Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

za gume mogu da preporucim penu u spreju od firme "armor all"..
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• NemaN
      CBC Senator XXL
      • 29.11.2004
      • 1560
      • munze

cek zar ovaj einhel nije brusilica...?

koliko ja znam treba imati nesto sa regulacijom broja okretaja....jer se brusilica previse brzo okrece....

i sta se koristi za skidanje ostalih masnih i kojekavih naslaga?
      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• The Punisher
        CBC Senator XXL
        • 01.03.2006
        • 503
        • Beograd Wozhdovatz
        • Ford Taunus TC1

Rotaciona brusilica radi na 10 000 obrtaja, a ova polirka na 1000-3000 obrtaja.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• X9
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2005
          • 3179
          • Wien-Sabac
          • RX-8 i X-9

Originally posted by neman
          i sta se koristi za skidanje ostalih masnih i kojekavih naslaga?
          pa koriste se razne hemikalije koje skidaju masnocu od npr.insekata,masnoce od asfalta,ili masnoce od ulja itd....posle toge ide hemikalija za tzv.omeksavanje laka(nesto kao sampon za pranje auta ali i ima fukciju da lak pripremi za poliranje)mada ovo moze i da se preskoci u nedostatku istog ...

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• kraga
            CBC Početnik
            • 07.03.2007
            • 3
            • Zemun

Pozdrav svima!
            Vidim da se vodi prica o polir pastama pa me interesuje koja bi pasta pomogla da resim problem a on je sledeci:
            - na rub haube i krila mi je iscurela tecnost iz klime sa necije terase i zbog toga skinula lak po ivici haube i napravilo na krilu otiske curenja te iste vode.
            Koja pasta i na koji nacin bi mogao da barem malo vratim sjaj na tom mestu?

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

sine cime vi to punite klime dole
              napravi fotke ali ako je lak skroz sheban nema ti pomoci osim novog lakiranja

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• BaneT
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 562
                • Beograd

imate na bubanj potoku ove šlajferice, amaterski je alat ali uz dobre paste čuda čini, ja sam kod Chaosa (nisam neko vreme bio na ovom forumu a mislim da i njega nema ovde duže vremena) kupio siapol i mogu reći da sam skroz zadovoljan. Probaću da nađem slike ćaletove 128-ce

Comment

• BaneT
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 562
                  • Beograd

evo je pre

evo 50-50% snimak

na donjem se lepo vidi razlika...ćale kad je video sledeći dan nije mogao da veruje , uzeo sam onu žutu molersku traku i razvuko je po sred haube

ovih par mrljica na ispoliranoj strani zanemarite jer je to samo prljava voda...

boja je bila skroz mat a razlika ipak mislim da se vidi, ima tu dosta posla

btw hologrami se izbegavaju nižim brojem obrtaja polirke, ako ih imate krenite sa 300 obrtaja pa lagano dižite do 1200-1500 pa opet spustite na 300. Inače sve te polir paste rade na foru granulica i dođu ko neki piling, zato se moraju sve granulice dobro razbiti (toplotom obrtaja da kažem), kad se razbiju dobija se pravi rad i sjaj...

Comment

• BaneT
                    CBC Senator XXL
                    • 09.12.2005
                    • 562
                    • Beograd

e da imate i razne vrste sunđera, tvrdi, meki , najfiniji...opet past, grube, mekše pa finalne koje učvršćuju boju kad se sve završi...

Comment

• The Punisher
                      CBC Senator XXL
                      • 01.03.2006
                      • 503
                      • Beograd Wozhdovatz
                      • Ford Taunus TC1

Napisi marke pasti (tacne oznake) koje si koristio kao i koje sundjere nastavke.

Comment

• BaneT
                        CBC Senator XXL
                        • 09.12.2005
                        • 562
                        • Beograd

paste siapol: cut, easy i finish a sunđeri su bili prvo narandžasti pa beli, crni nisam koristi jer ga tad nisam imao....on je idealan za finiš sa siapol finish pastom.

Comment

• spanjeli
                          CBC Senator XXL
                          • 17.09.2005
                          • 532
                          • Nis

Pozdrav svima,drago mi je sto sam pronasao ovu temu
                          Moj problem je sledeci:
                          Prethodni vlasnik mog auta je toliko bio nemaran da je ceo auto izgreban sitnim ogrebotinama kao da je prosao kroz neko siblje,ima ih puno,uglavnom su male i jedva se vide ali mi puno smetaju sto znam da su tu Pored tih malih tu su i neke bas velike koje su duzine nekih 20cm i ima ih 3 kom. jedna ispod druge,kad prodjem prstima preko oseti se nesto ostro ali farba nije izguljena samo je lak ostecen...
                          E sad,postoji li mogucnost da to nekim poliranjem nestane ili moram da farbam taj deo,neki prijatelji mi rekose da se to kao smirgla nekom izuzetno finom vodenom smirglom dok ne matira pa onda idu neke paste,mleka,bla bla...
                          Kakav je postupak u pitanju i kolko to posle sve traje? Poz.
                          Originally posted by Sheta_Junior
                          Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• The Punisher
                            CBC Senator XXL
                            • 01.03.2006
                            • 503
                            • Beograd Wozhdovatz
                            • Ford Taunus TC1

Ako je uguljena samo boja to se moze srediti poliranjem. Ako se vidi osnovna boja ili cak go metal mora da se farba. Ali ako su ogrebotine cak i do osnovne boje veoma male, tipa tacka ili veoma uska linija, mozes da kupis tu boju i slikarskom cetkicom ili vrhom cackalice da popunis tu tacku ili brazdu. Kad se osusi, onda taj deo poliras, pa se delimicno taj deo ispupcenja dovede u ravan sa ostalom farbom.

Comment

• spanjeli
                              CBC Senator XXL
                              • 17.09.2005
                              • 532
                              • Nis

Ok,a kako ide procedura,koja smirgla,koliko se skida,sta se koristi,koja pasta...?
                              Originally posted by Sheta_Junior
                              Tata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!

Comment

• g60
                                CBC Senator XXL
                                • 20.10.2006
                                • 1011
                                • Vrachar je majka ;)

Imam problem... Posle kishe mi ostaju bele fleke na boji... Znaci kada se kapljica zadrzi na boji i tu i ispari... Nije kamenac, jednostavno kao da je boja promenila strukturu na tom mestu. U pitanju je akrilna maxmayerova boja... Auto je farban pre oko 6 godina i polako matira...
                                Kako izbeci ovakve posledice? Poliram sa turtle wax...
                                Mozda posle poliranja da nanesem i vosak??

Comment

Working...
                                X