za gume mogu da preporucim penu u spreju od firme "armor all"..
Kako povratiti sjaj boji automobila ? Polirati ili ...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
cek zar ovaj einhel nije brusilica...?
koliko ja znam treba imati nesto sa regulacijom broja okretaja....jer se brusilica previse brzo okrece....
i sta se koristi za skidanje ostalih masnih i kojekavih naslaga?I'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
-
Originally posted by nemani sta se koristi za skidanje ostalih masnih i kojekavih naslaga?...
"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
Pozdrav svima!
Vidim da se vodi prica o polir pastama pa me interesuje koja bi pasta pomogla da resim problem a on je sledeci:
- na rub haube i krila mi je iscurela tecnost iz klime sa necije terase i zbog toga skinula lak po ivici haube i napravilo na krilu otiske curenja te iste vode.
Koja pasta i na koji nacin bi mogao da barem malo vratim sjaj na tom mestu?
Comment
-
-
imate na bubanj potoku ove šlajferice, amaterski je alat ali uz dobre paste čuda čini, ja sam kod Chaosa (nisam neko vreme bio na ovom forumu a mislim da i njega nema ovde duže vremena) kupio siapol i mogu reći da sam skroz zadovoljan. Probaću da nađem slike ćaletove 128-ce
Comment
-
-
evo je pre
evo 50-50% snimak
na donjem se lepo vidi razlika...ćale kad je video sledeći dan nije mogao da veruje, uzeo sam onu žutu molersku traku i razvuko je po sred haube
ovih par mrljica na ispoliranoj strani zanemarite jer je to samo prljava voda...
boja je bila skroz mat a razlika ipak mislim da se vidi, ima tu dosta posla
btw hologrami se izbegavaju nižim brojem obrtaja polirke, ako ih imate krenite sa 300 obrtaja pa lagano dižite do 1200-1500 pa opet spustite na 300. Inače sve te polir paste rade na foru granulica i dođu ko neki piling, zato se moraju sve granulice dobro razbiti (toplotom obrtaja da kažem), kad se razbiju dobija se pravi rad i sjaj...
Comment
-
-
Pozdrav svima,drago mi je sto sam pronasao ovu temu
Moj problem je sledeci:
Prethodni vlasnik mog auta je toliko bio nemaran da je ceo auto izgreban sitnim ogrebotinama kao da je prosao kroz neko siblje,ima ih puno,uglavnom su male i jedva se vide ali mi puno smetaju sto znam da su tuPored tih malih tu su i neke bas velike koje su duzine nekih 20cm i ima ih 3 kom. jedna ispod druge,kad prodjem prstima preko oseti se nesto ostro ali farba nije izguljena samo je lak ostecen...
E sad,postoji li mogucnost da to nekim poliranjem nestane ili moram da farbam taj deo,neki prijatelji mi rekose da se to kao smirgla nekom izuzetno finom vodenom smirglom dok ne matira pa onda idu neke paste,mleka,bla bla...
Kakav je postupak u pitanju i kolko to posle sve traje? Poz.Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
Ako je uguljena samo boja to se moze srediti poliranjem. Ako se vidi osnovna boja ili cak go metal mora da se farba. Ali ako su ogrebotine cak i do osnovne boje veoma male, tipa tacka ili veoma uska linija, mozes da kupis tu boju i slikarskom cetkicom ili vrhom cackalice da popunis tu tacku ili brazdu. Kad se osusi, onda taj deo poliras, pa se delimicno taj deo ispupcenja dovede u ravan sa ostalom farbom.
Comment
-
-
Ok,a kako ide procedura,koja smirgla,koliko se skida,sta se koristi,koja pasta...?Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
Imam problem... Posle kishe mi ostaju bele fleke na boji... Znaci kada se kapljica zadrzi na boji i tu i ispari... Nije kamenac, jednostavno kao da je boja promenila strukturu na tom mestu. U pitanju je akrilna maxmayerova boja... Auto je farban pre oko 6 godina i polako matira...
Kako izbeci ovakve posledice? Poliram sa turtle wax...
Mozda posle poliranja da nanesem i vosak??
Comment
-
Comment