Ovo sa kočionim uljem je dobar štos.Ja inače u tu svrhu koristim silikon sprej kojim uostalom prskam i kedere na vratima vozila.
Odrzavanje guma?
Collapse
X
-
Nemojte da zezate coveka. :lol: :lol: :lol:
Kakva bre slanina???
Ja koristim tzv. "silikonsku emulziju".Bela tecnost,nanosi se krpom...
Posle nanosenja izgledaju mokre,i voda se ne zadrzava na njima...To tako stoji par nedelja...I izgleda eXtra...A ja ga ranije uzimao za DZ...
Comment
-
-
Ne znam ja sam ih dobijao besplatno,sad vise nema,imam jos mozda 2-3dl...Mislim da je cena bila oko 80-100din za litar...
Comment
-
-
Sprej za "crnilo i sjaj" guma sam video u Mercator-u...Velika boca spreja mislim da je oko par stotina dinara....ali sam ubedjen da toga ima i u OMV-ovim pumpama.
Pozdrav!- "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
- "I vi ste dobro."
Comment
-
-
Vojvoda, za gume je najbolja mast sa tvoje brade kad pojedes gibanicu...
Silikonska mast i ulje je jako cudotvorna materija.Inace ima jako siroku primenu u svakodnevnom zivotu.Kociono ulje je opet, besplatno...Pozdrav drugari
Comment
-
-
Pa finta sa kocionim uljem je takoreci besplatna i da nefunkcionise nebi svi svedi mazali svoje gume pri sezonskoj izmeni i pred stavljanje na "lager" upravo sa njim. Stvar je u tome da guma ozivi, skine oksidaciju i u isto vreme je zastiti od susenja.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Gibanica mi je zaista omiljena ,ali bih radije gume preprskao silikon sprejom npr. WURTH, koji sam isprobao(odličan je) a osvežava i branike, lajsne i ostalu plasitku i gumu na autu!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Hmm.. kociono ulje je absorbent vlage, vrlo jak, i ispija svu vlagu koja cini da guma "trune".
Dakle tehbicki gledajuci vrujem da imas ulje koje nama silikonsku bazu te nezadrzava zastitni sloj. Stvar je u tome da kad se premaze kocionim uljem, vlaga se iscrpi i proces oksidacije gume prestaje. U isto vreme se skida oksidirani sloj i odtaje friska guma na povresini. Slilikonska baza ulja cini da impregnira sada od vlage prazne pore i da zaustavi daljnju absorbaciju vlage u gumu i samim tim zaustavi proces daljnje oksidacije. Dakle ako je trajalo samo 2 dana u pitanju je vrsta kocionog ulja.
Zaboravio sam da se kod nas koriste ulja 4rke, ta ulja ce da odrade sve sem samog konzerviranja jer nemaju silikonsku osnovu.
Vec godinama koristim samo DOT 5+ , silikonski bazirano ulje koje je kompatibilno sa DOT 4 sistemima, tacka kljucanja je puno visocija i stvaranje vodenog cepa u stanju ledenog cepa u zimskim uslovima je zaborav sa ovim tipom ulja.
Sorry, sto sam bio povrsan, ko ce misliti bas na sve, malo sam razmazen sa svim ovim oko sebe, znaci, moja geska
ZatoAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment