudi nije gledalo u ruku i bez razloga pitalo koliko je sati, a u GSPu sam samo cekao da mi neko odsece saku zbog sata . Sve u svemu lako se primecivalo da je kopija, pogotovo ako ste ikada videli original.
Shto da dash za kopiju 40-80 evra, kad za te pare mozesh da uzmesh neki mainstream chasovnik, ali original ( npr za 100 evra ladno mozesh pazariti Citizen, mada mozesh ladno naleteti i na Casio .... )
Jedino ako je originalu cena 5000 evra, pa ako zelish da neku cicu barish prichom "e, mala, vidi sat" A ljudi koji se razumeju u satove i koji imaju pare da ih kupuju ce odma da te provale da nosish KOPIJU, a ne repliku ( jer replika je samo izgovor za kopiranje )
buvljak, ali treba imati srece pa naleteti. tipovi na obodu pijace, sa aktovkama otvorenim na karton kutiji...
*meni doslo pre dve godine da kupim rucni sat pa da crknem. za tri meseca sam naucio vise o satovima nego za ceo zivot do tad. dotadasnji favorit medju nedostiznima - Omega Speedmaster - je otisao u drugi plan zbog Vacheron Constantin Royal eagle-a, i to najprostijeg modela sa chelikom i crnom podlogom za skazaljke. automatik sa tri dodatna cajgera, stopericom i datumom. cena (za srecnike koji ga uopste nadju da je na prodaju se krece od 5.500-6.300e). replika odlicna je oko 120e i pravi se u rusiji. debelo sam razmislio i odlucio da ipak necu da nosim replike iz razloga ostajanja bez ruke za 120e (nedoBog nikome).
pronasao sam sat veoma nalik Royal eagle a da opet nije ni replika ni najprostija konfekcija i kupio ga. Breil (Milano) Style Chrono. kvarcni je i ima Miyota mehanizam (najbolji na svetu, svi veliki brendovi njega ugradjuju), otporan na 10bar, kvarcno staklo i sjajnu narukvicu. i cena se uklopila (260e) tako da je to sat pravi za mene. garancija overena, racun... izgleda stoput bolje od najbolje replike a ruka je na telu.
generalno se slažem sa vama
Moj izbor od originala je Seiko Men's Flight Alarm Chronograph Watch
ina?e njegova cena kod nas je 42000 din, a preko neta je oko 260$
tako da ?e mi mi ipak ostati samo pusta želja
e sad replika
Breitling Longitude Chronograph
...za Klein se otuda Edipov kompleks ne fokusira primarno na oca, ili na penis, ili na simbolički falus, ili na pretnju kastracijom. Fokusira se pre na majku i na grudi, koji su dobri objekti ako zadovoljavaju, ili loši objekti ako se odbijaju...
nije bio skup a nosio ga je Steve McQueen...
imam ga skoro godinu dana i dobra stvar je sto ga samo prepoznaju oni koji treba...
Inace sam lud za automobilskim satovima, pre Tag Heuer Monaca sam furao Mustang Watch, kupljen u americi za 49,99 $
posle dužeg razmišljanja, ipak sam rešio da se džiberišem
do boljih vremena, kada ?e ovo biti original, pravo sa novobeogradskog buvljaka, za cirka 50 e (original košta oko 4500$)
ok je tvoja odluka da se dziberises
ali ne moras da to radis toliko upadljivo
bolje da si izabrao neku manje poznatu marku pa sat mozda i prodje kao original nego Breitling za koji ce svi predpostaviti ( i bice u pravu ) da je kopija jer je 99,9 % satova tog imena u srbiji poreklom iz kine...
Comment