Koliko sam ja shvatio jedna od fora sa tim cipom je da se na njega smeste svi potrebni podaci o osobi, pa se valjda planira da u nekoj buducnosti vise nenosimo vozacke dozvole, zdravstvene knjizice...sve ce moci da bude na tom cipu. e sada da li sam ja to dobro shatio ili sam samo sanjao...
Nove licne karte
Collapse
X
-
Ali cipovi na kreditnim karticama ne mogu da se prate na daljinu,nema nikakvog napajanja pa pretpostavljam da ce to samo biti i sa licnim kartama da kad se skenira,moze da se dobiju odredjeni podaci a ne ovako,ukljucim komp pa me interesuje gde se ko nalazi pa daj da ga lociram preko licne karteSamo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
http://www.spica.hr/caseStudies/learn_r ... Cards.html
Evo kratak zanimljiv tekst, cisto da vidite koje se tehnologije koriste.
Dakle nije moguce satelitsko pracenje, i slicno bar sam ovim civilnim tehnoligijama
Vrlo lako je moguce locirati osobu, ako ti je kartica u torbi, i udjes u Merkator, Maxi, Sexy Shop
...
Comment
-
-
...mislim da je vec bila tema o ovome na Forumu...
I, ista je stvar bila u centru paznje : jel' to znaci da sad mogu da me prate, itd...itd...
Za sve ljude koji misle da mogu preko cipa da ih prate, par pitanja :
- kojom strujom se napaja taj cip ?
- koji je domet signala koji on salje [ ako ga uopste salje ] ?
- koji uredjaj prima signal koji salje taj cip [ ako ga uopste i salje ] ?
- zasto bi drzava uopste htela da te prati na taj nacin ?
Ako si izvrsio neko delo, i drzava te zbog toga trazi, nije valjda neko toliko naivan da misli kako ce kriminalac imati svoju licnu kartu u dzepu ?
Naravno, sve pod uslovom da taj cip uopste salje bilo sta...
Comment
-
-
Apropo ove price... vidim da ima raznih misljenja pa zato ako vas ne mrzi, pogledajte ovaj film.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 6122248802
btw, cip nema napajanje i preko nega nije moguce bukvalno pracenje tj lociranje ali sa svakim ocitavanjem ce se beleziti gde je osoba i legitimisana - "skenirana"
elem, poledajte filmic nemoj da vas mrzi...deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Pa procitajte ako ne znate, evo ga izvod teksta sa linka koji sam vam dao, znaci ovo je najobicnija kartica, kosta 5 eura i manje...
Nije nikakav SF to se danas koristi u svakoj ozbiljnijoj firmi za ID zaposlenih.
Bezkontaktne kartice
Bezkontaktne kartice su danas najrašireniji način osobne identifikacije pri kontroli pristupa i registraciji vremena. Pred kontaktnim karticama imaju cijeli niz prednosti, kao što su:
Mogućnost čitanja bez doticaja;
Mogućnost čitanja na manjoj razdaljini omogućava uporabu "bez ruku" i bez zaustavljanja;
Mogućnost čitanja direktno iz novčanika, torbice ili džepa;
brzo čitanje bez kakršnog koli napora ili spretnosti;
iznimno teško ili nemoguće kopiranje;
vrlo dugi vijek trajanja.
Comment
-
-
Znaci nema vise da se uzmu kola u Sapcu samo na licnu kartu, za probu na par dana !ali nema adresu nigde napisanu
Ili pivo bez kaucije
Ili ce da se pojave citaci licnih karti u prodaji, da trgovci mogu da funkcionisu.Originally posted by Valent VudrigaKako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
http://bataseka.editboard.com/korisne-i ... -t1080.htm
Ipak cemo izgleda svi da dajemo otisak prsta.
@Zverko
Onaj film traaajeee !! Zurim na sljaku pa nemam vremena da gledam, pa te molim da mi kazes KO JE UBIO KENEDIJA, to me muci jos od malih nogu...
Originally posted by Valent VudrigaKako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
-
cip je vrlo slican onim koje mnogi od nas imaju u kljucu svog automobila.Originally posted by bax76Pa procitajte ako ne znate, evo ga izvod teksta sa linka koji sam vam dao, znaci ovo je najobicnija kartica, kosta 5 eura i manje...
Nije nikakav SF to se danas koristi u svakoj ozbiljnijoj firmi za ID zaposlenih.
Bezkontaktne kartice
Bezkontaktne kartice su danas najrašireniji način osobne identifikacije pri kontroli pristupa i registraciji vremena. Pred kontaktnim karticama imaju cijeli niz prednosti, kao što su:
Mogućnost čitanja bez doticaja;
Mogućnost čitanja na manjoj razdaljini omogućava uporabu "bez ruku" i bez zaustavljanja;
Mogućnost čitanja direktno iz novčanika, torbice ili džepa;
brzo čitanje bez kakršnog koli napora ili spretnosti;
iznimno teško ili nemoguće kopiranje;
vrlo dugi vijek trajanja.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Cip ne moras da imas, ali ni staru L.K. ne mozes da zadrzis...Originally posted by madicA jel ja mogu sad da zadržim staru ličnu kartu?
Znači kada mi istekne stara jel mogu opet da izvadim istu takvu ili mi čip ne gine?
Dobices isto novu L.K., isto ce imati digitalnu fotografiju, isto ce biti plastificirana, dakle sve isto....jedino ce ti mesto na njoj predvidjeno za cip, ostati prazno...
Comment
-

Comment